Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia no wlasnie jak czytalam Twojego posta o tych tyg ciazy to cos mi sie wydawalo ze piszesz o tym samym ciesze sie ze podejrzalas maluszka i ze wszystko ok przeziernosc karkowa bardzo ladna
Na usg liczy sie konkretny dzien a nie tydzien ktory zaczelas a jeszcze nie skonczylas.
Ada dobrze, ze ogarnelas sobie zwolnienie i podejrzalas bejbika przy okazji
Aga nie pamietam jak to bylo u mnie ale po glukozie nie powinnas byc glodna bo to w koncu podnosi poziom cukru. Mnie kłuli 2 razy tylko.
Iwona to bedziesz miala ubrankowy szal
Co do toxo to u mnie byl stres na poczatku ciazy i jezdzenie bo szpitalach zakaznych ale okazalo sie ze przeszlam zakazwnie tuz przed ciaza. Mam w domu kocury ale mysle ze to wynik jedzenia owocow ze skorka a ja zawsze tak powierzchownie je mylam.
My dzis odhamiamy sie w Wawie ale ja chwilowo zaniemoglam od chodzenia, nogi strasznie bola. Maz buszuje w swoim raju, czyli w srubkach, narzedziach, srubokretach itp a ja grzecznie czekam na laweczce.
Kupilam malej kaftanik i spodenki i pampersy bo w fajnwj promocji są. Jakbym miala pewnosc ze alergii nie zlapie na pampersa to bym wiekszy zapas kupila.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 15:38
-
Arien, gratuluję! Bardzo, bardzo się cieszę.
Zastanawiam się jak duży będzie mój robaczek na usg w poniedziałek. 13 sierpnia miał 3,7 i wątpię żeby był za duży na prenatalne choć ostatnio co chwilę się tego obawiam. Bez sensu.
Dorotko, pod tym względem jest przerąbane, że możemy coś kupować a potem może się okazać, że dziecko ma alergię albo zwyczajnie czegoś niecierpi. Podobno dobrze jeść w ciąży bardzo różne pokarmy, także te, które są silnymi alergenami (np. Orzeszki), żeby uniknąć alergii u dziecka. Oczywiście nie dotyczy to mam, które są alergiczkami, one nie powinny zmierzać w kierunku wstrząsu anafilaktycznego.
Słabo się dziś czułam w pracy. Miałam ochotę po 15 spytać czy mogę przed 16 wyjść (u mnie pracuje się od 9 do 17.30), ale było mi głupio. Wszyscy po godzinach siedzą, ja wychodzę o czasie i jeszcze narzekam. A potem pomyślałam, że jak pójde na zwolnienie ze względu na słabe samopoczucie to o tak pewnie usłyszę, że jakoś dotąd nie narzekałam, a teraz na zwolnienie... Ech. -
nick nieaktualnyA ja jz w domku u mamy czekam może mąż przyjedzie:-)
Cieszę się że wasze wizyty się udały i wszystko z malyszkami dobrze:-)
Też przeraża mnie ta glkoza ale ja mam jeszcze trochę czasu:-)
Dosatalam cały duży worek ubranek sióstr mówi że na 3 miesiące starczy w tym gruby kombinezon ani razu nie używany jak będę u siebie wrzuce zdjęcie:-) -
Jestem dzisiaj tak oszołomiona, że nawet nie mam weny, żeby pisać Ale czytam
Wiecie, jaki mój mąż podniecony? Nie spodziewałam się
W ogóle miałam dopochwowe i przez brzuch to usg. Zdjęcie, które wstawiłam to rzut z głowicy brzusznej i dzidek sobie leży na boku. Ale jak robił dopochwowo to maluch był ułozony do nas przodem. I mamy film. I teraz oglądaliśmy go trzeci razy i zaczęliśmy dostrzegać szczegóły. Zauważyliśmy np buzię I wydaje nam się że trzyma kciuk w buzi Potem lekarz zmienił głowicę znowu na brzuszną. I dzidek jakoś tak śmiesznie podskoczył (nie wiemy czemu, może czkawka?) i widać, że ta rączka wypada z buzi
Może być też tak, że mamy baaaardzo bujną wyobraźnięWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 19:10
-
Kasia - Arien ciekawa jestem czy Wasze przeczucia co do płci sie sprawdzą
Ada powolutku rozkrecisz sie z zakupami tetrowki to bezpieczny zakup ja poczatkowo kupowalam pojedynczo a pozniej zamowilam opakowanie chyba 10szt w aptece gemini. I jeszcze chyba dokupie no ich nigdy nie za wiele
Kasiarzynka koncowka pewnie jeszcze bardziej sie dluzy ale i tak zazdroszcze ze juz tuz tuz u Ciebie ja tez juz nie moge sie doczekac
Monia nie stresuj nas i daj znac jak po wizycie.
Patrycja bylo nie patrzec na innych i sie zwalniac z pracy wczesniej. Twoje samopoczucie najwazniejsze.
Iwona czekamy na fotki
My godzinke temu wrocilismy i padam. Tak strasznie mnie nogi bola i jestem pewna ze w nocy skurcze mnie zlapia. Zawsze tak mam po zmeczeniu. Na dniach zamawiam przewijak na allegro bo wychodzi min 20zl taniej niz przy zakupie normalnie w sklepie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 20:55
-
Kasia, coraz bardziej przymierzam się, żeby na wizycie 2 września poprosić o zwolnienie np. do 9 września. Potem od 11 do 28 moja szefowa jest na urlopie, więc ja na 100% muszę przejąć projekty.
Orientujecie się czy 2 września lekarz może mi wystawić zwolnienie od np. 4? 3 mam spotkanie z klientem i nawet jeśli zwolnienie będzie od 3 to muszę być w pracy.
No a potem zobaczymy, jak będzie ok to będę pracować do ok. 30tc, a jak będzie słabo to koło 20 tygodnia chyba pójdę na L4 -
Patrycja, Kasiarzynka ma rację z tym zwolnieniem. Lekarz może wypisać 3dni wstecz lub od jutra. Bardzie do przodu nie da rady. Ja jestem taka zadowolona na zwolnieniu! Głupia byłam ze wcześniej nie poszłam! Ale to tego trzeba samemu dojrzeć.
Kupiłam pieluchy we wzorki: Zielone żabki, beżowe misie i mini sowy muszę się powoli przełamywać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 21:20
arien lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Przepraszam, że sie nie odzywałam, ale wczoraj rano musiałam pojechać na budowę, a potem mieliśmy naszych chrześniaków (2 i 4 lata) pod opieką i wieczorem nie miałam siły na kompa. Dzis od rana porwał mnie kolega na dawno obiecaną kawę i kolejny dzień przeleciał.
Mój dzidziol dalej jest dzidziolem. 9 września mam połówkowe może wtedy się pokaże. Już wiem dlaczego ostatnio ciągle mnie kłuje podbrzusze. Moje dziecko postanowiło nie leżeć a siedzieć sobie najniżej jak tylko się da. (położenie pośladkowe więc nie bylo szans wychwycić co tam ma między nogami) Trochę się martwię że tak nisko, ale wg gina szyjka twarda, zamknięta i mam jeszcze czas żeby wszystko poszło do gory. Nawet na detektorze łapię gdzieś na/ciut pod linią włosów. Ruchów tez na razie brak, dobrze, że mam detektor to chociaż słucham, że dziecko tam jest i szaleje.
Poza tym emocje i hormony chyba się u mnie pokazują. Popłakałam sie bo mąż nie miał dziś czasu pomalować łożeczka i zrobi to jutro. Jutro a nie dziś i ryk, matko jakie te baby w ciąży durne
Co do facetów... oni chyba faktycznie są z innej planety i nie ogarniają naszych uczuć, nie rozumieją że to co robią/mówią może nas zaboleć, czysta fikcja dla nich
Sylwia ogromnie mi przykro, trzymaj się, ściskam mocno :* Wcale nie jesteś złym człowiekiem, marne pocieszenie ale około 30% ciąż się tak kończy. Zobacz ile z nas straciło maleństwa a teraz są w ciąży i wszystko jest dobrze. Skoro raz zaszłaś zajdziesz i drugi, przynajmniej wiesz, że możesz. Po poronieniu podobno łatwiej zajść znowu a po biochemicznej nie musicie czekać
Madzia siedziałam daleko, więcej nagrywałam wideo i dyktafonem żeby mieć czego słuchac (jakbym płyt w domu nie miała )
Agnieszka my na koncery jeździliśmy ale te darmowe - szczególnie gliwickie igry (czy inne juwenalia) ale taki wyczekany z wieką gwiazdą to zupełnie inna jazda i emocje
Ada cieszę sie że samopoczucie lepsze, korzystaj z tego najlepszgo trymestru
perełko śliczne łożeczko
Dorotko bardzo fajne łożeczko, mam nadzieję, że moje na koniec będzie wyglądac podobnie
Kasia ojej ale miałaś pecha, ale widzę, ze zdecydowałas się jednak na usg. Przynajmniej sie uspokoiłaśWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 22:23
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Kasiarzynka piore wszystko co dla malej, tetrowki tez ale tych z gemini jeszcze nie. Rozpakowalam je od razu jak tylko przyszly i rzeczywiscie maja specyficzny zapach. Tak sie wlasnie zastanawialam jak sie je powinno prac? Bo moje takie dziwne po praniu sa (te co wczesniej kupilam), material jakby sie skurczyl a pranie w 40 stopniach bylo, najpierw w naszym proszku a pozniej w plynie bobini. Boje sie ze te z gemini jak upiore to ze efekt bedzie podobny
Monika cale szczescie ze wszystko ok i po prostu zabiegana bylas. Jak maluch nie pcha sie na szyjke to dobrze. Skoro lekarz mowi ze jeszcze wszystko ma czas aby isc w gore to trzeba czekac. I polowkowe lada dzien to moze sie dowiesz w koncu kim kest Ktosiek
Co do zwolnien to jak chcialam 6 sierpnia w czwartek aby gin wypisal mi od poniedzialku po weekendzie to powiedzial ze nie moze i ze z dbiem dzisiejsym lub jutrzejszym moze.
-
Dzień dobry
Witam się w 15 tygodniu! Az sama nie mogę uwierzyć, ze ten czas tak szybko leci
Monia, szkoda ze dzidzia nie chce pokazać co tam skrywa miedzy nogami, może następnym razem inaczej się ułoży i pokażeczekolada, Kasiarzynka lubią tę wiadomość