Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniaa wrote:mam za tydzień czyli 08.09 wizytę u gina prowadzącego. Znając zycie pewnie nie będzie mu spieszno aby zrobić usg. Zacznie mówić że skoro nic sie u mnie z organizmem nie dzieje to nie widzi potrzeby robienia USG...
Czy Wy tez tak macie u swoich nfz-owych ginekologów?
AA i bym zapomniała umówiłam się już na połówkowe na początek października
Tak, na nfz nie robią (zazwyczaj) tak często usg. Zalecane są trzy podglądanka w czasie ciąży. Reszta to dobra wola doktorka.
Na mojej ostatniej wizycie na nfz prawie 2 miesiące temu Pani Dr kazała przyjść właśnie po 2 miesiącach bo ma urlop.
Ale nie pójdę tam więcej. WCALE! Tak mnie to zdenerwowało, że odpuściłam.
Zostaje przy mojej ukochanej lekarce. Z tym, że oczywiście płatnej
Viki26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoniaa wrote:mam za tydzień czyli 08.09 wizytę u gina prowadzącego. Znając zycie pewnie nie będzie mu spieszno aby zrobić usg. Zacznie mówić że skoro nic sie u mnie z organizmem nie dzieje to nie widzi potrzeby robienia USG...
AA i bym zapomniała umówiłam się już na połówkowe na początek październikatakze nie musialam ani niczego jesc ani skakac ani nic z takich rzeczy
W ogole facet ma 31 lat a sam ma dziecko z invitro, dlatego chyba taki bardziej do mnie empatyczny bo wie co ludzie, ktorzy sie lecza przechodza. A ogólnie za wizyte bierze 300 zł ale dla mnie ma znizki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 12:33
Agi83 lubi tę wiadomość
-
Monia gratuluje wynikow pappa
Tym razem ty jestes do przodu z umowieniem sie na prenatalne ja dopiero ide na wizyte w 19tyg i dopiero dostane skierowanie. Ktory tydz jest najlepszy na prenatalne?2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa po wizycie, troche sie wystraszylam tym estradiolem, jak pielegniarka mi krew pobierala to tez ochrzan zebralam, ze nie przyjechalam po recepte czy cos, no ale estradiol ma sie dobrze, dzieki Bogu..
Mam wykupione recepty, wiec zapasy lekow porobione
Wyniki z dzis:
betaHCG 640.08 mIU/ml (po 6 dniach od pierwszej bety)
estradiol 1376 pg/ml
progesteron 51.89
no i... chyba klinika ma dobry sprzet, bo dr wypatrzyla pecherzykja osobiscie bym go nie dojrzala na tym ekranie, ona mi pokazala malutenka kropeczke. Pecherzyk ma na dzien dzisiejszy 0,18 cm, a endometrium 2 cm.
Jutro musze umawiac sie na wizyte juz do lekarza prowadzacego, mam nadzieje, ze bedzie ok. Teraz najgorsze bedzie czekanie. No i apropo jajnika lewego, co mnie klul, dr mowi, ze oba jajniki sa ok, wiec tez sie uspokoilam
Pozdrawiam i zycze milego dnia
ps zdjecia USG nie pokazuje, bo to naprawde mala kropeczkaJak urosnie, to na pewno jakies wstawie
aszka, Viki26, wiecznie lubią tę wiadomość
-
Moniaa wrote:mam za tydzień czyli 08.09 wizytę u gina prowadzącego. Znając zycie pewnie nie będzie mu spieszno aby zrobić usg. Zacznie mówić że skoro nic sie u mnie z organizmem nie dzieje to nie widzi potrzeby robienia USG...
AA i bym zapomniała umówiłam się już na połówkowe na początek października -
Viki26 wrote:Monia gratuluje wynikow pappa
Tym razem ty jestes do przodu z umowieniem sie na prenatalne ja dopiero ide na wizyte w 19tyg i dopiero dostane skierowanie. Ktory tydz jest najlepszy na prenatalne?
Ja byłam w 21 tc, ale który jest najlepszy to bladego pojęcia nie mamaszka, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Viki26 wrote:Monia gratuluje wynikow pappa
Tym razem ty jestes do przodu z umowieniem sie na prenatalne ja dopiero ide na wizyte w 19tyg i dopiero dostane skierowanie. Ktory tydz jest najlepszy na prenatalne?
Ja robiłam w 20 tcaszka, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Marta1986 wrote:Rozumiem
Tylko pamiętaj że teraz beta rośnie już wolniej także na spokojnie
Na pewno wszystko będzie dobrze
jakbyś wykrakałaprzeżywam ogromny stres. Ostatnio, tj. 17 sierpnia moja beta wynosiła 5580. Dziś 1 września 71333. Wiecie od kiedy zaczyna wolniej rosnąć? Jak wpisałam sobie w kalkulator tutaj w belly od 3 sierpnia beta 6, do dziś czyli 1 wrzesień to przyrost wyszedł ok. Jak wpisuje od 17 sierpnia do dziś to wychodzi poniżej normy 40%...
-
nick nieaktualnyagulas wrote:jakbyś wykrakała
przeżywam ogromny stres. Ostatnio, tj. 17 sierpnia moja beta wynosiła 5580. Dziś 1 września 71333. Wiecie od kiedy zaczyna wolniej rosnąć? Jak wpisałam sobie w kalkulator tutaj w belly od 3 sierpnia beta 6, do dziś czyli 1 wrzesień to przyrost wyszedł ok. Jak wpisuje od 17 sierpnia do dziś to wychodzi poniżej normy 40%...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 14:15
agulas, Anna255 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusta1234 wrote:Na połówkowe najlepiej chodzić jeśli jest tak 20 tydzień i powyżej
oczywiście dotyczy to jednego Maleństwa w brzuniu
justa1234, Anna255, Viki26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agulas wrote:jakbyś wykrakała
przeżywam ogromny stres. Ostatnio, tj. 17 sierpnia moja beta wynosiła 5580. Dziś 1 września 71333. Wiecie od kiedy zaczyna wolniej rosnąć? Jak wpisałam sobie w kalkulator tutaj w belly od 3 sierpnia beta 6, do dziś czyli 1 wrzesień to przyrost wyszedł ok. Jak wpisuje od 17 sierpnia do dziś to wychodzi poniżej normy 40%...
Agulas, aszka dobrze mówi. Powyżej 6000 może być z tą betą bardzo różnie. A jeszcze jak wpiszesz to w kalkulator na belly to tylko usiąść i płakać.
Przeżywałam to samo i spisałam moją ciążę na stratę a okazało się, że jest wszystko ok.
Nie patrz nawet na ten wynik bety i się nie stresuj.
W necie są też kalkulatory bety po angielsku i one już uwzględniają to, ze przyrost powyżej wartości 6000 słabnie.
Ale teraz wyznacznikiem jest tylko usg - także spokojnie, staraj sie nie stresować. -
nick nieaktualnydzieki dziewczyny za info
zapomnialam wam napisac, ze wzgledu na mutacje MTHFR bralam kwas foliowy 5 mg, dzis dr kazala tamten odstawic i brac juz zwykly kwas... nie wiem, czy to dobre, skoro jest ta mutacja, jeszcze zobacze jaki bede brala. Chcialam wam tak informacyjnie napisac
Anko - Ty bralas 15 mg kwasu - jak u Ciebie to potem wygladalo z suplementacja?