X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • madlenka89 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAsiarzynka współczuję operacji w ciąży :/ i rozumiem Twoje obawy jezeli masz wyrozumiałego lekarza to wskazanie do cięcia zawsze się znajdzie ;)
    Kobiety mają podzielone zdania jedne marzą aby przezyc naturalny poród mimo bólu a drugie zapłaciłyby każde pieniądze żeby położyć się do cc.

80e684ff13.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka pisałaś ze może zaopatrzysz się w detektor pod koniec ciazy- dlaczego? Bo ja od kiedy czuje ruchy bardzo rzadko go uzywam

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! też jestem z rocznika 89 ;) Termin porodu mam na 9 grudnia ;) i bedzie chłopiec ;)

Mala_Czarna_89, miszkaaa, czekolada, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka rozumiem Twoja obawy co do porodu SN. Operacja w ciąży musiała byc ogromnym stresem dla Ciebie. Jezeli masz poważna wadę wzroku to powinnaś skonsultować się ze swoim okulistą, bo jednak taki wysiłek może wpłynąć na pogorszenie wzroku.

Madlenka w szpitalu w mojej miejscowości nie patrzą na to czy pierwszy poród byl cc. Koleżance miała pierwszy poród naturalny, drugi cc i w trzeciej ciąży powiedzieli ze jak wszytko będzie przebiegało bez komplikacji to będzie rodzic naturalnie i tak też bylo.

Ja to sie teraz mądruję na ten temat, ale pewnie jak przyjdzie co do czego sama będę miec wątpliwości. Zresztą ponoć wiele kobiet w trakcie porodu błaga o cesarkę ze względu na ból.

Kwiatuszek jak brzuszek, nie twardnieje już?

Witaj Madzia!
    Masz termin w dzień moich urodzin :D napisz pare słów o sobie.imię macie wybrane?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 07:50

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja też miałam taki moment że myślałam o zakupie detektora tętna ale wytrzymałam do momentu w którym czułam ruchy i mi przeszło :) Ale rozumiem jak ktoś chce dla swojego spokoju podsłuchiwać malucha. Mój syn nienawidził wszelkich form podglądania/podsłuchiwania go. Na USG odwracał się dupą i nie współpracował, a przy KTG przed porodem położna musiała ze mną siedzieć i trzymać peloty bo tak strasznie w nie kopał :)

Ja rodziłam przez CC, pionizacja była koszmarna. Ból ogromny, zawroty głowy - koszmar. Ale to pierwsze kilka godzin po pierwszym wstaniu z łózka. Podniosłam się o 7 rano a koło 10 byłam już na chodzie. Trzeba na siebie uważać, boli kilka dni intensywne ale przy odpowiednich lekach przeciwbólowych (kroplówki z paracetamolem) naprawdę jest spoko. Ból w zasadzie pojawia się pomiędzy kroplówkami jak poprzednia za szybko puści :) Cesarki nie żałuję ale nadal mam ogromy żal do peronelu szpitala i panujących tam warunków bo widziałam syna 30 sekund po wyciągnięciu z brzucha a potem mąż mi go przywiózł na 5 minut i wygonili go z sali :/ ne mogłam syna przystawić do piersi i w zasadzie od początku moja przygoda z karmieniem piersią nie miała szans na powodzenie. Ale wiem, że w wielu szpitalach w Polsce sytuacja matki i dziecka po porodzie jest zupełnie inna dlatego orientujcie się przed porodem jak to wygląda u was. Chociaż mi pani położna mówiła zupełnie co innego przed porodem i miało być pięknie :(

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej, przyszłam się pochwalić, że odebrałyśmy świadectwo za pierwszą klasę z wyróżnieniem :) Nawet nie wiedziałam, że może być wyróżnienie w 1 klasie. Jestem dumną mamą i koniec wstawania o 7 :D

Kasiarzynka, miszkaaa, czekolada, kwiatuszek789, adk_1989, monika_89 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaczarna gratuluję! Pewnie jestes bardzo dumna! Oby tak dalej mala dobrze sie uczyla :)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej strasznie mnie bola łydki;/ wczoraj troche może za dlugo stalam w kuchni bo mąż miał urodiny i puki byłam wstanie to gotowałam. Chyba się przeliczylam ;/ z tym ze jestem jeszcze mega na chodzie.;/ cala noc bolalo mnie i kulo w brzuchu byc może własie od stania...

24afed3688.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kocahne nowe swiadczenia osoby z grudnia nie sa na stracinej pozycji;)

http://siostraania.pl/1000-zl-miesiecznie-dla-rodzicow-bez-prawa-do-urlopu-nowe-swiadczenie-rodzicielskie-od-2016-roku/

24afed3688.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumen to chyba jeszcze nie przeszlo. Ciekawa jestem czy jesli by to eeszlo w zycie to co z normalnym becikowym...

A ja nie nadgonie Waszych wpisow, tzn czytalam ale zeby odp to musialabym jeszcze raz poczytac a zepsul nam sie zasilacz od lapka i tylko tel nam zostal z netem :-/

Brzuch czasem twardnieje ale nie wiem czy to mala sie tam tak nie gimnastykuje i dlatego mam takie uczucie dziwne.

Wczoraj bylam na integracji z pracy, potanczylam i smieje sie ze teraz mala tańcuje bo czesto sie kreci :-)

Za kare dzis mi glowa peka bo nie idespslm zmeczenia :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Witaj Madzia!
    Masz termin w dzień moich urodzin :D napisz pare słów o sobie.imię macie wybrane?

Pochodzę z Tychów, ale aktualnie mieszkam w Pszczynie ;) jestem 9 miesięcy mężatką ;) w pierwszą ciążę zaszliśmy od razu po ślubie, niestety skończyła się poronieniem, więc ta ciąża jest pełna lęku i obaw o to czy z dzieckiem jest wszystko w porządku. Mamy trzy imiona i na razie nie potrafimy się zdecydować ;) Filipa, Antosia i Ignasia ;) właśnie wydrukowaliśmy życiorysy świętych, którzy nosza te imiona i będziemy wybierać ;) Zawsze chcieliśmy Filipa, ale teraz nam się jakoś odwidziało i chyba wygrywa Antoś ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    A tak z innej beczki, co myslicie o tej pościeli? Ja co prawda mam po córci, ale chyba się skuszę

346pybq.jpg
    mh5ctu.jpg

Jest cudna! Bardzo mi się podoba :)

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chętnie do Was dołączę, pierwsza beta w 10 dpo pokazała 15, dziś blada kreska na teście, jutro powtarzam betę i zobaczymy czy rośnie. Oby tym razem się udało :)

Madzia gdzie znalazłaś ten zestaw? Śliczny jest.

kwiatuszek789, miszkaaa, blumen21, czekolada, Mala_Czarna_89, perelka89, monika_89 lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 28 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku jak sie ciesze :-) po cichutku gratuluje i trzymam mocno kciuki za powtorke brty :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku, dziękuję :), wczoraj się martwiłam, ale dziś jak test pokazał drugą kreskę to jestem spokojniejsza. Jasne dopóki nie zobaczę bijącego serca na USG to będę przerażona, że sytuacja się powtórzy. A jak zobaczę to będę przerażona, że tyle rzeczy wciąż może pójść nie po mojej myśli ;) Ale nastawienie mam dobre.

Jak tak przeglądałam wątek, to widzę, że jest kilka dziewczyn z naszego rocznika z grupy na owu. To bardzo fajne uczucie, że byłyśmy razem tam, a teraz jesteśmy razem tu :).

czekolada, perelka89 lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 28 czerwca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem bedzie wszystko dobrze, chwila moment i zobaczysz serduszko :-) jestem pewna :-)

Fakt, sporo nas sie tu zebralo z naszego watku na OF i mam nadziwje ze reszta szybciutko dolączy :-)

Jutro koniecznie pisz jak wyniki bety!!

Miszka juz pojutrze nasze wizyty :-D

perelka89 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!

Robaczku moje gratulację, cieszę się że do nas dołączyłaś :) na pewno będzie dobrze, musisz myśleć pozytywnie. trzymam kciuki za bete

Kwiatuszku śniłaś mi się dzisiaj! Śniło mi się, że spotkałyśmy sie z "realu" na kawie :P

Madzia, Antoś piękne imię :)

Blumen jak się dzisiaj czujesz? ból łydek mógł być spowodowany długim staniem w kuchni wiec powinnaś się oszczędzać. impreza urodzinowa się udała?

a ja dopiero wróciłam z chrzcin, ale się objadłam! teraz muszę trochę poleżeć :)

ajj jak dobrze, że już niedługo wtorek! mam nadzieje zobaczy się wreszcie z moim groszkiem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 19:47

perelka89 lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej hej;) tak dziś troszeczke lepiej;) mnie nogi rwa od początku ciąży;D imprezka udana ;)jeszcze 3 wesela w tym brata rodzonego w ggdańsku 11 lipca potem 18 i 15 sierpnia o ile dam radę;/ podobno te zasady o becikowym sa juz zatwierdzone kwiatuszek i w wiadomosciach mowili.

24afed3688.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek GRATY:) bedzie dobrze mi test tydzien przed @ wyszedł pozytywny;D

24afed3688.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek, gratuluję :-) Tym razem, na pewno się uda trzeba w to wierzyć :-)

Miszka, leniuchuj teraz ;-)

Blumen, widzę że same imprezki.

Ja ogólnie cały czas śpię śpię i jeszcze raz śpię. Ostatnio w nocy przestały mnie boleć piersi i panika po paru godzinach ból wrócił ale już miałam moment że się przestraszyłam eh zawsze coś jest nie tak :/

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ