Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my chyba mamy jakieś "inne" podejscie,bo ja gdyby nie konieczność podpisania przez męża dokumentów to na transfer pojechalabym sama,a tak musiał być w klinice,ale siedział na korytarzu. On nie jest typem wrazliwca,dopiero jak beta była pozytywna to się popłakał :) ale przy porodzie będzie,to bez dyskusji,zresztą,nie muszę go namawiać nawet bo dla niego to oczywiste,tym bardziej,że już raz był (dziecko okazało się nie jego), także przy swoim dziecku będzie :)

Ale powiem Wam,że nasz pierwszy seks w ciąży...był beznadziejny :) psycha robi swoje :)

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, zazdroszczę Wam dziewczyny, że Wasi faceci byli z wami. Mój będzie przy porodzie, no chyba, że będzie CC. W każdym razie najfajniejsze, że mąż "przeżywa" że mną w ciążę i bardzo się cieszy, że będzie miał dziecko.

klamka lubi tę wiadomość

• morganaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Kurczę, zazdroszczę Wam dziewczyny, że Wasi faceci byli z wami. Mój będzie przy porodzie, no chyba, że będzie CC. W każdym razie najfajniejsze, że mąż "przeżywa" że mną w ciążę i bardzo się cieszy, że będzie miał dziecko.

Ci nasi faceci też sporo przeszli w staraniach o dziecko,także teraz się cieszą :) i tak bedzie pewnie do pierwszej zmiany pieluchy :D
    Dużą wartością tych naszych starań jest umocnienie naszego związku, przyszła chwila próby i daliśmy radę jako związek, teraz to już nas chyba nic nie pokona. ,ale chyba też to jest w waszych związkach. Z takimi podstawami i facetami to na prawdę chyba możemy spać spokojnie :)

klamka lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o transfer to mój czekał cierpliwie ze mną na naszą kolej,na pełny pęcherz. Więc w międzyczasie poszedł do apteki. No i oczywiście w tym czasie zawołali mnie. No i biedny nie zdążył, czekał na nas na korytarzu. Ale cały personel pytał czy jestem sama.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Ci nasi faceci też sporo przeszli w staraniach o dziecko,także teraz się cieszą :) i tak bedzie pewnie do pierwszej zmiany pieluchy :D
    Dużą wartością tych naszych starań jest umocnienie naszego związku, przyszła chwila próby i daliśmy radę jako związek, teraz to już nas chyba nic nie pokona. ,ale chyba też to jest w waszych związkach. Z takimi podstawami i facetami to na prawdę chyba możemy spać spokojnie :)
    Mój ma małe zawirowania w pracy i od jakiegoś czasu pracuje na dwie zmiany. Ostatnio stwierdził że po 2 zm do godz 3 w nocy śmiało może zajmować się Malcem, a dopiero potem będzie szedl spać. Mam nadzieję że dotrzyma słowa.

klamka lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Mój ma małe zawirowania w pracy i od jakiegoś czasu pracuje na dwie zmiany. Ostatnio stwierdził że po 2 zm do godz 3 w nocy śmiało może zajmować się Malcem, a dopiero potem będzie szedl spać. Mam nadzieję że dotrzyma słowa.

Ja zdecydowałam się jednak karmić piersią,także poczatkowa opieka pewnie "spadnie" na mnie,ale mój na bank będzie bardzo zaangażowanym tatusiem :) już się wykręca i w końcu zaczął używać kremu do rąk o co walczylam 5 lat,dla dziecka od razu :)

klamka lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:45

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Marin Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałabym karmić piersią różnie może być. Myślę że nawet jak będę karmiła piersią to nasz tatko będzie wstawał razem z nami. Już teraz jak się w nocy wierce czy wstaję do łazienki to się budzi i pyta: co Ci przynieść, co Ci podać, źle się czujesz, coś Cię boli. I to jest taaakie słodkie <3

klamka, Olciaaa lubią tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim mężem jest podobnie. Cały czas się martwi. Już trochę odpuścił z tą troską bo na początku miałam nawet zakaz wkładania naczyń do zmywarki, żeby nic się nie stało:-)
    Potrafił o 4 rano wstać i robić mi kanapkę jak obudziłam się raz i z głodu nie mogłam zasnąć. Czasami nawet mu nie mówię, że się gorzej czuję, ale on to i tak zauważa.
    Wiem, że mój mąż będzie wspaniałym Tatą. A to co przeszliśmy w trakcie starań bardzo nas zbliżyło i wzmocniło nasze małżeństwo.
    Po każdej wizycie na USG wysyła zdjęcia naszego Maleństwa do bliskich żeby się pochwalić taki jest dumny.
    I ciągle mi powtarza, że jestem piękna, że brzuszek taki ładny :-) Kochany jest ten mój mąż <3

Ciasteczko77, klamka, Mała8 lubią tę wiadomość

• morganaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój mąż od poczatku naszej znajomości jak w nocy gdzieś wstaje to się budzi i pyta co jest,także on tak zawsze ma. A ciążowe ksztalty bardzo mu się podobają :)

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) mój na transfer się spóźnił - wleciał cały mokry dosłownie 5 min po ... był zły - ale to wina kliniki bo mi zrobili 40 min wcześniej :(
    Byliśmy razem dziś. Był wzruszony :)
    Serduszka nie widać było (za wcześnie?) ale jest pęcherzyk z zawartością :) mam zdjęcie z usg :) jest w macicy :)
    Oczywiście tona leków i mam wizytę za tydz. chyba już kończąca procedurę IVF. Ale chyba pojadę sama już bo znowu taka pora że masakra:)
    Za tydz mam też tą jedna dr co chce spytać o prowadzenie ciąży.
    Czy Wasi lekarze (nie z kliniki) bez problemu prowadzą Wam dalej ciąże - tzn wiedza jakie leki podawać, jak długo ?
    Czy mówiłyście, że ciąża z IVF ?

asias, morganaa, klamka lubią tę wiadomość

• morganaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    :) mój na transfer się spóźnił - wleciał cały mokry dosłownie 5 min po ... był zły - ale to wina kliniki bo mi zrobili 40 min wcześniej :(
    Byliśmy razem dziś. Był wzruszony :)
    Serduszka nie widać było (za wcześnie?) ale jest pęcherzyk z zawartością :) mam zdjęcie z usg :) jest w macicy :)
    Oczywiście tona leków i mam wizytę za tydz. chyba już kończąca procedurę IVF. Ale chyba pojadę sama już bo znowu taka pora że masakra:)
    Za tydz mam też tą jedna dr co chce spytać o prowadzenie ciąży.
    Czy Wasi lekarze (nie z kliniki) bez problemu prowadzą Wam dalej ciąże - tzn wiedza jakie leki podawać, jak długo ?
    Czy mówiłyście, że ciąża z IVF ?

Nas to mój obecny prowadzący skierował do kliniki, podczas całej procedury byliśmy w kontakcie,i do niego wrocilam. Zna całą historię naszego leczenia, wie co i jak,nie jest jego pierwsza ciąża z in vitro i noe ma problemu z lekami, ale jest ostrożny z odstawianiem.

mbnotr8.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko tak się cieszymy że wszystko dobrze. Ja pod opieką dr z kliniki byłam do 8 tyg ciąży. Ostatni raz byłam 38 dni po transferze. Miałam kilka wizyt po transferze w pakiecie.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja prowadząca wie że jestem po ivf ale nie od początku. Dowiedziała sie po wpisie na bad. prenatal, które wykonywal inny lekarz i się mu wygadalam-bo zapytal. Powiedziała ze jej to nie robi różnicy jak poczelo sie dziecko, ze jest za tym zeby ludzie mieli dzieci. Mieszkam na zadupiu i starałam się aby jak najmniej ludzi o tym wiedziało. Poza tym znam dziewczynę której lekarz prowadzący wpisał w kartę ciąży ze po ivf a potem w szpitalu przepisami to w książeczkę zdrowia dziecka. A tego też chciałam uniknąć.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w kartę ciąży jedynie wpisane,że ciąża po leczeniu niepłodności i tyle. Lekarz prowadzący uznał,że nie ma znaczenia że po in vitro,ale zrobił taki wpis żeby uwrażliwic lekarzy że to dziecko wyczekane :)

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Moja prowadząca wie że jestem po ivf ale nie od początku. Dowiedziała sie po wpisie na bad. prenatal, które wykonywal inny lekarz i się mu wygadalam-bo zapytal. Powiedziała ze jej to nie robi różnicy jak poczelo sie dziecko, ze jest za tym zeby ludzie mieli dzieci. Mieszkam na zadupiu i starałam się aby jak najmniej ludzi o tym wiedziało. Poza tym znam dziewczynę której lekarz prowadzący wpisał w kartę ciąży ze po ivf a potem w szpitalu przepisami to w książeczkę zdrowia dziecka. A tego też chciałam uniknąć.
    Oj :( to niefajnie .. No ja chyba bede musiała powiedzieć - bo jak mi będzie leki przepisywać ? Nie powinni tego wpisywać w książeczkę :( z nową dr musze szczerze pogadać wtedy ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na okładce karty ciąży wpisane ivf icsi, zrobił to przy zakładaniu karty lekarz z kliniki, poza tym mam wpisaną datę et, a nie Om i taka też podawalam na początku jak padało pytanie o OM. I karta ciąży jest z okładka novum, więc jak ostatnio na IP położna zobaczyła kartę, to widząc gdzie miałam założona kartę, odrazu zapytała czy jestem po leczeniu. Mi to w żaden sposób nie przeszkadza.
    Jeśli robicie pappe to trzeba i tak podać metodę zapłodnienia i czy transfer świeży czy nie, bo to ma wpływ na przeliczeniu wyniku.
    Ja na mojej ostatniej wizycie w klinice dostałam wytyczne do kiedy brać leki i moja obecna dr prowadzaca się w to nie wtracala poza tym, że trochę marudzila, że za wolno odstawiamy lutinus, bo wg niej nie był mi potrzebny już wczeusniej .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat prowadzę ciążę u lekarza który robił mi IVF i on nie wpisał tego na karcie ciąży. Jak byłam w szpitalu powiedziałam od razu na izbie przyjęć, że to ciąża po IVF dlatego tak na mnie chuchali i dmuchali. Ogólnie nie mam problemu żeby mówić o sposobie zapłodnienia lekarzom, bo mieszkam w dużym mieście i dla lekarzy jest to normalność.
    Ogólnie mój lekarz prowadzi sporo ciąż po ivf i jest bardzo decyzyjny. Ufam mu bo widzę, że ma doświadczenie i wie co robi ;-)

Ciasteczko trzymam kciuki za Was!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 16:37

‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ