Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Ja też miałam szczęście, że trafiłam na bardzo fajnego lekarza od USG genetycznego (polecony przez mojego lekarza prowadzącego jak również przez znajomych). Badanie trwało ok 30 min bo maluszek spał, a pan doktor robił wszystko, żeby go obudzić i dobrze zmierzyć ;-) Nawet dał mi cukierki, żeby małego pobudzić ;-)

Ten lekarz też niby polecany, z dobrymi opiniami. Może trafiłam na jego wybitnie gorszy dzień? Pojęcia nie mam. Dobrze, że moja ginekolog jest taka wyrozumiała i wysłuchała tych wszystkich moich obaw a potem uspokoiła. Bo bym jak na szpilkach siedziała dalej.
    U mnie w mieście są 3 miejsca, w których robią badania prenatalne na NFZ i tu miało być najlepiej. Chyba wolę nie wiedzieć jak jest w innych miejscach...

• morganaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info o ciasteczko z różowej "Dziewczynki ja mam kontakt ciesteczko, nie martwcie się dwa dni temu miała betę ponad 400 jest na zwolnieniu chorobowym, będzie czuła się na siłach to opiszę Wam dokładniej co i jak, pozdrawiam :)"

także czekamy na wieści, ale jest dobrze :)

klamka, Zizu87, Buko lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Info o ciasteczko z różowej "Dziewczynki ja mam kontakt ciesteczko, nie martwcie się dwa dni temu miała betę ponad 400 jest na zwolnieniu chorobowym, będzie czuła się na siłach to opiszę Wam dokładniej co i jak, pozdrawiam :)"

także czekamy na wieści, ale jest dobrze :)

Wreszcie jakaś informacja. Bo już się bałam, że ta cisza źle wróży. To trzymamy dalej kciuki za małe Ciasteczko :-)

klamka lubi tę wiadomość

• Marin Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:

A mówiłam że się cieszy. Oby tak dalej

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn, a jak u Was z seksem? większość z Was już nic dopochwowego nie bierze, stąd pytam? macie jakieś wskazania lekarskie w tym temacie?

mbnotr8.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Dziewczyn, a jak u Was z seksem? większość z Was już nic dopochwowego nie bierze, stąd pytam? macie jakieś wskazania lekarskie w tym temacie?
    Kochana u nas normalnie w sumie cały czas.Normalnie to znaczy tak samo jak przed ciążą :) Młodzieńcze lata mamy już za sobą wiec nie szalejemy z częstotliwością :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 16:40

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Przeciwwskazań żadnych nie miałam i nie mam, tylko, że ja po ostatnim seksie dostałam zapalenia pęcherza i teraz się trochę boję powtórki. Ale to akurat mój przypadek, myślę, że śmiało możesz sobie pobrykać:)

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    U nas odpoczynek po tylu miesiącach starań, bo zawsze coś było przeciw. Na początku był zakaz, później pojawiło się plamienie, więc też nie ryzykowalam, w międzyczasie infekcja i obecnie też nic żeby nie wywołać skurczy. Natomiast gin mi powiedziała na ostatniej wizycie, że od 37 Tc ma być tyle seksu ile damy radę, więc może temat powróci.

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My cały czas normalnie. Kiedy chcemy i ile chcemy. W końcu na luzie bez stresu że trzeba ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 19:57

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Marin Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy zakaz, leki, krwiak. Gdzieś od półtora miesiąca mamy zielone światło. Ale na początku to bez rewelacji. Nawet się wkurzalam jak czytałam ze miało być tak cudownie bo hormony i takie tam.I od jakichś 2 tyg muszę przeznac ze tak jest. Może to hormony a może człowiek się już tak bardzo o maluszka nie martwi. W sensie ze mu się krzywdę jakąś zrobi.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od początku nie było żadnych p/wskazań, ale żebym ja z tego miała więcej przyjemności niż przed ciążą to raczej nic z tych rzeczy.... w II trymestrze zwiększyło się moje libido, ale co do samych doznań nie zauważyłam, żeby było tak jak właśnie niektórzy opisują ;p Z częstotliwością jest średnio bo o tyle ile ja wiem, że Małej nic się nie stanie to M (wprost oczywiście nie powie) boi się, że zaszkodzimy... i żadne tłumaczenie na dłużej nie działa... ale narzekać nie ma co ;)

W ogóle to przepraszam,że ostatnio rzadko się udzielam, ale jakoś nie mam weny do pisania chociaż czytam na bieżąco... Rośniemy sobie z Oliwką ;) w pon byłam na krzywej i wyniki niby ok, ale poczekam co powie lekarz bo w poniedziałek wizyta :D oczywiście nie mogę się doczekać żeby zobaczyć mojego Szkrabka ;) wszystkim dziewczynom gratuluję udanych wizyt i życzę miłego weekendu ;)

Olciaaa lubi tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my też dopiero wracamy od gry ;-) od transferu do końca 1 trym był post ze względu na krwiaka, poza tym jakoś przez te nudności i zmęczenie nie miałam ochoty. Teraz jest ok, ale też nie zauważyłam, żeby było jakoś inaczej, jakis większych doznań nie odczułam ;-) Na razie brzuszek nie przeszkadza aż tak bardzo, zobaczymy co będzie później :-)

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu - no to swoje przeszłaś i to na pierwszym tak stresującym badaniu. Dobrze, że jednak wyjaśniłaś wszystkie swoje obawy ze swoją lekarką <3 Cudownie, kolejna dziewczynka <3 Jakieś propozycje imion już macie? :)

No to chyba z naszej ekipy tylko ja zostałam...i przed prenatalnymi i przed poznaniem płci ;) Badanie mam za dwa tygodnie i już o nim myślę...
    Przedemną teraz gorący czas, bo na kilka dni muszę wrócić do pracy, a prawdopodobnie od przyszłego tygodnia zwolnienie, gdyż lekarz tak doradza. Więc muszę go ładnie słuchać i wykonywać polecenia :)

Plamień póki co już już nie mam, więc chociaż jedno zmartwienie mniej.

A jak Wasze samopoczucia?
    U mnie jakby troche lepiej, choc zdarza sie czasami że rano kreci mi się w głowie, a popołudniami niedobrze sie robi. Raz też zdarzyło mi sie wymiotować, naszczęscie poki co więcej nie było.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Akilegna, czy już swojego Benia tuli w ramionach? Mam nadzieję, że u nich wszystko dobrze <3

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia55 ja i morgana nie znamy jeszcze płci także nie jesteś sama.
    My imie dla dziewczynki mamy od lat dla chlopaka mamy mały dylemat :)
    Samopoczucie w sumie okey tylko łapią mnie duszności i słabości jakoś głownie w godz.południowych,sporadycznie kręci mi się również w głowie ale w porównaniu do samopoczucia w 1 trym.to niebo a ziemia :)
    Lada dzień zaczynam 18 tydz w/g bbf 5 mieś a ja dopiero wróciłam do swojej wagi :) także chyba nie jest źle :D

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to jeszcze trochę i połówkowe?
    Myślę, że na tym badaniu wkońcu się dowiecie kto się chowa w brzuszku :)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kochana 19.09 wtedy bd wiadomo już na 100 % kto u mnie mieszka :)

MagNolia55 lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Ciekawe co u Akilegna, czy już swojego Benia tuli w ramionach? Mam nadzieję, że u nich wszystko dobrze <3
    Mam nadzieję, że się na mnie nie obrazi za cytat z miesięcznego watku (wpis z wczoraj):
    Beni przyszedł dziś na świat przez cc o godzinie 12.47
    Mierzyl 45cm i 2370gram.
    Narazie jesteśmy osobno. Ja się czuję w miarę dobrze. Mogę do niego chodzić kiedy chcę ale i tak tęsknię. Jutro Was nadrobie i opowiem więcej

asias, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Mam nadzieję, że się na mnie nie obrazi za cytat z miesięcznego watku (wpis z wczoraj):
    Beni przyszedł dziś na świat przez cc o godzinie 12.47
    Mierzyl 45cm i 2370gram.
    Narazie jesteśmy osobno. Ja się czuję w miarę dobrze. Mogę do niego chodzić kiedy chcę ale i tak tęsknię. Jutro Was nadrobie i opowiem więcej

Myślę, że nie. Dzięki Buko, czyli Beni już jest <3 W takim razie pozostaje im życzyć przedewszystkim dużo zdrówka. Bedę czekać na dalsze wieści od Akilegna.

akilegna♥ lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Tak Was czasem podczytuję :) jestem w ciąży po IVF, i ostatnio odchodzę już od zmysłów, chociaż nie mam w zasadzie powodów. Bardzo się martwię, czy ciąża rozwija się prawidłowo. Lekarz kazał mi przyjść na kolejne usg dopiero za 3-4 tyg. To nie za późno? Nie mogę się doczekać badań prenatalnych. Trochę ustępują mi też uciążliwe objawy wczesnej ciąży, nie jestem już tak śpiąca i zmeczona jak tydzień wcześniej. Może to niedobrze, że ustępują mi objawy ciążowe? Przepraszam Was za moje głupie pytania, ale to z nerwów :(

860ij44jb8ojlfrj.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ