Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Anko:-) wrote:Ej a Lilka nadal w brzuchu?
Niczego nie przegapilam? Kochana jesteś już właściwie oficjalnie donoszona:-)!
Dzięki Anko za rady odnośnie naczynek. Ja przed ciążą miałam już tendencję do pękających naczynek a w ciąży niestety to się bardzo nasiliło. A jeszcze podczas porodu mogą wyjść nowe... No nic, poczekam i zobaczę, czy trochę ich zniknie wspomagając cerę różnymi maskami.
Niestety brzuszek mam cały w rozstępach, ale już się z tym pogodziłam. Piszesz, że i na to teraz jest sposób. A droga jest taka sesja laserami frakcyjnymi? Ile trzeba razy odbyć sesje, żeby była ona skuteczna? Pewnie im młodsze są te rozstępy tym szybciej można się ich pozbyć?
Tak, jestem oficjalnie donoszona a raczej LilkaKamień spadł z serca. Jutro idziemy na KTG. Będę się śmiać jak teraz Lilka nie będzie chciała wyjść
-
Dziewczyny jesteśmy po wizycie serduszkowej i widać maleńkie pikające 'coś'
to musi być serduszko
maluszek ma z 0,70 cm, ale ważne że maluszka wiadać i
też! tak sie baliśmy! uff
dr mówi że trochę malutki jak na 6t+5d:(..ale jesteśmy dobrej myśli!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 19:24
Konwalia, mycha28, Mała Mi 1, duza, justa1234, Anko:-), agniesia2569, Biała, Marta1986, Kava lubią tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie dzisiaj ostatnie dłuższe USG (III trymestru) i u dziecia wszystko dobrze
Chyba troszkę przystopował z rośnięciem i dobrze, bo sporo wyprzedzał termin. I lekarka stwierdziła, że ma dużo włosów - po tatusiu.
I teraz zaczynają mi się wizyty co dwa tygodnie...Viki26, Anko:-), Konwalia, duza, Kava lubią tę wiadomość
-
Konwalia ceny zależne od gabinetu i miasta.
U mnie we Wrocławiu seria 3 po ok 2000zl, a już np w Nysie czy Rybniku po 1200zl za jeden zabieg.
Taka oto różnica:-)
Opłaca się przejechać dalej by zaoszczędzić kilka stów, a przy serii to już gruba kasa. -
Anko:-) wrote:Konwalia ceny zależne od gabinetu i miasta.
U mnie we Wrocławiu seria 3 po ok 2000zl, a już np w Nysie czy Rybniku po 1200zl za jeden zabieg.
Taka oto różnica:-)
Opłaca się przejechać dalej by zaoszczędzić kilka stów, a przy serii to już gruba kasa.
O kurczaki to poczekam na drugiego brzdąca
-
Konwalia taki sam mam plan. Dwa mrozaczki czekają
jak zrobię wszystko co w mojej mocy by mieć dzieci to wtedy będę się poprawiać.
Dlatego mam nadzieje ze z ta ciąża będzie wszystko super i będę mogła dzidzie w grudniu rodzic naturalnie zebysmy w kolejne wakacje mogli się znowu starac:-)
Biała, Konwalia lubią tę wiadomość
-
duza wrote:A ja powiem Wam, że nie wiem co zrobić z moimi badaniami prenatalnymi. Czytam, rozmawiam i mam mętlik w głowie. Na pewno zrobię usg genetyczne, ale nie wiem czy pisać się też od razu na test pappa czy odpuścić. Mam 33 lata i żadnych "problemów" genetycznych w rodzinie. Wiem, że na pewno nie zrobię amniopunkcji. Jeśli już bym miała coś robić to coś nieinwazyjnego. Tylko jeśli np nifty, to czy nie lepiej od razu nifty zamiast pappa? No i czy jak zrobię usg i tam (tfu tfu) wyjdą jakieś niejasności, to czy można dopiero wtedy zrobić dalsze badania? Podpowiedzcie coś, bo nie wiem co myśleć...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 18:27
duza, Viki26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViki26 wrote:Dziewczyny jak to jest ze na usg
mowi sie ze slychac juz bicie serduszka? To w ktorym tc juz je slychac i jest mierzone tetno maluszka?
w 6 tyg. ciazy. Ale u niektórych kobietek nawet dopiero w 8 tyg. c. widac.
Viki26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
I u mnie też serduszko już było widać w 25dpt, a słyszeć jeszcze nie słyszałam - może na badaniach prenatalnych dadzą mu posłuchać.
A wiem, że klinika z reguły badanie serduszkowe ustawia na 35dpt,chociaż to czy wtedy juz jest czy jeszcze nie to chyba kwestia indywidualna.Viki26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej,witam sie,dopiero znalazlam ten watek,u mnie to juz 23 tydzien z pierwszego ivf,duzo bylo przeszkod po drodze,ale w koncu sie udalo,chociaz bylam w grupie wysokiego ryzyka 1:120 ,mialam pobieranie kosmowki,wyniki wyszly dobrze,zdrowa dziewczynka
.teraz jestem juz po polowkowyma ale mam bardzo nisko lozysko.mieszkam w UK tu wszystko troche inaczej wyglada niz w PL ,ale widze ze o co poprosze albo wspomne to jest sprawdzane i badane.przed nami wyjazd do Polski ale jeszcze dzien przed bada mi robic kolejne usg zeby sprawdzic czy łozysko sie przesunelo,jesli nie to moga mi zabronic leciec
,mam nadzieje ze sie przesunie.pozdrawiam kobitki
fajnie ze jest ten watek
Viki26, aszka, duza, justa1234, Kava lubią tę wiadomość
-
Odebrałam część wyników
TSH mam 2,77 . Przeanalizowałam wcześniejsze lata nie wiem czy na to patrzeć czy nie ale są takie:
2012 25dc 0,91
2013 3dc 1,61
2015 10dc (stymulacja) 1,1
2015 teraz 7tc : 2,77
a do tego z morfologi:
MCV niskie 80,8 norma 81-98, we wcześniejszych latach miałam 83,5
MPV wysokie 12,1 norma 8-12, we wcześniejszych latach miałam 11,2
wiem że tu akurat to jest lewdo poza granicą ale mnie zaniepokoiło.
Co o tym myślicie? Jakieś porady?2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
nick nieaktualnyViki26 wrote:Odebrałam część wyników
TSH mam 2,77 . Przeanalizowałam wcześniejsze lata nie wiem czy na to patrzeć czy nie ale są takie:
2012 25dc 0,91
2013 3dc 1,61
2015 10dc (stymulacja) 1,1
2015 teraz 7tc : 2,77
a do tego z morfologi:
MCV niskie 80,8 norma 81-98, we wcześniejszych latach miałam 83,5
MPV wysokie 12,1 norma 8-12, we wcześniejszych latach miałam 11,2
wiem że tu akurat to jest lewdo poza granicą ale mnie zaniepokoiło.
Co o tym myślicie? Jakieś porady?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 20:29