SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz racje plesura licza sie skonczone tygodnie widzisz klocic sie z lekarzem nie wypada;/ po prostu maja w dupie niektóre rzeczy twierdza ze dla dziecka jestesmy w stanie zrobic wszystko maja racje ale skoro wiem ze wymiotuje po wątróbce;/ pewnie ograniczaja budzet. bo wspominal ze jak te nie wystarcza to przepisze mocniejsze az mi zolądek wypadnie albo urodze...juz pytalam ale z jakiego programu sie kozysta wrzucajac fotki?

24afed3688.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Marlenko tak się cieszę! gratuluję synka, ale wiesz, na tym etapie narządy u dziewczynki wyglądają tak samo ;) u naszego groszka niby też coś dydna, ale poczekam do następnej wizyty. Na tej stronie fajnie jest pokazane jak wyglądają narządy dziewczynek i chłopców, sama byłam zdziwiona

http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ada, tam jest napisane, że narządy wyglądają tak samo do 9. tygodnia rozwoju płodu, czyli zapewne do 11. tygodnia ciąży, a później się różnicują. Czekolada jest już na początku 14.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:13

Marzec x 2 <3 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena super! :) mąż pewnie dumny

• blumen21 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szukam imienia dla chłopca;)

24afed3688.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku w 9 tyg wyglądają tak samo i dopiero zaczynają się zmieniać, ale tak jak jest pokazane na obrazku w 13 tc u dziewczynki nadal jest wystająca łechtaczka. A dopiero w 17 tc robi się mniejsza. Na tych zdjęciach ładnie to widać, no ale niestety na usg aż takich szczegółów nie da się zobaczyć ;) Mi lekarz też powiedział, że na tą chwilę nic nie powie, bo równie dobrze to coś co dydna może to być łechtaczka.

Ja znam kilka przykładów gdzie miał być synek, a na późniejszym etapie okazało się, że bedzie jednak dziewczynka ;)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski u dziewczynki widac 3 charakterystyczne kreseczki. Doslownie. Nie wiem jak na usg widac u chlopca ale na kazdym moim tzn Juli usg bylo je widac i lekarz od razu mowil o dziewczynce jak je zobaczyl.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę foto jak mi nie wierzycie :-D

20150818-185833.jpg

monika_89, 100krotka:), natt lubią tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzymy, wierzymy. Choć trzeba zostawić sobie margines błędu :). Ja miałam być chłopcem :) Jakubem lub Bartoszem, ale zrobiłam rodzicom niespodziankę przy porodzie :D. Oczywiście teraz USG są o niebo dokładniejsze.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Pleasure, chętnie bym spała... Ale nie ma lekko, za 5 minut będę w biurze. :) Znów mnie głowa rano bolała, udało mi się zdrzemnąć w pociągu i jest nieco lepiej. Tylko głodna jestem strasznie, jeszcze przed pracą o piekarnię zahaczę. W ogóle kończą się nudności i kończy się mój spadek wagi, teraz trzeba będzie kontrolować przyrost.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 21:08

wnidtv73dpzdszlc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dawno nie bylam tak nie wyspana. Mąż drugą noc pod rząd chrapie jak traktor. Jak dziś w nocy będzie tak samo to chyba go wyrzucę na kanapę :P

Poczytałam o tych materacykach, jednak kupimy nowy :)

Marlenko siusiak jak nic :D Jak wybór imienia? Nad czym myślicie?

Madzia ja mam wrażenie że dalej nie mam brzucha. Przed ciążą miałam oponkę i wydaje mi się, że ona to maskuje chociaż osoby z boku mówią że widać

kasiarzynko jak się czujesz na miesiac przed? :)

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 21:08

wnidtv73dpzdszlc.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek. Cholerka kocur nie dal mi pospac :-/ ale moze to i lepiej to wczesniej zalegne wieczorem

Madzia moj brzuszek tez baardzo pozno sie pokazal, na polowkowych byl malusi i ten kto o ciazy nie wiedzial pewnie go nie zauwazal a przezd ciaza mialam prawie zupelnie plaski. Na poczatku ciazy pierwsze dodatkowe kilogramy szly w brzuch i wydaje mi sie ze to co bylo wodac jako niby brzuch ciazowy bylo ciaza spozywcza :-P Za to teraz tak jak u Kasiarzynki nadrabia i widac roznice z dnia na dzien.

Kasiarzynko wybaczamy Ci zaniki pamieci w koncu nasze mozgi to kalafiory ;-) tez sie co raz czesciej o tym przekonuje. A co do koloru wozka to dol kosza na zakupy jest czarny wiec mam nadzieje ze te obszycia nie beda zaraz czarne. A jak cos to pomysle nad jakas folia ochronna na wypadek deszczu i pluchy. Zima ma byc lagodna wiec moze jakos damy rade :-)

Robaczku a Ty nie jesz sniadania przed wyjsciem z domu rano?

Mialam sobie polezec jeszcze ale maz spi po nocy i tez chrapie jak traktor. A ja zaraz nerwicy dostane.

Mysle czy isc do fryzjera obciac wlosy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 10:32

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

Czekolada gratki synka:-)

Za mną też ciezka noc:-\ późno wrocilismy do domu około 1 poszlam spać ale nogi tak bolaly że długo długo się krecilam :-( teraz nieprzytomna jestem...

Pleasure ja też miałam oponke ale szybko zaczęło być widać okrągły brzuszek :-)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dużo nowych mam, witam wszystkie :) nie daję rady być na bieżąco ze wszystkimi wątkami, dlatego rzadko wpadam..

Chciałam wam napisać,że wczoraj miałam wizytę i córcia pozostała córcią ;) Jest duuuża, 2200g więc spodziewamy się wcześniejszego porodu. Najważniejsze, że zdrowa, wszystko gra :)
    A w piątek byłam na IP z nitkami krwi. Na szczęście było to mechaniczne podrażnienie.

Pozdrawiam kochane!

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze skonczone tygodnie tak jak pleasure, lekarz też mi tak liczy,

Dorotko ale ten śpiworek to ja miałam na myśli do spania a nie do fotelika:)
    Czekoladko gratuluje:D

Mi lekarz w 13 tyg stwierdził chłopaka i był pewien na 99 % i tak zostało:)
    wiec u Czekolady też:P
    Wiele co prawda zalezy tez od sprzętu.

Kada dobrze że wszystko wporządku:)

Czekolada siusiak widoczny :D mam nadzieje że tak pozostanie:)
    To prawda na niektore wozki gtrzeba czekać nawet 2 miesiące, jak są sprowadzane.

My na swój będziemy czekać miesiąc.

Pleasure mi brzuszek teraz rośnie ale rósl już wczesniej , to jest kwestią budowy ciała :) u nie których może wysokczyć wczesniej a niekiedy później.
    Zalezy też czy będzie Ci szedł do przodu czy rozejdzie się po biodrach:)

Mala czarna rzeczywiscie twoja mala juz spora, w którym jesteś tygodniu?

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ