Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAsiaPoli wrote:hej,witam sie,dopiero znalazlam ten watek,u mnie to juz 23 tydzien z pierwszego ivf,duzo bylo przeszkod po drodze,ale w koncu sie udalo,chociaz bylam w grupie wysokiego ryzyka 1:120 ,mialam pobieranie kosmowki,wyniki wyszly dobrze,zdrowa dziewczynka .teraz jestem juz po polowkowyma ale mam bardzo nisko lozysko.mieszkam w UK tu wszystko troche inaczej wyglada niz w PL ,ale widze ze o co poprosze albo wspomne to jest sprawdzane i badane.przed nami wyjazd do Polski ale jeszcze dzien przed bada mi robic kolejne usg zeby sprawdzic czy łozysko sie przesunelo,jesli nie to moga mi zabronic leciec ,mam nadzieje ze sie przesunie.pozdrawiam kobitki fajnie ze jest ten watek
AsiaPoli, Xena86 lubią tę wiadomość
-
Witajcie;)
Ja się czuje dużo lepiej w taką pogodę niż jak jest chłodno i pada. Związane jest to z ciśnieniem jak spada to mam straszne bóle brzucha i ciągniecia. A przy upałach raczej nie wychodzę z domu a tu mam chłodno albo leżę na ogródku w cieniu wiec nie jest źle.
Miłego dnia -
Ja w te upały czuje się,masakrycznie wyszłam chwilę do sklepu i ledwo wróciłam do domu o własnych siłach obiecałam sobie zw już więcej nie wyjdę sama w taki upał.
A tak,z innej beczki Ginger kieduly poczułaś ruchy maleństwa? Ja się niepokoje że jeszcze nie czuję małej Zosi lekarz,mi muwil że pierworódki czują później ale ja i tak,się niepokoję a usg mam dopiero 20lipca -
Dlatego ja nigdzie nie wychodzę
Ruchy poczułam w dzień mamy to był 17 tc wtedy wiedziałam że to to było kilka drobnych kopniakow wcześniej czułam takie przelewanie w brzuchu. Ale to moja kolejna ciąża. Nie pamiętam w którym tyg czułam przy Patryku.
Spokojnie jeszcze poczujesz. Już w najbliższym czasie;) a łożysko masz na przedniej ścianie?bo jeśli tak to dodatkowo amortyzuje ruchy dziecka. -
Ginger84 wrote:Dlatego ja nigdzie nie wychodzę
Ruchy poczułam w dzień mamy to był 17 tc wtedy wiedziałam że to to było kilka drobnych kopniakow wcześniej czułam takie przelewanie w brzuchu. Ale to moja kolejna ciąża. Nie pamiętam w którym tyg czułam przy Patryku.
Spokojnie jeszcze poczujesz. Już w najbliższym czasie;) a łożysko masz na przedniej ścianie?bo jeśli tak to dodatkowo amortyzuje ruchy dziecka. -
Sprawdź czy na wydruku z badań prenatalnych nie masz napisane. Mnie lekarz tez nie mówił ale doczytałam właśnie na tych wynikach ze mam na przedniej ścianie.
Rozumiem cie doskonale ale spokojnie do 22tc jak nie poczujesz to wtedy kontakt z lekarzem. A czujesz takie przelewanie jakby jelit? -
nick nieaktualnyViki26 wrote:Odebrałam część wyników
TSH mam 2,77 . Przeanalizowałam wcześniejsze lata nie wiem czy na to patrzeć czy nie ale są takie:
2012 25dc 0,91
2013 3dc 1,61
2015 10dc (stymulacja) 1,1
2015 teraz 7tc : 2,77
a do tego z morfologi:
MCV niskie 80,8 norma 81-98, we wcześniejszych latach miałam 83,5
MPV wysokie 12,1 norma 8-12, we wcześniejszych latach miałam 11,2
wiem że tu akurat to jest lewdo poza granicą ale mnie zaniepokoiło.
Co o tym myślicie? Jakieś porady?
TSH powinnaś trochę zbić.Viki26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Ja mam na przedniej ścianie i przed 20tyg się nie spodziewam. A jeśli to będę mile zaskoczona.
Buziaki w ten gorący dzien:):*
Też mam na przedniej ścianie i ruchy poczułam koło 22 tygodnia dopiero i do tej pory czuję je dość delikatnie. Także mały mi ani razu bólu nie sprawił Jak miałam KTG to lekarka mówiła, że zapis piękny, dziecko się ciągle ruszało, a ja przez te pół godziny poczułam może 10 ruchów...
U mnie dzisiaj skręcanie mebelków dzieciowychjusta1234 lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj o 10:17 przyszła na świat Lilka siłami natury. Waży 3160g i mierzy 53 cm. Dostała 10 pkt.
Jestem zakochana. Jest cudna!Kava, AsiaPoli, Ginger84, justa1234, aszka, Viki26, mycha28, duza, kis, agniesia2569, Biała, zai2014, Agi83 lubią tę wiadomość
-
Jejku Konwalia z całego serca gratuluję
Dziewczyny dziękuję za odzew teraz jestem spokojniejsza buziaki dla mnie was w ten upalny dzień :-* Ginger czasem czuje takie jkabu gilgotanie ale sama nie jestem do końca pewna czy to mała daje znaki,mam nadzieję że już wkrótce będę czuła kopniaki ZośkiKonwalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Konwalia gratulacje dla świeżo upieczonych rodziców dużo zdrówka dla was i dla małej
ja się też witam na wątku dziś było druga weryfikacja bety i pięknie przyrasta, wierzę że będzie dobrze
beta 2.07 wynosiła 92,23
a dzisiejsza wyszła 279,3 przyrost o 235% w ciągu 43hjusta1234, Iownka, Viki26, mycha28, Moniaa, duza, kis, aszka, agniesia2569, Biała, Konwalia, Agi83 lubią tę wiadomość
-
roletka wrote:Konwalia gratulacje dla świeżo upieczonych rodziców dużo zdrówka dla was i dla małej
ja się też witam na wątku dziś było druga weryfikacja bety i pięknie przyrasta, wierzę że będzie dobrze
beta 2.07 wynosiła 92,23
a dzisiejsza wyszła 279,3 przyrost o 235% w ciągu 43hmycha28 lubi tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Dzisiaj o 10:17 przyszła na świat Lilka siłami natury. Waży 3160g i mierzy 53 cm. Dostała 10 pkt.
Jestem zakochana. Jest cudna!Konwalia lubi tę wiadomość
2014 ISCI1 cp 2015 crio 05.2015 ISCI2 2017 ISCI3 02.2018 ISCI4 2018 ...?i co teraz?