Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Danae mi pasuje idealnie
A co do spadku formy to mam to samo co u ciebieciągle mam zgagę,mała siedzi na pecherzu,w nocy mam problem z przekreceniem się i wogóle spać nie mogę
nie mam już ciuchów bo wszystko za małe a bluzki za krótkie
oby dotrwac do końca
może jutro będzie lepszy dzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 11:13
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:A ja sie dzis w nocy obudziłam z zatkanym nosem -czytałam ze w ciazy to czeste, ale mnie teraz dopadło, wysmarkałam 10 chusteczek, szok.
Fajnie, ze kupujecie dla mnie to jeszcze za wczesnie. Justa jakie ładne rzeczyGil z nosa to normalka i jeszcze dochodzi do tego czasem krew, ja teraz nie gilam się ale często krewa mi leci, nie są to jakieś mega krwotoki ale coś tam zawsze i leci i robią się skrzepiki.
-
Dziewczyny do szpitala polecam kupić białe pampersy mała paczkę 1 potem przeszłam szybko na 3
Nie kupujcie dużych zapasów pieluch najlepiej kupić z rożnych firm bo np z babydream te najmniejsze były super a 3 juz fatalne... Tak wiec trzeba próbować
Edit: a najlepiej sie zorientować czy w szpitalu w którym chcecie rodzic czasem nie zapewniają pampersow u Nas były i pampersy i chusteczki nawilżającea i na odparzenia nic nie bierzcie bo takie maluchy nie maja odparzeń
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 12:22
justa1234, Viki26, Kava, Konwalia lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy wasz obecny prowadzący gin będzie wam odbierał poród? Kiedy ustala się czy będzie CC czy naturalny poród? Gdzieś czytałam że CC jest zalecana dla kobiet 35+ i po IVF:/ spełniam oba kryteria, a wolałabym naturalny aby szybciej (już po roku) móc się starać o kolejne bobo.
i jeszcze jedno czy w szpitalu jak już wybije godzina 'zero' to trzeba mówić że ciąża jest z IVF? Widomo wszyscy wszystkich znająWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 12:21
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Iv nie jest wskazaniem do Cc moj gin mówi ze to jakaś bzdura i jesli wszystko jest ok z dzieckiem i mama i nie ma medycznych wskazań do cc to można rodzic naturalnie
ale trzeba sie przygotować ze każdy poród moze skończyć sie cc...
Nam lekarz powiedział ze o następne możemy starać sie rok od porodu bo u Nas było cc...
No i moj gin robił mi cesarkę bo do innych lekarzy nie miałam zaufania i u mnie było wpisane na tablicy ze ciąża po iv bo o to sie pytano przy przyjęciu...Viki26 lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Viki26 wrote:Dziewczyny czy wasz obecny prowadzący gin będzie wam odbierał poród? Kiedy ustala się czy będzie CC czy naturalny poród? Gdzieś czytałam że CC jest zalecana dla kobiet 35+ i po IVF:/ spełniam oba kryteria, a wolałabym naturalny aby szybciej (już po roku) móc się starać o kolejne bobo.
i jeszcze jedno czy w szpitalu jak już wybije godzina 'zero' to trzeba mówić że ciąża jest z IVF? Widomo wszyscy wszystkich znają
Odnośnie Twojego drugiego pytania : ja zarówno w szpitalu jak i u lekarza usłyszałam że zawsze trzeba podkreślać iż ciąża jest z IVF. Mój gin nawet wpisał mi taką informację w kartę ciąży co by niedomówień nie byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 12:31
Viki26 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny po IVF Rządowym : Mam do Was pytanie..
W jaki sposób informujecie klinikę o przebiegu ciąży, jak często itp.
Dzisiaj zadzwoniłam do mojej kliniki aby o to zapytać a Pani po drugiej stronie słuchawki "wywaliła na mnie oczy".. i stwierdziła że ona nie wie, że po porodzie mam ministerstwo poinformować do statystyk ale nic więcej to ona nie wie..
Powiedzcie jak to jest u Was, będę wdzięczna -
Lila moja ciąże prowadził gin z Kliniki wiec wszystko wiedzieli na bieżąco po porodzie tez byłam na wizycie w Klinice i tam juz położna wywiad ze mną przeprowadziła jak przebieg poród ile dziecko miało punktów czy karmione piersią i taki całkowity wywiad przeprowadzali i to była ta końcowa informacja dla Ministerstwa...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 12:38
2015 Nati
2017 Suzi -
Ja do kliniki chyba dzwoniłam tylko dwa razy
a co do porodu to u mnie mój gin nie pracuje w żadnym szpitalu więc kto inny będzie odbierał poród.obecnie nastawiam się na naturalny poród,ale co ma być to będzie
ja nawet nie rodze w swoim rodzinnym mieście bo lekarz każda ciążę po ivf robi cc nawet jak nie ma do tego wskazania :@ jeśli mam możliwość rodzenia naturalnie to po co mają mnie ciąć :@
Viki26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViki26 wrote:Dziewczyny czy wasz obecny prowadzący gin będzie wam odbierał poród? Kiedy ustala się czy będzie CC czy naturalny poród? Gdzieś czytałam że CC jest zalecana dla kobiet 35+ i po IVF:/ spełniam oba kryteria, a wolałabym naturalny aby szybciej (już po roku) móc się starać o kolejne bobo.
i jeszcze jedno czy w szpitalu jak już wybije godzina 'zero' to trzeba mówić że ciąża jest z IVF? Widomo wszyscy wszystkich znają
Moja babka już nie pracuje w szpitalu. Przestała w trakcie jak prowadziłam u niej ciążę. Wybrany przeze mnie szpital jest bardzo za porodami naturalnymi, więc wiem że tam zrobią wszystko, uniknąć CC. Ja o IVF mówić nie będę, chyba że się spytają. Poza tym mam w karcie ciąży wpisaną datę transferu.
Zresztą niedługo zdam relację co i jak...Viki26 lubi tę wiadomość
-
justa1234 wrote:Ale znam przypadki gdzie laski płacą 1000zl cc bo boją się naturalnie rodzic i nie mają wskazań do cesarki.
Ja zapłaciłam 1000 zł za cc bo chciałam zeby robił je moj gin wskazania miałam ortopedyczne i podczas cesarki ginka która towarzyszyła mojemu ginowi mówi tak dobrze ze jest Cc sama by nie wyszła okazało sie bowiem ze moje dziecko tak było dziwnie nogami ustawione w gorze ze nie mogli jej wyciągnąć myślałam ze mi zebra połamią ale w koncu sie udało i jakoś wcale mi nie żal ze nie rodzima naturalnie ale myśle ze jest to kwestia nastawienia bo ja od początku wiedziałam ze w gre wchodzi tylko cesarka...
Anko:-) lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyDo cc wskazania sa tylko okulistyczne, ortopedyczne badz psychiczne. Zadne tam po 35 r zycia, w Wawie babki rodza i po 20 h zanim ŁASKAWIE zrobia cc. Jak nie posmarujesz łapki to sa rozne przypadki pozniej, nie bede opisywac ale takie co sa m.in nagłosnione w tv. W Wawie za cc trzeba dac od 2 tys do wyzej no chyba ze ktorys sie zgodzi nizej, natomiast ogolnie stawki minimum i 3 tys.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 15:02
Viki26, Fedra lubią tę wiadomość
-
Mi po zakończonej ciąży kazano wypełnić ankietę. W tracie ciąży nie informowałam kliniki o niczym. Teraz też nie zamierzam. Jak urodzę dzieciątko to wypełnie raz jeszcze ankieta i im dostarcze.
Ach ja po narodzinach synka dałam klinice zdjęcie małego. Teraz jak tam jeździłam to wypatrzyłam, że zdjęcie ładnie zostało powieszone w recepcji.Fedra, Konwalia lubią tę wiadomość