X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 19-tej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    O 19-tej.

Powodzenia :*
    Ja śmigam jutro. Ciekawe czy to będzie ostatnia wizyta czy jeszcze się na jakąś przed porodem złapię...

Madzia82 lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała gratuluję dwóch córeczek :)
    Racja, jeszcze trzeba uważać czy zespół nie jest w opozycji do ivf :/

aszka, Biała lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • kmb Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biala super dwie dziewczyny.

Dziewuchy czy wy też mialyscie dni kiedy na nic chęci i siły nie było? jedynie co mam ochotę spać i leżeć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 18:46

Biała lubi tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 10:43

Moniaa, Viki26, justa1234, agga1984 lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 10:47

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała super że dwie dziewuszki :-) :-)
    Marta czyli Kubuś jest grzeczniutki i dobrze mu w brzuniu mamy :-):-)

Marta1986 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ja zapłaciłam 1000 zł za cc bo chciałam zeby robił je moj gin wskazania miałam ortopedyczne i podczas cesarki ginka która towarzyszyła mojemu ginowi mówi tak dobrze ze jest Cc sama by nie wyszła okazało sie bowiem ze moje dziecko tak było dziwnie nogami ustawione w gorze ze nie mogli jej wyciągnąć myślałam ze mi zebra połamią ale w koncu sie udało i jakoś wcale mi nie żal ze nie rodzima naturalnie ale myśle ze jest to kwestia nastawienia bo ja od początku wiedziałam ze w gre wchodzi tylko cesarka...
    No ale ty miałaś wskazanie to cc a ja pisałam że co niektóre kobiety robią za kasę tylko i wyłącznie dlatego że boją się naturalnego porodu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb ja mam tak cały czas, czekam zimna, moze bedzie lepiej. Dziś niby nie było az tak goraco, bo wiatr duzy ale i nie było zimnawo, tylko w południe upalnie, mimo wiatru. Szkoda ze nie ma temp. 25 stopni ALE NORMALNEJ POLSKIEJ POGODY, czyli ze brak upalu, mały wiatr. U mnie taka pogoda była na slubie kilka lat temu idealna, a w tym roku to jakas paranoja z ta pogoda.

A w ogole to fajnie ze cos kupujecie, ale jak sie zna płec to inaczej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 22:06

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka u mnie dziś była super pogoda :-) było ze 25 s i mega spory wiatr :-)

A ja jutro lecę golnąć sobie glukozę :-) :-)muszę wstać o 06.15 i niewiem jak to zrobię hihihii :-) :-) odzwyczaiłam się od rannego wstawania :-):-)

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    No ale ty miałaś wskazanie to cc a ja pisałam że co niektóre kobiety robią za kasę tylko i wyłącznie dlatego że boją się naturalnego porodu :-)

Justyna ale paniczny strach przed porodem tez powinien być wskazaniem do cc.
    Rozmawiałam z wieloma lekarzami i również z nimi pracowalam. Nie humanitarne jest zmuszać kobietę do porodu kiedy ona się tego boi od 1 dnia ciazy o siła o tym w koszmarach.
    Powinien być wybór. To powinno być wskazaniem psychologicznym.
    Bo widzisz ja też się boje a jednak chce bardzo urodzić, bardziej chce urodzić naturalnie niż przez cc wiec u mnie będzie mniejsza szansa ze poród nie pójdzie pomyślnie bo blokada głowy odpada.
    Przyjmuje na klatę cały ten ból itp, byle wszystko było dobrze i nie okazało się posladkowe ułożenie, bo oczywiście mamy 21 wiek i w takich sytuacjach to chyba nikt nie myśli o porodach naturalnych.
    Uważam że zabronione powinno być płacenie za cesarke bo taka mam ochotę i taka jestem wygodna - nie chce si natrudzić i spocie - bo i takie dziewczyny znam.
    Aczkolwiek dla mnie cesarka to operacja a więc podziwiam te które chętnie się jej poddaja:)

Viki26 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo że jak masz ułożenie pośladkowe to naturalnie rodzić nie będziesz:-)
    Ja podziwiam kobiety które rodzą naturalnie a nawet mamm koleżankę która paanicznie bała się cc i urodziła naturalnie córę 66cm i 4kg :-) :-) uważam że jeśli jest wskazanie do cc to jak najbardziej popieram ale w określonych przypadkach takie moje zdanie a wiadomo każdy ma prawo do własnego zdania i opinii :-)

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Z dzidzią wszystko w porządku. Za to mam łożysko przodujące. A miałam mieć szew zakładany. Na razie przez łożysko mogę tylko o szwie pomarzyć. Dostałam skierowanie do szpitala. Ale do niego mam się wybrać za jakieś 2 tygodnie. I wyszła mi cukrzyca. Dosłownie bajka.

Moniaa, Anko:-) lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Jestem po wizycie. Z dzidzią wszystko w porządku. Za to mam łożysko przodujące. A miałam mieć szew zakładany. Na razie przez łożysko mogę tylko o szwie pomarzyć. Dostałam skierowanie do szpitala. Ale do niego mam się wybrać za jakieś 2 tygodnie. I wyszła mi cukrzyca. Dosłownie bajka.

Będzie dobrze łożysko jeszcze się przesunie jak macica będzie rosła. I zobaczysz, że nie ma się czym martwić. Będzie dobrze.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dobrze że z dzidzią wszystko w porządku :-)
    Ja właśnie czekam na golnięcie sobie glukozy ;-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza już wypita ;-) jak dla mnie cytrynowa niczego sobie i do przeżycia ;-)

Viki26 lubi tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie :) kiedy zaczęłyście czuć pierwsze skurcze Braxtona-Hicksa?

Bliźniaki są z nami :*
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie ta glukoza też czeka, pewno w przyszłym tygodniu się wybiorę :/

justa1234 lubi tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu kliknęłam lubię to... ale to raczej chodzi o początek postu. Super że z maluchem okej... a cukrzyca, będziesz trzymała dietę i będzie dobrze!

Dzisiaj ja wizytuję o 14:20... stresik trochę dopada. Ale mam cały czas nadzieję że wszystko dobrze jest.

Wczoraj będąc u siostry siedziałyśmy sobie przed domem. Jej córka 2,5 letnia moja chrześnica bawiła się w piaskownicy grabkami. Niby dla dzieci bo plastikowe, ale ten trzonek do trzymania mają drewniany taki około 50 cm. Wymyśliła se ze będzie się kręciła dookoła siebie. Ja siedziałam do niej tyłem i nie widziałam że kręci się z tymi grabiami. Az do momentu jak wyślizgnęły się jej z rak i z wieeelkim impetem pizneły mnie w głowę... Głowa bolała az do późnego wieczora. Ale od razu przykładałam lód więc siniaka i guza nie ma.
    Jak rozmawiałam z teściową napomknęłam o tej sytuacji... a Ta... "Czy ja chociaż nie złapałam się za głowę od razu?" No weź i się nie złap jak wali cię rewniany pałąk.... Ona mówi ojj nie dobrze , nie można ...
    Więc mówię że ja tam w takie zabobony nie wierzę i nic nie może w=się dziać i trzeba wierzyć że będzie dobrze. Bo inaczej idzie sfikfować...

A jakie Wy macie podejście do takich zabobonów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 08:52

Anko:-) lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Glukoza już wypita ;-) jak dla mnie cytrynowa niczego sobie i do przeżycia ;-)

Powodzenia kochana:):*
    Nie zwróć pysznej glukozki hehe.

justa1234 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ