Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k witamy serdecznie :-D

Mała Mi 1 napewno serduszko będzie biło jak dzwon <3

A ja nadal chora,prycham,kicham,smarkam :-( już mnie nochal boli od podcierania :-( kupiłam sobie syrop prenalen na bazie czosnku dla kobiet w ciąży i krople do nosa prenalen ale nic mi nie pomagają :-(
    U was też taki upał jak i umnie? Staram się nie wychodzić na dwór bo normalnie piekło jest,pewnie jakbym nie była w ciąży to bym miała mega banana na twarzy z rodosci że taki uoal jest bo bym się już opalala ale w tym wypadku jednak wolę jak jest troszkie chłodniej ;-) bo jak idę to pufam jak lokomotywa hihihi :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki i Mała mi powodzenia, na pewno bedzie <3.

Viki26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa u mnie tez gorąc, siedze w domu tym bardziej ze mnie ciąga na wymioty, ble. A do lekarza nie idziesz z tą chorobą? Moze warto wziac jakis antybiotyk dla kobiet w ciazy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    justa1234- jaki masz piękny brzuszek!!!
    Próbuje się u was zadomowić, ale jakoś mi ciężko...
    :) Masz herbatkę i sie zadamawiaj. alcoolique.gif

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Justa u mnie tez gorąc, siedze w domu tym bardziej ze mnie ciąga na wymioty, ble. A do lekarza nie idziesz z tą chorobą? Moze warto wziac jakis antybiotyk dla kobiet w ciazy?
    Powiem szczerze że wolałabym unknąć jakichkolwiek antyboityków,ale jeśli jutro będzie tak źle jak dziś to wybiorę się do lekarza.te choroby to przez tą cholerna pogodę bo z dnia na dzień z zimicy robi się upał.

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Identyko u mnie, dwie stymulki, trzeci transfer szczęśliwy, a dziś wizyta serduszkowa..ale się stresuję

Kciuki za mocne i glosne serducho <3

Viki26 lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    :) Masz herbatkę i sie zadamawiaj. alcoolique.gif
    a dziękuję!!

aszka, Kava lubią tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki a ile jesteś dni po transferze ?? Daj znać jak tam po wizycie :)

Mała Mi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Powiem szczerze że wolałabym unknąć jakichkolwiek antyboityków,ale jeśli jutro będzie tak źle jak dziś to wybiorę się do lekarza.te choroby to przez tą cholerna pogodę bo z dnia na dzień z zimicy robi się upał.
    lepiej idz sprawdz.

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi jestem 30dpt 2ch maluchów, widzieliśmy już jeden pęcherzyk. A ty już widzialaś pęcherzyk? który to będzie dpt w pon ?

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • duza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    lepiej idz sprawdz.
    Też jestem zdania, że lepiej dmuchać na zimne i sprawdzić - wcale nie musisz iść z nastawieniem na antybiotyk, bo wiadomo, że tego lepiej unikać, ale niech lekarz zobaczy czy coś złego się tam nie rozwija. Będziesz spokojniejsza, a może przepisze Ci jakieś bezpieczne specyfiki, które lepiej poradzą sobie z przeziębieniem, niż to co stosujesz.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem Wam, że nie wiem co zrobić z moimi badaniami prenatalnymi. Czytam, rozmawiam i mam mętlik w głowie. Na pewno zrobię usg genetyczne, ale nie wiem czy pisać się też od razu na test pappa czy odpuścić. Mam 33 lata i żadnych "problemów" genetycznych w rodzinie. Wiem, że na pewno nie zrobię amniopunkcji. Jeśli już bym miała coś robić to coś nieinwazyjnego. Tylko jeśli np nifty, to czy nie lepiej od razu nifty zamiast pappa? No i czy jak zrobię usg i tam (tfu tfu) wyjdą jakieś niejasności, to czy można dopiero wtedy zrobić dalsze badania? Podpowiedzcie coś, bo nie wiem co myśleć...

zi13vfxmwk074eo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja dzisiejsza beta 19dpt 1450, 17dpt 850, 16dpt 495, wiec jakby zaczela rosnac w normie.
    ale pecherzyka dzis lekarz nie widzial jeszcze. Przy jakiej becie widzialyscie? Caly czas sie modle o sile dla kruszynki i zeby sie odnalazla w macicy za tym pogrubionym endometrium. Lekarze nie zalecaja odstawienia progesteronu przez ta rosnaca bete.
    poza tym ohss zaczyna powolutku mijac, plyn zza macicy schodzi jajniki sie uspokajaja.

Anko:-), Viki26, duza, justa1234 lubią tę wiadomość

• Iownka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się przywitam, już jestem blisko końcówki.
    Jestem po IMSI w Katowicach w listopadzie 2014 - udało się za pierwszym razem, ponieważ przyczyna to tylko niedrożność jajowodów.

shooa - ja też przeżyłam ten stres, kiedy lekarz oznajmił, że "on tam nic nie widzi" na USG. Zaraz na następny dzień pojechałam do kliniki na lepsze USG i byłó widać pęcherzyk, a po tygodniu serduszko.

Agi83 lubi tę wiadomość

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila witamy. Wiele z nas tez przechodziła inseminacje... Cieszę się, że u Ciebie ta metoda poskutkowała.

Dziewczyny trzymam kciuki za serduszka.

Shooa ja nie odstawiłam progesteronu do 17 tc tj. do momentu aż lekarz nie zobaczył prawidłowo wykształconego łożyska.

Anko z racji Twojej profesji mam pytanko. Czy po ciąży znikną rozszerzone/popękane naczynka na twarzy? Czy będę musiała je laserem zamykać?

Duża ja robiłam tylko usg genetyczne. Stwierdziłam, że jeżeli coś by wyszło nie tak, to i tak żadnych odważnych ruchów bym nie robiła. Nie jestem w grupie ryzyka. Zastanawiałam się jeszcze nad harmony, ale stwierdziłam, że wolę te pieniądze przeznaczyć na dzidziusia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 15:33

duza lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iowinko, leze w szpitalu z powodu hiperki wiec niestety jestem zdana na tych lekarzy i sprzet ale mam nadzieje,ze kruszynka sie chowa ale za pare dni sie ukaze w calej krasie. U nas ivf tez z powodu niedroznych jajowodow :)

Iownka lubi tę wiadomość

• Iownka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno się ukaże, przecież betaHCG na to wskazuje :)

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa ja jakoś przy 2500 widziałam pęcherzyk. U każdej jest inaszej.
    dziewczyny nogi czy ręce warto odpalić delikatnie bo to witamina D niezbędna w ciąży. Zakrywajcie brzuszki i buzię. Przebarwienia powstają w 90%na twarzy i dekolcie.
    Konwalia troszkę zależy od naszego organizmu i genetyki. Wielu kobietom naczynka się obkurczaja i znikają ale są przypadki gdzie zostają.
    Juz teraz kup sobie jakieś serum z Wit C i maski algowe z Wit c, z rutyną,jakieś fajnie chłodzące i łagodzące naczynia.
    Ja raz na 2 tyg robie sobie jakiś zabieg nawilżający i chłodzący na twarz bo mam skłonność do naczynek.
    A później....najskuteczniejsze są niestety lasery.
    Sama jeśli pokalecza mnie rozstepy zdecyduje się na bardzo bolesne lasery frakcyjne u znajomych dermatologów.
    Najważniejsze że na wszystko są juz jakieś metody. Jeśli nie będą nam te drobiazgi przeszkadzać to trzeba je olać, a jeśli będą to samoocena moim zdaniem jest tak ważna dla kobiety ze zabiegi mimo swoich cen powinny pójść w ruch:):*

Viki26, Konwalia, duza, Biała lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a Lilka nadal w brzuchu?:)
    Niczego nie przegapilam? Kochana jesteś już właściwie oficjalnie donoszona:-)!

dfe01f0225.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Iowinko, leze w szpitalu z powodu hiperki wiec niestety jestem zdana na tych lekarzy i sprzet ale mam nadzieje,ze kruszynka sie chowa ale za pare dni sie ukaze w calej krasie. U nas ivf tez z powodu niedroznych jajowodow :)
    ja też tylko z niedrożnością :) A co do pęcherzyka to nie wiem czy nie pomyliłam czegoś, ale chyba mniej więcej przy 2tys.widać pęcherzyk.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ