Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wszystkim, jesli można to dołączę do was, bo widzę, ze to watek dla mnie.
Jestem w 10 tc po in vitro IMSI. Wskazań do tej metody nie było, ale po 2 nieudanych procedurach sami chcieliśmy IMSI. Pierwsza próba byla rok temu w czerwcu, nieudana. Potem miał być kriotransfer, ale zarodki nie przeżyły rozmrażania. Drugie podejście w grudniu - jeden zarodek, ale nie doszło wogóle do transferu bo przestał się rozwijać w 3 dobie. Potem w styczniu zaszłam w ciążę naturalnie (zaskoczenie po 3 latach) ale była to ciążą biochemiczna. I w maju 3 procedura tym razem na naturalnym cyklu, bo mój organizm stymulowany czy nie to efekty i tak były marne i udało się.
Stres oczywiście ogromny co bedzie dalej.
W przyszłym tygodniu jadę zrobić test pappa, a 22 lipca jestem umówiona na usg genetyczne.
Viki26, justa1234, agga1984, Konwalia, Agi83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKonwalia wielkie gratulacje !!!
A ja mialam dzis usg i beta kontrolnie.
Beta podobno (pani dr nie pamietala dokladnis) 3000 czyli po 48h wzrost 100%. W macicy podobno pecherzyk 6mm.
Miejmy nadzieje ze to nie psikus przestymulowanych narzadow. Dalej zostajemy w szpitalu.
Czekamy na zarodek i serduszko, wiec prosze o kciuki i pozytywne fluidy:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyshoa, roletka - ogromne kciuki!
Ja znowu pół dnia na zakupach i leżę teraz i nie mam na nic siłyNa szczęście już końcówka skręcania mebli i zaraz będzie gotowy pokój dla małego. Za tydzień zakup wózka, fotelika, wanienki i materaca i będzie wszystko
Viki26, Moniaa, roletka, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Dzisiaj o 10:17 przyszła na świat Lilka siłami natury. Waży 3160g i mierzy 53 cm. Dostała 10 pkt.
Jestem zakochana. Jest cudna!Ogromnie się cieszę
Konwalia lubi tę wiadomość
-
Dziękuję, nawet, nawet... Marzę tylko o tym, żeby krwawienia ustąpiły. Łożysko dolnego Malucha jest umiejscowione przy samym ujściu i to jest przyczyną. Mam nadzieję, że z czasem wszystko uniesie się ku górze i dzieci staną się bezpieczne. Boję się żeby nie było to łożysko przodujące.
Poza tym gigantyczne mdłości ustąpiły, brzuch rośnie i waga też. No i prenatalne wyszły ok., bo pomimo dużego ryzyka z racji wieku, zagrożenie wadami jest niskie
A u Ciebie jak? Przepraszam, ale umknęły mi gdzieś te Twoje kłopoty. Napisz proszę. Pozdrawiam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 18:28
-
nick nieaktualnyTo i ja dołączę, choć nieśmiało...
8 lat starań i 3 stymulacje do IVF (ICSI)... i beta rośnie
Teraz odliczam do wizyty, która przypada za tydzień (27dpt) i obym płakała ze szczęścia, bo to dzień naszej rocznicy ślubuA boję się, że heeeej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 10:17
mycha28, justa1234, Moniaa, Kava, roletka, aszka, Viki26, Konwalia, Agi83 lubią tę wiadomość
-
agga1984 wrote:To i ja dołączę, choć nieśmiało...
8 lat starań i 3 stymulacje do IVF (ICSI)... i beta rośnie
Teraz odliczam do wizyty, która przypada za tydzień (27dpt) i obym płakała ze szczęścia, bo to dzień naszej rocznicy ślubuA boję się, że heeeej...
trzymam kciuki za serduszko
-
Hej kochane jak u was pogoda? Dalej upał?
u,mnie popadało ale powiem brzydko i,tak gówno to dało hihihi
mam dziś jakiś zajebisty humorek, może dlatego że wczoraj chyba poczułam jak Córcia puka do mnie, aż mi łezki poleciały
czuje takie delikatne plumpanie pod pepkięm mam nadzieję że to właśnie mój cud puka do,mamci
z tej okazji przy sprzątaniu zrobiłam sobie mała domowa dyskotekę
i tańcowłam nawet
muszę ćwiczyć kondychę bo w sierpniu mam impre integracyjna w pracy i ma grać Kombi a pod koniec sierpnia weselicho
tak więc muszę być w formie
Moniaa, Biała, Viki26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas skwar jak rzadko, przed chwilą trochę chmur się pokazało i trochę wiaterek się ruszył ale i tak to nic nie dało
mam suchą skórę na nogach i po goleniu strasznie mnie swędzą, używacie jakichś maści balsamów? ja wczoraj zakupiłam vaseline intensive care i jestem ciekawa jak sie sprawdzi