X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny dawno mnie nie było że zaległości mam spore :) ale jak znajde chwile postaram się wszystko ogarnąć ;) u mnie deszczowo ale i chłodniej wiec lepiej bo upałów miałam już dość:P za tydzień kolejna wizyta u gin już nie mogę się doczekać :)

arien lubi tę wiadomość

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:13

Marzec x 2 <3 <3
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 24 sierpień jeszcze tydzień :) też się nie mogę doczekać :D
    a z badaniami i wolnym nie pomogę bo ja już jestem na L4 :) i czuje sie o niebo lepiej.

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • arien Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotta! Się trochę martwiłam o Ciebie! Musisz się meldować częściej, żeby przyszłym mamusiom zmartwień oszczędzić :)

Pleasure, mnie się wydaje, że jeśli wyrobisz się w godzinach swojej pracy no to musisz wrócić. A jak nie to wracasz do domku i tyle. Co do zaświadczeń to przyznam, że nie wiem. Spróbuj wygooglowac :)

A moja wizyta już za 10 dni! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 13:45

lotta.89 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to już postaram się być systematyczniej :D u mnie wszystko oki byłam u endokrynologa tak jak zlecił gin mam tabletki na tarczyce ale ogólnie jest oki czuje sie dobrze i oby tak dalej :) a za tydzień wizyta u gin i mam nadzieje ze dowiem sie kiedy prenatalne :D

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia musiałabys zapytac w pracy szefowa/szefa czy wymaga zaswiadczenia. Mój szef nie chcial i bez problemu mnie puszczał. A wrócic teoretycznie musisz jesli sie wyrobisz w godzinach pracy z badaniami.

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, ze zamówiłam właśnie wózek :) uff :)

monika_89 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jaki w końcu?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku pochwal się ;-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wrzuce jakaś fotke wózka.

Mam pytanie na cito bo zamawiam chemie na gemini i co wg Was najlepsze do przemywania kikuta po pępowinie? Spirytus czy wystarczy octenisept? Jak czytaam o spitytusach to wszedzie pisali o innych steżeniach i zgłupiałam ale zastanawiam sie czy nie wystarczy sam ten octenisept. On tez sie przyda do ran poporodowych.

edit

na fotosiku trwa modernizacja wiec fotke wózka wrzuce póżniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 15:12

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno spirytus za mocno wysusza i octenisept wystarczy.

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dobrze bo własnie nie bylam przekonana do spirytusu

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek ja używałam octenisept i jak dla mnie był super. Psikałam na gazik i przemywałam pępuszek dookoła i leciutko w środku i już po 7 dniach kikut odleciał.

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Natt za info :)

Co w ogóle u Ciebie słychać? Jak Twój Maluszek? :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołaj to już zdecydowanie nie maluszek. :D 8 kg chłopa. :D :D :D
    Rwie się do siadania, krzyczy, piszczy, gawędzi - guuu, gieeee , neee neee nee i czasami jest nie do ogarnięcia. Już teraz wiem, że zdecydowanie ma mój charakter, na nasze nieszczęście :D
    Wcina marchewkę, brokuły, groszek, kalafior i ziemniaki. :)
    Niestety podejrzewamy skazę białkową i za dwa tygodnie lecimy do Polski żeby coś w tej kwestii ustalić i trochę odpocząć bo już od października wracam do pracy.

A Ty jak tam Dorcia, doczytałam, że nareszcie odpoczywasz. :) Jeszcze trochę i Julcia będzie z Wami. <3

Muszę przyznać, że bycie mamą po raz pierwszy to niesamowita jazda bez trzymanki. :D :D :D ale jest super!

Jak macie jakieś pytania to walcie śmiało, liznęłam już tematu i jeśli mogę to chętnie pomogę. :)

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam o Mikim to jeszcze bardziej chcialabym miec Jule przy sobie ale niech posiedzi jeszcze 2 miesiace. Tak, ja juz odpoczywam i ciesze sie z tego powodu ale dobrze ze nie poszlam za szybko na zwolnienie bo bym w domu oszalala ;-)

Kurcze kiepsko z ta skazą :-/ oby jednak sie nie potwierdzila. U Was nie robia badan w tym kierunku?

A pytac to pewnie zaczne jak sie Mała pojawi na swiecie :-D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech Jula zdecydowanie siedzi tam gdzie jej dobrze dla Waszego dobra. :)
    Powiedzmy, że mam bardzo ograniczone zaufanie do lekarzy tutaj a że za dwa tygodnie lecimy do Polski to wolę to skonsultować z pediatrą do którego mamy zaufanie.
    Jeśli się okaże że to faktycznie skaza białkowa to zmiana mleka na mleko bez laktozy i bez białka krowiego powinna rozwiązać problem ale nie chcę na razie zmieniać mleka bez konsultacji.

W ogóle to byłam u koleżanki, która tydzień temu urodziła bobasa i się zastanawiałam jak ja sobie z takim dzieckiem dałam radę 4 miesiące temu. :D To takie dziwne bo aż się bałam go na ręce wziąć. :D :D :D

• czekolada Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka fajnie że zajrzałaś :-) ale masz dużego synka :-D jak dajesz radę go dzwigać ?? Kawał chłopa :-) ale najważniejsze że jest wszystko dobrze.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak 2 tyg to tez bym juz poczekala i wolala isc do zaufanego lekarza.

Ja z tygodnia na tydzien jestem co raz bardziej wystraszona. Narazie najbardziej obawiam sie pobytu w szpitalu i podejscia personelu do takiej pierworódki jak ja. I ogolnie obawiam sie szpitala bo nigdy nie lezalam. A reszta to chyba jakos pojdzie, instynkt swoje podpowie mam nadzieje

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 21:02

wnidtv73dpzdszlc.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ