X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie podnioslam 4 literki i zrobilam sobie kanapeczki wlasnie z konserwowym :-D

Pojem, obejrze pierwsza milosc i wracam do sprzatania :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka jak tam sprzatanie?

Monika ja ogorasy robilam jakis czas temu tez w zalewie musztardowej i kilka sloikow konserwowych :) 30 kg mialam ale mialam tez i pomoc mamy wiec szybko poszlo:)

zaczynam sie troszke denerwowac bo zjadlam dwa male kotleciki mielone na obiad i wydawalo mi sie ze smakuja normalnie a teraz jak usmazylam mezowi to on mowi ze niedobre sa;/ kurcze mieso przeterminowane nie bylo mam nadzieje ze mi nie zaszkodzi.

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie dziś jak w weekend :)

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 16 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona pewnie jakieś dziwne smaki ma mąż. Myślę, ze Ty bys predzej wyczuła, że cos z nimi nie tak. I smażyłaś je wiec nawet jeśli coś z miesem nie tak to temperartura powinna zabic jakies ewentualne bakterie.

A ja posprzatałam to co chciałam i juz z braku sił zaczeło mnie wszystko denerwować aż łzy sie w oczach pojawiły. Z jakiejs bezsilnosci, braku takich sił tak jak kiedys jeszcze przed ciąża. Nie sądziłam, ze kiedys bede zła, ze ogranicza mnie brzuch... I miałam jeszcze wyzwanie - jutro gin wiec trzeba było się ogarnąć tu i ówdzie :P ale wykończona jestem i nawet nie mam sily lóżka rozkładać wiec czekam na meza jak z pracy wróci.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:-)

Dorotka miała rację :-) to mój mąż wybrzydza :-) mi tam nic nie dolega.
    Jeszcze troszkę i odzyszkasz siły i brzuszek nie będzie przeszkadzał:-) powodzenia na wizycie:-)

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja na szybko bo nie mam jak pisac na telefonie.Wczoraj przed 9 urodzila sie mala J.2990 kg i 54 cm.Jest slodka i właśnie sie karmimy.Aha,jest temperamentna:) po powrocie do domu nadrobie was i zdam relacje bo porod byl naprawde wymarzony.

kwiatuszek789, miszkaaa, monika_89, czekolada, arien, dreambaby, dmuchawiec, blumen21, Lorka lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje:-)

Wysłany: 17 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu gratuluje z calego serducha :-) <3 cudownie, ze jestes szczesliwa i ze wszystko odbylo sie jak nalezy :-) czekamy na relacje. Buziaki dla Was :-* :-*

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 17 września 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona ciesze sie ze po kotlecikach jest wszystko ok :-)
    A na wizycie dzisiaj mi doktorek pobierze posiew GBS. Najchetniej bym przelezala caly dzien i nawet na ta wizyte nie chce mi sie isc :-P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratuluje i z niecierpliwością czekamy na szerszą relacje :) ucałuj ją od e-ciotek :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariuje zaraz mój poj....sąsiad zostawił samochód z rozkreconym radiem na drodze pod moim oknem:-( czuje się jak na dyskotece:-(

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, gratulacje :) To wspaniale, że poród był dobrym przeżyciem. Odpoczywajcie, a potem czekamy na relację.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziś dzień wizytt, też idę podglądać małą :)

Iwona 30kg to całkiem sporo, dobrze, że ja miałam mniej :P niepotrzbenie Cię maż nastraszył tymi kotlecikami

Dorotko rozumiem tą bezsilnośc, też się czasem wkurzam jak nie mogę czegoś zrobić a gdzie tam koniec. Juz neidlugo znowu będziesz zwinna jak gazela ;)

Kasiu gratuluję! :)

• pleasure Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:23

arien, miszkaaa lubią tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 17 września 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia swietna wiadomosc ze PAPPA znakomita :-) wiec tak jak lekarz powiedzial - teraz mozesz cieszyc sie ciaza w 100% :-)

Monia kciuki sciskam za Twoja wizte :-)

Iwona ja tez nie lubie tak glosnej muzyki. Jak szlam teraz do gina to jechal jakis koles samochodem i oczywiscie hip hop rozkrecony na maxa. Przeciez wszyscy musza slyszec ta "fantastyczna" muzyke :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:23

Marzec x 2 <3 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia super, że wyniki pappa ok :) Ja na szczęście swoje miałam podane razem z oceną ryzyka wiec nie musialam czekać na przeliczenie. Teraz jak mała się rusza to jakoś tak spokojniej, wcześniej mogłabym być non stop podpięta do usg ;)

• czekolada Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Kasiarzynka, gratuluję córeczki i czekamy na relację :-)

Monika to trochę narobiłaś się :-)

Dorota, ja pomimo że nie miałam dużo sprzątania i tak mnie denerwuje to że na wszysto trzeba czekać :/

Kasia, spokojnie wena na pewno wróci :-P

Magda super że z dzieckiem wszystko dobrze :-)

Iwona współczuje takiego sąsiada...

Rano byłam na depilacji nóg i bikini i myslałam, że nie wytrzymam...bikini było dla mnie koszmarem, kosmetyczka powiedziała że to normalne teraz w ciąży ale mam nadzieję że następnym razem nie będzie już tak bolało ;-)

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty! :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kochane kciuki!
    Kasieńko - gratuluję z całego serca! :) Cudownie! :) <3
    Madzia - bardzo cieszę się, że PAPPA w porządku. :) Świetne wieści i teraz odsuwasz wszystkie gorsze myśli od siebie i cieszysz się jak szalona :D
    Dorota - już niedługo Ty też będziesz tulić malutką :) <3

A mnie coś od wtorku po południu pobolewa brzuch. Tak jak na @ trochę. Generalnie staram się bardzo oszczędzać, ale wiadomo, niektóre rzeczy nie zrobią się same...Mam nadzieje, że to nic takiego, że po prostu macica rośnie i to dlatego. Już za tydzień wizyta :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu gratuluję córeczki. Cieszę się że poród jest dla ciebie dobrym wspomnieniem :)

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty :)

Monika, Dorota nie przemęczajcie się tak :)

Madziu cieszę się że wyniki dobre. Tak jak lekarz powiedział ciesz się na 100% :)

Iwona dobrze że kotlety nie zaszkodziły :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ