X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • mk Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze mi powiedzcie- jak bukowalyscie zagraniczne wakacje i podroz samolotem- to cos bylo a propos maluszka? pewnie juz trzeba miec paszport co? i jak w ogole linie lotnicze podchodza do lotu z niemowlakiem?

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK, super <3 <3 Gratuluje przeprowadzki :)

Pamiętam pierwszą noc w nowym domu, na podłodze <3 Było super :D My jak się przeprowadziliśmy to później długi długi czas spaliśmy na dmuchanym materacu, zamiast kanapy mieliśmy dwa leżaki plażowe :D Ale było super <3 :D Choć już mieszkamy prawie rok to nadal wc na dole nie zrobione, listwy nie pozakładane :) Uroki ekonomicznego wykańczania chaty :D A najbardziej mi się podobało jak w łazience w oknie przez kilka tygodni wisiało prześcieradło, bo nie mieliśmy na rolety :D Zafundowałaś mi, Kochana, masę wspomnień :D

My jak bookowaliśmy wczasy (Grecos) to tylko podaliśmy, że poleci niemowlak a jak się urodzi to będziemy musieli podać jego dane i wyrobić dokumenty :) Dziecko leci wtedy na kolanach :)

mk lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw. zaczęłam trzeci trymestr według Belly lalalalala <3 <3 <3

Olciaaa, Zizu87 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mk super, ze juz u siebie!
    My tez w sypialni spimy w konfiguracji my, mala i pies haha...

A fotel bujany jak dobrze kojarze ma Buko chyba

mk lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • mk Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    MK, super <3 <3 Gratuluje przeprowadzki :)

Pamiętam pierwszą noc w nowym domu, na podłodze <3 Było super :D My jak się przeprowadziliśmy to później długi długi czas spaliśmy na dmuchanym materacu, zamiast kanapy mieliśmy dwa leżaki plażowe :D Ale było super <3 :D Choć już mieszkamy prawie rok to nadal wc na dole nie zrobione, listwy nie pozakładane :) Uroki ekonomicznego wykańczania chaty :D A najbardziej mi się podobało jak w łazience w oknie przez kilka tygodni wisiało prześcieradło, bo nie mieliśmy na rolety :D Zafundowałaś mi, Kochana, masę wspomnień :D

My jak bookowaliśmy wczasy (Grecos) to tylko podaliśmy, że poleci niemowlak a jak się urodzi to będziemy musieli podać jego dane i wyrobić dokumenty :) Dziecko leci wtedy na kolanach :)

hahaha, not to faktycznie wspomnienia. my w miare szybko ogarnelismy chate- nie musielismy duzo wykanczac, poprzedni wlasciciele robili remont niedawno, wiec sypialnie i pokoj maluszka odmalowalismy. i staramy sie doprowadzic wszystko do porzadku jak najszybciej- ja juz jestem za stara na zycie na kartonach :) gonie meza zeby chociaz jedna rzecz dziennie zrobil- zamontowal lampe czy cos. ja staram sie rozpakowac co sie da, zeby pozbyc sie tych paskudnych pudel :)

no i gratuluje rozpoczecia 3 trymestru! :) pamietasz jak umieralysmy ze strachu tuz po procedurze? a teraz prosze- ani sie obejrzysz i chlopcy beda z nami :) <3

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia dokładnie lepszy sen taki niż żaden. I nam też sie udał dzisiaj spacer, bo czasami musimy zawrócić do domu bo Adaś tak płaczę.
    Lubie czekolade mam taki sam fotel i potwierdzam że bardzo wygodny :)
    A teraz mam chwile dla siebie bo maly mocno śpi, pewnie jedyna taka chwila dzisiaj i powinnam coś pożytecznego zrobić, posprzątać czy coś. Ale mi sie nie chce komoletnie :(

Lubię_czekoladę, Olciaaa lubią tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mk wrote:
    hahaha, not to faktycznie wspomnienia. my w miare szybko ogarnelismy chate- nie musielismy duzo wykanczac, poprzedni wlasciciele robili remont niedawno, wiec sypialnie i pokoj maluszka odmalowalismy. i staramy sie doprowadzic wszystko do porzadku jak najszybciej- ja juz jestem za stara na zycie na kartonach :) gonie meza zeby chociaz jedna rzecz dziennie zrobil- zamontowal lampe czy cos. ja staram sie rozpakowac co sie da, zeby pozbyc sie tych paskudnych pudel :)

no i gratuluje rozpoczecia 3 trymestru! :) pamietasz jak umieralysmy ze strachu tuz po procedurze? a teraz prosze- ani sie obejrzysz i chlopcy beda z nami :) <3
    Taaaak.. Pamiętam.. Jak wczoraj a już tyle czasu minęło.. Bardzo dobry scenariusz nam życie napisało, bardzo się cieszę :) <3

Pudła straszą ale z dnia na dzień będzie ubywać :) Super :) No ja teraz już też bym się nie zdecydowała. Mieszkaliśmy rok u teściów w 9-metrowym pokoju z psem, jego posłaniem, miskami i wszystkim. Rzeczy tylko najpotrzebniejsze, bo się więcej nie zmieściło i daliśmy radę ale raczej już bym tego nie powtórzyła :D

A jesteście już oprani? Czy się dopiero zabierasz za pranie i prasowanie ubranek?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeko, tak espumisan jest niby po skończonym miesiącu, ale moja Agatka dostala pierwszy raz jak miała max tydzień. Konsultowalam to z pediatra i położna.

Mk, tak, ja mam fotel bujany :) kupiłam jak się okazało, że mała na początku w nocy spała tylko na rękach, dzięki temu, że w nim można usiąść wygodnie i w pozycji pollezacej (po oparciu nóg o kanapę), to my też mogliśmy w nim spać, teraz jak karmie, to też zdarza mi się przysnąć :) . Usypiam raczej chodzac, ale jak już Agatka zaśnie to siadam w fotelu i dopiero po kilku minutach odkładam do łóżeczka. Ja jestem bardzo zadowolona z tego, że kupiłam fotel bujany, a nie zwykły.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Właśnie kompletuję koszyk apteczny :)

Na liście wyprawkowej mam Espumisan dla niemowląt ale w opisie kropelek widzę, że to dopiero po 1 miesiącu można podawać. Więc chyba nie ma sensu kupować od razu?

Mam też probiotyki i witaminę D.. Czy to obojętne co ja zamówię?
    Espumidan i inne tego typu teoretycznie od 1 miesiaca, ale mozna wczesniej ;)

Probiotyki, to juz zalezy od dziecka, jednemu dobrze posluzy biogaia innemu dicoflor, a jeszcze innemu co innego...

A wit.d3 najlepszy vigantol, ale nie wiem czy nie jest na recepte, bo jest lekiem a nie suplementem ;) albo juvit jeszcze

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam juvit, bo np. D vitum nasilal u nas problemy z brzuszkiem.

• mk Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Taaaak.. Pamiętam.. Jak wczoraj a już tyle czasu minęło.. Bardzo dobry scenariusz nam życie napisało, bardzo się cieszę :) <3

Pudła straszą ale z dnia na dzień będzie ubywać :) Super :) No ja teraz już też bym się nie zdecydowała. Mieszkaliśmy rok u teściów w 9-metrowym pokoju z psem, jego posłaniem, miskami i wszystkim. Rzeczy tylko najpotrzebniejsze, bo się więcej nie zmieściło i daliśmy radę ale raczej już bym tego nie powtórzyła :D

A jesteście już oprani? Czy się dopiero zabierasz za pranie i prasowanie ubranek?

zabieram sie za pranie? ja jeszcze nie mam co prac :D :D :D. czekalam z kupnem wyprawki na przeprowadzke, zeby kolejnych kartonow sobie nie dokladac. takze dopiero zaczynam kompletowac. o prasowaniu nawet jeszcze nie mysle :P
    poki co to chce sie do konca przeprowadzic i kupic te rzeczy. w najgorszym wypadku zaczne oporzadzanie w kwietniu bo 1.04 ide na zwolnienie i przeraza mnie ze bede miala tyle wolnego czasu to moge prac, prasowac, gotowac, szydelkowac i w ogole :)

• mk Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Czeko, tak espumisan jest niby po skończonym miesiącu, ale moja Agatka dostala pierwszy raz jak miała max tydzień. Konsultowalam to z pediatra i położna.

Mk, tak, ja mam fotel bujany :) kupiłam jak się okazało, że mała na początku w nocy spała tylko na rękach, dzięki temu, że w nim można usiąść wygodnie i w pozycji pollezacej (po oparciu nóg o kanapę), to my też mogliśmy w nim spać, teraz jak karmie, to też zdarza mi się przysnąć :) . Usypiam raczej chodzac, ale jak już Agatka zaśnie to siadam w fotelu i dopiero po kilku minutach odkładam do łóżeczka. Ja jestem bardzo zadowolona z tego, że kupiłam fotel bujany, a nie zwykły.
    aaa, no super, dzieki za rade :) wlasnie z tych samych powodow mysle u bujanym. no to z wiekszym przekonaniem rusze w najblizszych tygodniach na zakupy :D

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, zanotowałam :) :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mk wrote:
    zabieram sie za pranie? ja jeszcze nie mam co prac :D :D :D. czekalam z kupnem wyprawki na przeprowadzke, zeby kolejnych kartonow sobie nie dokladac. takze dopiero zaczynam kompletowac. o prasowaniu nawet jeszcze nie mysle :P
    poki co to chce sie do konca przeprowadzic i kupic te rzeczy. w najgorszym wypadku zaczne oporzadzanie w kwietniu bo 1.04 ide na zwolnienie i przeraza mnie ze bede miala tyle wolnego czasu to moge prac, prasowac, gotowac, szydelkowac i w ogole :)
    Super sobie to wymyśliłaś :) Jak u Was to zadziałało to rewelacja :)

Ja to mam stresa, że ze wszystkim nie zdążę i mam zamiar pierwsze pranie zrobić w Marcu już :D a w Kwietniu to już być gotowa ze wszystkim.. W szpitalu leżała ze mną taka dziewczyna na sali, nic nie mieli a się okazało, że od 32 tygodnia do rozwiązania musiała być w szpitalu i najprawdopodobniej ciąża rozwiązywana wcześniej.. Po szpitalu od razu postanowiliśmy, że trzeba zamawiać wózek :D Ale ja zawsze tak się stresuję :P Na wakacje też się już tydzień wcześniej zaczynam pakować... :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też tak mocno twardnieje brzuch? Normalnie kamień mi się robi.. Lekarz mi włączył magnez 3x1 ale problem znikł tylko na chwilę a od wczoraj dramat.. Tak mi się stawia macica..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mk gratuluję przeprowadzki. My nadal w trakcie :/ cześć mebli juz nam przyjechała i na upartego można by mieszkac. Najgorsze to się popakowac i przenieść,moze w weekend bedziemy juz działać. Jeszcze w tygodniu mają nam schody kończyć.

Dzis mam zamiar zacząć pakowac torbe do szpitala. Niech sobie stoi w razie W. Ciuszki juz mam poprane i popakowane, muszę je jeszcze ulozyc w nowym domu. Istny sajgon :) A moj M. Mam wrażenie ze odwleka przeprowadzkę, jakby go to przerazalo... muszę go pogonić :)

Moj maluch aktywniejszy się cos zrobił. A jak czytam książkę i nie daj boże opre ja o brzuch (leżąc na plecach)- to zaraz jest kop - jak mala torpeda prosto w książkę. Takie bum - to moj brzuch, nie uciskac! Hehe aż strąca wszystko.

Mi tez twardnieje często brzuch. Lekarz niczego złego nie widzi, wiec staram sie nie panikowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 15:02

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj prawie miesiąc po porodzie wpadłam na to że znów mogę spać na brzuchu! :D i co? Sutki takie delikatne sie zrobiły że nie mogę leżeć na piersiach bo bolą :)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sutki ok, wszystko w ogole dobrze, zadnych bolu, nic nie jest tkliwe itp... a tak sie w ciazy odzwyczailam od spania na brzuchu, ze poloze sie i za nic nie moge tak zasnac... az mnie kregoslup.bolec zaczyna jak dluzej tak poleze haha... a kiedys tylko na brzuchu, nawet we wczesnej ciazy

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że problemy brzuszkowe u dzieciaczków to standard. U nas próbowaliśmy Espunisan, Delicol i Dąb Simplex i póki co najlepiej sprawdza się zestaw Delicol przed każdym jedzeniem i co drugie karmienie (tylko tutaj po karmieniu) Espumisan.

Jeśli chodzi o witaminę D to muszę w takim razie zmienić bo właśnie mamy DVitum.

Spanie! U Was widzę jest z tym problem a u nas - u nas ze spaniem jest rewelacja. Nawet mam wyrzuty sumienia bo wy śpicie z dzieciaczka na rękach a u nas to wygląda tak: przebieranie, jedzenie (piers, później butelka) bujanie (nie zawsze trzeba w nocy zwykle zasypia przy butli) i spanie. Mały śpi w koszu i nie ma problemu z odkładaniem tylko w sytuacji kiedy trzeba go pobujać musimy poczekać aż zaśnie mocniej. Jeżeli chodzi o pory snu to tak: aktywny jest zwykle od 9do 10 i później od 13 do 15. Jedzenie zwykle jest w stałych porach i w nocy to zwykle zje 21-22 później 2-3 i 6-7 więc się nawet mogę wyspać.

Jeżeli chodzi o moje spanie to od tamtego tygodnia śpię na brzuchu - matko jak mi tego brakowało. Mogę spać całą noc na boku i jestem nie wyspana a na brzuchu wystarczy mi 4h o czuję się jak nowonarodzona ;).

Ogólnie w środę idziemy na pierwsza wizytę do lekarza i zapisałam małego do poradni nefrologicznej - mam nadzieję że ta wada nerek się cofa a nie rozwija dalej (wizyta 11.03 więc jeszcze trochę stresu).

ty0qs6r.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia, to mozliwe, zw przez wit.d sa wieksze problemy brzuszkowe ;)

Ze spaniem u nas tez od poczatku bylo cudnie... mala duzo spala, nie bylo problemu z odkladaniem... naprawde sie wysypialam... przy skokach triche mniej bo wstawala co 2h na mleko i sypiala niespokojnie, ale to raptem ze 2-3 dni i wszystko wracalo do normy...

Trzymam kciuki za wizyte!!!

My 06.03 mamy kolejny bilans

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 16:49

Necia124 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ