Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamila8k witamy serdecznie
Mała Mi 1 napewno serduszko będzie biło jak dzwon
A ja nadal chora,prycham,kicham,smarkamjuż mnie nochal boli od podcierania
kupiłam sobie syrop prenalen na bazie czosnku dla kobiet w ciąży i krople do nosa prenalen ale nic mi nie pomagają
U was też taki upał jak i umnie? Staram się nie wychodzić na dwór bo normalnie piekło jest,pewnie jakbym nie była w ciąży to bym miała mega banana na twarzy z rodosci że taki uoal jest bo bym się już opalala ale w tym wypadku jednak wolę jak jest troszkie chłodniejbo jak idę to pufam jak lokomotywa hihihi
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:Justa u mnie tez gorąc, siedze w domu tym bardziej ze mnie ciąga na wymioty, ble. A do lekarza nie idziesz z tą chorobą? Moze warto wziac jakis antybiotyk dla kobiet w ciazy?
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:lepiej idz sprawdz.
-
A ja powiem Wam, że nie wiem co zrobić z moimi badaniami prenatalnymi. Czytam, rozmawiam i mam mętlik w głowie. Na pewno zrobię usg genetyczne, ale nie wiem czy pisać się też od razu na test pappa czy odpuścić. Mam 33 lata i żadnych "problemów" genetycznych w rodzinie. Wiem, że na pewno nie zrobię amniopunkcji. Jeśli już bym miała coś robić to coś nieinwazyjnego. Tylko jeśli np nifty, to czy nie lepiej od razu nifty zamiast pappa? No i czy jak zrobię usg i tam (tfu tfu) wyjdą jakieś niejasności, to czy można dopiero wtedy zrobić dalsze badania? Podpowiedzcie coś, bo nie wiem co myśleć...
-
nick nieaktualnyDziewczyny, moja dzisiejsza beta 19dpt 1450, 17dpt 850, 16dpt 495, wiec jakby zaczela rosnac w normie.
ale pecherzyka dzis lekarz nie widzial jeszcze. Przy jakiej becie widzialyscie? Caly czas sie modle o sile dla kruszynki i zeby sie odnalazla w macicy za tym pogrubionym endometrium. Lekarze nie zalecaja odstawienia progesteronu przez ta rosnaca bete.
poza tym ohss zaczyna powolutku mijac, plyn zza macicy schodzi jajniki sie uspokajaja.Anko:-), Viki26, duza, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Ja też się przywitam, już jestem blisko końcówki.
Jestem po IMSI w Katowicach w listopadzie 2014 - udało się za pierwszym razem, ponieważ przyczyna to tylko niedrożność jajowodów.
shooa - ja też przeżyłam ten stres, kiedy lekarz oznajmił, że "on tam nic nie widzi" na USG. Zaraz na następny dzień pojechałam do kliniki na lepsze USG i byłó widać pęcherzyk, a po tygodniu serduszko.Agi83 lubi tę wiadomość
-
Kamila witamy. Wiele z nas tez przechodziła inseminacje... Cieszę się, że u Ciebie ta metoda poskutkowała.
Dziewczyny trzymam kciuki za serduszka.
Shooa ja nie odstawiłam progesteronu do 17 tc tj. do momentu aż lekarz nie zobaczył prawidłowo wykształconego łożyska.
Anko z racji Twojej profesji mam pytanko. Czy po ciąży znikną rozszerzone/popękane naczynka na twarzy? Czy będę musiała je laserem zamykać?
Duża ja robiłam tylko usg genetyczne. Stwierdziłam, że jeżeli coś by wyszło nie tak, to i tak żadnych odważnych ruchów bym nie robiła. Nie jestem w grupie ryzyka. Zastanawiałam się jeszcze nad harmony, ale stwierdziłam, że wolę te pieniądze przeznaczyć na dzidziusia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 15:33
duza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Shooa ja jakoś przy 2500 widziałam pęcherzyk. U każdej jest inaszej.
dziewczyny nogi czy ręce warto odpalić delikatnie bo to witamina D niezbędna w ciąży. Zakrywajcie brzuszki i buzię. Przebarwienia powstają w 90%na twarzy i dekolcie.
Konwalia troszkę zależy od naszego organizmu i genetyki. Wielu kobietom naczynka się obkurczaja i znikają ale są przypadki gdzie zostają.
Juz teraz kup sobie jakieś serum z Wit C i maski algowe z Wit c, z rutyną,jakieś fajnie chłodzące i łagodzące naczynia.
Ja raz na 2 tyg robie sobie jakiś zabieg nawilżający i chłodzący na twarz bo mam skłonność do naczynek.
A później....najskuteczniejsze są niestety lasery.
Sama jeśli pokalecza mnie rozstepy zdecyduje się na bardzo bolesne lasery frakcyjne u znajomych dermatologów.
Najważniejsze że na wszystko są juz jakieś metody. Jeśli nie będą nam te drobiazgi przeszkadzać to trzeba je olać, a jeśli będą to samoocena moim zdaniem jest tak ważna dla kobiety ze zabiegi mimo swoich cen powinny pójść w ruch:):*Viki26, Konwalia, duza, Biała lubią tę wiadomość
-
shooa wrote:Iowinko, leze w szpitalu z powodu hiperki wiec niestety jestem zdana na tych lekarzy i sprzet ale mam nadzieje,ze kruszynka sie chowa ale za pare dni sie ukaze w calej krasie. U nas ivf tez z powodu niedroznych jajowodow
A co do pęcherzyka to nie wiem czy nie pomyliłam czegoś, ale chyba mniej więcej przy 2tys.widać pęcherzyk.