X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia i Anko śliczne z Was brzuchatki.

Ale nas tutaj dużo. To bardzo optymistyczne. Brakowało takiego wątku, tylko szkoda, że ja już na wylocie ;)

Anko:-), justa1234, agniesia2569, duza lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niech rosną dalej zdrowo te nasze dzieci i brzuchy....
    Ja strasznie nabralam wody. Nawet lekarka zwróciła uwagę ze puchne a nie tyje. Palce stopy kostki plus cellulit wodny. Powoli odstawiamy duohaston i w tym tyg koniec z encortonem-boje sie-ale wiem ze to juz czas i może trochę wody ze mnie zejdzie.

dfe01f0225.png

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia a ja ci zazdroszczę. Odetchne po 30 tygodniu......to dla mnie taki czas ze dzidzia nawet gdy się urodzi wcześniej to przeżyje i z tą medycyna szybko dojdzie do siebie.
    Do tego czasu strach:)

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj konawalia jak ja Ci zazdroszczę że już masz koniec :-) te upały mnie wykańczają :-( powiodzcie mi kobiety bo może ja mało inteligentna jestem albo nie douczona otóż dziś miałam spinę przed blokiem ze znajomą która mi wpierała że w ciąży to opalać się można !!!!normalnie myślałam że ją rozerwę jak mi to wpierała!!!! a może ja poprosty nie mam racji???? no kurna mać jaka to durna baba jest!!! i to twardo mi wpierała że można i koniec !!!wyśmiała mnie że jadę nad morzę ale po co skoro opalać się nie będę i kąpać też!!ja jeszcze nie widziałam ciężarnej kobietki opalonej ,wszystkie które widzę to są bielutkie naturalnie :-) normalnie tak się zagotowałam tym opalaniem że ciągle mi w głowie to siedzi i nie daje spokoju!!

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    http://zapodaj.net/1bc52e2fa5fd1.jpg.html

A oto ja w świecie grubaskow:-)
    chyba masz większy ode mnie :P

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa0d5872861f7128med.jpg taki brzusiolek miała w 16tygodniu :-)

Anko:-), Viki26, Marta1986 lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu 17t 5d
    906042adda67918bmed.jpg

Viki26, Marta1986 lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja będę się moczyć w morzu ale opalać się nie będę. Wyjdę gdzieś na pewno na słońce w ciągu dni spędzonych na plaży ale docelowo tunika parasol i namiot plażowy.
    Nie rozsądne jest opalanie się w ciąży choćby ze względu na ryzyko przebarwień hormonalnych których usunięcie później kosztuje majątek. Jestem kosmetologiem i żyłam w pewnym stopniu z glupiutkich lub nieoczytanych mam:-)
    Aga ty mało!:-) hehehe ale ty z natury chuda a ja z natury ważyłam 68kg przy wzroście 168:-)
    Kawał ciała ze mnie:-)

justa1234, Viki26, Konwalia lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just twój brzuch wymiata!:-)

justa1234 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja będę się moczyć w morzu ale opalać się nie będę. Wyjdę gdzieś na pewno na słońce w ciągu dni spędzonych na plaży ale docelowo tunika parasol i namiot plażowy.
    Nie rozsądne jest opalanie się w ciąży choćby ze względu na ryzyko przebarwień hormonalnych których usunięcie później kosztuje majątek. Jestem kosmetologiem i żyłam w pewnym stopniu z glupiutkich lub nieoczytanych mam:-)
    Aga ty mało!:-) hehehe ale ty z natury chuda a ja z natury ważyłam 68kg przy wzroście 168:-)
    No widzisz Anko czyli nie jestem idiotką za którą uważała mnie moja koleżanka od opalania!!ja też chodzę po słońcu ale w kapeluszu :-)bo później jak za dużo słońca to głowa mnie boli i mam skrzepki krwi w nosie :-(

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just twój brzuch wymiata!:-)
    Mój gin muwi że moja Zosia ma długie nogi po mamusi kozicy :-) bo ja mam długie kalapytki i on się śmieje że Zocha musi mieć miejsce na te swoje odnóża :-)

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile już przytyłaś?

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Cynnia juz po badaniach?

Tak, pisałam wczesniej:) na szczescie wyniki wyszły bardzo optymistycznie, kość nosowa jest, przeziernosc karkowa 2 mm, ryzyko spadło w porównaniu do wartości startowych czyli jak mnie wrzucili w tabelkę wiekową:) prawdopodobnie chłopczyk. Mierzy 71 mm. Troche był leniwy i sie nie chciał ułożyć do badania, ale po podskokach mamusi obudził się. Teraz czekamy na wyniki testu Pappa

Viki26 lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka ciężko powiedzieć od którego momentu mam odliczać te kilogramy:-)
    Przed 1 stymulacja i cały 2014rok ważyłam 64 65kg, po 1 stymulacji przytyłam do 68kg a po 2(udanej) stymulacji do 71kg. 71kg ważyłam w 5 6tygodniu ciąży a więc wiadomo ze nie są to kilogramy z ciąży a ze stymulacji. Teraz ważę 74kg. W ciąży przytyłam 3kg, ale od początku cyklu 6kg.
    Niestety mam duża skłonność do odkładania wody. Mam jej za dużo bez leków a co dopiero po takich lekach jakie bierzemy przy ivf i po:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 08:18

dfe01f0225.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko to co najlepiej ubrać aby nie nabawić się przebarwień?
    Ja chciałam wystawiać się na słońce, tzn nogi i ręce, oczywiście nie leżeć plackiem, ale spacer brzegiem morza, połazić mieście, to sukienka na ramiączkach moze byc czy odradzasz?

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę w sukienkach na ramiączka ale zakładam kapelusz z takim większym rondem ;-) może nie wyglądam stylowo ale mam to w pupce :-P :-D

Viki26 lubi tę wiadomość

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234- jaki masz piękny brzuszek!!!
    Próbuje się u was zadomowić, ale jakoś mi ciężko...

justa1234 lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też dołączam do Was dziewczynki :) jeszcze nie do końca pewna bo przed wizytą serduszkowa ale mam nadzieje ze wszystko będzie w porządku :) wizyta juz w poniedziałek także już nie daleko :)
    nam się udalo po 3 podejściu w tym dwie stymulacje .. takze do trzech razy sztuka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 10:40

mycha28, Agi83 lubią tę wiadomość

Mała Mi
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    To ja też dołączam do Was dziewczynki :) jeszcze nie do końca pewna bo przed wizytą serduszkowa ale mam nadzieje ze wszystko będzie w porządku :) wizyta juz w poniedziałek także już nie daleko :)
    nam się udalo po 3 podejściu w tym dwie stymulacje .. takze do trzech razy sztuka :)
    Identyko u mnie, dwie stymulki, trzeci transfer szczęśliwy, a dziś wizyta serduszkowa..ale się stresuję

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja druga stymulka i za pierwszym podejściem się udało :) hiperka i jestem tu :)
    Anko ja podczas stym. schudłam, później też leciały kg przez hiperkę, do 15tc miałam 53,5kg, teraz przez tydz.wreszcie coś zaczęło się dziać i mam 1kg na plusie, he he..same cycki i brzuch ważą pewnie więcej :P
    Kamila8k powolutku się wkręcisz :) my tu niektóre się znamy z wątku ivf, ale jak się postaramy to się wszystkie zżyjemy :)

Agi83 lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ