Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Olciaaa wrote:Ja też miałam szczęście, że trafiłam na bardzo fajnego lekarza od USG genetycznego (polecony przez mojego lekarza prowadzącego jak również przez znajomych). Badanie trwało ok 30 min bo maluszek spał, a pan doktor robił wszystko, żeby go obudzić i dobrze zmierzyć Nawet dał mi cukierki, żeby małego pobudzić
Ten lekarz też niby polecany, z dobrymi opiniami. Może trafiłam na jego wybitnie gorszy dzień? Pojęcia nie mam. Dobrze, że moja ginekolog jest taka wyrozumiała i wysłuchała tych wszystkich moich obaw a potem uspokoiła. Bo bym jak na szpilkach siedziała dalej.
U mnie w mieście są 3 miejsca, w których robią badania prenatalne na NFZ i tu miało być najlepiej. Chyba wolę nie wiedzieć jak jest w innych miejscach... -
Info o ciasteczko z różowej "Dziewczynki ja mam kontakt ciesteczko, nie martwcie się dwa dni temu miała betę ponad 400 jest na zwolnieniu chorobowym, będzie czuła się na siłach to opiszę Wam dokładniej co i jak, pozdrawiam "
także czekamy na wieści, ale jest dobrzeklamka, Zizu87, Buko lubią tę wiadomość
-
morganaa wrote:Info o ciasteczko z różowej "Dziewczynki ja mam kontakt ciesteczko, nie martwcie się dwa dni temu miała betę ponad 400 jest na zwolnieniu chorobowym, będzie czuła się na siłach to opiszę Wam dokładniej co i jak, pozdrawiam "
także czekamy na wieści, ale jest dobrze
Wreszcie jakaś informacja. Bo już się bałam, że ta cisza źle wróży. To trzymamy dalej kciuki za małe Ciasteczkoklamka lubi tę wiadomość
-
morganaa wrote:Info o ciasteczko z różowej "Dziewczynki ja mam kontakt ciesteczko, nie martwcie się dwa dni temu miała betę ponad 400 jest na zwolnieniu chorobowym, będzie czuła się na siłach to opiszę Wam dokładniej co i jak, pozdrawiam "
A mówiłam że się cieszy. Oby tak dalej -
morganaa wrote:Dziewczyn, a jak u Was z seksem? większość z Was już nic dopochwowego nie bierze, stąd pytam? macie jakieś wskazania lekarskie w tym temacie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 16:40
-
morganaa wrote:Dziewczyn, a jak u Was z seksem? większość z Was już nic dopochwowego nie bierze, stąd pytam? macie jakieś wskazania lekarskie w tym temacie?
-
nick nieaktualnymorganaa wrote:Dziewczyn, a jak u Was z seksem? większość z Was już nic dopochwowego nie bierze, stąd pytam? macie jakieś wskazania lekarskie w tym temacie?
-
My mieliśmy zakaz, leki, krwiak. Gdzieś od półtora miesiąca mamy zielone światło. Ale na początku to bez rewelacji. Nawet się wkurzalam jak czytałam ze miało być tak cudownie bo hormony i takie tam.I od jakichś 2 tyg muszę przeznac ze tak jest. Może to hormony a może człowiek się już tak bardzo o maluszka nie martwi. W sensie ze mu się krzywdę jakąś zrobi.
-
U mnie od początku nie było żadnych p/wskazań, ale żebym ja z tego miała więcej przyjemności niż przed ciążą to raczej nic z tych rzeczy.... w II trymestrze zwiększyło się moje libido, ale co do samych doznań nie zauważyłam, żeby było tak jak właśnie niektórzy opisują ;p Z częstotliwością jest średnio bo o tyle ile ja wiem, że Małej nic się nie stanie to M (wprost oczywiście nie powie) boi się, że zaszkodzimy... i żadne tłumaczenie na dłużej nie działa... ale narzekać nie ma co
W ogóle to przepraszam,że ostatnio rzadko się udzielam, ale jakoś nie mam weny do pisania chociaż czytam na bieżąco... Rośniemy sobie z Oliwką w pon byłam na krzywej i wyniki niby ok, ale poczekam co powie lekarz bo w poniedziałek wizyta oczywiście nie mogę się doczekać żeby zobaczyć mojego Szkrabka wszystkim dziewczynom gratuluję udanych wizyt i życzę miłego weekenduOlciaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, my też dopiero wracamy od gry od transferu do końca 1 trym był post ze względu na krwiaka, poza tym jakoś przez te nudności i zmęczenie nie miałam ochoty. Teraz jest ok, ale też nie zauważyłam, żeby było jakoś inaczej, jakis większych doznań nie odczułam Na razie brzuszek nie przeszkadza aż tak bardzo, zobaczymy co będzie później
-
Zizu - no to swoje przeszłaś i to na pierwszym tak stresującym badaniu. Dobrze, że jednak wyjaśniłaś wszystkie swoje obawy ze swoją lekarką Cudownie, kolejna dziewczynka Jakieś propozycje imion już macie?
No to chyba z naszej ekipy tylko ja zostałam...i przed prenatalnymi i przed poznaniem płci Badanie mam za dwa tygodnie i już o nim myślę...
Przedemną teraz gorący czas, bo na kilka dni muszę wrócić do pracy, a prawdopodobnie od przyszłego tygodnia zwolnienie, gdyż lekarz tak doradza. Więc muszę go ładnie słuchać i wykonywać polecenia
Plamień póki co już już nie mam, więc chociaż jedno zmartwienie mniej.
A jak Wasze samopoczucia?
U mnie jakby troche lepiej, choc zdarza sie czasami że rano kreci mi się w głowie, a popołudniami niedobrze sie robi. Raz też zdarzyło mi sie wymiotować, naszczęscie poki co więcej nie było.
-
Magnolia55 ja i morgana nie znamy jeszcze płci także nie jesteś sama.
My imie dla dziewczynki mamy od lat dla chlopaka mamy mały dylemat
Samopoczucie w sumie okey tylko łapią mnie duszności i słabości jakoś głownie w godz.południowych,sporadycznie kręci mi się również w głowie ale w porównaniu do samopoczucia w 1 trym.to niebo a ziemia
Lada dzień zaczynam 18 tydz w/g bbf 5 mieś a ja dopiero wróciłam do swojej wagi także chyba nie jest źle -
nick nieaktualnyMagNolia55 wrote:Ciekawe co u Akilegna, czy już swojego Benia tuli w ramionach? Mam nadzieję, że u nich wszystko dobrze
Beni przyszedł dziś na świat przez cc o godzinie 12.47
Mierzyl 45cm i 2370gram.
Narazie jesteśmy osobno. Ja się czuję w miarę dobrze. Mogę do niego chodzić kiedy chcę ale i tak tęsknię. Jutro Was nadrobie i opowiem więcejasias, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
Buko wrote:Mam nadzieję, że się na mnie nie obrazi za cytat z miesięcznego watku (wpis z wczoraj):
Beni przyszedł dziś na świat przez cc o godzinie 12.47
Mierzyl 45cm i 2370gram.
Narazie jesteśmy osobno. Ja się czuję w miarę dobrze. Mogę do niego chodzić kiedy chcę ale i tak tęsknię. Jutro Was nadrobie i opowiem więcej
Myślę, że nie. Dzięki Buko, czyli Beni już jest W takim razie pozostaje im życzyć przedewszystkim dużo zdrówka. Bedę czekać na dalsze wieści od Akilegna.akilegna♥ lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! Tak Was czasem podczytuję jestem w ciąży po IVF, i ostatnio odchodzę już od zmysłów, chociaż nie mam w zasadzie powodów. Bardzo się martwię, czy ciąża rozwija się prawidłowo. Lekarz kazał mi przyjść na kolejne usg dopiero za 3-4 tyg. To nie za późno? Nie mogę się doczekać badań prenatalnych. Trochę ustępują mi też uciążliwe objawy wczesnej ciąży, nie jestem już tak śpiąca i zmeczona jak tydzień wcześniej. Może to niedobrze, że ustępują mi objawy ciążowe? Przepraszam Was za moje głupie pytania, ale to z nerwów