X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Kava Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    mam za tydzień czyli 08.09 wizytę u gina prowadzącego. Znając zycie pewnie nie będzie mu spieszno aby zrobić usg. Zacznie mówić że skoro nic sie u mnie z organizmem nie dzieje to nie widzi potrzeby robienia USG...

Czy Wy tez tak macie u swoich nfz-owych ginekologów?

AA i bym zapomniała umówiłam się już na połówkowe na początek października :)

Tak, na nfz nie robią (zazwyczaj) tak często usg. Zalecane są trzy podglądanka w czasie ciąży. Reszta to dobra wola doktorka.
    Na mojej ostatniej wizycie na nfz prawie 2 miesiące temu Pani Dr kazała przyjść właśnie po 2 miesiącach bo ma urlop.
    Ale nie pójdę tam więcej. WCALE! Tak mnie to zdenerwowało, że odpuściłam.
    Zostaje przy mojej ukochanej lekarce. Z tym, że oczywiście płatnej :(

Viki26 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    mam za tydzień czyli 08.09 wizytę u gina prowadzącego. Znając zycie pewnie nie będzie mu spieszno aby zrobić usg. Zacznie mówić że skoro nic sie u mnie z organizmem nie dzieje to nie widzi potrzeby robienia USG...

ja chodze prywatnie, facet pracuje w panstwowym szpitalu. Sam do mnie ostatnio zadzownił i zaprosił powiedział ze juz mozna płec sprawdzic. I wział 100 zł chociaz mnie przebadał i wziernikiem i palcem i dwoma usg. Poza tym facet sie zna na rzeczy bo dzieciatko nie chcialo pokazac co ma miedzy nogami, a ten mnie puknał w macice-lekko i bach pokazało :D takze nie musialam ani niczego jesc ani skakac ani nic z takich rzeczy :) W ogole facet ma 31 lat a sam ma dziecko z invitro, dlatego chyba taki bardziej do mnie empatyczny bo wie co ludzie, ktorzy sie lecza przechodza. A ogólnie za wizyte bierze 300 zł ale dla mnie ma znizki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 12:33

Agi83 lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratuluje wynikow pappa :)
    Tym razem ty jestes do przodu z umowieniem sie na prenatalne ja dopiero ide na wizyte w 19tyg i dopiero dostane skierowanie. Ktory tydz jest najlepszy na prenatalne?

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Wczoraj z mężem podsłuchiwaliśmy maleństwo detektorem tętna płodu. Co udało nam się maleństwo namierzyć, to 2 sekundy i już go nie było. Po ok 10 min mąż stracił cierpliwość.

a od ktorego tygodnia ten sprzet mozna uzywac? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, troche sie wystraszylam tym estradiolem, jak pielegniarka mi krew pobierala to tez ochrzan zebralam, ze nie przyjechalam po recepte czy cos, no ale estradiol ma sie dobrze, dzieki Bogu..

Mam wykupione recepty, wiec zapasy lekow porobione :)

Wyniki z dzis:

betaHCG 640.08 mIU/ml (po 6 dniach od pierwszej bety)
    estradiol 1376 pg/ml
    progesteron 51.89

no i... chyba klinika ma dobry sprzet, bo dr wypatrzyla pecherzyk :) ja osobiscie bym go nie dojrzala na tym ekranie, ona mi pokazala malutenka kropeczke. Pecherzyk ma na dzien dzisiejszy 0,18 cm, a endometrium 2 cm.

Jutro musze umawiac sie na wizyte juz do lekarza prowadzacego, mam nadzieje, ze bedzie ok. Teraz najgorsze bedzie czekanie. No i apropo jajnika lewego, co mnie klul, dr mowi, ze oba jajniki sa ok, wiec tez sie uspokoilam <3

Pozdrawiam i zycze milego dnia :)

ps zdjecia USG nie pokazuje, bo to naprawde mala kropeczka :) Jak urosnie, to na pewno jakies wstawie ;)

aszka, Viki26, wiecznie lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:

Moniaa u mnie to samo,jest z ginem że niechce mi robić usg zbyt często i nawet jak chce jechać do niego prywatnie to też niechce żebym jeździła i placila

• Kava Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Tym razem ty jestes do przodu z umowieniem sie na prenatalne ja dopiero ide na wizyte w 19tyg i dopiero dostane skierowanie. Ktory tydz jest najlepszy na prenatalne?

Ja byłam w 21 tc, ale który jest najlepszy to bladego pojęcia nie mam ;)

aszka, Viki26 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Podobno od 18 do 23 :-)
    Ja robiłam w 20 tc

aszka, Viki26 lubią tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem umowiona na 19.09 na polowkowe i to bedzie dokladnie 19t2d, ale ja mam dwa maluchy, wiec mozna wczesniej

aszka lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na połówkowe najlepiej chodzić jeśli jest tak 20 tydzień i powyżej ;-) oczywiście dotyczy to jednego Maleństwa w brzuniu :-)

aszka lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Rozumiem :) Tylko pamiętaj że teraz beta rośnie już wolniej także na spokojnie :)

Na pewno wszystko będzie dobrze :)

jakbyś wykrakała :) przeżywam ogromny stres. Ostatnio, tj. 17 sierpnia moja beta wynosiła 5580. Dziś 1 września 71333. Wiecie od kiedy zaczyna wolniej rosnąć? Jak wpisałam sobie w kalkulator tutaj w belly od 3 sierpnia beta 6, do dziś czyli 1 wrzesień to przyrost wyszedł ok. Jak wpisuje od 17 sierpnia do dziś to wychodzi poniżej normy 40%...

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    jakbyś wykrakała :) przeżywam ogromny stres. Ostatnio, tj. 17 sierpnia moja beta wynosiła 5580. Dziś 1 września 71333. Wiecie od kiedy zaczyna wolniej rosnąć? Jak wpisałam sobie w kalkulator tutaj w belly od 3 sierpnia beta 6, do dziś czyli 1 wrzesień to przyrost wyszedł ok. Jak wpisuje od 17 sierpnia do dziś to wychodzi poniżej normy 40%...
    przyrostów sie nie robi powyzej bety 6 tys. Tylko sie chodzi na usg i sprawdza. Dlatego Ci wychodza głupoty, ze ponizej normy. I sie patrzy na przedział tygodniowy wiec u Ciebie wychodzi tydzien 7-8 tydzien ciazy. Jest bardzo dobrze wiec sie nie stresuj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 14:15

agulas, Anna255 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Na połówkowe najlepiej chodzić jeśli jest tak 20 tydzień i powyżej ;-) oczywiście dotyczy to jednego Maleństwa w brzuniu :-)
    tak mi lekarz tez mówił ze lepiej 20-21 tydzien a nawet 22 bo czasami odsyła pacjentki ze za wczesnie.

justa1234, Anna255, Viki26 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wyniku badań mam napisane ze najlepiej między 20 a 22 tygodniem. Mnie umawianie wg terminu x USG i to będzie już 21 tydzień.

aszka, Anna255, Viki26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna to niedługo <3 :)

Anna255 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    tak mi lekarz tez mówił ze lepiej 20-21 tydzien a nawet 22 bo czasami odsyła pacjentki ze za wczesnie.
    No mój doktorek to samo muwil co i twój ;-)

• Kava Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:

Agulas, aszka dobrze mówi. Powyżej 6000 może być z tą betą bardzo różnie. A jeszcze jak wpiszesz to w kalkulator na belly to tylko usiąść i płakać.
    Przeżywałam to samo i spisałam moją ciążę na stratę a okazało się, że jest wszystko ok.
    Nie patrz nawet na ten wynik bety i się nie stresuj.

W necie są też kalkulatory bety po angielsku i one już uwzględniają to, ze przyrost powyżej wartości 6000 słabnie.
    Ale teraz wyznacznikiem jest tylko usg - także spokojnie, staraj sie nie stresować.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna detektora tętna płodu można używać od 12 tc.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    a od ktorego tygodnia ten sprzet mozna uzywac? :)

U mnie w instrukcji jest, że niby od 17tc ale w 12tc już słuchaliśmy maleństwo. Wcześniej trzeba dłużej się naszukać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za info :)

zapomnialam wam napisac, ze wzgledu na mutacje MTHFR bralam kwas foliowy 5 mg, dzis dr kazala tamten odstawic i brac juz zwykly kwas... nie wiem, czy to dobre, skoro jest ta mutacja, jeszcze zobacze jaki bede brala. Chcialam wam tak informacyjnie napisac <3

Anko - Ty bralas 15 mg kwasu - jak u Ciebie to potem wygladalo z suplementacja?

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ