Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja jest straszną cycoholiczką, do tego jest antysmoczkowa więc cycuś jest raczej długo i często. Dziś rano i po południu cycała co pół godziny.
Jako noworodzio jadła ok 20-25 jedną pierś. Teraz jest bardzo różnie. Jak się skupi to szybciej.
Dziewczyny-ciężarówki co wy tak te szpitale zwiedzacie? Zdrówka!ślązaczka lubi tę wiadomość
-
mamma.mia wrote:Czesc:)
Mam pytanko do dziewczyn po ivf lub po criotransferze na cyklu sztucznym - do ktorego tygodnia bralyscie luteine? I ewentualnie w jakich dawkach?mamma.mia lubi tę wiadomość
-
mamma.mia wrote:Czesc:)
Mam pytanko do dziewczyn po ivf lub po criotransferze na cyklu sztucznym - do ktorego tygodnia bralyscie luteine? I ewentualnie w jakich dawkach?lubię czytać Wasze posty o tym jak sobie radzicie z maleństwami
Dupka biorę nadalco prawda czysto profilaktycznie 1x1. Był moment że nie brałam w ogole, ale szyjka zaczęła się skracać i dostałam znów.
Także Mamma mia nastaw się raczej na dłuższą przyjaźń z progiem4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
Mamusie co brałyście ze sobą do szpitala dla dziecka? Bo na stronie mojego szpitala piszą tylko o ubrankach, których nie trzeba brać, chyba że ktoś woli swoje. Jak było u Was? Lepiej wziąć swoje czy jakoś przemęczyć się w tych szpitalnych? I co z kosmetykami dla dziecka? Pampersy też dawają czy miałyście swoje?4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
2019 naturalsik
-
Jeju jeju ciężarówki, tak zamilkłyście że o Was zapomniałam! Przepraszam! Jak dobrze że jesteście
. My tu faktycznie zaczęłyśmy więcej o dzieciaczkach..
Czarnula, u mnie nic nie dawali dla dziecka, tylko pierwsze ubranko i czapeczkę i kocyki po porodzie dostało szpitalne, a potem już przebieraliśmy w swoje. Z ubranek dla mnie na początku najwygodniejsze były pajace, miałam też bodziaki jako niby drugą warstwę (a raczej pierwszą), ale się nie przydały bo było ciepło. Czapeczek też nie zakładałam. Do tego rożek lub jakiś kocyk do zawinięcia, tetrę. Z środków hig to pampersy, chusteczki nawilżane, krem pod pieluszkę, podkłady do przewijania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 11:49
mar2śka, czar-nula lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny
Dziś bądź jutro będę składać już zamówienie na Gemini, i mam pytanie do was o leki.
Napewno zamówię Biogaie, ale nie wiem czy kupić już krople Espumisan, Paracetamol w czopkach(jeśli tak to 50mg czy więcej) witaminę D? Jak to u was było?18.11.2018
Nasze przedszkole:
|2❄️3-dniowe | -
czar-nula wrote:Mamusie co brałyście ze sobą do szpitala dla dziecka? Bo na stronie mojego szpitala piszą tylko o ubrankach, których nie trzeba brać, chyba że ktoś woli swoje. Jak było u Was? Lepiej wziąć swoje czy jakoś przemęczyć się w tych szpitalnych? I co z kosmetykami dla dziecka? Pampersy też dawają czy miałyście swoje?
Kosmetyków prakttcznie nie użyjesz, bo dziecka po porodzie się nie kąpie w szpitalu. Ewentualnie chusteczki mokre, pieluchy, podkłady jednorazoww zabierz, jeżeli nie dają. Octanisept jak będziesz potrzebowała, to Ci położne dadzą...czar-nula lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
*MiKi23* wrote:Dziewczyny
Dziś bądź jutro będę składać już zamówienie na Gemini, i mam pytanie do was o leki.
Napewno zamówię Biogaie, ale nie wiem czy kupić już krople Espumisan, Paracetamol w czopkach(jeśli tak to 50mg czy więcej) witaminę D? Jak to u was było?
Paracetamol i espumisan dostaniesz od ręki w każdej aptece. U mnie do tej pory się nie przydał. Kupiłam pedicetamol w razie czego po szczepieniach, ale też nie był potrzebny...
Probiotyków nie podawałam, podaję teraz przez 2 tyg. bo mała brała antybiotyk. Ale gdyby nie to to też bym nie podawala, żadnych problemów z kupkami nie ma.
Moje podejście jest takie, że jeżeli nie ma większych problemów,m to nie ma co rozleniwiac ukl. pokarmowego, dziecko powinno sobie samo radzić, bo pptem może być gorzej i te łagodne środki nie będą już działały, bo były podawane wcześniej i org. się przyzwyczaił.
Wit. D 400jm podaję, zalecenia szpitalne, karmię piersią, nie wiem czy mm ma wit. d w sobie, czy trzeba podawać.
Dużo żo zależy od tego jak będziesz karmić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 14:40
*MiKi23* lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
*MiKi23* wrote:Dziewczyny
Napewno zamówię Biogaie, ale nie wiem czy kupić już krople Espumisan, Paracetamol w czopkach(jeśli tak to 50mg czy więcej) witaminę D? Jak to u was było?
Miki, z tych rzeczy co wymieniłaś, to na pewno i najwcześniej będzie Ci potrzebna witamina D. Coś przeciwgorączkowego pewnie wcześniej czy później też (ja akurat używam Pedicetamol w syropku, tak zalecała nam pediatra). A biogaie, espumisan to ja kupowałam dopiero, gdy zaczęły się problemy z brzuszkiem, a to było dopiero gdzieś w 2-3 miesiącu życia, gdy przeszłyśmy na samo mm..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 14:53
*MiKi23* lubi tę wiadomość
-
Ok dzięki dziewczyny
Czyli skupię się na pielęgnacji, a leki w razie czego dokupie w aptece na mieście
A jakie pieluszki kupowalyscie na pierwszy raz? Dużo poleca te pampersy premium care 1. I w jakiej ilości?Bo w Gemini jest albo 88szt albo 22szt.
18.11.2018
Nasze przedszkole:
|2❄️3-dniowe | -
Dzięki Dziewczyny z tego co piszecie brakuje mi podkładów do przewijania. Jak kupowałam torbę na ciuszki to w zestawie był taki podkład wielorazowy może na to tetra i starczy? Czy lepiej takie jednorazowe?
Miki ja kupiłam pampersy new-baby-dry 1 w Biedronce 2x43 szt. po 22 zł jakoś.
Na początek chyba wystrczy
Od poniedziałku zaczynam pranienie mogę się doczekać
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
2019 naturalsik
-
Z pieluchami to jest tak, że dopiero używając przekonasz się, które są dla Was dobre, jeśli chodzi o rozmiar i chłonność. Uważam, że nie ma co robić dużych zapasów pieluch jednego typu. Lepiej wypróbować różne. Ja akurat te najmniejsze pieluchy miałam właśnie pampers premium i dada - jak dla mnie pampersy za mało chłonne, wolałam dade. Potem co kolejny rozmiar pieluch to też ciężko dobrać, głównie rozmiarowo, więc próbowałam też innych firm.
A jak długo pierwszy rozmiar to też zależy jaki duży będzie maluch, jak szybko będzie przybierał na wadze, no ciężko stwierdzić..
Taka paczka pampersów 22szt to tak na 2-3 dni.
-
Kup trzy male paczki newborn na początek, potem dokupisz.
Podkłady polecam też jednorazowe, miałam jakieś najtańsze z gemini. I jak mała nic nie narobiła to kilka razy używałam tego samego.czar-nula lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
Dzięki za rady
tak jak myślałam, że lepiej kupię małe ilości pieluch i wypróbuję które będą dla nas lepsze
wezmę ta mała paczkę pampersów na początek, ale w zanadrzu zakupie jeszcze inna markę, co by mieć w razie czego
Czar-nula ja też się nie mogę doczekać prania ubranek, planuje zacząć po 30 tyg. Narazie mam karton posortowanych ciuchów od 0-3 miesięcy które czekają na prankoreszta zajmę się jak mała będzie na świecie, wtedy będę wiedziała jak z rozmiarami. Ubranek i tak nie zamierzam prasować, bo mam suszarkę bębnową więc pójdzie raz dwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 19:45
18.11.2018
Nasze przedszkole:
|2❄️3-dniowe |