Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KAsiarzynka współczuję operacji w ciąży i rozumiem Twoje obawy jezeli masz wyrozumiałego lekarza to wskazanie do cięcia zawsze się znajdzie
Kobiety mają podzielone zdania jedne marzą aby przezyc naturalny poród mimo bólu a drugie zapłaciłyby każde pieniądze żeby położyć się do cc. -
nick nieaktualny
-
Kasiarzynka rozumiem Twoja obawy co do porodu SN. Operacja w ciąży musiała byc ogromnym stresem dla Ciebie. Jezeli masz poważna wadę wzroku to powinnaś skonsultować się ze swoim okulistą, bo jednak taki wysiłek może wpłynąć na pogorszenie wzroku.
Madlenka w szpitalu w mojej miejscowości nie patrzą na to czy pierwszy poród byl cc. Koleżance miała pierwszy poród naturalny, drugi cc i w trzeciej ciąży powiedzieli ze jak wszytko będzie przebiegało bez komplikacji to będzie rodzic naturalnie i tak też bylo.
Ja to sie teraz mądruję na ten temat, ale pewnie jak przyjdzie co do czego sama będę miec wątpliwości. Zresztą ponoć wiele kobiet w trakcie porodu błaga o cesarkę ze względu na ból.
Kwiatuszek jak brzuszek, nie twardnieje już?
Witaj Madzia!
Masz termin w dzień moich urodzin napisz pare słów o sobie.imię macie wybrane?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 07:50
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
Hej
Ja też miałam taki moment że myślałam o zakupie detektora tętna ale wytrzymałam do momentu w którym czułam ruchy i mi przeszło Ale rozumiem jak ktoś chce dla swojego spokoju podsłuchiwać malucha. Mój syn nienawidził wszelkich form podglądania/podsłuchiwania go. Na USG odwracał się dupą i nie współpracował, a przy KTG przed porodem położna musiała ze mną siedzieć i trzymać peloty bo tak strasznie w nie kopał
Ja rodziłam przez CC, pionizacja była koszmarna. Ból ogromny, zawroty głowy - koszmar. Ale to pierwsze kilka godzin po pierwszym wstaniu z łózka. Podniosłam się o 7 rano a koło 10 byłam już na chodzie. Trzeba na siebie uważać, boli kilka dni intensywne ale przy odpowiednich lekach przeciwbólowych (kroplówki z paracetamolem) naprawdę jest spoko. Ból w zasadzie pojawia się pomiędzy kroplówkami jak poprzednia za szybko puści Cesarki nie żałuję ale nadal mam ogromy żal do peronelu szpitala i panujących tam warunków bo widziałam syna 30 sekund po wyciągnięciu z brzucha a potem mąż mi go przywiózł na 5 minut i wygonili go z sali ne mogłam syna przystawić do piersi i w zasadzie od początku moja przygoda z karmieniem piersią nie miała szans na powodzenie. Ale wiem, że w wielu szpitalach w Polsce sytuacja matki i dziecka po porodzie jest zupełnie inna dlatego orientujcie się przed porodem jak to wygląda u was. Chociaż mi pani położna mówiła zupełnie co innego przed porodem i miało być pięknie
-
Hej, hej, przyszłam się pochwalić, że odebrałyśmy świadectwo za pierwszą klasę z wyróżnieniem Nawet nie wiedziałam, że może być wyróżnienie w 1 klasie. Jestem dumną mamą i koniec wstawania o 7
Kasiarzynka, miszkaaa, czekolada, kwiatuszek789, adk_1989, monika_89 lubią tę wiadomość
-
hej strasznie mnie bola łydki;/ wczoraj troche może za dlugo stalam w kuchni bo mąż miał urodiny i puki byłam wstanie to gotowałam. Chyba się przeliczylam ;/ z tym ze jestem jeszcze mega na chodzie.;/ cala noc bolalo mnie i kulo w brzuchu byc może własie od stania...
-
Blumen to chyba jeszcze nie przeszlo. Ciekawa jestem czy jesli by to eeszlo w zycie to co z normalnym becikowym...
A ja nie nadgonie Waszych wpisow, tzn czytalam ale zeby odp to musialabym jeszcze raz poczytac a zepsul nam sie zasilacz od lapka i tylko tel nam zostal z netem
Brzuch czasem twardnieje ale nie wiem czy to mala sie tam tak nie gimnastykuje i dlatego mam takie uczucie dziwne.
Wczoraj bylam na integracji z pracy, potanczylam i smieje sie ze teraz mala tańcuje bo czesto sie kreci
Za kare dzis mi glowa peka bo nie idespslm zmeczenia -
nick nieaktualnymiszkaaa wrote:Witaj Madzia!
Masz termin w dzień moich urodzin napisz pare słów o sobie.imię macie wybrane?
Pochodzę z Tychów, ale aktualnie mieszkam w Pszczynie jestem 9 miesięcy mężatką w pierwszą ciążę zaszliśmy od razu po ślubie, niestety skończyła się poronieniem, więc ta ciąża jest pełna lęku i obaw o to czy z dzieckiem jest wszystko w porządku. Mamy trzy imiona i na razie nie potrafimy się zdecydować Filipa, Antosia i Ignasia właśnie wydrukowaliśmy życiorysy świętych, którzy nosza te imiona i będziemy wybierać Zawsze chcieliśmy Filipa, ale teraz nam się jakoś odwidziało i chyba wygrywa Antoś -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, chętnie do Was dołączę, pierwsza beta w 10 dpo pokazała 15, dziś blada kreska na teście, jutro powtarzam betę i zobaczymy czy rośnie. Oby tym razem się udało
Madzia gdzie znalazłaś ten zestaw? Śliczny jest.kwiatuszek789, miszkaaa, blumen21, czekolada, Mala_Czarna_89, perelka89, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Kwiatuszku, dziękuję , wczoraj się martwiłam, ale dziś jak test pokazał drugą kreskę to jestem spokojniejsza. Jasne dopóki nie zobaczę bijącego serca na USG to będę przerażona, że sytuacja się powtórzy. A jak zobaczę to będę przerażona, że tyle rzeczy wciąż może pójść nie po mojej myśli Ale nastawienie mam dobre.
Jak tak przeglądałam wątek, to widzę, że jest kilka dziewczyn z naszego rocznika z grupy na owu. To bardzo fajne uczucie, że byłyśmy razem tam, a teraz jesteśmy razem tu .czekolada, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Tym razem bedzie wszystko dobrze, chwila moment i zobaczysz serduszko jestem pewna
Fakt, sporo nas sie tu zebralo z naszego watku na OF i mam nadziwje ze reszta szybciutko dolączy
Jutro koniecznie pisz jak wyniki bety!!
Miszka juz pojutrze nasze wizytyperelka89 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny!
Robaczku moje gratulację, cieszę się że do nas dołączyłaś na pewno będzie dobrze, musisz myśleć pozytywnie. trzymam kciuki za bete
Kwiatuszku śniłaś mi się dzisiaj! Śniło mi się, że spotkałyśmy sie z "realu" na kawie
Madzia, Antoś piękne imię
Blumen jak się dzisiaj czujesz? ból łydek mógł być spowodowany długim staniem w kuchni wiec powinnaś się oszczędzać. impreza urodzinowa się udała?
a ja dopiero wróciłam z chrzcin, ale się objadłam! teraz muszę trochę poleżeć
ajj jak dobrze, że już niedługo wtorek! mam nadzieje zobaczy się wreszcie z moim groszkiem!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 19:47
perelka89 lubi tę wiadomość
-
Hej hej hej;) tak dziś troszeczke lepiej;) mnie nogi rwa od początku ciąży;D imprezka udana ;)jeszcze 3 wesela w tym brata rodzonego w ggdańsku 11 lipca potem 18 i 15 sierpnia o ile dam radę;/ podobno te zasady o becikowym sa juz zatwierdzone kwiatuszek i w wiadomosciach mowili.
-
Robaczek, gratuluję Tym razem, na pewno się uda trzeba w to wierzyć
Miszka, leniuchuj teraz
Blumen, widzę że same imprezki.
Ja ogólnie cały czas śpię śpię i jeszcze raz śpię. Ostatnio w nocy przestały mnie boleć piersi i panika po paru godzinach ból wrócił ale już miałam moment że się przestraszyłam eh zawsze coś jest nie tak