X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku gratuluję! pięknie kropeczek rośnie :)

Madzia ja jak nie miałam apetytu a jeść musiałam to pomagało mi pieczywo chrupkie, ja lubie te z firmy Sonko wcinać na sucho.

a jutro leniuchuję w domu, bo mam wolne Yeahh!!

Dobranoc Kochane :*

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Robaczku za info o Acardzie, uspokoiłas mnie :0 zastanawiam się czasami czy to nie jego zasługa, ze nie puchnę w te upały.

I ja wizytuje 27 :) a 21 USG III trym. :)

Dobranoc Ada, wypoczywaj sobie w dłuższy weekend :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 22:07

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejna morfologia do dupy mam skierowanie do hematologa na cito;/ jeżeli tak dalej będzie bede miala zastrzyki;/ wszystko mi spada;/ czekam na tel kiedy mi miejsce zwolnia bo oczywiście problemy z terminami nawet w enelmedzie

24afed3688.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, ja też 27 :D

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie teraz zastanawiam na która mam godzine ale chyba coś kolo 11 :P musze poszukac karteczki albo zadzwonic do kliniki podpytac :P

Mam nadzieje, ze uda mi sie wcisnac na przyszly tydzien na 3D jeszcze.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumen, mam nadzieję, że wcisną Cię gdzieś między pacjentami. Nie odpuszczaj i dzwoń do nich codziennie.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie ,że nie odpuszcze

24afed3688.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :) Melduję się w kolejnym tygodniu! :D

Robaczku, czy Twój luby był w końcu z Tobą na wizycie? Jak zareagował jak zobacczył szkraba? :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mógł być. Mam nadzieję, że dotrze na prenatalne, mój lekarz powiedział, że pewnie technik zdecyduje się na dopochwowe, ale żeby mimo wszystko zabrać męża, bo to usg, na którym wszystko świetnie widać. A mąż potem bardzo się cieszył, prosił, żeby zostawić mu zdjęcie na wierzchu, a jak w nocy wrócił i przyszedł do łóżka to powiedział, że jest bardzo szczęśliwy :)

arien, czekolada lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że mojego samca nawet usg nie wzruszy :)

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku jak mialam pierwsze prenatalne to robil mi przez brzuch i dopochwowo usg ale nie przeszkadzalo mu to ze maz byl. W zasadzie to od nas zalezalo czy maz chce byc przy takim badaniu. I na lezance lezalam wiec tez tak dyskretniej niz na samolocie.

Mi znajoma z pracy dala ciuszki po wnuku ale jestem zniesmaczona bo wiekszosc zuzyta, schozona, typowo dla chlopca albo poplamiona. Ehh :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada swietne wiesci:-)
    bardzo się ciesze:)

Robaczku również gratuluje:)

Pleasure musisz jeść cokolwiek,przez to też sie kiepsko czujesz, dzidzia zjada Ciebie wiec musisz mieć siłe:)

Blumen mam nadzieje że wszystko się ułoży, trzymam kicuki!

Ja również po wizycie, z małym wszystko dobrze:-) nie całe 540 g i 21 cm:)

Dorotko nie dziwie Ci sie tez tak bym zareagowała, nie używaj ich:-)

monika_89, miszkaaa lubią tę wiadomość

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka, Robaczek, Dmuchawiec super, że wszystko ok :-)

Dziewczyny brałyście swoich Panów na prenatalne ?? Ja chcę żeby mój poszedł ze mną i już opowiedziałam jak wygląda badanie a on dobrze że mówisz wcześniej to się nastawię psychicznie na to :-P wydaje mi się że dla lekarza to bez różnicy gorzej z facetami ;-)

ja cały czas zażywam i Acard i Duphaston.

Aaa wreszcie zrobiłam szarlotkę :-P

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada ajć! Szarlotka! Ja chyba zrobie w przyszlym tygodniu jak juz zupelnie sie schlodzi. Ale nie chce mi sie jablek obierac :-D

Dmuchawiec super, ze mały zdrowy :-)

Co do pierwszych prenatalnych to pisalam wyzej, na polowkowych tez byl i za tydzien tez ze mna idzie :-) nie wiedzialam gdzie patrzec, czy na ekran na małą czy na to szczescie i radosc na twarzy meza :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś jakaś wena wzięła ale nie powiem trochę spociłam się ;-) he he

Oj Kwiatuszku, jakoś przeoczyłam :-(

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to marchewkowe też zrobiłam w środę :), szarlotką bym nie wzgardziła. Dziś planuję mielone z ziemniaczkami i buraczkami. Ale dopiero wieczorem, bo na 16 kosmetyczka przyjeżdża zrobić mi nowy manicure. To będzie pierwsze podejście do mięsa od ponad tygodnia, zobaczymy jak pójdzie, ale od dłuższego czasu chodzi za mną takie klasyczne polskie jedzenie.

Mój mąż ma poranną zmianę 31 i chyba nie będzie mógł być na tych prenatalnych. Wiem, że to nie jego wina, ale jak mi to powiedział, to mi łzy stanęły w oczach i się wkurzyłam.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ale mi się dziś nic nie chce. w przyszlym tygodniu chyba podejdę do gin żeby sprawdził co tam się u mnie dzieje, bo te bóle mimo wszystko trochę mnie niepokoją. lepiej dmuchac na zimne

dmuchawiec super :) maluszek już bardzo duży, ponad pół kilo do kochania :D

Marlena mój mąż był ze mną na prenatalnych. Po poronieniu miałam mega stres, więc nawet udało mu się załatwić wolne. Na połówkowe jak będzie mu pasować zmiana to pojedzie, ale jak mu nie będzie pasowało z pracą już nie będę marudzic że musi mnie za rękę trzymać ;)

Dorotko niektórzy by chcieli dobrze a wychodzi... no jak wychodzi. Intencje miała dobre, nie zostaje Ci nic innego jak podziękować i schować ubranka gdzieś na dno szafy.

Robaczku a może uda Ci się przełożyć prenatalne na późniejszą godzinę?

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po 3godzinnej drzmce :-)

Ja jak sie na te prenatalne umawialam to najpierw wypytalam meza jak pracuje i pozniej dzwonilam. Chyba mialam farta i prawie caly dzien godzin do wyboru. Ma akurat nocke wiec wzielam tak zeby sie mogl wyspac :-)

A ja zbieram dupke w troki i ide do weta po krople od kleszczy do kocurkoe i zrobie sobie spacer do nowego marketu niedawno otwartego bo mam klasyczny problem ciezarnej - cos bym zjadla a nie wiem co :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 18:07

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku, a mąż nie może się z jakimś kolegą zamienić zmianami? Mój mąż czasem tak robi jak ma coś bardzo ważnego w godzinach pracy. Szef nie robi żadnych kłopotów a koledzy zazwyczaj okazują się bardzo pomocni :)

Ja byłam dziś ze szwagierką na działce i powinnam mieć jakąś karę...np. jutro zero jedzenia. Kupiłyśmy łososia sobie na grilla, ja chciałam jeden kawałek na pół, ale szwagierka uparła się, że po jednym całym...ok. Potem, że chleb trzeba kupic. Ja na to, że po co chleb skoro mamy tyle łososia i ja na pewno chleba nie będę jeść. Oczywiście po ugrilowaniu wszystkiego zjadłam cały swój kawałek łososia i nie mogłam się oprzeć i pochłonęłam ze 3 kromki grollowanego chlebka. Nie mogę się ruszać. Poza tym strasznie mnie suszy i wlewam w siebie mega ilosci wody i mam wrażenie, że naprawdę już się nie mieści i zaraz wszystko wyląduje na zewnątrz...łakomstwo nie popłaca, mówię Wam ;)

Ja bardzo chciałabym, żeby mąż poszedł ze mną na tą wizytę 27ego bo bardzo się boję, że coś może być nie tak. Np. serduszko może nie bić. Prenatalne mam tydzień później i myślę, że już nie będę tak się bać. A 27ego mąż ma jeszcze urlop :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

ja dzis ledwo zyję, wymioty powróciły i to w nie najlepszym momencie. wziełam chrześniaka do siebie na trochę, udało się, że mały większość czasu przespał. Akurat jak się obudził to mnie wzieło na wymioty i nie wiedziałam czy mam lecieć do kibla czy brać małego do siebie. A roczne dziecko chcce wszędzie wleźć gdzie nie wolno, paluchy wsadza tam gdzie nie powinien i wystarczy spuścić takiego na moment z oka i tragedia murowana. Udało mi się, że łobuziak zainteresował się bajką w tv, a ja wyglądałam z kibla między szarpnięciami. :/

Naprawdę wielkiszacun dla ciężarówek, które mają takie małe łobuziaki w domu. Kada powidziam jak Ty ogarniasz.

Dmuchawiec ale Twoje maleństwo już duże. Super :)

Blumen, to nie brzmi dobrze, ale mam nadzieje że uda się uniknąć zastrzyków. trzymam kciuki.

Arien, wzruszy, wzruszy. Zobaczysz. :)

Kwiatuszek, mi kiedyś koleżanka z pracy przyniosła kilka rzeczy po swoim synku dla mojego chrześniaka. Grzecznie podziękowała, ale to co przyniosła to wstyd by mi było dalej przekazać. Zaplamione marchewką śliniaki, dziurawe rękawiczki, zmechacone i sprane skarpetki... Wiem, że miała dobre intencje.

Czekolada, mi teraz lekarz robił usg dowcipne, jeszcze nie miałam przez powłoki brzuszne. Mój mąż był ze mną tylko pierwszy raz. Jak weszłam do gabinetu to zapytałam czy mąż bedzie mógł zobaczyć i lekarz najpierw mnie zbadał, a po badaniu zaprosił męża i pokazał mu nagranie na monitorze.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ