X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ada trzymam kciuki :)

Dorotko zrobię badania za tydzień jak zjem do końca żurawinę, wtedy porównam

kasiarzynko tia, jeszcze by mi brakowało problemów z szyjką na tym etapie, to mnie pocieszyłaś :P Trzymam się wersji z infekcją ;) Myślałam, ze syndrom wicia gniazda odnosi się do kobiet a tu proszę jak się mąż przejął, czyścioch

Madziu no nie dziwię się, że są szczęśliwi, a dopiero oszaleją na punkcie wnuczki/wnuczka :D

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:12

Marzec x 2 <3 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do 12/13 tc nic, ale też lekarz nam powiedział, że może jednak lepiej się wstrzymać na początku, szczegolnie że wcześniej poroniłam.
    Dopiero od niedawna się przełamałam żeby w ogole dać sie dotknąć mężowi bo się bałam, choć na razie bardziej jak nastolatki się zachowujemy - jak już przychodzi do konkrtetow to zawsze coś nam przeszkodzi, ostatnio kurier z zakupami z tesco :P

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 20:59

wnidtv73dpzdszlc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) czytam Was codziennie ale jakoś nie najlepiej się czuje :/ w sensie że humor nawet ok, ale jestem rozdrażniona i jak dojdzie ból głowy to możecie sobie tylko wyobrazić jakie jest wtedy moje rozdrażnienie ;-) uwielbiam słońce ale teraz już mam go dość !

Pleasure, super że wszystko w porządku, trzymaj tak dalej :-)

Miszka, daj koniecznie znać jak po wizycie. Ja we wtorek wizytuje.

Kwiatuszek, ale jesteś szczupła, w ogóle nie widać że jesteś w ciąży. Pozazdrościć takiej figury :-)

Robaczek, za mną chodzi szarlotka :-P składniki już kupiłam teraz czekam na wenę aby zrobić :-D

Dmuchawiec, ja wczoraj też nic nie robiłam, poza obiadem dla męża a i tak nie jadł bo na niego naskoczyłam i się pokłóciliśmy ;-)

Monika, dzięki że pytasz o mój nastrój :-)

Arien, ostatnio wspomniałaś o takim bólu kłuciu, wiesz ja też coś takiego mam aż nawet nie umiem go określić. Jak np.przeciągam się to nagle czuje taki atak aż ruszyć się nie mogę tak samo jak kichnę a jestem wyprostowana to też mnie łapię więc nie wiem dlaczego może to normalne u kobiet w ciąży :-)

Kasiarzynka, jak dziś samopoczucie ??

Blumen, ojj za mną też chodzą naleśniki z nutellą ale czekam na chłodniejsze dnia :-P

Kada, gratuluję córeczki :-)

100krotka, co u Ciebie ??

A gdzie zapodziały się Błetkitna, Lotta oraz Lorka ?

Fabiola, witaj :-)

fabiola lubi tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja dzis znowu nie moglam zasnac po tym jak maz wrocil kolo 2.30 z pracy. Dopiero kolo 5 udalo mi sie zasnac.

Monia my od poczatku ciazy nie serdkuszkujemy z mezem. Obydwoje sie boimy wiec jakos wytrzymamy i mam nadzieje ze po porodzie mie bede dlugo do siebie dochodzila. Tym bardziej teraz przy krotszej szyjce bym sie nie odwazyla.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, my też nie kochaliśmy się na początku, ja nie chciałam a mój mąż nie nalegał, ale teraz jest ok :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!

Dziewczyny (miszka, robaczek) trzymam kciuki!!! Będzie wszystko dobrze i z niecierpliwością czekam na wieści :)

Czekolada - te nasze bóle to obstawiam jednak więzadła :) mnie też łapie jak coś wysoko sięgam, a ostatnio ciągnęło przy myciu głowy (ręce w górze)

Kasiarzynka - mój mąż ma ciąże współczulną chyba i jak ja mam ochotę na ogór kiszonego to mój mąż zaraz też :) Ale to fajnie bardzo, że u Ciebie się tak mąż przejmuje, sprząta, pomaga. Extra, chciałabym, żeby mój też doszedł do takiego etapu. Ale póki co wczoraj się podniecał i jarał, że od dziś może zacząć kłaść płytki :)

plesure - my się kochaliśmy może ze 3 razy. I z mojej strony to tak trochę raczej dlatego, że żal mi męża było :) Nie mam w ogóle ochoty, ale nie wiem czy to bardziej hormony czy psychika :) I mi gin mówił żeby "figo fago" przed luteinką :)

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko wapomnialas o dziwnym uczuciu przy kichaniu i przypomnialam sobie ze tez mialam przy tym dziwny dyskomfort, bol na poczatku ciazy. Pozniej mi przeszlo.

Przesylam Wam troszke chlodu jest u mnie TYLKO niecale 26 stopni, niebo zachmurzone i lekki wiaterek. Cuuuudownie <3

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka;) co do libido mi tez spadlo;p szkoda mi męża ale on nie nalega;) jamam wizyte o 18

24afed3688.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki:)
    u mnie dziś troszkę chłodniej, na szczęście.
    Także mam dziś wizytę ale wieczorem dopiero, dam znać jutro co i jak:)

Odnośnie zbliżeń , my z mężem na początku kochaliśmy się rzadko , kiepsko sie czułam, lekarz nic nie wspominał aby się wzbraniać, wiec korzystamy:)
    czytam także tydzień po tygodniu na babyonline.pl małemu to nic nie przeszkadza:-D
    Kwiatuszku podziwiam wstrzemięźliwość mimo że zakazu nie macie, ja uwazam że jak lekarz nie zabrania to ttzeba korzystać jeśli się chce:) oczywiście to sprawa indywidualna:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmuchawiec moje libido zawsze bylo prawie zerowe i teraz nic sie nie zmienilo w tej kwestii. Dla mnie sex moze istniec tylko w celach prokreacyjnych ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój początkowo troszke się denerwował ale nie miał i za złe tego że zwyczajnie nie mam ochoty. Teraz już sie przyzwyczaił i sam rzadko ma ochote, chociaż czasami teraz marudzi ale nie ma co sie dziwić bo od konca stycznia spoooro czasu uplynelo :P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już jestem! jest wszysko ok :)

ciąża starsza wg. usg 12t 4d, CRL 57,3mm
    serduszko bije 150 ud/min
    NT 1,3 mm
    kość nosowa prawidłowa, przepływy pępowinowe czy coś takiego prawidłowe

coś tak dynda między nogami, ale jeszcze do potwierdzenia bo to jeszcze za wcześnie

słyszałam serduszko

ahh cudownie :)

a i dziękuję za kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 18:16

kwiatuszek789, pleasure, arien, monika_89, Kasiarzynka, czekolada, dmuchawiec lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada super :) wspaniałe wieści! Gratuluje :)

miszkaaa lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

miszkaaa lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    następna wizyta 11 września więc może wtedy się coś więcej wyjaśni, bo na tym etapie równie dobrze może być dziewczynka. także nie nastawiam się :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszka, czyli leci Ci 13ty tydzień według usg? Czyli wkroczyłaś w II trymestr? :) Wiedziałam, że będzie wszystko dobrze :) Ty jesteś takim klasykiem, że wszystko ladnie i dobrze idzie i mam nadzieję, że taka tendencja utrzyma się do samego końca :)

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ