X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny dawno mnie nie było że zaległości mam spore :) ale jak znajde chwile postaram się wszystko ogarnąć ;) u mnie deszczowo ale i chłodniej wiec lepiej bo upałów miałam już dość:P za tydzień kolejna wizyta u gin już nie mogę się doczekać :)

arien lubi tę wiadomość

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:13

Marzec x 2 <3 <3
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 24 sierpień jeszcze tydzień :) też się nie mogę doczekać :D
    a z badaniami i wolnym nie pomogę bo ja już jestem na L4 :) i czuje sie o niebo lepiej.

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • arien Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotta! Się trochę martwiłam o Ciebie! Musisz się meldować częściej, żeby przyszłym mamusiom zmartwień oszczędzić :)

Pleasure, mnie się wydaje, że jeśli wyrobisz się w godzinach swojej pracy no to musisz wrócić. A jak nie to wracasz do domku i tyle. Co do zaświadczeń to przyznam, że nie wiem. Spróbuj wygooglowac :)

A moja wizyta już za 10 dni! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 13:45

lotta.89 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to już postaram się być systematyczniej :D u mnie wszystko oki byłam u endokrynologa tak jak zlecił gin mam tabletki na tarczyce ale ogólnie jest oki czuje sie dobrze i oby tak dalej :) a za tydzień wizyta u gin i mam nadzieje ze dowiem sie kiedy prenatalne :D

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia musiałabys zapytac w pracy szefowa/szefa czy wymaga zaswiadczenia. Mój szef nie chcial i bez problemu mnie puszczał. A wrócic teoretycznie musisz jesli sie wyrobisz w godzinach pracy z badaniami.

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, ze zamówiłam właśnie wózek :) uff :)

monika_89 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jaki w końcu?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku pochwal się ;-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wrzuce jakaś fotke wózka.

Mam pytanie na cito bo zamawiam chemie na gemini i co wg Was najlepsze do przemywania kikuta po pępowinie? Spirytus czy wystarczy octenisept? Jak czytaam o spitytusach to wszedzie pisali o innych steżeniach i zgłupiałam ale zastanawiam sie czy nie wystarczy sam ten octenisept. On tez sie przyda do ran poporodowych.

edit

na fotosiku trwa modernizacja wiec fotke wózka wrzuce póżniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 15:12

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno spirytus za mocno wysusza i octenisept wystarczy.

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dobrze bo własnie nie bylam przekonana do spirytusu

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek ja używałam octenisept i jak dla mnie był super. Psikałam na gazik i przemywałam pępuszek dookoła i leciutko w środku i już po 7 dniach kikut odleciał.

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Natt za info :)

Co w ogóle u Ciebie słychać? Jak Twój Maluszek? :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołaj to już zdecydowanie nie maluszek. :D 8 kg chłopa. :D :D :D
    Rwie się do siadania, krzyczy, piszczy, gawędzi - guuu, gieeee , neee neee nee i czasami jest nie do ogarnięcia. Już teraz wiem, że zdecydowanie ma mój charakter, na nasze nieszczęście :D
    Wcina marchewkę, brokuły, groszek, kalafior i ziemniaki. :)
    Niestety podejrzewamy skazę białkową i za dwa tygodnie lecimy do Polski żeby coś w tej kwestii ustalić i trochę odpocząć bo już od października wracam do pracy.

A Ty jak tam Dorcia, doczytałam, że nareszcie odpoczywasz. :) Jeszcze trochę i Julcia będzie z Wami. <3

Muszę przyznać, że bycie mamą po raz pierwszy to niesamowita jazda bez trzymanki. :D :D :D ale jest super!

Jak macie jakieś pytania to walcie śmiało, liznęłam już tematu i jeśli mogę to chętnie pomogę. :)

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam o Mikim to jeszcze bardziej chcialabym miec Jule przy sobie ale niech posiedzi jeszcze 2 miesiace. Tak, ja juz odpoczywam i ciesze sie z tego powodu ale dobrze ze nie poszlam za szybko na zwolnienie bo bym w domu oszalala ;-)

Kurcze kiepsko z ta skazą :-/ oby jednak sie nie potwierdzila. U Was nie robia badan w tym kierunku?

A pytac to pewnie zaczne jak sie Mała pojawi na swiecie :-D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech Jula zdecydowanie siedzi tam gdzie jej dobrze dla Waszego dobra. :)
    Powiedzmy, że mam bardzo ograniczone zaufanie do lekarzy tutaj a że za dwa tygodnie lecimy do Polski to wolę to skonsultować z pediatrą do którego mamy zaufanie.
    Jeśli się okaże że to faktycznie skaza białkowa to zmiana mleka na mleko bez laktozy i bez białka krowiego powinna rozwiązać problem ale nie chcę na razie zmieniać mleka bez konsultacji.

W ogóle to byłam u koleżanki, która tydzień temu urodziła bobasa i się zastanawiałam jak ja sobie z takim dzieckiem dałam radę 4 miesiące temu. :D To takie dziwne bo aż się bałam go na ręce wziąć. :D :D :D

• czekolada Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka fajnie że zajrzałaś :-) ale masz dużego synka :-D jak dajesz radę go dzwigać ?? Kawał chłopa :-) ale najważniejsze że jest wszystko dobrze.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak 2 tyg to tez bym juz poczekala i wolala isc do zaufanego lekarza.

Ja z tygodnia na tydzien jestem co raz bardziej wystraszona. Narazie najbardziej obawiam sie pobytu w szpitalu i podejscia personelu do takiej pierworódki jak ja. I ogolnie obawiam sie szpitala bo nigdy nie lezalam. A reszta to chyba jakos pojdzie, instynkt swoje podpowie mam nadzieje

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 21:02

wnidtv73dpzdszlc.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ