X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae mi pasuje idealnie ;-)

A co do spadku formy to mam to samo co u ciebie :-( ciągle mam zgagę,mała siedzi na pecherzu,w nocy mam problem z przekreceniem się i wogóle spać nie mogę :-( nie mam już ciuchów bo wszystko za małe a bluzki za krótkie :-( oby dotrwac do końca :-) może jutro będzie lepszy dzień :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 11:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzis w nocy obudziłam z zatkanym nosem -czytałam ze w ciazy to czeste, ale mnie teraz dopadło, wysmarkałam 10 chusteczek, szok.

Fajnie, ze kupujecie dla mnie to jeszcze za wczesnie. Justa jakie ładne rzeczy :)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    A ja sie dzis w nocy obudziłam z zatkanym nosem -czytałam ze w ciazy to czeste, ale mnie teraz dopadło, wysmarkałam 10 chusteczek, szok.

Fajnie, ze kupujecie dla mnie to jeszcze za wczesnie. Justa jakie ładne rzeczy :)
    Aszka a tak wogóle to który ty masz tydzień? ;-) Gil z nosa to normalka i jeszcze dochodzi do tego czasem krew, ja teraz nie gilam się ale często krewa mi leci, nie są to jakieś mega krwotoki ale coś tam zawsze i leci i robią się skrzepiki.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do szpitala polecam kupić białe pampersy mała paczkę 1 potem przeszłam szybko na 3 :)
    Nie kupujcie dużych zapasów pieluch najlepiej kupić z rożnych firm bo np z babydream te najmniejsze były super a 3 juz fatalne... Tak wiec trzeba próbować :)

Edit: a najlepiej sie zorientować czy w szpitalu w którym chcecie rodzic czasem nie zapewniają pampersow u Nas były i pampersy i chusteczki nawilżające :) a i na odparzenia nic nie bierzcie bo takie maluchy nie maja odparzeń ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 12:22

justa1234, Viki26, Kava, Konwalia lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa 14. Własnie krew tez zaliczyłam w weekend, wiec pewnie katar to ciag dalszy atrakcji.

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasz obecny prowadzący gin będzie wam odbierał poród? Kiedy ustala się czy będzie CC czy naturalny poród? Gdzieś czytałam że CC jest zalecana dla kobiet 35+ i po IVF:/ spełniam oba kryteria, a wolałabym naturalny aby szybciej (już po roku) móc się starać o kolejne bobo.

i jeszcze jedno czy w szpitalu jak już wybije godzina 'zero' to trzeba mówić że ciąża jest z IVF? Widomo wszyscy wszystkich znają:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 12:21

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iv nie jest wskazaniem do Cc moj gin mówi ze to jakaś bzdura i jesli wszystko jest ok z dzieckiem i mama i nie ma medycznych wskazań do cc to można rodzic naturalnie :) ale trzeba sie przygotować ze każdy poród moze skończyć sie cc...
    Nam lekarz powiedział ze o następne możemy starać sie rok od porodu bo u Nas było cc...
    No i moj gin robił mi cesarkę bo do innych lekarzy nie miałam zaufania i u mnie było wpisane na tablicy ze ciąża po iv bo o to sie pytano przy przyjęciu...

Viki26 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Dziewczyny czy wasz obecny prowadzący gin będzie wam odbierał poród? Kiedy ustala się czy będzie CC czy naturalny poród? Gdzieś czytałam że CC jest zalecana dla kobiet 35+ i po IVF:/ spełniam oba kryteria, a wolałabym naturalny aby szybciej (już po roku) móc się starać o kolejne bobo.

i jeszcze jedno czy w szpitalu jak już wybije godzina 'zero' to trzeba mówić że ciąża jest z IVF? Widomo wszyscy wszystkich znają:/
    Z porodem to raczej zależy od przebiegu ciąży itp.. Nie wiem jak jest powyżej 35 roku życia. Mój gin zlecił mi badanie antygenu HPA-1A aby się upewnić że w razie czego mogę rodzić naturalnie.
    Odnośnie Twojego drugiego pytania : ja zarówno w szpitalu jak i u lekarza usłyszałam że zawsze trzeba podkreślać iż ciąża jest z IVF. Mój gin nawet wpisał mi taką informację w kartę ciąży co by niedomówień nie było :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 12:31

Viki26 lubi tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po IVF Rządowym : Mam do Was pytanie..
    W jaki sposób informujecie klinikę o przebiegu ciąży, jak często itp.
    Dzisiaj zadzwoniłam do mojej kliniki aby o to zapytać a Pani po drugiej stronie słuchawki "wywaliła na mnie oczy".. i stwierdziła że ona nie wie, że po porodzie mam ministerstwo poinformować do statystyk ale nic więcej to ona nie wie..
    Powiedzcie jak to jest u Was, będę wdzięczna <3

d76e967a38.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila moja ciąże prowadził gin z Kliniki wiec wszystko wiedzieli na bieżąco po porodzie tez byłam na wizycie w Klinice i tam juz położna wywiad ze mną przeprowadziła jak przebieg poród ile dziecko miało punktów czy karmione piersią i taki całkowity wywiad przeprowadzali i to była ta końcowa informacja dla Ministerstwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 12:38

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kliniki mam 100 km więc zaleceniem gina prowadzącego IVF było znalezienie kogoś zaufanego pod ręka ;)

d76e967a38.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kliniki chyba dzwoniłam tylko dwa razy ;-) a co do porodu to u mnie mój gin nie pracuje w żadnym szpitalu więc kto inny będzie odbierał poród.obecnie nastawiam się na naturalny poród,ale co ma być to będzie ;-) ja nawet nie rodze w swoim rodzinnym mieście bo lekarz każda ciążę po ivf robi cc nawet jak nie ma do tego wskazania :@ jeśli mam możliwość rodzenia naturalnie to po co mają mnie ciąć :@

Viki26 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale znam przypadki gdzie laski płacą 1000zl cc bo boją się naturalnie rodzic i nie mają wskazań do cesarki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:

Moja babka już nie pracuje w szpitalu. Przestała w trakcie jak prowadziłam u niej ciążę. Wybrany przeze mnie szpital jest bardzo za porodami naturalnymi, więc wiem że tam zrobią wszystko, uniknąć CC. Ja o IVF mówić nie będę, chyba że się spytają. Poza tym mam w karcie ciąży wpisaną datę transferu.

Zresztą niedługo zdam relację co i jak...

Viki26 lubi tę wiadomość

• Lila84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na dobre wieści :-)

d76e967a38.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puk puk Anko jesteś tam? ;-) :-) jak się czujesz?

• Fedra Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ale znam przypadki gdzie laski płacą 1000zl cc bo boją się naturalnie rodzic i nie mają wskazań do cesarki.

Ja zapłaciłam 1000 zł za cc bo chciałam zeby robił je moj gin wskazania miałam ortopedyczne i podczas cesarki ginka która towarzyszyła mojemu ginowi mówi tak dobrze ze jest Cc sama by nie wyszła okazało sie bowiem ze moje dziecko tak było dziwnie nogami ustawione w gorze ze nie mogli jej wyciągnąć myślałam ze mi zebra połamią ale w koncu sie udało i jakoś wcale mi nie żal ze nie rodzima naturalnie ale myśle ze jest to kwestia nastawienia bo ja od początku wiedziałam ze w gre wchodzi tylko cesarka...

Anko:-) lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do cc wskazania sa tylko okulistyczne, ortopedyczne badz psychiczne. Zadne tam po 35 r zycia, w Wawie babki rodza i po 20 h zanim ŁASKAWIE zrobia cc. Jak nie posmarujesz łapki to sa rozne przypadki pozniej, nie bede opisywac ale takie co sa m.in nagłosnione w tv. W Wawie za cc trzeba dac od 2 tys do wyzej no chyba ze ktorys sie zgodzi nizej, natomiast ogolnie stawki minimum i 3 tys.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 15:02

Viki26, Fedra lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po zakończonej ciąży kazano wypełnić ankietę. W tracie ciąży nie informowałam kliniki o niczym. Teraz też nie zamierzam. Jak urodzę dzieciątko to wypełnie raz jeszcze ankieta i im dostarcze.
    Ach ja po narodzinach synka dałam klinice zdjęcie małego. Teraz jak tam jeździłam to wypatrzyłam, że zdjęcie ładnie zostało powieszone w recepcji.

Fedra, Konwalia lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu a Ty o której masz dzisiaj ta wizytę?

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ