X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, moj starszy ode mnie skromne osiem lat hehe ;)

Ginger, cellulit mowisz? To ja i wczesniej mialam hihi

justa1234 lubi tę wiadomość

• Cynnia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja 39 i wcale sie nie czuje na tyle. Teraz dopiero mnie nachodzą mysli, ze moze to za pozno, ale walczyliśmy o tą ciążę ponad 4 lata, wiec musimy dac rade:) zawsze mówiłam, ze bede próbowała do 40

zem3sg18fbglipi0.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga1984 wrote:

Też miałam wcześniej ale nie był tak widoczny a teraz to już jest masakra;/ po porodzie mam zamiar ćwiczyć znów żeby się tego cholerstwa pozbyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 17:26

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, bo my mega mocne babki jestesmy. Wiec dlaczego mialybysmy nie dac rady? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynniaja tez starania o ciaze kilka lat wiec sie przesuneło,ale sadze ze w zyciu wszystko ma swoj czas. Ja na pewno wczesniej nie byłam gotowa na dziecko, pod takim wzgledem ze byłam pracoholiczka itd.

A z kolei moj maz ode mnie młodszy 3 lata :D

• vioris Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Vioris z tego co wiem środki są a ja chodzę do dr Mercika ale nie wiem czy podaje on dwa zarodki każdemu bo ja leczę się u niego juz 3 lata, musiałabyś zapytać na forum IVF tam wypowiedzą się dziewczyny które do dr M chodziły :)

Dziękuję :) No ja już tam nie chcę za bardzo pisać, bo dziewczyny tam mają swoje problemy i omijają moje pytania ostatnio ;) Chyba mają mnie dość ;) hihi
    Cały czas myślę, żeby się wybrać do dr Mercika w sprawie kwalifikacji już teraz, ale w razie kwalifikacji nie chcielibyśmy podchodzić w wakacje ze względu na ślub na koniec sierpnia. I tak myślę i myślę aż w końcu środki się skończa :P :P :P

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie tez jakoś wczesniej czasu nie było bo praca, bo nowy dom, a moze by tak jeszcze jakaś podyplomówka?.... ehhhh, a jak sie obudziłam to sie okazało ze nie tak łatwo:)

aszka lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam 23/24 lata jak zaczynalismy. Pelna bylam werwy i zapalu, uwazalam ze wszystko da sie pogodzic, byle zdrowie i milosc byly. A w efekcie zlecialo blisko 8 lat... ;)

Vioris, nie zastanawiaj sie dlugo, dzialaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 18:27

aszka lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podobno zadne kremy i inne cuda nie pomoga na rozstepy:( jedne maja sklonnosc do rozstepow inne nie, ja niestety mam:/ trudno, jedynie nad celulitem da sie zapanowac ale to dopiero za 8mcy;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 19:26

aszka lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrzucam wam fotki ciuszków które koleżanka chce sprzedać. Dla dziewczynki rozm 0-3mc w stanie idealnym kolekcja f&f całość z kosztami wysyłki 45zł. Może któras będzie chciała skorzystać jeśli już wie ze to dziewczynka;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

1zojcbb.jpg

2ugdo5f.jpg

2u8b6f7.jpg

and4lk.jpg

mmg7c8.jpg

ezj39i.jpg

2s64mmr.jpg

nv3xco.jpg

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze byłam szczupła i zgrabna. Szczupłość mi została (w 8 miesiącu mam +5 kg...), ale rozstępy i cellulit to u mnie makabra. Aż mi głupio na siebie patrzeć, bo wygląda to okropnie :(

Zabrałam się dzisiaj w końcu za pranie ubranek, bo meble skręcone i jest gdzie układać :)

aszka lubi tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje tym, które już się rozpakowały :) U mnie niestety zalecenia są takie, że muszę głownie leżeć więc dostepu do komputera nie mam za bardzo. Ale jest dobrze :) Cieszę się, że jest nas duzo, w grupie zawsze raźniej. Do nastepnego postu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 21:42

aszka, agga1984, Viki26, Konwalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiurka wrote:
    Dziewczyny gratulacje tym, które już się rozpakowały :) U mnie niestety zalecenia są takie, że muszę głownie leżeć więc dostepu do komputera nie mam za bardzo. Ale jest dobrze :) Cieszę się, że jest nas duzo, w grupie zawsze raźniej. Do nastepnego postu :)
    leż i odpoczywaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Ja zawsze byłam szczupła i zgrabna. Szczupłość mi została (w 8 miesiącu mam +5 kg...), ale rozstępy i cellulit to u mnie makabra. Aż mi głupio na siebie patrzeć, bo wygląda to okropnie :(

Zabrałam się dzisiaj w końcu za pranie ubranek, bo meble skręcone i jest gdzie układać :)
    naprawde tylko 5 kg przytyłas? Pytam bo ja tez chudzielec i sie troche martwie tym.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Dziewczyny wrzucam wam fotki ciuszków które koleżanka chce sprzedać. Dla dziewczynki rozm 0-3mc w stanie idealnym kolekcja f&f całość z kosztami wysyłki 45zł. Może któras będzie chciała skorzystać jeśli już wie ze to dziewczynka;)
    Ja bym chciała kupić te ciuszki ;-) tylko dopiero w poniedziałek bym kasę wysłała bo będę akurat po wypłacie ;-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga1984 wrote:

Hahah u mnie cellulit był będzie i zostanie :-D :-D nawet chodakowska mi nie pomogła na tą cholerną skórke pomarańczową ;-) ale uwielbiam z nią ćwiczyć i,nawet mam jej dwie płyty i,książkę :-D oczywiście po urodzeniu biorę się z chodakowska do roboty :-D

Viki26 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Mam takie pytanie, moze za wczesnie. Zastanwialyscie sie kiedy i w jakis posob powiecie dziecku ze jest z in vitro? Bo mnie ostatnio teść sie o to zapytal i sie teraz zastanawiam jak to zrobic zeby bylo dobrze. I czy ktoras z Was bedzie chciala cesraskie ciecie na "zyczenie" ?
    Ja napewno będę chciała rodzic naturalnie ;-) no chyba że będzie wskazanie do cc to już co innego :-) napewno powiem dziecku że jest z ivf ale jak już będzie nieco starsze :-)

agga1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    naprawde tylko 5 kg przytyłas? Pytam bo ja tez chudzielec i sie troche martwie tym.

Niestety tak. Co wizytę dostaję ochrzan, ale mój organizm nie chce tyć. A najlepsze jest to, że brzuch mam mały, a dziecko duże... Nie wiem gdzie on się mieści.

Ja również zamierzam rodzić naturalnie i wierzę, że się uda!

agga1984 lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    hej, a rodzilas naturalnie czy przez cc i ile trzeba odczekac zanim zajdzie sie w druga ciaze? bo ja wlasnie chcialabym jedno dziecko i zaraz kolejne :)

Mój mały jest skrajnym wcześniakiem dlatego miałam cc. Ja gotowa na kolejną ciąże byłam już po pół roku, lecz lekarz w klinice odmówił mi wtedy zrobienia procedury. Po roku od porodu już nie było żadnego sprzeciwu. Mi też marzyła się jak najmniejsza różnica wieku.

stars2345 lubi tę wiadomość

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ