Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zamierzam wszystko przygotowac do swiat, zeby nas nic nie zaskoczylo
w razie co maz sam raczej by nie ogarnal tej calej wyprawki i przygotowan (a przynajmniej nie tak jak ja bym tego chciala hihi)
Nadira, SzewskaPasja lubią tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
Aż strach pomyśleć co by mój mąż do torby wpakował. Pewnie ptasie mleczko dla dziecka żeby sobie między karmieniami posłało
A tak na poważnie to dla mnie pakowanie torby na tym etapie to kosmos co dopiero dla męża. Ale mamy ambitny plan ogarnąć temat też do świąt.
Evaa, nika03 lubią tę wiadomość
-
Nadira ja mam to samo wystarczy ze wstanę i zrobię parę kroków i brzuch twardnieje. Szyjkę mam kontrolowana ciągle mam 36 mm może to nie jakoś dużo ale jeszcze tyle co powinno. I stąd mój nakaz leżenia. Ale nie da się tak wylezec cały czas.
Wy macie termin na styczeń a ja na 2 marca a też chcę do końca roku torbę spakować :p
Jak mam tak wszystko gotowe i tylko leży i czeka to spokojniejsza jestem.
Jeśli macie jakaś fajna sprawdzona listę co należy zabrać to mam nadzieje ze się podzielicieu nas na sr mówili tylko co dla dziecka
-
U mnie wymarzona granica donoszenia czyli 35 tc przypada kolo 25 stycznia to jeszcze mogę z Wami rodzic :p
asia-m-b, Nadira, nika03 lubią tę wiadomość
-
Melduję się po wczorajszej wizycie - Maluch ma już 1510g
Dalej siedzi pupą w dół i lekarz powiedział, że już raczej marne szanse, żeby się obrócił, bo ma dużą główkę i mało miejsca.
Reszta parametrów ok - ogólnie ma dużą główkę i mniejszy brzuszek, więc chyba będzie zgrabnyMatyldaG, Vaina, asia-m-b, Nadira, Evaa, nika03, Serducho, Antonelka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Suomi moja córcia cały czas siedziała główką w dół a w 30tc fikneła w położenie pośladkowe i póki co tak siedzi a mój gin powtarza że ma jeszcze czas, w co ja zaczynam wątpić.
Matylda ja obstawiam że Twoje chłopaki to będą lutowe chłopaki i cały czas trzymam kciuki za wasz trójpak. W razie w to mogą Ci jeszcze pessar założyć gdyby z szyjką zaczęło się coś dziać.
Ciekawe jak tam chiara.Suomi lubi tę wiadomość
-
ana167 wrote:Mam pytanko do ciężarówek podwojnych.jak bylo u Was na wizycie pecherzykowej,?dwa pecherzyki byly tej samej wielkosci? Ja dzis po wizycie mam dwa pecherzyki, w tym jeden mniejszy.. Beta 25 dpt 21 tys.. Nie nastawiam się az tak bardzo na dwa, bo to różnie bywa.
-
Konwalia wrote:Jestem po wizycie. Szyjka skróciła się do 26 mm. Mam leżeć i zwiększono mi luteine, magnez. Jeżeli skurcze będą się nadal pojawiały to mam iść do szpitala na sterydy dla dzidziusia.
No... Podziękuj pierwszemu lekarzowi... Centymetr w 2 tygodnie, tak? -
Mój lekarz powiedział, że jak się nie odwróci do 34tc to już później małe prawdopodobieństwo
u mnie było tak, że ciągle siedział tylkiem w dół, na każdym usg (poza tymi gdzie miał jeszcze miejsce do plywania) i się nie odwrócił. Planowe cc i po nim mój lekarz powiedział mi, że upartosc mojego dziecka prawdopodobnie uratowała nam obojgu życie. Mam tak delikatna i cienką macie, że najprawdopodobniej nie wytrzymalaby skurczow pogodowych i peklaby powodując bezpośrednie zagrożenie życia mojego i dziecka... Jeśli zdecyduje się kiedyś na drugie dziecko to już mi powiedział, że mogę zapomnieć o porodzie sn na 100%.
-
Konwalia wrote:No niestety - dokładnie 8 mm w 2 tygodnie.
Ja się zaczynam martwic, ze ten moj dr nie mierzy mi szyjki, upomne się 21 na wizycie..Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Nadira wrote:A do którego tc podaje się steryd? Mi ostatnio lekarz mówił że do 34 ale to chyba jakas bzdura.
A pessar do którego tc można zakładać na szyjkę?
Jakoś nie ufam lekarzom.
Teorie dot sterydow są różne. Mnie mówiono np, że póki ciąża nie jest donoszona to lepiej podać.
A pessar na szyjkę, która ma przynajmniej 1cm, żeby miał co trzymać, choć na opakowaniu czy tam ulotce miałam, że nawet na 5mm można. Myślę, że po 34tc już by pessaru nie zakładali, zakładając ten przynajmniej 1cm szyjki.Nadira lubi tę wiadomość
-
Spoko Laski nikt tu.sie nie obraza
Konwalia kciuki za szyjke...duzo lez i odpoczywaj ...do stycznia !!
Anatolka kurcze to naprawde,dzieki bogu mialas ta cesarke,dobrze ze tak sie dobrze u Ciebie skonczylo .
Matylda,Nadira,Nika super plan z wyprawka trxymam kciuki zebyscie spokojnie skompletowaly ja do swiat...ja dzis widzialam w sklepie piekne spioszki takie mini minislodkie byly
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
Anatolka wrote:Konwalia, skraca się ale dramatu nie ma. Wylezysz. Już jest trójka z przodu. Nie jest źle
Ja miałam 2 mm dłuższą w 19tc. W dodatku miękka a cieli mnie 38+5.
U mnie też miękka na szczęście jeszcze zamknięta. Wyleze - masz rację. Z Lilcia w tym tygodniu miałam szyjkę 5 mm, więc nie jest tak tragicznie. Z rozwarciem przetrzymalam jeszcze dwa tygodnie... -
Soumi u mnie 1530 w pn
glowka wieksza o 2 tyg praktycznie, brzuszek tez coś większy ale nie tak jak glowa. Lekarz mówił Ci ze to normalne?
Chłopczyka masz miec ?
Na suwaczek patrze to u nas to samo
Jak szyjka Twoja?
Matylda u mnie miesisc temu szyjka miała 32mm leżeć mi nie kazali ale zwiększyli magnez i spowrotem dostałam progesteron. W pn bada mnie gin i mowi 4cm..jaja .
Mysle ze może nie da sie tak dokladnie zmierzyć czy co. Nie wiem skad taka rozbieznosc.
Ja jeszcze nie wszystko mam kupione np łóżeczka nie zamowilam, kurcze tak mowie aa po wizycie. Ale przecież juz wszystko mysi byc dobrze- prawda ?
Lipa- strasznie sie ciesze
Junioner u Ciebie też ciesze sie ze jest ok. Duzo biedaku przeszlas:-(
Finalnie ostatni transfer byl z adopcji komórki?
lipa lubi tę wiadomość
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Aaa dziewczyny pytanko. Mam troszke zakupionych rzeczy używanych na jakiś portalach + wiadomo nowe.
Używane mimo ze prane to wiadomo ze prac bede a nowe? Tez odswiezalyscie?
Pralka i 40min ? W rekach? Czy jakos samo płukanie?
Kupilam plyny do prania z Loveli do białego i koloru.endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤