Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czekolada pisz szybciutko co i jak z kruszynką!
A ja z kolezanka z pracy poszlysmy na zakupy. Mialy byl dla nas ciuchy a u mnie skonczylo sie na zakupach dla Julki w pepco kupilam malej 3 bodziaki, polspiochy, skarpeteczki, pieluche tetrowa i bawelniana chyba rozkrecam sie z zakupami, tym razem bralam ciuszki na rozmiar 62 i jeden bodziak na 68.
Zwienczeniem chodzenia po sklepach byl McDonald czasami trzeba cos niezdrowego zjesc
Miszka dzieki za linki, zajrze jak bede przy kompie.miszkaaa, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Kwiatuszek, u tego sprzedawcy też zobacz http://allegro.pl/listing/user/listing.php?order=p&us_id=9522657
-
Jestem! Lekarz potwierdził ciąże widziałam pęcherzyk i zarodek na tym etapie jest wszystko dobrze. Dostałam L4 następna wizyta 21 lipca.
Proszę dalej o trzymanie kciuków za Nas!kwiatuszek789, miszkaaa, dmuchawiec, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Czekoladko jak sie cieszę ze wszystko w porządku odpoczywaj teraz w domku. Serduszka nie bylo jeszcze widać? Pytam bo ja mam za tydzień wizytę i będę w podobnym wieku ciążowym co Ty tez kolejna wizytę mam 21 lipca z racji ze do mojego gina czeka sie długo to postanowiłam wczoraj zadzwonić i sie umówić.
Kwiatuszek powodzenia na badaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 06:54
-
No wlasnie powiedziala mi tak pielegniarka ktora pobierala krew i w recepcji to samo a pracuja tu niby osoby po szkolach medycznych bo sama kiedys staralam sie tu do pracy... Najlepsze jest to ze babsztyl przy pobieraniu nic nie powiedzial czy mam sobie rozpuscic czy co zrobic. Poszlam do recepcji zapytac i zdziwione byly ze nic nie powiedziala mi i rozpuscily glukoze no ale cholera tamta od czego jest jak nie od wytlumaczenia mi jak prawidlowo badanie wykonac? Masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 08:25
-
Na poczatku pomyslalam ze nie jest to najgorsze ale czym blizej dna kubka tym gorzej. Cytryny nie wciskalam ale popilam kilkoma lykami wody niegazowanej. I troche teraz muli ale jestem juz mega gloda i marzy mi sie jakis ogorek kiszony albo oatra rzodkiewka dla skontrowania smakow
dmuchawiec lubi tę wiadomość
-
Tak myślałam, ze to jeszcze za wcześnie na to. Ja przed ciążą mialam robione część z tych badań które Tobie lekarz zlecił. Ciekawe czy da mi na pozostałe. W lipcu to juz na pewno zobaczysz i usłyszysz serce jak dzwon!
Kwiatuszek ile jeszcze musisz czekać na powtórkę glukozy? -
Dziewczyny wiecie co ze jak zaczęliśmy z mężem starania do dostalam od niego na dzień matki kwiaty dla przyszłej mamy. Mega mnie zaskoczył bo nigdy mi nie kupował kwiatów,ogólnie jest z tych co nie pamiętają o urodzinach i innych świętach trzeba mu przypomnieć wiec ja wczoraj sie odwdzięczyłam i kupiłam mu meeega dużo czekoladę z orzechami na dzień taty dla przyszłego taty. Ale byl zadowolony!
A ja, ta która do tej pory była uzależniona od czekolady, zjadlam kawałek i zrobiło mi sie niedobrzeczekolada, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Miszka chyba tez mialam jakis czas ze slodkie mi nie szlo. Czasami jadlam normalnie ale np biszkopty mi zbrzydly i dopiero teraz na nowo je polubilam
Czekoladko ja bym nie wytrzymala tak dlugo i podeszlabym na szybkie usg do innego lekarza
Miszka moj mezu to nawet nie pomyslal ze takim gestwm sprawilby mi mega przyjemnosc. Za to ja mu wczoraj napisalam ze "wszystkiego najlepszego z okazji dnia ojca tatusiu" to odpisal "dziekuje mamusiu".
Na drugie pobranie krwi czekalam rowne 2h, poszlam do domu zjesc i do pracy poszlam. Ale jakos nie moge zabrac sie za robote
-
Kwiatuszek czy Ty u siebie w pracy wyjścia do lekarza musisz dokumentować jakimś zaświadczeniem? Bo u mnie w pracy jest coś takiego ze ciężarne jak idą na badania czy do lekarza nie musza tego odpracowywać ale chyba musza przynieść jakies zaświadczenie ze były na badaniach. I tak zastanawiam się czy w takim razie to w laboratorium wystawiają tali świstek czy jak?
-
Wg kodeksu jest tak ze pracodawca musi zwolnic na czas badan ciezarna pracownice z zachowaniem neleznego wynagrodzenia pod warunkiem ze nie moze tych badan zrobic poza godzinami pracy.
Ja chyba trzeci raz przyszlam pozniej ale nigdy nie bralam zaswiadczenia tylko normalnie podpisywalam sie na liscie. Chociaz dzisiaj byla u nas w urzedIe akcja kontroli list kto sie spoznia i ciekawe czy nie bede miala jazd przez to ze sponiona bylam. Ostatecznie na wynikach badan jest data i godzina pobrania krwi wiec mysle ze powinni to uwzglednic