Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja akurat mam system zmianowy więc nigdy nie miałam problemu żeby rano i podjechać zrobić badania. Problemem było bardziej to jak musiałam cały miesiąc zaplanować a przy nieregularnym okresie czasem ciężko było ale mam nadzieję że tą złą passę mam za sobą i teraz będę się cieszyć urokami ciąży
-
U mnie w pracy mamy karty które mierzą czas pracy i kadry sie czepiają o każda minutę! Ogóle wiem ze kobiety w ciąży mogą wychodzić do lekarza ale będę musiała sie zorientować czy za każdym razem musze przynieść zaświadczenia czy jak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 12:59
-
Czekolada, teraz będzie rosła w zastraszającym tempie :)m Jak ja przeczytałam ost, że moja dzidzia ma ok 27cm to byłam w szoku
Kwiatuszek jak kopniaczki? Bo u mnie z dnia na dzień intensywniejsze, mamy też dwie czkawki za sobą Muszę przyznać, że od kiedy czuję ruchy, to spokojniej podchodzę do ciąży, już się tak nie martwię, tylko cieszę nią. Wcześniej posiłkowałam się detektorem tętna płodu, teraz malutka tak często daje o sobie znać, że nie mam takiej potrzeby -
Czekoladko super fotka! A ile ma Twój pęcherzyk mm?
Mala czarna ja dopiero w forum dowiedziałam sie ze istnieje cos takiego jak detektor tętna. Jesteś zadowolona z niego? Nie masz problemu ze znalezieniem tętna? Bo czytałam ze niektóre dziewczyny maja z tym problemu i jest wtedy wielka panika.
Blumen maleństwo pewnie smacznie śpi -
Witamy mala czekoladke
Blumen jeszcze masz duzo czasu na ruchy, nie doszukuj sie ich tylko bo tylko stresowac sie bedzies niepotrzebnie.
Mi tesciowa tylek trula czy czuje ruchy ale ja jakas spokojna bylam bo wiedzialam ze predzej czy pozniej sie pojawia. A ze mam z przodu lozysko to potrwalo to troszke.
Dzis tuz po wypiciu glukozy mala dala tak popalic ze mialam wrazenie ze wszystko mi w brzuchu skacze. Ale jak czuje ruchy to jestem spokojniejsza, gorzej jak czasami dzien spokoju od kopniakow a ja juz martwie sie.
A moje wyniki okej:
Glukoza na czczo 60 norma 70-99
Po glukozie 75g po 2h 63 norma <120
A reszta badan w miare, duzych roznic miedzy tymi a poprzednimi wynikami nie ma. Odrobine gorsze sa -
Ja też jestem BARDZO ZADOWOLONA. Byłam sceptycznie do niego nastawiona, ale jednak skusiłam się gdzieś po 12tc i od tego czasu jestem o wiele spokojniejsza. Nastawiłam się, że mogę tętna nie znaleźć, za pierwszym razem znalazłam po 2 sekundach oczywiście czasem zdarzyło mi się, że nie mogłam maluszka namierzyć, ale wtedy zimna krew, za pół godz znów próbowałam i już było. Lepsze pół godz niepokoju, niż tygodnie oczekiwania na wizytę i zastanawianie się czy dzidzia żyje. Można usłyszeć tętno dzidzi (lub swoje haha), serduszko, ruchy, gdy są jeszcze niewyczuwalne. Nie wiedziałam, że malutka tak szaleje w brzuszku, istna dyskoteka
Detektor był prezentem dla mnie po przejściach w szpitalu na podtrzymaniu w 11tc. Kupiłam też angelsounds, używany na olxie za 50zł+przesyłka.
Witaj KasiarzynkaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 17:31
-
Też mam detektor tetna I tez jestem ogromnie zadowolona. U mnie łapał tętno od 11 tygodnia ( na początku trzeba troszkę pojeździc po brzuszku żeby znaleźc).
Ogólnie jak tak czytam o detektorach to zastanawia mnie jeden fakt, że najwiecej na temat minusów mają do powiedzenia te osoby, które same z nich nie korzystały bo "koleżanka, ciotka, pociotka i kuzynka miały panikę bo nie znalazły tętna". Ciekawi mnie, że żadna z tych ciotek, kuzynek i koleżanek sama nie wejdzie na forum i nie opowie o swojej panice
Jedna z dziewczyn na październkówkach nie była pewna czy to co słyszy to jej tętno czy tętno dzidziusia więc nagrałam różnicę:
https://www.youtube.com/watch?v=Bx_S44mIgLA
Do 19 sekundy jest moje tętno (wysokie bo zawsze byłam podekscytowana szukając malucha) a od 22 świetnie słychac tętno Kornelka. Moim zdaniem kompletnie nie da się tego pomylic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 17:42