X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz racje plesura licza sie skonczone tygodnie widzisz klocic sie z lekarzem nie wypada;/ po prostu maja w dupie niektóre rzeczy twierdza ze dla dziecka jestesmy w stanie zrobic wszystko maja racje ale skoro wiem ze wymiotuje po wątróbce;/ pewnie ograniczaja budzet. bo wspominal ze jak te nie wystarcza to przepisze mocniejsze az mi zolądek wypadnie albo urodze...juz pytalam ale z jakiego programu sie kozysta wrzucajac fotki?

24afed3688.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Marlenko tak się cieszę! gratuluję synka, ale wiesz, na tym etapie narządy u dziewczynki wyglądają tak samo ;) u naszego groszka niby też coś dydna, ale poczekam do następnej wizyty. Na tej stronie fajnie jest pokazane jak wyglądają narządy dziewczynek i chłopców, sama byłam zdziwiona

http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ada, tam jest napisane, że narządy wyglądają tak samo do 9. tygodnia rozwoju płodu, czyli zapewne do 11. tygodnia ciąży, a później się różnicują. Czekolada jest już na początku 14.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:13

Marzec x 2 <3 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena super! :) mąż pewnie dumny

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szukam imienia dla chłopca;)

24afed3688.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku w 9 tyg wyglądają tak samo i dopiero zaczynają się zmieniać, ale tak jak jest pokazane na obrazku w 13 tc u dziewczynki nadal jest wystająca łechtaczka. A dopiero w 17 tc robi się mniejsza. Na tych zdjęciach ładnie to widać, no ale niestety na usg aż takich szczegółów nie da się zobaczyć ;) Mi lekarz też powiedział, że na tą chwilę nic nie powie, bo równie dobrze to coś co dydna może to być łechtaczka.

Ja znam kilka przykładów gdzie miał być synek, a na późniejszym etapie okazało się, że bedzie jednak dziewczynka ;)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski u dziewczynki widac 3 charakterystyczne kreseczki. Doslownie. Nie wiem jak na usg widac u chlopca ale na kazdym moim tzn Juli usg bylo je widac i lekarz od razu mowil o dziewczynce jak je zobaczyl.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę foto jak mi nie wierzycie :-D

20150818-185833.jpg

monika_89, 100krotka:), natt lubią tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzymy, wierzymy. Choć trzeba zostawić sobie margines błędu :). Ja miałam być chłopcem :) Jakubem lub Bartoszem, ale zrobiłam rodzicom niespodziankę przy porodzie :D. Oczywiście teraz USG są o niebo dokładniejsze.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Pleasure, chętnie bym spała... Ale nie ma lekko, za 5 minut będę w biurze. :) Znów mnie głowa rano bolała, udało mi się zdrzemnąć w pociągu i jest nieco lepiej. Tylko głodna jestem strasznie, jeszcze przed pracą o piekarnię zahaczę. W ogóle kończą się nudności i kończy się mój spadek wagi, teraz trzeba będzie kontrolować przyrost.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 21:08

wnidtv73dpzdszlc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dawno nie bylam tak nie wyspana. Mąż drugą noc pod rząd chrapie jak traktor. Jak dziś w nocy będzie tak samo to chyba go wyrzucę na kanapę :P

Poczytałam o tych materacykach, jednak kupimy nowy :)

Marlenko siusiak jak nic :D Jak wybór imienia? Nad czym myślicie?

Madzia ja mam wrażenie że dalej nie mam brzucha. Przed ciążą miałam oponkę i wydaje mi się, że ona to maskuje chociaż osoby z boku mówią że widać

kasiarzynko jak się czujesz na miesiac przed? :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 21:08

wnidtv73dpzdszlc.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek. Cholerka kocur nie dal mi pospac :-/ ale moze to i lepiej to wczesniej zalegne wieczorem

Madzia moj brzuszek tez baardzo pozno sie pokazal, na polowkowych byl malusi i ten kto o ciazy nie wiedzial pewnie go nie zauwazal a przezd ciaza mialam prawie zupelnie plaski. Na poczatku ciazy pierwsze dodatkowe kilogramy szly w brzuch i wydaje mi sie ze to co bylo wodac jako niby brzuch ciazowy bylo ciaza spozywcza :-P Za to teraz tak jak u Kasiarzynki nadrabia i widac roznice z dnia na dzien.

Kasiarzynko wybaczamy Ci zaniki pamieci w koncu nasze mozgi to kalafiory ;-) tez sie co raz czesciej o tym przekonuje. A co do koloru wozka to dol kosza na zakupy jest czarny wiec mam nadzieje ze te obszycia nie beda zaraz czarne. A jak cos to pomysle nad jakas folia ochronna na wypadek deszczu i pluchy. Zima ma byc lagodna wiec moze jakos damy rade :-)

Robaczku a Ty nie jesz sniadania przed wyjsciem z domu rano?

Mialam sobie polezec jeszcze ale maz spi po nocy i tez chrapie jak traktor. A ja zaraz nerwicy dostane.

Mysle czy isc do fryzjera obciac wlosy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 10:32

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

Czekolada gratki synka:-)

Za mną też ciezka noc:-\ późno wrocilismy do domu około 1 poszlam spać ale nogi tak bolaly że długo długo się krecilam :-( teraz nieprzytomna jestem...

Pleasure ja też miałam oponke ale szybko zaczęło być widać okrągły brzuszek :-)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dużo nowych mam, witam wszystkie :) nie daję rady być na bieżąco ze wszystkimi wątkami, dlatego rzadko wpadam..

Chciałam wam napisać,że wczoraj miałam wizytę i córcia pozostała córcią ;) Jest duuuża, 2200g więc spodziewamy się wcześniejszego porodu. Najważniejsze, że zdrowa, wszystko gra :)
    A w piątek byłam na IP z nitkami krwi. Na szczęście było to mechaniczne podrażnienie.

Pozdrawiam kochane!

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze skonczone tygodnie tak jak pleasure, lekarz też mi tak liczy,

Dorotko ale ten śpiworek to ja miałam na myśli do spania a nie do fotelika:)
    Czekoladko gratuluje:D

Mi lekarz w 13 tyg stwierdził chłopaka i był pewien na 99 % i tak zostało:)
    wiec u Czekolady też:P
    Wiele co prawda zalezy tez od sprzętu.

Kada dobrze że wszystko wporządku:)

Czekolada siusiak widoczny :D mam nadzieje że tak pozostanie:)
    To prawda na niektore wozki gtrzeba czekać nawet 2 miesiące, jak są sprowadzane.

My na swój będziemy czekać miesiąc.

Pleasure mi brzuszek teraz rośnie ale rósl już wczesniej , to jest kwestią budowy ciała :) u nie których może wysokczyć wczesniej a niekiedy później.
    Zalezy też czy będzie Ci szedł do przodu czy rozejdzie się po biodrach:)

Mala czarna rzeczywiscie twoja mala juz spora, w którym jesteś tygodniu?

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ