X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae mi pasuje idealnie ;-)

A co do spadku formy to mam to samo co u ciebie :-( ciągle mam zgagę,mała siedzi na pecherzu,w nocy mam problem z przekreceniem się i wogóle spać nie mogę :-( nie mam już ciuchów bo wszystko za małe a bluzki za krótkie :-( oby dotrwac do końca :-) może jutro będzie lepszy dzień :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 11:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzis w nocy obudziłam z zatkanym nosem -czytałam ze w ciazy to czeste, ale mnie teraz dopadło, wysmarkałam 10 chusteczek, szok.

Fajnie, ze kupujecie dla mnie to jeszcze za wczesnie. Justa jakie ładne rzeczy :)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    A ja sie dzis w nocy obudziłam z zatkanym nosem -czytałam ze w ciazy to czeste, ale mnie teraz dopadło, wysmarkałam 10 chusteczek, szok.

Fajnie, ze kupujecie dla mnie to jeszcze za wczesnie. Justa jakie ładne rzeczy :)
    Aszka a tak wogóle to który ty masz tydzień? ;-) Gil z nosa to normalka i jeszcze dochodzi do tego czasem krew, ja teraz nie gilam się ale często krewa mi leci, nie są to jakieś mega krwotoki ale coś tam zawsze i leci i robią się skrzepiki.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do szpitala polecam kupić białe pampersy mała paczkę 1 potem przeszłam szybko na 3 :)
    Nie kupujcie dużych zapasów pieluch najlepiej kupić z rożnych firm bo np z babydream te najmniejsze były super a 3 juz fatalne... Tak wiec trzeba próbować :)

Edit: a najlepiej sie zorientować czy w szpitalu w którym chcecie rodzic czasem nie zapewniają pampersow u Nas były i pampersy i chusteczki nawilżające :) a i na odparzenia nic nie bierzcie bo takie maluchy nie maja odparzeń ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 12:22

justa1234, Viki26, Kava, Konwalia lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa 14. Własnie krew tez zaliczyłam w weekend, wiec pewnie katar to ciag dalszy atrakcji.

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasz obecny prowadzący gin będzie wam odbierał poród? Kiedy ustala się czy będzie CC czy naturalny poród? Gdzieś czytałam że CC jest zalecana dla kobiet 35+ i po IVF:/ spełniam oba kryteria, a wolałabym naturalny aby szybciej (już po roku) móc się starać o kolejne bobo.

i jeszcze jedno czy w szpitalu jak już wybije godzina 'zero' to trzeba mówić że ciąża jest z IVF? Widomo wszyscy wszystkich znają:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 12:21

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iv nie jest wskazaniem do Cc moj gin mówi ze to jakaś bzdura i jesli wszystko jest ok z dzieckiem i mama i nie ma medycznych wskazań do cc to można rodzic naturalnie :) ale trzeba sie przygotować ze każdy poród moze skończyć sie cc...
    Nam lekarz powiedział ze o następne możemy starać sie rok od porodu bo u Nas było cc...
    No i moj gin robił mi cesarkę bo do innych lekarzy nie miałam zaufania i u mnie było wpisane na tablicy ze ciąża po iv bo o to sie pytano przy przyjęciu...

Viki26 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Dziewczyny czy wasz obecny prowadzący gin będzie wam odbierał poród? Kiedy ustala się czy będzie CC czy naturalny poród? Gdzieś czytałam że CC jest zalecana dla kobiet 35+ i po IVF:/ spełniam oba kryteria, a wolałabym naturalny aby szybciej (już po roku) móc się starać o kolejne bobo.

i jeszcze jedno czy w szpitalu jak już wybije godzina 'zero' to trzeba mówić że ciąża jest z IVF? Widomo wszyscy wszystkich znają:/
    Z porodem to raczej zależy od przebiegu ciąży itp.. Nie wiem jak jest powyżej 35 roku życia. Mój gin zlecił mi badanie antygenu HPA-1A aby się upewnić że w razie czego mogę rodzić naturalnie.
    Odnośnie Twojego drugiego pytania : ja zarówno w szpitalu jak i u lekarza usłyszałam że zawsze trzeba podkreślać iż ciąża jest z IVF. Mój gin nawet wpisał mi taką informację w kartę ciąży co by niedomówień nie było :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 12:31

Viki26 lubi tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po IVF Rządowym : Mam do Was pytanie..
    W jaki sposób informujecie klinikę o przebiegu ciąży, jak często itp.
    Dzisiaj zadzwoniłam do mojej kliniki aby o to zapytać a Pani po drugiej stronie słuchawki "wywaliła na mnie oczy".. i stwierdziła że ona nie wie, że po porodzie mam ministerstwo poinformować do statystyk ale nic więcej to ona nie wie..
    Powiedzcie jak to jest u Was, będę wdzięczna <3

d76e967a38.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila moja ciąże prowadził gin z Kliniki wiec wszystko wiedzieli na bieżąco po porodzie tez byłam na wizycie w Klinice i tam juz położna wywiad ze mną przeprowadziła jak przebieg poród ile dziecko miało punktów czy karmione piersią i taki całkowity wywiad przeprowadzali i to była ta końcowa informacja dla Ministerstwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 12:38

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kliniki mam 100 km więc zaleceniem gina prowadzącego IVF było znalezienie kogoś zaufanego pod ręka ;)

d76e967a38.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kliniki chyba dzwoniłam tylko dwa razy ;-) a co do porodu to u mnie mój gin nie pracuje w żadnym szpitalu więc kto inny będzie odbierał poród.obecnie nastawiam się na naturalny poród,ale co ma być to będzie ;-) ja nawet nie rodze w swoim rodzinnym mieście bo lekarz każda ciążę po ivf robi cc nawet jak nie ma do tego wskazania :@ jeśli mam możliwość rodzenia naturalnie to po co mają mnie ciąć :@

Viki26 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale znam przypadki gdzie laski płacą 1000zl cc bo boją się naturalnie rodzic i nie mają wskazań do cesarki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:

Moja babka już nie pracuje w szpitalu. Przestała w trakcie jak prowadziłam u niej ciążę. Wybrany przeze mnie szpital jest bardzo za porodami naturalnymi, więc wiem że tam zrobią wszystko, uniknąć CC. Ja o IVF mówić nie będę, chyba że się spytają. Poza tym mam w karcie ciąży wpisaną datę transferu.

Zresztą niedługo zdam relację co i jak...

Viki26 lubi tę wiadomość

• Lila84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na dobre wieści :-)

d76e967a38.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puk puk Anko jesteś tam? ;-) :-) jak się czujesz?

• Fedra Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ale znam przypadki gdzie laski płacą 1000zl cc bo boją się naturalnie rodzic i nie mają wskazań do cesarki.

Ja zapłaciłam 1000 zł za cc bo chciałam zeby robił je moj gin wskazania miałam ortopedyczne i podczas cesarki ginka która towarzyszyła mojemu ginowi mówi tak dobrze ze jest Cc sama by nie wyszła okazało sie bowiem ze moje dziecko tak było dziwnie nogami ustawione w gorze ze nie mogli jej wyciągnąć myślałam ze mi zebra połamią ale w koncu sie udało i jakoś wcale mi nie żal ze nie rodzima naturalnie ale myśle ze jest to kwestia nastawienia bo ja od początku wiedziałam ze w gre wchodzi tylko cesarka...

Anko:-) lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do cc wskazania sa tylko okulistyczne, ortopedyczne badz psychiczne. Zadne tam po 35 r zycia, w Wawie babki rodza i po 20 h zanim ŁASKAWIE zrobia cc. Jak nie posmarujesz łapki to sa rozne przypadki pozniej, nie bede opisywac ale takie co sa m.in nagłosnione w tv. W Wawie za cc trzeba dac od 2 tys do wyzej no chyba ze ktorys sie zgodzi nizej, natomiast ogolnie stawki minimum i 3 tys.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 15:02

Viki26, Fedra lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po zakończonej ciąży kazano wypełnić ankietę. W tracie ciąży nie informowałam kliniki o niczym. Teraz też nie zamierzam. Jak urodzę dzieciątko to wypełnie raz jeszcze ankieta i im dostarcze.
    Ach ja po narodzinach synka dałam klinice zdjęcie małego. Teraz jak tam jeździłam to wypatrzyłam, że zdjęcie ładnie zostało powieszone w recepcji.

Fedra, Konwalia lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu a Ty o której masz dzisiaj ta wizytę?

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ