Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boshe Ciastek wyluzuj

Paulcia28, morganaa, klamka lubią tę wiadomość

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, naprawdę musisz trochę wyluzowac, bo więcej szkody narobisz sobie tym stresowaniem niż czymkolwiek innym. internet w ciąży powinien być zabroniony. Ja mam bardzo wyluzowana dr od prowadzenia ciąży i myślę, że to dobrze. Jak czasem zadaje pytania, to patrzy na mnie takim wzrokiem mówiącym: dziewczyno daj spokój. nie każe mi na siebie dmuchać i chuchac ale dzięki temu mam poczucie, że moja ciąża jest normalna, tak jak każda inna.
    Znajdź lekarza do prowadzenia ciąży i ona a pewno będzie wiedział jakie badania i kiedy ma zlecić.

Ciasteczko77, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia wrote:
    Boshe Ciastek wyluzuj
    A kto mi powie jak nie Wy :D
    :) żartuje!!! :) spokojnie- luzuje - słowooo :) !!!! chyba na to jeszcze mam czas - a do tego to już chyba trafie do dobrego dr ;)
    Nie żartuje tylko z tym, że chciałbym jutro jednak coś wiedzieć + co z moimi wynikami ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 17:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Hej ;) ja już po wizycie :) Oliwka ma się bardzo dobrze na całe szczęście :D waży 750 g i tym razem obrócona była główką do dołu :) tak dzisiaj się kręciła wiercipięta, że trudno ją było pomierzyć, ale w końcu jakoś poszło ;) moje wyniki krzywej, morfo i moczu też cieszyły doktorka więc jestem spokojna :) póki co ;p teraz czekamy na USG 3 trymestru 26.09 a do mojego prowadzącego idę 1.10 i oprócz morfo i moczu muszę jeszcze zrobić odczyn coombsa po raz drugi i toksoplazmozę IgM.
    Aga super :-) Jak szybko leci ten czas, jeszcze 3 tyg i USG 3 trymestru. Trzymam kciuki, żeby było wszytko dobrze <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Ciasteczko, naprawdę musisz trochę wyluzowac, bo więcej szkody narobisz sobie tym stresowaniem niż czymkolwiek innym. internet w ciąży powinien być zabroniony. Ja mam bardzo wyluzowana dr od prowadzenia ciąży i myślę, że to dobrze. Jak czasem zadaje pytania, to patrzy na mnie takim wzrokiem mówiącym: dziewczyno daj spokój. nie każe mi na siebie dmuchać i chuchac ale dzięki temu mam poczucie, że moja ciąża jest normalna, tak jak każda inna.
    Znajdź lekarza do prowadzenia ciąży i ona a pewno będzie wiedział jakie badania i kiedy ma zlecić.

Zgadzam się, że internet powinien być zabroniony w ciąży ;-) Ja już też przestałam czytać i analizować bo można od tego tylko deprechy dostać. Mój dr to też wyluzowany człowiek, mówi, że mam się cieszyć ciążą i odpoczywać bo prawdziwa jazda zacznie się po porodzie :-D

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka2707 wrote:
    Hej dziewczyny, ja już po badaniu połówkowym. Wszystko w porządku, Mała jest zdrowa jak rybka. lekarz mówi, że Emilka będzie długa i chuda, bo ma długie kości udowe i w rączkach ;) Waży 405 g. Ma śliczną buzię - po mamusi (niech żyje skromność :D :D ). Torbiel w główce się praktycznie wchłonęła. Jest dobrze :)
    Cudnie! <3 Ja mam połówkowe usg 14 września :-) Czy to badanie wygląda jak to pierwsze usg gen, tzn, że jest tylko przez brzuch czy również przez pochwę?

Ciasteczko77, inka2707 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Zgadzam się, że internet powinien być zabroniony w ciąży ;-) Ja już też przestałam czytać i analizować bo można od tego tylko deprechy dostać. Mój dr to też wyluzowany człowiek, mówi, że mam się cieszyć ciążą i odpoczywać bo prawdziwa jazda zacznie się po porodzie :-D
    To prawda :) można sfixować od tych wiadomości / informacji. A jak byłam w Empiku - o mamo ile książek / poradników :) .. wzięłam tylko te dwie książki z humorem ;) swoją drogą- Ciężarówka jest super :) Buko- też zamierzam czytać teraz 1 rozdział na tydzień :)

• Salsefia Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    A kto mi powie jak nie Wy :D
    :) żartuje!!! :) spokojnie- luzuje - słowooo :) !!!! chyba na to jeszcze mam czas - a do tego to już chyba trafie do dobrego dr ;)
    Nie żartuje tylko z tym, że chciałbym jutro jednak coś wiedzieć + co z moimi wynikami ..

Dowiesz się wszystkiego zobaczysz. Co do lekarza popytaj znajomych, najlepszy nośnik informacji i najlepszy taki, który pracuje w szpitalu w którym chcesz rodzić.
    Z tego co pamiętam transfer miałaś niedawno więc możesz raczej zobaczyć tylko pęcherzyk ciążowy. Jak pojawi się serduszko to założą kartę ciąży i wszystkiego sie dowiesz.
    Nadmiar informacji szkodzi, za dyżur się myśli, grzebie w internecie i porównuje wyniki ale każda z nas jest inna i ma inne objawy i wyniki też mogą być inne ale to nie znaczy, że u nas musi być źle

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Cudnie! <3 Ja mam połówkowe usg 14 września :-) Czy to badanie wygląda jak to pierwsze usg gen, tzn, że jest tylko przez brzuch czy również przez pochwę?
    To kciuki Olcia :)!!! ❤️
    Olcia - Ty tez na początku dużo czytałaś ?
    A w ogóle ile usg / jakie i kiedy się robi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 18:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia wrote:
    Dowiesz się wszystkiego zobaczysz. Co do lekarza popytaj znajomych, najlepszy nośnik informacji i najlepszy taki, który pracuje w szpitalu w którym chcesz rodzić.
    Z tego co pamiętam transfer miałaś niedawno więc możesz raczej zobaczyć tylko pęcherzyk ciążowy. Jak pojawi się serduszko to założą kartę ciąży i wszystkiego sie dowiesz.
    Nadmiar informacji szkodzi, za dyżur się myśli, grzebie w internecie i porównuje wyniki ale każda z nas jest inna i ma inne objawy i wyniki też mogą być inne ale to nie znaczy, że u nas musi być źle
    Nie mam pojęcia który szpital :) tak daleko jeszcze nie zaszłam - pytam znajomych ;) mam już 2 wizyty umówione.
    Crio miałam 17/08- liczę, że pęcherzyk będzie widać.
    U mnie akurat niewiedza jest gorsza - a raczej częściowa wiedza- ja wolę wiedzieć od razu wszystko i nawet to złe... nie cierpię jak pytam a nie otrzymuje odpowiedzi- wtedy to dopiero mam myślówę. Taka jestem.

Ps. Słowo daję, że staram się luzować - uśmiechnięta leżę i klikam z Wami- zero spiny :) słowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 18:08

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka2707 wrote:
    Hej dziewczyny, ja już po badaniu połówkowym. Wszystko w porządku, Mała jest zdrowa jak rybka. lekarz mówi, że Emilka będzie długa i chuda, bo ma długie kości udowe i w rączkach ;) Waży 405 g. Ma śliczną buzię - po mamusi (niech żyje skromność :D :D ). Torbiel w główce się praktycznie wchłonęła. Jest dobrze :)

Super! Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze :-)
    A urodę na pewno odziedziczy po mamusi :-)

Ciasteczko77, inka2707 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    To kciuki Olcia :)!!! ❤️
    Olcia - Ty tez na początku dużo czytałaś ?
    A w ogóle ile usg / jakie i kiedy się robi?

Nie dziękuję za kciuki, żeby nie zapeszyć ;-) <3
    Tak czytałam, i stwierdzam, że to nie ma sensu. Jeżeli coś nas niepokoi to najlepiej skontaktować się z lekarzem. I warto mieć lekarza któremu się ufa.
    Prawda jest taka, że zwłaszcza na początku ma się dużo pytań i wątpliwości. Mnie bardzo pomaga forum, Dziewczyny często potrafią doradzić, albo dać kopa jak się za bardzo panikuje ;-)
    Ciasteczko pewnie lekarz zrobi Ci usg na początku - tak ok 6 tyg, a potem będziesz miała wizyty tak co 4 tyg :-)

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    To prawda :) można sfixować od tych wiadomości / informacji. A jak byłam w Empiku - o mamo ile książek / poradników :) .. wzięłam tylko te dwie książki z humorem ;) swoją drogą- Ciężarówka jest super :) Buko- też zamierzam czytać teraz 1 rozdział na tydzień :)

Ciasteczko nie czytaj za dużo :-) Ja się bardzo ograniczam w przeglądaniu stron w internecie bo bardziej zdaję się na swoją Dr i doświadczenie koleżanek, które były w ciąży (poniosło mnie przed prenatalnymi i nie przyniosło to niczego dobrego, tylko mój stres).
    Też mam tą książkę, którą kupiłaś i u mnie dzień czytania kolejnego rozdziału przypada w piątek :-) Wszystko tak fajnie i pozytywnie napisane.
    Najważniejsze to znaleźć zaufanego lekarza, całe szczęście, że mam swoją Dr ginekolog :-) On już po wizycie w 8 tygodniu mnie uspokajała i kazała się zacząć cieszyć. Teraz, po wizycie w 12 tygodniu mam zakaz denerwowania i stresu. Kazała mi uwierzyć, że po wszystkich naszych przejściach będzie już tylko dobrze. I ja jej ufam. Bo inaczej bym zwariowała. Traktuje moją ciążę "normalnie" a jednocześnie rozumie moje obawy i sprowadza na ziemię jak trzeba :-)

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG w 12 tyg. Jest już przez brzuch?

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Ja miałam przez brzuch i dopochwowo ze względu na mięśniaka.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Olcia :) i Zizu :) / a co się wydarzyło przed prenatalnymi (jeżeli chcesz napisać ?).
    Wy (z forum) jesteście niezastąpione :)!! Co do lekarza - No mam nadzieję trafić na dobrego i z sercem..
    A to czyli nie ja jedna wpadam w wir wujka Google ;) Chociaż bardzo już się ograniczam.
    Książka - rewelka - a nikt mi jej nie polecił - wpadła mi w oko :)

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż chciałby na żywo zobaczyć malucha, a jak będzie dopochwowo to że mną nie wejdzie :) dopiero za 2 tyg. Idę do lekarza, już nie mogę się doczekać

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Mąż chciałby na żywo zobaczyć malucha, a jak będzie dopochwowo to że mną nie wejdzie :) dopiero za 2 tyg. Idę do lekarza, już nie mogę się doczekać
    Moj niemąz :) był ze mną w środku na prenatalnym mimo iż miałam usg i takie i takie.Tak mu się spodobało że jak byliśmy na kolejnej wizycie u prowadzącego zawiedziony był,że lekarz nie zaprosił go do środka. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 18:56

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, w końcu to też ich ciąże, coś niezwykłego móc obserwować malucha w brzuchu. Mój ma dziwne podejście, i powiedział że nie chce patrzeć jak obcy facet coś mi tam wkłada :) więc mam nadzieję, że zrobią mi usg tylko przez brzuch

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 19:12

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:

Ja mialam przezpochwowe bo nie było nic widać przez brzuch, jakoś jelita zasłaniały. Ale podobno rzadko się tak zdarza.

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ