Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Blumen a propos tego 1000zł- czy to nie jest tylko dla rodziców, u których żadne nie ma prawa do macierzyńskiego/tacierzyńskiego? tak mi się obiło o uszy, że jeśli mąż pracuje na umowie, to już się nie należy
No i teraz żeby dostać becikowe, to też nie można przekroczyć pewnej kwoty, bodajże 1922zł na osobę. A kiedyś należało się wszystkim
Witam nowe mamusieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 10:32
-
tam jest napisane w tym artykule. co do becikowego to mozliwe ,że tak aczkolwiek moja koleżanka teraz urodziła i dostala normalnie 1000zł jednorazowo mimo tego ze jej maz pracuje i ona tez. co do tych nowych swiadczen wydaje mi się ,że każdy kto nie ma umowy o prace jest tym objety;) ale dowiemy się pewnie wszystkiego z biegiem czasu;) jestem dobrtej myśli bo ja nie pracuje i nie mam umowy;)
-
blumen a twój mąż?
Jeśli chodzi o becikowe, to zależy od tego, co masz na pasku za pełny rok (czyli np rodząc dziecko w październiku musisz zaświadczenie ze skarbowego przynieść za rok poprzedni). I liczy się 1922xil. członków rodziny (mama, tata i dzieci)
Czasem plusem jest to, że pracodawcy nie odprowadzają pełnych składek ;/ -
Cześć. Dawno mnie nie było ale męczą mnie wymioty i strasznie chce mi się spać ostatnio. Mam nadzieję, że to dobry znak. Jutro wizyta, w końcu podejrzę fasolkę. Dawno się tak nie bałam.
W przyszlym tygodniu idziemy na wesele, byłam pewna że wcisnę się w stara sukienkę, dobrze, że ją przymierzyłam bo nie dopinam się w biuście, w żadnej! Probowałam cos kupić, ale przed ciąża miałam problem z dużymi piersiami, teraz to już tragedia. wygrzebałam na szczęście z czeluści szafy jeszcze jakąś kreację, ma trochę gruby materiał, ale i tak nie będę skakać wiec ujdzie. W czymś iść trzeba
W zeszłym tygodniu byłam na krzywej cukrzcowej (ostatnio miałam podwyższoną glukozę) i nie rozumiem nic z moich wynikow. na czczo 104, po 2 h 109 (wg mojego gin dobry wynik to ten poniżej 153) Tak się zastanawiam czy ten pierwszy wynik to nie efekt cheeseburgera z maka bo dzień wcześniej to jedyne co byłam w stanie przełknąć i nie powodowało u mnie odruchu wymiotnego
Co do spania w ciąży: zawsze spałam na brzuchu, jakoś sama z siebie przestałam ale cięzko było mi się wyspac. Szwagierka podrzuciła mi swoją poduszkę cebuluszkę i ah, polecam każdej z Was!
Detektror na pewno kupię, mam już jeden na oku na olx ale zajmę się tym po jutrzejszej wyzycie. Używany kosztuje niecałe 100 zł wiec tyle mogę wydać
Jeśli chodzi o porody to ja chcę rodzić SN, ale absolutnie nie mam nic do CC, choć te "na życzenie" to dla mnie lekkie przegięcie
Wiem że darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda ale jak tak dalej pójdzie to nie bedę miała czego kropkowi kupić: mam obiecane 2 łóżeczka (jedno z materacem) plus moja mama ma jeszcze moje, krzesełko do karmienia, laktator, butelki i tony ubranek dla dziewczynki (choć i dla chłopca coś się znajdzie). Wózek kupuje moja mama, ja jedynie wybieram wzór. Też chcę cos kupić ;(
Dorotko śliczy pajacyk dla Julki
Ada zazdroszczę wypadu nad morze, jak gin pozwoli też chcemy się na tydzień wybrać, wprawdzie 700km przed nami, ale najwyżej często będziemy robić postoje. Zasłużyłaś na to, żeby w spokoju iść na l4, niech szefowa myśli co chce należy Ci sie Do lekarza weź wszystkie wyniki które robiłaś przed ciąża, ja dostałam skierowanie przez to tylko na to czego nie miałam
Marlena cieszę sie, ze u Ciebie z maleństwem na wsyzstko dobrze, tak już zostanie Jak w pracy zareagowali na l4?
Ursa milo zobaczyć znajomą twarz, nie wiem czy pamiętasz ale byłysmy razem na październikowym wątku. Wróciłam do gry Trzymam kciuki za waszego synka, podczytywałam na bieżąco co się u Ciebie działo, dobrze że to tylko/aż infekcja. Z odpowiednimi lekami na pewno maluch wróci do zdrowia
blumen podziwiam, że nie robiłaś genetycznych, ja będę robić dla własnego spokoju ducha. Co ma być to będzie, ale wole być przygotowana na każdą ewentualność. Quinny to też moje marzenie, jeszcze nie widziałam na żywo ale na zdj prezentuje się świetnie. Xlandera miała szwagierka i bardzo sobie chwaliła. Gdzie Ty kobieto okna myjesz, to podobno rozrywka przed porodem dopiero moje już straszą, ale mąż ma od 20.07 urlop to będzie wtedy szorował, ja boję się za bardzo nadwyrężać
dmuchawiec gratuluję chłopca! Czujesz już ruchy? wg bf na tym etapie jest już na to szansa
mała czarna dzięki za ranking fotelikowy, przyda się. Cudny wozek, zdecydowanie moje kolory i design. Śliczna pościel, wstępnie oglądałam juz podobne na all ale jeszcze się wstrzymuję
madzia świetne imiona wybraliście Szczególnie Antoś
Robaczku gratulacje!!!13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Monika ja kupiłam używany detektor za 50zł+przesyłka
Muszę też powiedzieć, że choć już w to nie wierzyłam, kiedyś energia wraca moje mieszkanie w końcu zaczyna wyglądac tak jak przed ciążą
Na pewno wszystko będzie dobrze, znam twoje obawy przed wizytą (skończyły się po zakupie detektora, a później ruchy bardzo uspakajają). Jednak na tym etapie ryzyko jest już bardzo małe
Ja też nie robiłam żadnych badań. Jestem zwolenniczką pozytywnego myślenia, wierzę, że takie nastawienie robi swoje i ja wiem, że moje dzieciątko zdrowo się rozwija -
Monika, kierowniczka niby ok przyjęła zwolnienie ale wiem, że swoje gdzies tam powiedziała. Podobno w pracy nie mówi się głośno że jestem w ciąży ogólnie każda trzyma kciuki mam nadzieję że tak jest.
Zresztą muszę wierzyć że tym razem się uda -
Czekolada trzymam kciuki, dołączam do Twoich koleżanek z pracy:). Kierowniczka jak chce to niech sobie gada, to jej problem, a nie Twój, Ty masz odpoczywać i nie stresować się takimi głupotami jak jej gadanie
Dziewczyny dajcie koniecznie znać jak dzisiejsze wizyty.
Moja beta z dziś pokazuje piękne 99,2, w piątek było 15, więc przyrost jest zacny. Wizytę mam w czwartek, bo kończy mi się duphaston, a USG 15 lipca, jakoś muszę dotrwać.Mala_Czarna_89, czekolada, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Robaczek bardzo ładny przyrost bety czekanie na wizytę dluzy sie strasznie ale jakos trzeba wytrzymać
Monia. Mistrz odpisywania faktycznie Twój wynik glukozy na czczo jest za wysoki, chyba cheesburger nie spowodowałby takiego wyniku na czczo. Zreszta nie znam sie na tym, ale staraj się kontrolować cukier w miare możliwości. Moze pożycz od kogoś gleukometr żeby mierzyć sobie w domu?
To jutro wizytujemy we trzy, ja Tu i Kwiatuszek. -
Ale pędzicie z tymi postami:)
Robaczku gratulacje!!
Wierze że wszystko będzie dobrze!!!
imię już wybraliśmy:) będzie Julek:)
Ada ale Ci dobrze:)
My detektora nie kupujemy, wierze ze wszystko będzie dobrze.
Monia współczuje wymiotów, mam nadzieje że szybko miną.
Nie mam czasu często siedzieć wiec z doskoku zaglądam.
W środę mam usg wiec zobaczę maluszka:D
Oglądałam kocyki i podusie ostatnio jak by ktoś chciał to
http://loulou.istore.pl/
Bardzo ładne mają ja tam będę brała u nich:)
Z tym macierzyńskim to jest taka jak pisze mała dla osób bezrobotnych. wiec jak pracujesz to nie licz na to:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 14:02
-
Zastanawiam się także nad ochraniaczami do łóżeczka czy bezpieczniejsze są poduszki które zostały wrzucone wcześniej wraz z kompletem pościeli
http://allegro.pl/baby-love-17cz-posciel-z-ochraniaczem-modulowym-i5432304869.html
czy zwykłe ochraniacze
http://allegro.pl/baby-love-ochraniacz-do-lozeczka-nowe-piekne-wzory-i5432614394.html
te z podusiami wyglądają ślicznie ale jakoś obawiam się ich nie wiem dlaczego.
-
Czekolada chyba to normalne ze piersi raz bola raz nie albo raz lzej a raz mocniej. Ale fakt, spokojniejszym sie jest jak boli caly czas.
Blumen imprezowo u Ciebie my 8 sierpnia idziemy na wesele a 29 sierpnia odpuszczamy bo spod wawy pod bialystok bysmy musieli jechac i balabym sie juz na takim etapie ciazy.
Miszka moze byc ciezko z naszą kawa ze snu bo dluuugie kilometry nas dziela. Po ciazy wypijemy wirtualna
Chociaz nie powiem, fajnie byloby sie kiedys spotkac z Wami i poznac sie w realu
Monia cheesburger nie mial na pewno wplywu na Twoj cukier bo ja tez wieczorem przed badaniem jadlam cheesburgera i poprawilam cola a cukier na czczo mialam 60 a po obciazeniu 63. Cieszylam sie ze ladnie mi siw zbija cukier a z tego co poczytalam to tez niedobrze i jestem bliska chyba hipoglikemii a to tez moze byz zwiastun cukrzycy dobrze ze jutro wizyta, ciekawa jestem co lekarz na to powie.
We trzy jutro wizytujemy na ktora godzine masz?
Robaczek super przyrost bety oficjalnie gratuluje
Ja wpadlam w szal zakupowy, staram.sie robic to z glowa i poluje na promocje. Fajne body w pepco kupilam ostatnio po UWAGA 5zl! I ostatnio kocyk dokupilam, kaftanik i skarpeteczki. Frajda niesamowita
Dmuchawiec w linki nie wejde niestety bo caly czas na tel pisze Ja ochraniacze bede miala od ciotki, moze jeden dokupie na zmiane tylko zeby moc uprac ten drugi komplet.
Co do zwyklego becikowego to mam nadzieje ze ten tysiak sie nalezy mimo tej nowej ustawy.
Mam nadzieje ze nikogo nie pominelam, jesli tak to przepraszam ale ciezko na telefonie
Buziaki mamusie :-*
-
dmuchawiec, ta pościel z poduchami piękna ale ja wybrałabym zwykły ochraniacz i najlepiej 300 cm na całe łóżeczko. Jak dzidzia jest mała to ochraniacz nie jest potrzebny, bo dziecko sie tak nie kręci w nocy, ale jak odrośnie to raz głowa nogach raz na odwrót i lepiej żeby wszystkie boki były zabezpieczone
jak jutro wizyta się powiedzie to normalnie jade do HM po skarpetki, no chociaż tyle kupie, a mają tam bardzo fajne