X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki wczoraj pierwsze usg :) i mamy dwa Bąbelki :) za tydzień w czwartek kolejna wizyta czy wszystko wporzadku bicie serduszek itp. Jupii !!!!!!! Jestem przeszczesliwaa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 08:00

aszka, duza, Biała, justa1234, Danae, agniesia2569, AsiaPoli, zai2014, Moniaa, Viki26, Konwalia, Agi83 lubią tę wiadomość

Mała Mi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Kobietki wczoraj pierwsze usg :) i mamy dwa Bąbelki :) za tydzień w czwartek kolejna wizyta czy wszystko wporzadku bicie serduszek itp. Jupii !!!!!!! Jestem przeszczesliwaa :)
    gratuulacje :)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a co Ty sie przejmujesz rozstepami, tez mam rozstepy ale mi to nie przeszkadza. Kto mnie bedzie ogladał na pupie, facet a jemu nie przeszkadza :)
    No właśnie się nie przejmuję tymi rozstepami bo już nic z nimi nie zrobię :-D ;-) bo świeże rozstępy to jeszcze coś da się zrobić ale nie ze starymi które mam od dziecka :-D :-D mój najdroższy muwi że dla niego jestem ładna i jeszcze bardziej za mną teraz wodzi wzrokiem hihihi :-D :-D

aszka, aszka lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    GRATULUJĘ :-D ;-)

• roletka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi gratuluje dwóch bąbelków <3 <3

aszka ja mam 25 lat i mam podane dwa zarodki, dużo też zależy od lekarza, ja nawet tematu podania dwóch nie poruszyłam sam lekarz się zapytał ile podajemy :)

Duża ja na razie kupiłam tylko ten vaseline innych kosmetyków na razie nie zakupię, myślę żeby później oliwką się smarować :)

Ja wiem że rozstępy będę mieć bo mam tendencje i chcąc nie chcąc i tak wyskoczą w końcu ale tym się nie przejmuje już, bardziej się przejmowała jak miałam 19-20 lat :)

aszka lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Mała Mi gratuluje dwóch bąbelków <3 <3

aszka ja mam 25 lat i mam podane dwa zarodki, dużo też zależy od lekarza, ja nawet tematu podania dwóch nie poruszyłam sam lekarz się zapytał ile podajemy :)

Duża ja na razie kupiłam tylko ten vaseline innych kosmetyków na razie nie zakupię, myślę żeby później oliwką się smarować :)

Ja wiem że rozstępy będę mieć bo mam tendencje i chcąc nie chcąc i tak wyskoczą w końcu ale tym się nie przejmuje już, bardziej się przejmowała jak miałam 19-20 lat :)
    Roletka a w jakiej klinice jesteś? Bo mi niechcieli podać dwóch bobasów w novum a mam 29lat.

• roletka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja jestem w GynCentrum w Katowicach, z ego co zaobserwowałam to mój dr często podaje dwa nawet jak nie ma wskazania :)

justa1234 lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że się tu wcinam, ale roletka czy orientujesz się, czy w Gyncentrum jeszcze jest szansa na ivf rządowe w tym roku? I który lekarz podaje 2 zarodki? :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:

No to powoli witam wśród dubeltowych mam :D Gratuluję :)

justa1234, Konwalia lubią tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • roletka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris z tego co wiem środki są a ja chodzę do dr Mercika ale nie wiem czy podaje on dwa zarodki każdemu bo ja leczę się u niego juz 3 lata, musiałabyś zapytać na forum IVF tam wypowiedzą się dziewczyny które do dr M chodziły :)

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała wrote:
    Niestety 39 :( Boję się, że nie wystarczy mi sił...
    ,dziwczynki nie chce sie licytowac ale ja za miesiac koncze 40 ;),wiem ze ciaza mnoga to wieksze obciazenie u mnie jeden bobas,ale napewno wszystkie damy rade,choc pewnie lekko nieraz nie bedzie.ja teraz w Anglii niemam nikogo oprocz starszej corki,ale ona ma juz swoja rodzine i malucha,wiec nie bedzie pomocy jak 20 lat temu,gdy babcie sie klocily ktora ma wziac ja na weekend oraz inne ciocie i wujki ;).Ja juz nawet musialam sie wybrac do zlobka i zabukowac miejsce bo tu marny macierzynski i gdy bedzie miala 5 miesiecy musze wrocic do pracy.ja uzywam maslo kakaowe Palmers do smarowania prawie od poczatku,wiem ze oliwka uzaleznia skore i potem jak sie skonczy stosowac to bardzo sucha sie robi skora,wiec odradzam,przerabialam to kiedy .u nas od poczatku mowili ze jak jeden zarodek bedzie bardzo dobry to podaja jeden,a jak beda wszystkie rowne ze nie bedzie z czego wybrac ktory najlepszy to podadza dwa,no i dostalismy jeden,ale moze tu jest inaczej,dwa mrozaki zostaly jeszcze.Justa wspomnialas o tym ze teraz jeszcze bardziej sie mezowi podobasz,chyba cos w tym jest bo moj tez,wciaz wodzi wzrokiem,mowi ze jestem sexy non stop i nago spokojnie nie moge kolo niego przejsc ;) ale mi sie to bardzo podoba,hehe.
    pozdrawiam dziewczynki z deszczowej dzis Anglii

aaaa09, justa1234, Biała lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Vioris z tego co wiem środki są a ja chodzę do dr Mercika ale nie wiem czy podaje on dwa zarodki każdemu bo ja leczę się u niego juz 3 lata, musiałabyś zapytać na forum IVF tam wypowiedzą się dziewczyny które do dr M chodziły :)
    bo z tego co sie orientuje własnie mozna podac wiecej niz jeden zarodek ale lekarz musi zdecydowac, jak ze wszystkim jedne kliniki tak a inne siak. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    ,dziwczynki nie chce sie licytowac ale ja za miesiac koncze 40 ;),wiem ze ciaza mnoga to wieksze obciazenie u mnie jeden bobas,ale napewno wszystkie damy rade,choc pewnie lekko nieraz nie bedzie.ja teraz w Anglii niemam nikogo oprocz starszej corki,ale ona ma juz swoja rodzine i malucha,wiec nie bedzie pomocy jak 20 lat temu,gdy babcie sie klocily ktora ma wziac ja na weekend oraz inne ciocie i wujki ;).Ja juz nawet musialam sie wybrac do zlobka i zabukowac miejsce bo tu marny macierzynski i gdy bedzie miala 5 miesiecy musze wrocic do pracy.ja uzywam maslo kakaowe Palmers do smarowania prawie od poczatku,wiem ze oliwka uzaleznia skore i potem jak sie skonczy stosowac to bardzo sucha sie robi skora,wiec odradzam,przerabialam to kiedy .u nas od poczatku mowili ze jak jeden zarodek bedzie bardzo dobry to podaja jeden,a jak beda wszystkie rowne ze nie bedzie z czego wybrac ktory najlepszy to podadza dwa,no i dostalismy jeden,ale moze tu jest inaczej,dwa mrozaki zostaly jeszcze.Justa wspomnialas o tym ze teraz jeszcze bardziej sie mezowi podobasz,chyba cos w tym jest bo moj tez,wciaz wodzi wzrokiem,mowi ze jestem sexy non stop i nago spokojnie nie moge kolo niego przejsc ;) ale mi sie to bardzo podoba,hehe.
    Asia nie ma co, ja mam kolezanki ktore miały dzieci w wieku lat 45 i pierwsze i trzecie :) Bez przesady to zadna starosc, oczywiscie ze człowiek moze i ma mniej checi, ale dziecko to dziecko, a matki w wieku lat 20 tez nie sa idealne, wiec tak naprawde jak sie chce to mozna :)

aaaa09, AsiaPoli, Karolina1111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, sa wyjatki. Mi po drugiej stymulacji po raz pierwszy podano dwa ;)

Mala Mi cudownie i gratulacje!!!

Ja na szybciutko tylko z telefonu wpadlam, doczytam reszte pozniej :*

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    U mnie nawet teraz,więcej sexu jest niż przed ciąża hihihi :-D :-D

agga1984, AsiaPoli lubią tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Dziewczyny czy któraś z was miała tak ze tsh z niedoczynnosci przeszło w nadczynność?
    U mnie na lekach wynosiło zwykle kolo 2.5, 3 tygodnie temu 2.0 a dziś 0.4....
    Myślę że przed urlopem nie dostane się do endo wiec może obniżenie dawki eutoryxu?

dfe01f0225.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko nie pomogę bo na razie niedoczynność u mnie

Dziewczyny koło 40 spokojnie moja mama miała 44 lata jak mnie urodziła i jakoś dała radę ;-)

Biała, kis, Konwalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka, moja w tym samym wieku byla co Twoja jak mnie urodzila hehe :D Za to moj tato mial 52 lata... Chodzil dumny jak paw ;)

Anko, nie pomoge. Miesiac temu mialam tsh 1.47, a ile teraz to (jeszcze) nie mam pojecia...

Maz za miesiac konczy 40 lat, a ja mu nawet jeszcze nic nie kupilam heh... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 15:33

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga1984 wrote:
    Roletka, moja w tym samym wieku byla co Twoja jak mnie urodzila hehe :D Za to moj tato mial 52 lata... Chodzil dumny jak paw :lol:

Maz za miesiac konczy 40 lat, a ja mu nawet jeszcze nic nie kupilam heh... ;)
    Mój najdroższy ma 45 lat :-D :-D jest 16 lat starszy odemnie i wcale nam to nie przeszkadza :-D ;-)

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja też z Gyncentrum od dr Mercika. Mam 31 lat. W drugim i trzecim transferze miałam podane dwa zarodki. Nie było z tym najmniejszego problemu.

U mnie rozstępów nie ma póki co. Przy pierwszej ciąży tez nie miałam wiec mam nadzieję że i teraz się nie pojawia. Jedynie co to zaczyna się problem z cellulitem:/ smaruje się kremami na rozstępy na brzuszku, cellulit na udach i ujędrniający na piersi z lirene. Jestem zadowolona z tych kremów.

Mała mi ggratuluje dwóch fasolek;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ