Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MK, super
Gratuluje przeprowadzki
Pamiętam pierwszą noc w nowym domu, na podłodzeByło super
My jak się przeprowadziliśmy to później długi długi czas spaliśmy na dmuchanym materacu, zamiast kanapy mieliśmy dwa leżaki plażowe
Ale było super
Choć już mieszkamy prawie rok to nadal wc na dole nie zrobione, listwy nie pozakładane
Uroki ekonomicznego wykańczania chaty
A najbardziej mi się podobało jak w łazience w oknie przez kilka tygodni wisiało prześcieradło, bo nie mieliśmy na rolety
Zafundowałaś mi, Kochana, masę wspomnień
My jak bookowaliśmy wczasy (Grecos) to tylko podaliśmy, że poleci niemowlak a jak się urodzi to będziemy musieli podać jego dane i wyrobić dokumentyDziecko leci wtedy na kolanach
mk lubi tę wiadomość
-
Mk super, ze juz u siebie!
My tez w sypialni spimy w konfiguracji my, mala i pies haha...
A fotel bujany jak dobrze kojarze ma Buko chybamk lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Lubię_czekoladę wrote:MK, super
Gratuluje przeprowadzki
Pamiętam pierwszą noc w nowym domu, na podłodzeByło super
My jak się przeprowadziliśmy to później długi długi czas spaliśmy na dmuchanym materacu, zamiast kanapy mieliśmy dwa leżaki plażowe
Ale było super
Choć już mieszkamy prawie rok to nadal wc na dole nie zrobione, listwy nie pozakładane
Uroki ekonomicznego wykańczania chaty
A najbardziej mi się podobało jak w łazience w oknie przez kilka tygodni wisiało prześcieradło, bo nie mieliśmy na rolety
Zafundowałaś mi, Kochana, masę wspomnień
My jak bookowaliśmy wczasy (Grecos) to tylko podaliśmy, że poleci niemowlak a jak się urodzi to będziemy musieli podać jego dane i wyrobić dokumentyDziecko leci wtedy na kolanach
hahaha, not to faktycznie wspomnienia. my w miare szybko ogarnelismy chate- nie musielismy duzo wykanczac, poprzedni wlasciciele robili remont niedawno, wiec sypialnie i pokoj maluszka odmalowalismy. i staramy sie doprowadzic wszystko do porzadku jak najszybciej- ja juz jestem za stara na zycie na kartonachgonie meza zeby chociaz jedna rzecz dziennie zrobil- zamontowal lampe czy cos. ja staram sie rozpakowac co sie da, zeby pozbyc sie tych paskudnych pudel
no i gratuluje rozpoczecia 3 trymestru!pamietasz jak umieralysmy ze strachu tuz po procedurze? a teraz prosze- ani sie obejrzysz i chlopcy beda z nami
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Olcia dokładnie lepszy sen taki niż żaden. I nam też sie udał dzisiaj spacer, bo czasami musimy zawrócić do domu bo Adaś tak płaczę.
Lubie czekolade mam taki sam fotel i potwierdzam że bardzo wygodny
A teraz mam chwile dla siebie bo maly mocno śpi, pewnie jedyna taka chwila dzisiaj i powinnam coś pożytecznego zrobić, posprzątać czy coś. Ale mi sie nie chce komoletnieLubię_czekoladę, Olciaaa lubią tę wiadomość
-
mk wrote:hahaha, not to faktycznie wspomnienia. my w miare szybko ogarnelismy chate- nie musielismy duzo wykanczac, poprzedni wlasciciele robili remont niedawno, wiec sypialnie i pokoj maluszka odmalowalismy. i staramy sie doprowadzic wszystko do porzadku jak najszybciej- ja juz jestem za stara na zycie na kartonach
gonie meza zeby chociaz jedna rzecz dziennie zrobil- zamontowal lampe czy cos. ja staram sie rozpakowac co sie da, zeby pozbyc sie tych paskudnych pudel
no i gratuluje rozpoczecia 3 trymestru!pamietasz jak umieralysmy ze strachu tuz po procedurze? a teraz prosze- ani sie obejrzysz i chlopcy beda z nami
Pudła straszą ale z dnia na dzień będzie ubywaćSuper
No ja teraz już też bym się nie zdecydowała. Mieszkaliśmy rok u teściów w 9-metrowym pokoju z psem, jego posłaniem, miskami i wszystkim. Rzeczy tylko najpotrzebniejsze, bo się więcej nie zmieściło i daliśmy radę ale raczej już bym tego nie powtórzyła
A jesteście już oprani? Czy się dopiero zabierasz za pranie i prasowanie ubranek? -
nick nieaktualnyCzeko, tak espumisan jest niby po skończonym miesiącu, ale moja Agatka dostala pierwszy raz jak miała max tydzień. Konsultowalam to z pediatra i położna.
Mk, tak, ja mam fotel bujanykupiłam jak się okazało, że mała na początku w nocy spała tylko na rękach, dzięki temu, że w nim można usiąść wygodnie i w pozycji pollezacej (po oparciu nóg o kanapę), to my też mogliśmy w nim spać, teraz jak karmie, to też zdarza mi się przysnąć
. Usypiam raczej chodzac, ale jak już Agatka zaśnie to siadam w fotelu i dopiero po kilku minutach odkładam do łóżeczka. Ja jestem bardzo zadowolona z tego, że kupiłam fotel bujany, a nie zwykły.
-
Lubię_czekoladę wrote:Właśnie kompletuję koszyk apteczny
Na liście wyprawkowej mam Espumisan dla niemowląt ale w opisie kropelek widzę, że to dopiero po 1 miesiącu można podawać. Więc chyba nie ma sensu kupować od razu?
Mam też probiotyki i witaminę D.. Czy to obojętne co ja zamówię?
Probiotyki, to juz zalezy od dziecka, jednemu dobrze posluzy biogaia innemu dicoflor, a jeszcze innemu co innego...
A wit.d3 najlepszy vigantol, ale nie wiem czy nie jest na recepte, bo jest lekiem a nie suplementemalbo juvit jeszcze
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
Lubię_czekoladę wrote:Taaaak.. Pamiętam.. Jak wczoraj a już tyle czasu minęło.. Bardzo dobry scenariusz nam życie napisało, bardzo się cieszę
Pudła straszą ale z dnia na dzień będzie ubywaćSuper
No ja teraz już też bym się nie zdecydowała. Mieszkaliśmy rok u teściów w 9-metrowym pokoju z psem, jego posłaniem, miskami i wszystkim. Rzeczy tylko najpotrzebniejsze, bo się więcej nie zmieściło i daliśmy radę ale raczej już bym tego nie powtórzyła
A jesteście już oprani? Czy się dopiero zabierasz za pranie i prasowanie ubranek?
zabieram sie za pranie? ja jeszcze nie mam co prac. czekalam z kupnem wyprawki na przeprowadzke, zeby kolejnych kartonow sobie nie dokladac. takze dopiero zaczynam kompletowac. o prasowaniu nawet jeszcze nie mysle
poki co to chce sie do konca przeprowadzic i kupic te rzeczy. w najgorszym wypadku zaczne oporzadzanie w kwietniu bo 1.04 ide na zwolnienie i przeraza mnie ze bede miala tyle wolnego czasu to moge prac, prasowac, gotowac, szydelkowac i w ogole -
Buko wrote:Czeko, tak espumisan jest niby po skończonym miesiącu, ale moja Agatka dostala pierwszy raz jak miała max tydzień. Konsultowalam to z pediatra i położna.
Mk, tak, ja mam fotel bujanykupiłam jak się okazało, że mała na początku w nocy spała tylko na rękach, dzięki temu, że w nim można usiąść wygodnie i w pozycji pollezacej (po oparciu nóg o kanapę), to my też mogliśmy w nim spać, teraz jak karmie, to też zdarza mi się przysnąć
. Usypiam raczej chodzac, ale jak już Agatka zaśnie to siadam w fotelu i dopiero po kilku minutach odkładam do łóżeczka. Ja jestem bardzo zadowolona z tego, że kupiłam fotel bujany, a nie zwykły.
wlasnie z tych samych powodow mysle u bujanym. no to z wiekszym przekonaniem rusze w najblizszych tygodniach na zakupy
-
mk wrote:zabieram sie za pranie? ja jeszcze nie mam co prac
. czekalam z kupnem wyprawki na przeprowadzke, zeby kolejnych kartonow sobie nie dokladac. takze dopiero zaczynam kompletowac. o prasowaniu nawet jeszcze nie mysle
poki co to chce sie do konca przeprowadzic i kupic te rzeczy. w najgorszym wypadku zaczne oporzadzanie w kwietniu bo 1.04 ide na zwolnienie i przeraza mnie ze bede miala tyle wolnego czasu to moge prac, prasowac, gotowac, szydelkowac i w ogoleJak u Was to zadziałało to rewelacja
Ja to mam stresa, że ze wszystkim nie zdążę i mam zamiar pierwsze pranie zrobić w Marcu juża w Kwietniu to już być gotowa ze wszystkim.. W szpitalu leżała ze mną taka dziewczyna na sali, nic nie mieli a się okazało, że od 32 tygodnia do rozwiązania musiała być w szpitalu i najprawdopodobniej ciąża rozwiązywana wcześniej.. Po szpitalu od razu postanowiliśmy, że trzeba zamawiać wózek
Ale ja zawsze tak się stresuję
Na wakacje też się już tydzień wcześniej zaczynam pakować...
-
Czy Wam też tak mocno twardnieje brzuch? Normalnie kamień mi się robi.. Lekarz mi włączył magnez 3x1 ale problem znikł tylko na chwilę a od wczoraj dramat.. Tak mi się stawia macica..
-
Mk gratuluję przeprowadzki. My nadal w trakcie
cześć mebli juz nam przyjechała i na upartego można by mieszkac. Najgorsze to się popakowac i przenieść,moze w weekend bedziemy juz działać. Jeszcze w tygodniu mają nam schody kończyć.
Dzis mam zamiar zacząć pakowac torbe do szpitala. Niech sobie stoi w razie W. Ciuszki juz mam poprane i popakowane, muszę je jeszcze ulozyc w nowym domu. Istny sajgonA moj M. Mam wrażenie ze odwleka przeprowadzkę, jakby go to przerazalo... muszę go pogonić
Moj maluch aktywniejszy się cos zrobił. A jak czytam książkę i nie daj boże opre ja o brzuch (leżąc na plecach)- to zaraz jest kop - jak mala torpeda prosto w książkę. Takie bum - to moj brzuch, nie uciskac! Hehe aż strąca wszystko.
Mi tez twardnieje często brzuch. Lekarz niczego złego nie widzi, wiec staram sie nie panikowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 15:02
-
U mnie sutki ok, wszystko w ogole dobrze, zadnych bolu, nic nie jest tkliwe itp... a tak sie w ciazy odzwyczailam od spania na brzuchu, ze poloze sie i za nic nie moge tak zasnac... az mnie kregoslup.bolec zaczyna jak dluzej tak poleze haha... a kiedys tylko na brzuchu, nawet we wczesnej ciazy
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Widzę że problemy brzuszkowe u dzieciaczków to standard. U nas próbowaliśmy Espunisan, Delicol i Dąb Simplex i póki co najlepiej sprawdza się zestaw Delicol przed każdym jedzeniem i co drugie karmienie (tylko tutaj po karmieniu) Espumisan.
Jeśli chodzi o witaminę D to muszę w takim razie zmienić bo właśnie mamy DVitum.
Spanie! U Was widzę jest z tym problem a u nas - u nas ze spaniem jest rewelacja. Nawet mam wyrzuty sumienia bo wy śpicie z dzieciaczka na rękach a u nas to wygląda tak: przebieranie, jedzenie (piers, później butelka) bujanie (nie zawsze trzeba w nocy zwykle zasypia przy butli) i spanie. Mały śpi w koszu i nie ma problemu z odkładaniem tylko w sytuacji kiedy trzeba go pobujać musimy poczekać aż zaśnie mocniej. Jeżeli chodzi o pory snu to tak: aktywny jest zwykle od 9do 10 i później od 13 do 15. Jedzenie zwykle jest w stałych porach i w nocy to zwykle zje 21-22 później 2-3 i 6-7 więc się nawet mogę wyspać.
Jeżeli chodzi o moje spanie to od tamtego tygodnia śpię na brzuchu - matko jak mi tego brakowało. Mogę spać całą noc na boku i jestem nie wyspana a na brzuchu wystarczy mi 4h o czuję się jak nowonarodzona.
Ogólnie w środę idziemy na pierwsza wizytę do lekarza i zapisałam małego do poradni nefrologicznej - mam nadzieję że ta wada nerek się cofa a nie rozwija dalej (wizyta 11.03 więc jeszcze trochę stresu).
-
Necia, to mozliwe, zw przez wit.d sa wieksze problemy brzuszkowe
Ze spaniem u nas tez od poczatku bylo cudnie... mala duzo spala, nie bylo problemu z odkladaniem... naprawde sie wysypialam... przy skokach triche mniej bo wstawala co 2h na mleko i sypiala niespokojnie, ale to raptem ze 2-3 dni i wszystko wracalo do normy...
Trzymam kciuki za wizyte!!!
My 06.03 mamy kolejny bilansWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 16:49
Necia124 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700