X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Dzień dobry :) nie to że spać nie mogę - polska rzeczywistość - wstać o 5 żeby męża do ortopedy zarejestrować :(

I jak, udało się zarejestrować?

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    I jak, udało się zarejestrować?

Oczywiście, że nie :( ale zastosowalismy stary sposob i bezpośrednio pogadaliśmy z lekarzem żeby przyjął tą moją sierotke i się zgodził żeby go jednak zarejestrować :)

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Morganaa i co z nogą Twojego męża?
    Jak się czujecie bo ja od rana mam lenia ;-) Do tego mnie mdli (wczoraj martwiłam się, że mam mniejsze nudności, ale okazuje się, że w naturze nic nie ginie ;-) chyba muszę bardziej doceniać czas jak nie dokuczają mi objawy ciążowe :-P Miłego dnia :-)

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana. Byłam na 1 wizycie u lekarza u siebie w mieście. Nigdy u niego nie byłam. Po pokazaniu mu badań prenatalnych jeszcze z kliniki powiedział ze nie widzi noska u dziecka. W ogole wizyta nie byla zbyt miła. Lekarz najeżdrzał na kliniki jak to zarabiają na ludziach. Podczas badania prenatalnego lekarz robiący usg powiedział że wszystko ok. Pokazywał nam każdą część ciała dzidziusia. Wracam na prowadzenie ciąży do doktor z kliniki tylko u niej prywatnie.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Jak się czujecie bo ja od rana mam lenia ;-) Do tego mnie mdli (wczoraj martwiłam się, że mam mniejsze nudności, ale okazuje się, że w naturze nic nie ginie ;-) chyba muszę bardziej doceniać czas jak nie dokuczają mi objawy ciążowe :-P Miłego dnia :-)

Wyszłam na chwilę na spacer, ale wymiękam. Od razu zadyszki dostaję. Moja poranna energia gdzieś wyparowała i teraz mam ochotę na książkę i kocyk ;) wczoraj wieczorem dopadły mnie lekkie mdłościom, mam nadzieję że to tylko z przejedzenia (wczoraj świętowaliśmy imieniny mamy i oczywiście nas przekarmiła) i nie będzie powtórki z rozrywki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 11:33

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Jestem załamana. Byłam na 1 wizycie u lekarza u siebie w mieście. Nigdy u niego nie byłam. Po pokazaniu mu badań prenatalnych jeszcze z kliniki powiedział ze nie widzi noska u dziecka. W ogole wizyta nie byla zbyt miła. Lekarz najeżdrzał na kliniki jak to zarabiają na ludziach. Podczas badania prenatalnego lekarz robiący usg powiedział że wszystko ok. Pokazywał nam każdą część ciała dzidziusia. Wracam na prowadzenie ciąży do doktor z kliniki tylko u niej prywatnie.
    Biedna :( co za gbur Ci się trafił w którym tyhodniu jestes?
    Napewno wszystko jest okey!!!
    Niektórzy lekarze to mineli się z powołaniem jak nic!

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    A ja od rana pełna energii :) wczoraj był leń.Ja jak mam apetyt to wcinam bo na drugi dzień mogę go nie mieć hihi

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 tydzień. Jeszcze mnie nastraszył ze brak nosa może świadczyć o zespole downa. Tylko że w opisie usg, było że kość nosowa widoczna. Ale jego zdaniem na zdjeciach nie widać nosa... Teraz już tak sie nie martwię ale nie przecze że po wizycie wyszłam załamana.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane w którym dniu po transferze było już w Waszym usg serduszko? Jestem po pierwszym usg, póki co widoczny był pęcherzyk żółtkowy na zarodek jeszcze za wcześnie. Okazuje się, że ciąża młodsza niż z moich obliczeń. Teraz stresówa przed kolejnym usg...

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inspeMama wrote:
    Kochane w którym dniu po transferze było już w Waszym usg serduszko? Jestem po pierwszym usg, póki co widoczny był pęcherzyk żółtkowy na zarodek jeszcze za wcześnie. Okazuje się, że ciąża młodsza niż z moich obliczeń. Teraz stresówa przed kolejnym usg...
    W 21dpt byly malenkie pecherzyki i w jednym zarys zarodka a w 31dpt dwa serduszka

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Cccierpliwa, właśnie widzę w Twoim podpisie:*. To czekanie jest najgorsze...

Co do mówienia rodzinie, to ja już po pierwszej becie najchętniej wykrzyczałabym całemu światu, ale nikt jeszcze nie wie poza moją najbliższą przyjaciółką. Czekamy do wizyty serduszkowej, choć wiadomo że 12 pierwszych tygodni jest krytycznych, ale wszyscy tak długo czekają, że chcemy im dać już radość. Ciąża po in vitro to taki stres, żeby wszystko było dalej dobrze. Ja najchętniej badałabym się każdego dnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 12:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zero objawów nadal i nie wiem czy to normalne. Niby powinnam się cieszyć, że dobrze się czuję, ale wiadomo że jest się przewrażliwionym... Widzę, że większość z Was senna jest, ja się czuję jak przed ciążą i wyczekuje jakiś objawów jak zbawienia :)

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inspeMama wrote:
    U nas 25dpt było już bardzo dobrze widać :)a w 33 dpt.lekarz zmierzył nam już nawet puls fasolki ;)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inspeMama wrote:
    U mnie zero objawów nadal i nie wiem czy to normalne. Niby powinnam się cieszyć, że dobrze się czuję, ale wiadomo że jest się przewrażliwionym... Widzę, że większość z Was senna jest, ja się czuję jak przed ciążą i wyczekuje jakiś objawów jak zbawienia :)
    Ja też długo bez objawów byłam :) korzystaj póki co :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wizytę jeszcze kilka dni w stresie. Najpierw modły o pęcherzyk wew. macicy i pęcherzyk żółciowy teraz o serduszko. Jak tu się nie stresować. Dzięki Paulaa25 fajny artykuł o usg we wczesnej ciąży jest na blogu mamy ginekolog więc trochę mi się rozjaśniło, ale tam opisuje ciąże naturalną więc może nie być tak w punkt jak po ivf.

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inspeMama wrote:

U mnie w 22 dpt już było.
    Jutro prenatalne, trzymajcie kciuki!

inspeMama lubi tę wiadomość

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Ja też długo bez objawów byłam :) korzystaj póki co :)

:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka2707 wrote:
    U mnie w 22 dpt już było.
    Jutro prenatalne, trzymajcie kciuki!

Mooocne kciuki!!!!! Inka2707 Ty mój rocznik:)

inka2707 lubi tę wiadomość

• Rose7 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inspeMama wrote:

U mnie 25dpt blastek dwa pęcherzyki i w jednym widoczny zarodek z sercem a w drugim mam nadzieje że narazie tylko pęcherzyk żółtkowy

inspeMama, asias lubią tę wiadomość

ckaipc0zomu26t3k.png
    06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
    08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer :(
    06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
    06.2018- transfer
    9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inspeMama wrote:
    Kochana ja bym się cieszyła że się dobrze czujesz bo unie to wygląda tak. Wczoraj kaplica - apogeum bólu głowy i wymioty. Dziś do 11 pełna energii byłam A teraz modle się by isc do domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 14:20

inspeMama lubi tę wiadomość

ty0qs6r.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ