X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ile na pisałyście:)

Zgadzam się z Patrycją na temat diety:)
    Warto poczytać na blogu , Agata ma ogromną wiedzę , z warsztatów z nią wyniosłam wiele pożytecznych informacji, jest otwarta i można śmiało pisać jak się ma wątpliwości.

W temacie foteliów każda z nas ma własne zdanie , my zawsze stawiamy na bezpieczeństwo,to może uratować nasze życie i życie dziecka.
    Wiele czytałam na temat nosidełek/fotelików mam nadzieje że to w jakimś % uratuje nas nie daj boże w razie kolizji.
    My możesz jechać ostrożnie ale inny kierowca może zrobić krzywdę, przynajmniej będę wiedziała że zrobiłam wiele aby uratować nas.

Blumen gdzie kupiłaś śpiworek do gondoli z owczej wełny?

Ada ja bym wzieła biała kolorystycznie bardzie mi się podoba ale z żyrafą jest uroczę a to jest na 140/70 czy `120/60?
    Ważne aby miały mozliwość regulacji wysokości , moje będzie miało albo 2 albo 3.
    Moje też szuflad nie będą miały.

Dreambaby nie myśl negatywnie a rusz może się uda:)

Też jestem za zakupem stanika w sklepie stacjonarnym , biust musi dobrze leżeć to podstawa. Dla mam karmiących też są bardzo ładne rozpinane,będę musiała się rozejrzeć.

Po cesarce pokram i tak będzie tylko proces jest opóźniony ,trzeba próbować przystawiać dziecko aby potem można było karmić i pobudzić proces laktacji.
    Wielkość biusty nie ma wpyłwu na laktacjie.
    Wiadomo że karmienie piersią nie jest łatwe na początku , nie możemy się poddać i próbować:)

Dreambaby niestety nie pomogę w odpowiedzi.

Ja wczoraj byłam na glukozie i przedemną był dwie osoby, niby Pani powiedzieła zebym weszła pierwsza ale i tak miałam zamiar to zrobić.
    Mimo obaw musze wam powiedzieć że nic mi nie bylo po glukozie, nawet stwierdze że była dobra , spokojnie moglabym wypić jeszcze raz i teraz bym sie tak nie bala.
    Cukrzycy nie stwierdzono:) wynik mieści się w ramach:)

Kasiu gratulacje ,jaka mała twoje drobinka:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też coś nie mam weny na pisanie. Wczoraj calu dzień przeleżałam. W domu nic nie zrobiłam. Po poludniu wyskoczyłam z koleżanka na lody. One tez jest w ciąży, rodzi w październiku wiec tematy ciążowe przeważały w rozmowie. :)
    Dzisiaj też mi robota nie idzie. Zabrałam sie za ciasto marchewkowe. Robiłam je milion razy a dzisiaj zmarnowałam kilka jajek jo nie mogąc oddzieli żółtka od białka. Ale sie wściekałam. Cud jak nie będzie zakalca :P

Aga łóżeczko ma wymiar 120/60. Super ze nie masz cukrzycy :)

Monia kciuki za wizytę :)

Madzia gratuluje wyników. Teraz bądź spokojniejsza i ruszaj na zakupy :)

Doroa wcale sie nie dziwie Twojej frustracji, ja juz teraz mam tak czasamialebjuz niedługo :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, przypomnij mi, do kiedy jesteś na zwolnieniu? Już tak na stałe czy na jakis czas?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak egoistycznie troche bo zaglądam napisac tylko o swojej wizycie. Z tel Was podczytałam ale zaraz uciekam do pracy zniesc zwolnienie.

Tak wiec po wizycie w zasadzie wszystko ok. Mała ułożoa już główkowo, kopniaki które czuje tuż nad prawym biodrem to prawdopodobnie jej nóżki. Bóle pachwin, krocza, bioder są najnormalniejsze na tym etapie i tak po prostu musi byc skoro boli. Szyjka skrócona do 2cm ale to już tez normalne na tym etapie i powiedział, ze nawet lepiej, ze sie skraca bo jak sie zacznie akcja porodowa to szyjka juz bedzie gotowa pod wzgledem skrócenia i nie bedzie trzeba czekac aż się skróci. Zapytałam czy w związku z tym mam się zaczac oszczedzac to powiedział ze nie. Teoretycznie miedzy 5-9.10 mam podejsc gdzies na usg zeby pomierzyć małą i zważyć. A ogólnie to za 2 tyg moge rodzić :P a kolejna wizyta 1.10.

arien, dmuchawiec lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia. Ja juz na stale na zwolnieniu. W pracy zwolnilam biurko i maja kogoś na zastępstwo zatrudnić :)

Dorotko no to juz faktycznie niedługo akcja może się zacząć. Super! A jak duza jest Julka teraz?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia serdecznie gratuluje. Wczoraj dowiedzialam się na szkole rodzenia ,że osoby ze słaba morfologia nie maja szans na znieczulenie lekarz go nie poda;/ w sobote jade zrobić badania zeby zobaczeć czy kaszanka i sorbifer coś pomogły. Dmuchawiec śpiworek kupilam na olx od jakieś Pani z Wilanowa jesyem bardzo zadowolona bo wygląda jak nowy a mowiła ze mrozy - 25 stopni nie są grozne w tym spiworku firmy nie podam bo wycieta metka;/

24afed3688.png

Wysłany: 17 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Dorotko no to juz faktycznie niedługo akcja może się zacząć. Super! A jak duza jest Julka teraz?
    Mój lekarz nie robi pomiarów, jak zajrzał do Niej to na całym ekranie tylko główke widzialam. Sprzet ma tylko do takich zwykłych badań USG. Ogólnie na ostatnim badaniu z pomiarami chyba w 31 czy 32 tygodniu miałam tylko długosc kosci udowej i całej tez nie dał rady zmierzyc (inny lekarz) i tylko wage miałam podaną przyblizoną, wyliczona z obwodów główki, brzuszka itp. Pewnie "wzrost" bedzie niewiadomomą do samego końca :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)

Kasia k gratuluje :-) lezka w oku mi sie zakrecila jak przeczytalam ze juz jestes po porodzie :) ciesze sie ze u was wszystko dobrze :)

Dorcia super , ze i twoja wizyta wypadla dobrze :) pewno nie mozesz sie doczekac kiedy juz bedziesz po :-)

Magda tobie tez widze wyniki wyszly znakomite wiec nic innego jak sie cieszyc :)

A ja wczoraj w nocy dojechalam z mezem do Świnoujscia :) maz sie kursuje a ja od rana zaczelam przecierac szlaki :D od razu po sniadaniu poszlam na plaze i posiedzialam tam chyba z 2h patrzac jak statki wplywaja do portu :P to juz chyba choroba ... :) a teraz leze sobie pod parasola na lezaku i korzystam ze pieknej slonecznej pogody :-)

arien, czekolada, dreambaby, monika_89, dmuchawiec lubią tę wiadomość

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ale Ci zazdroszczę :-D odpoczywaj i za Nas :-D

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 17 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ile ja bym dala za odpoczynek na plazy. No normalnie marzenie :-) w przyszlym roku chyba darujemy sobie wyjazd w sezonie urlopowym nad morze i we wrzesniu pojedziemy. Malo ludzi, na plazach niewiele osob. Ajj :-)

Monika czekamy na info z wizyty :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 15:42

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina i ja ci zazdroszczę :) Kocham morze <3

Ale mam dziś lenia w pracy

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb

Wysłany: 17 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia opierniczaj sie :-) a do ktorej musisz siedziec w pracy?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak też robię :) Pracuję do 17. Za ciepło dziś na pracę

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb

Wysłany: 17 września 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze godzinka zostala ;-) noo dzis cieplutko. Az za cieplutko. Za zimno zle, za cieplo tez zle. Przeszlam sie po miescie niedawno i padlam.

W ogole mala zaczela mi tak dziwnie wypychac prawy bok, ze uciska na jakis nerw, ktory powoduje jakby uczucie dretwienia od biodra do polowy uda i w obrebie prawej pachwiny. Strasznie niemile to :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połaskocz ją :) Może zmieni pozycję :)

Ja w tym roku mam dość upałów, a tak jak Ty z brzusiem to już całkiem. Nie obejrzysz się a mała będzie z Tobą :) Masz jakiś kontakt z Polą?

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb

Wysłany: 17 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba juz nie zmieni pozycji. Czuja ja tu od kilku dni wiec pewnie juz taka pozycje ma w brzuchu.

Mialam napisac ostatnio na FB do Poli ale balam sie jak zareaguje bo na OF nie pisze, specjalnie zrezygnowala z pisania tu zeby sie nie stresowac i nie chcialam jej dobijac tym ze ja niedlugo rodze. A pewnie pamieta kiedy wiec chcialam jej przykrosci sprawic. Ale czesto mysle co u Niej. A Ty sie kontaktowalas z Nia?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś napisałam do niej prywatną wiadomość tu na ovu ale nie odpisała. A na fb nie mam jej w znajomych. Nikogo z ovu nie mam.
    Może faktycznie dobrze że nie napisałaś bo nie wiadomo jakby to na nią wpłynęło. Też zastanawiam się co u niej

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb

Wysłany: 17 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem nawet czy zagląda jeszcze na OF. W pamiętniku miała wpis, ze żegna sie z OF. Moze któregoś dnia jednak skusze sie napisac do niej

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem czytałam. Może odcięcie się dobrze jej zrobi.
    Ja już zmykam do domku. Miłego wieczorku <3

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też często zastanawiam się co u Poli i też myślałam czy do niej nie napisać na FB, ale ostatecznie zrezygnowałam. Sylwia ja kiedyś próbowałam Cię namierzyć na FB :D ale nie wiem czy dobrze trafiłam, bo nie było odpowiedzi :D teraz leć do domu i odpoczywaj

mi dzisiaj ta gorączka też dała się we znaki, o dziwo marchewkowiec wyszedł smaczny, ni ma zakalca :) ugotowałam też gar żarcia dla psa, do tego na obiad był placek po węgiersku więc trochę się na stałam w kuchni. Jutro jedziemy z mężem na kontrolę w poradni ortopedycznej i do moich rodziców więc jutro nie gotuje :) zreszą jak ja nie lubie gotować! wrrr

Docia, nieźle mała daje się we znaki, pewnie jesteś strasznie zmęczona i wcale się nie dziwię.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ