Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCiasteczko, naprawdę musisz trochę wyluzowac, bo więcej szkody narobisz sobie tym stresowaniem niż czymkolwiek innym. internet w ciąży powinien być zabroniony. Ja mam bardzo wyluzowana dr od prowadzenia ciąży i myślę, że to dobrze. Jak czasem zadaje pytania, to patrzy na mnie takim wzrokiem mówiącym: dziewczyno daj spokój. nie każe mi na siebie dmuchać i chuchac ale dzięki temu mam poczucie, że moja ciąża jest normalna, tak jak każda inna.
Znajdź lekarza do prowadzenia ciąży i ona a pewno będzie wiedział jakie badania i kiedy ma zlecić.Ciasteczko77, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySalsefia wrote:Boshe Ciastek wyluzuj
żartuje!!! spokojnie- luzuje - słowooo !!!! chyba na to jeszcze mam czas - a do tego to już chyba trafie do dobrego dr
Nie żartuje tylko z tym, że chciałbym jutro jednak coś wiedzieć + co z moimi wynikami ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 17:47
-
nick nieaktualnyagaaa90 wrote:Hej ja już po wizycie Oliwka ma się bardzo dobrze na całe szczęście waży 750 g i tym razem obrócona była główką do dołu tak dzisiaj się kręciła wiercipięta, że trudno ją było pomierzyć, ale w końcu jakoś poszło moje wyniki krzywej, morfo i moczu też cieszyły doktorka więc jestem spokojna póki co ;p teraz czekamy na USG 3 trymestru 26.09 a do mojego prowadzącego idę 1.10 i oprócz morfo i moczu muszę jeszcze zrobić odczyn coombsa po raz drugi i toksoplazmozę IgM.
-
nick nieaktualnyBuko wrote:Ciasteczko, naprawdę musisz trochę wyluzowac, bo więcej szkody narobisz sobie tym stresowaniem niż czymkolwiek innym. internet w ciąży powinien być zabroniony. Ja mam bardzo wyluzowana dr od prowadzenia ciąży i myślę, że to dobrze. Jak czasem zadaje pytania, to patrzy na mnie takim wzrokiem mówiącym: dziewczyno daj spokój. nie każe mi na siebie dmuchać i chuchac ale dzięki temu mam poczucie, że moja ciąża jest normalna, tak jak każda inna.
Znajdź lekarza do prowadzenia ciąży i ona a pewno będzie wiedział jakie badania i kiedy ma zlecić.
Zgadzam się, że internet powinien być zabroniony w ciąży Ja już też przestałam czytać i analizować bo można od tego tylko deprechy dostać. Mój dr to też wyluzowany człowiek, mówi, że mam się cieszyć ciążą i odpoczywać bo prawdziwa jazda zacznie się po porodziePaulcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinka2707 wrote:Hej dziewczyny, ja już po badaniu połówkowym. Wszystko w porządku, Mała jest zdrowa jak rybka. lekarz mówi, że Emilka będzie długa i chuda, bo ma długie kości udowe i w rączkach Waży 405 g. Ma śliczną buzię - po mamusi (niech żyje skromność ). Torbiel w główce się praktycznie wchłonęła. Jest dobrze
Ciasteczko77, inka2707 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlciaaa wrote:Zgadzam się, że internet powinien być zabroniony w ciąży Ja już też przestałam czytać i analizować bo można od tego tylko deprechy dostać. Mój dr to też wyluzowany człowiek, mówi, że mam się cieszyć ciążą i odpoczywać bo prawdziwa jazda zacznie się po porodzie
-
Ciasteczko77 wrote:A kto mi powie jak nie Wy
żartuje!!! spokojnie- luzuje - słowooo !!!! chyba na to jeszcze mam czas - a do tego to już chyba trafie do dobrego dr
Nie żartuje tylko z tym, że chciałbym jutro jednak coś wiedzieć + co z moimi wynikami ..
Dowiesz się wszystkiego zobaczysz. Co do lekarza popytaj znajomych, najlepszy nośnik informacji i najlepszy taki, który pracuje w szpitalu w którym chcesz rodzić.
Z tego co pamiętam transfer miałaś niedawno więc możesz raczej zobaczyć tylko pęcherzyk ciążowy. Jak pojawi się serduszko to założą kartę ciąży i wszystkiego sie dowiesz.
Nadmiar informacji szkodzi, za dyżur się myśli, grzebie w internecie i porównuje wyniki ale każda z nas jest inna i ma inne objawy i wyniki też mogą być inne ale to nie znaczy, że u nas musi być źle -
nick nieaktualnyOlciaaa wrote:Cudnie! Ja mam połówkowe usg 14 września Czy to badanie wygląda jak to pierwsze usg gen, tzn, że jest tylko przez brzuch czy również przez pochwę?
Olcia - Ty tez na początku dużo czytałaś ?
A w ogóle ile usg / jakie i kiedy się robi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 18:00
-
nick nieaktualnySalsefia wrote:Dowiesz się wszystkiego zobaczysz. Co do lekarza popytaj znajomych, najlepszy nośnik informacji i najlepszy taki, który pracuje w szpitalu w którym chcesz rodzić.
Z tego co pamiętam transfer miałaś niedawno więc możesz raczej zobaczyć tylko pęcherzyk ciążowy. Jak pojawi się serduszko to założą kartę ciąży i wszystkiego sie dowiesz.
Nadmiar informacji szkodzi, za dyżur się myśli, grzebie w internecie i porównuje wyniki ale każda z nas jest inna i ma inne objawy i wyniki też mogą być inne ale to nie znaczy, że u nas musi być źle
Crio miałam 17/08- liczę, że pęcherzyk będzie widać.
U mnie akurat niewiedza jest gorsza - a raczej częściowa wiedza- ja wolę wiedzieć od razu wszystko i nawet to złe... nie cierpię jak pytam a nie otrzymuje odpowiedzi- wtedy to dopiero mam myślówę. Taka jestem.
Ps. Słowo daję, że staram się luzować - uśmiechnięta leżę i klikam z Wami- zero spiny słowoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 18:08
-
inka2707 wrote:Hej dziewczyny, ja już po badaniu połówkowym. Wszystko w porządku, Mała jest zdrowa jak rybka. lekarz mówi, że Emilka będzie długa i chuda, bo ma długie kości udowe i w rączkach Waży 405 g. Ma śliczną buzię - po mamusi (niech żyje skromność ). Torbiel w główce się praktycznie wchłonęła. Jest dobrze
Super! Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze
A urodę na pewno odziedziczy po mamusiCiasteczko77, inka2707 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:To kciuki Olcia !!! ❤️
Olcia - Ty tez na początku dużo czytałaś ?
A w ogóle ile usg / jakie i kiedy się robi?
Nie dziękuję za kciuki, żeby nie zapeszyć
Tak czytałam, i stwierdzam, że to nie ma sensu. Jeżeli coś nas niepokoi to najlepiej skontaktować się z lekarzem. I warto mieć lekarza któremu się ufa.
Prawda jest taka, że zwłaszcza na początku ma się dużo pytań i wątpliwości. Mnie bardzo pomaga forum, Dziewczyny często potrafią doradzić, albo dać kopa jak się za bardzo panikuje
Ciasteczko pewnie lekarz zrobi Ci usg na początku - tak ok 6 tyg, a potem będziesz miała wizyty tak co 4 tygCiasteczko77, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:To prawda można sfixować od tych wiadomości / informacji. A jak byłam w Empiku - o mamo ile książek / poradników .. wzięłam tylko te dwie książki z humorem swoją drogą- Ciężarówka jest super Buko- też zamierzam czytać teraz 1 rozdział na tydzień
Ciasteczko nie czytaj za dużo Ja się bardzo ograniczam w przeglądaniu stron w internecie bo bardziej zdaję się na swoją Dr i doświadczenie koleżanek, które były w ciąży (poniosło mnie przed prenatalnymi i nie przyniosło to niczego dobrego, tylko mój stres).
Też mam tą książkę, którą kupiłaś i u mnie dzień czytania kolejnego rozdziału przypada w piątek Wszystko tak fajnie i pozytywnie napisane.
Najważniejsze to znaleźć zaufanego lekarza, całe szczęście, że mam swoją Dr ginekolog On już po wizycie w 8 tygodniu mnie uspokajała i kazała się zacząć cieszyć. Teraz, po wizycie w 12 tygodniu mam zakaz denerwowania i stresu. Kazała mi uwierzyć, że po wszystkich naszych przejściach będzie już tylko dobrze. I ja jej ufam. Bo inaczej bym zwariowała. Traktuje moją ciążę "normalnie" a jednocześnie rozumie moje obawy i sprowadza na ziemię jak trzebaCiasteczko77, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuje Olcia i Zizu / a co się wydarzyło przed prenatalnymi (jeżeli chcesz napisać ?).
Wy (z forum) jesteście niezastąpione !! Co do lekarza - No mam nadzieję trafić na dobrego i z sercem..
A to czyli nie ja jedna wpadam w wir wujka Google Chociaż bardzo już się ograniczam.
Książka - rewelka - a nikt mi jej nie polecił - wpadła mi w oko
-
Figa88 wrote:Mąż chciałby na żywo zobaczyć malucha, a jak będzie dopochwowo to że mną nie wejdzie dopiero za 2 tyg. Idę do lekarza, już nie mogę się doczekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 18:56
-
Hehe, w końcu to też ich ciąże, coś niezwykłego móc obserwować malucha w brzuchu. Mój ma dziwne podejście, i powiedział że nie chce patrzeć jak obcy facet coś mi tam wkłada więc mam nadzieję, że zrobią mi usg tylko przez brzuch
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 19:12