X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Wstalam chwile przed 12! Polozylam sie kolo 12.30 w nocy, wstalam na jakoes pol h przed 3 jak maz wrocil, zjadlam, zasnelam i pozniej kolo 8 z pol h nie spalam, oczywiscie wstalam zjesc i tak prawie do tej pory spalam. Przestaje sie poznawac :-D

Co do jaskrawych kolorow wozkow i owadow to tez tak slyszalam ale chmara od razu sie nie zleci i tyle dzieci jezdzi w bardzo jasnych i jest ok. A cale ciemnogranatowe wozki, brazowe, grafitowe i czarne nie przemawiaja za mna jak dla dziewczynki. Musil byc weselszy. Dla synka bym wziela taki brazowy.

O tych materacach kokosowycj tez czytalam zle opinie ale jeszcze nie wiem czy bedr kupowala nowy wiec nie wczytywalam sie w ten temat.

Marlenko jakbym miala kupic wszystko naraz to bym zwariowala ale stopniowo daje sie rade. Najgorszy to jest wybor miedzy tyloma firmami i rodzajami. Bo tak to jakos sie ogarnia co potrzeba. Tylko to kwestia co bedzie lepsze :-/

Co do zelaza to ja nie lubie duzo miesa, szpinaku itp. Nie chcialam sie zmuszac i wybralam witaminy i chyba juz zaczely dzialac bo mniej dziasla mi krwawia. Za tydzien morfologia to sie okaze.

Co do kolejek i wpychania sie to szkoda slow. Aga dobrze ze mu zwrocilas uwage niech dziad czeka. Nie wiem czy pisalam w piatek jak czekalam u weta po krople, usiadalam najblizej drzwi bo w poczekalni duszno ale bylam sama i tylko w gabinecie ktos. W koncu z tego gabinetu zaczeli wychodzic i gadali jeszcze z pania dr a w tym czasie wszedl do poczekalni wielki gruby facet z ratlerkiem(!) i mawet nie pytajac sie czy ja czekam podszedl prosto pod gabinet gotow wchodzic do srodka. Wkurzylam sie powiedzialam ze przepraszam ale koleka jest. Chyba sie zdziwil ale trudno zebym dziada przepuszczala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 12:25

klz9io4pkfldzhbc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, witam się w 18 tygodniu i 5 miesiącu! :D
    Mam dylemat wózkowy. Jest mój upatrzony expander mondo za pół ceny (używany) tyle że u mnie blisko nie ma go gdzie zobaczyć na żywo a za daleko jest żeby jechać tylko go zobaczyć. No i nie wiem czy kupić w ciemno czy nie :/
    Wczoraj ztarlam straą farbę z łóżeczka teraz tylko czekać aż mąż będzie mieć wolne żeby je pomalował

Robackzu super wózek, bugaboo są piekne. Nie wiedziałam, że z powodu odkształceń nie powinno się brać cudzych materacyków, ja mialam mieć po chrześnicy, teraz muszę sie zastanowic co zrobić

Marlenko gratuluję 2 trymestru, przeleciało :) Powodzenia dziś na wizycie

Natalia kawał chłopa z Mikiego :)

Ada niedługo minie gorsze samopoczucie, drugi trymestr pozwala odpocząć

100krotko gratuulję córeczki! :)

Dorotko gratuluję zakupu wózka, pokaż potem zdjęcia "na żywo"

100krotka:), arien, dmuchawiec lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratuluje 5 miesiąca :)

Ja swój wozek zamówiłam w ciemno bo w koncu nigdzie nie jezdzilam za nim. Spacerówka i tak srednio mi pasuje wiec za rok na jesieni chyba bedzie szykował sie zakup większej.
    Bo rozumiem, ze chodzi Ci po prostu o to zeby zobaczyc jak sie go prowadzi?

Ja dzis kupiłam na "przewalanie" zimowy kombinezon dla małej na 3-6 miesiąca wiec myśle, ze troszke w nim pośmiga.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie u hematologa wyniki nie sa najlepsze. dostalam żelazo na recepte i diete kaszanka na przemian z czerwonym miesem cielecina i i watróbka jezeli to nie pomoze to dokarmiania zastrzykami problem w tym ze watróbki nie ma szans zebym zjadla bo odrazu ja zwróce tak samo z kaszanka i miesem jezeli chodzi o zelazo w roślinach to jak mowilam jest go za malo zeby mogło sie wchłonic. mój syn dzis oszalał kopie mnie co 10 min cały czas i cały dzień

24afed3688.png

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to powiem Ci Blumen ze ten hematolog ameryki nie odkryl dajac zelazo i zalecajac diete. Oby Ci pomogly tabletki bo tez bym nie ruszyla watrobki

blumen21 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram sie brać coś uniwersalnego, nie wiadomo może potem jak będziemy chcieli to trafi się nam dziewczynka więc nie biorę wszystkiego typowo dla chłopaka, słyszałyście że kiedyś podobno kolor różowy był przeznaczony dla chłopaków a niebieski dla dziewczynek.

Nie cierpie jak ja sobie grzecznie stoje i czekam a tu jakiś "ktoś" wchodzi sobie i udaje że nikogo nie ma....brak wychowania.. trzeba reagować i zwracać uwagę bo tak to ci na głowe wejdą..

Kombinezon wlasnie ...tez bede musiala poszukac...
    ale za to widziałam fajny śpiworek do spania ktory rośnie z dzieckiem, musze kogoś namówić nakupno:)
    http://motherhood.pl/sklep/spiworek-3w1-15 zerknijcie , podobono na 1,5 roku starczy:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:13

arien, monika_89 lubią tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumen a może wołowinkę zmiel w maszynce jak na hamburgera?
    A ja kaszankę to lubie , jeszcze z musztardą sobie wymieszam:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 17:31

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, jeśli wydaje Ci się, że to dobra okazja to poproś o więcej zdjęć, zadaj pytania, które Cię niepokoją i wtedy będzie łatwiej zdecydować. Mi np. Ostatnio ludzie bez problemu wysłali rachunek potwierdzający, że wózek ma 1,5 roku a nie np. 4 lata. Jest fajny poradnik na domowa.tv jak kupować używany wózek. Zerknij sobie.

Ach i ja witam się w 12 tygodniu :), jeszcze tylko 2 do końca trymestru. Strasznie mnie dziś bolała głowa, aż pierwszy raz wzięłam apap. Po południu było już na szczęście lepiej :). Mam zaplanowane prenatalne w enel medzie, gdzie mam pakiet z pracy i zastanawiam się czy nie zarezerwować dodatkowo odpłatnie usg genetycznego u jakiegoś guru medycyny...

43kt9vvjbmmercyy.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

blumen21 lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko tak, chciałam go oglnie zobaczyć. W sumie chciałam dzwonić jednak i kupić w ciemno, ale widzę, że już sprzedany. Nic no, mam czas jeszcze

blumen nie mógł od razu dać Ci lekarz zastrzyków skoro wiesz, że nie dasz rady wproadzić tych dań do diety?

Madzia ah możemy ręce sobie podać, też uwielbiam wąrtóbkę z cebulką i jabłkiem, a do tego jeszcze sałatka z kiszonej kapusty :D Podobno ma b. duzo witaminy A i przez to nie jest zalecana w ciąży więc staram sie jej nie jeść
    co do tych tygodni: masz skończone 9 i leci ci już 10 więc jesteś w 10tc a nie w 9 i trochę. Dla mnie na początku to było ciężkie do ogarnięcia ale już się przyzwuczaiłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 18:00

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po prostu brzydzi watrobka. Bleee :-/
    Kaszanke tez przestalam jesc jakis czas temu jak dowiedzialam sie co wchodzi w jej sklad...

Robaczku lepiej wziac apap niz cierpiec. Lepsze to dla dziecka niz Twoj bol.

Aga ja spiworka nie chcialam bo do fotelika w kombinezonie mozna wpiac dziecko. Niby sa podobno jakies spiworki z wzieciem na pasy ale nigdy takich nie widzialam wiec pozostaje przy kombinezonie.

Wozek tez chcielismy uniwersalny a zielony pasuje i do chlopca.

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://tvuol.uol.com.br/video/video-resume-gestacao-humana-em-quatro-minutos-04028C9C336AD8A15326

Wrzucam Wam link do fajnej animacji rozwoju dzieciaczka w brzuszku podczas ciazy :-)

monika_89 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę miała syna !!!! :-) :-) :-)

Ruchliwy jak nie wiem co :-D nie dał się Mały zmierzyć :-P a na koniec złozył rączki tak jak male dzieci focha strzelają i miał nas gdzieś ;-) lekarz włączył dwa razy bicie serduszka <3 Był ze mną mąż i wszystko widział.

To był najlepszy film w życiu jaki oglądałam <3 Kocham <3

arien, kwiatuszek789, miszkaaa, 100krotka:), monika_89, natt, dmuchawiec, lotta.89 lubią tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena gratuluję :)))) Pewnie mąż pęka z dumy ;p

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ja jestem teraz na etapie 9t4d. Skończyłam już pełne 9 tygodni i leci 10. Więc mówię, że jestem w 10 tc :) le ja też do końca tego nie ogarniam i słyszałam, że lekarze licza skonczone. chociaz jak kojarzę z wizyty u gina, liczylisy razem z kalendarzem kiedy najlepiej zebym poszla na prenatalne. I wtedy wydaje mi sie ze liczył tak normalnie jak my, a nie skonczone tygodnie...ale nie dam sobie reki uciac w sumie...

Czekolada, gratuluję kochana! <3 Jeeezu, jak ja już nie mogę doczekać sie swojej wizyty, na której w końcu poznam groszka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 18:40

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0adc94411c2.jpg

Hej chwale się brzuchem wg usg dziś 14 tydz +2 d i u mnie wszystko w porządku :-)

monika_89 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenko gratuluje synka <3
    Ciesze sie ze fikal koziolki i jest zdrowy :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada, gratulacje! Kada, piękny brzuszek :)

43kt9vvjbmmercyy.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ