X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam jak nie wychodzic sama. Maz robi a ja najczesciej ide dokupic to czego brakuje ;-) tak szybko nie wuskoczy, jakby zaczely sie skurcze to zdazy po mnie przyjechac ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny jak Wy pędzicie z tymi postami :) jak jestem w pracy i wracam to zwykle nie dam rady Was nadrobic :P

Pola bardzo uczieszyła mnie Twoja wiadomosc! mocno trzymałam kciuki!

Kasia ja przywiozłam sobie jarmuż z ogródka rodziców i chciałam sobie zrobic koktajl ale po kilku łykach strwierdziłam że raczej mi to nie wejdzie :/ jak Ty go robisz z tym makaronem?? bo mam tego zielska jeszcze mnóstwo a z koktajlów juz zrezygnuje :D

ex2banlianb8bcf2.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, nie gniewaj się, ale padłam, jak przeczytałam o bezdotykowym działaniu Twoich czopków :D :P w sumie nie ważne jak, ważne, że zadziałały ;)
    A jak przeczytałam o tym, jak zostałaś wyłaskotana to musiałam to przeczytać mężowi, tak mnie to rozczuliło.

Kasiu, super wypadzik :) Fajnie, że się tak odprężyłaś.

Jeśli chodzi o liczenie tygodni to ja uważam, że liczy się rozpoczęte, jeśli jestem W 6 tygodniu to znaczy, że on trwa, jestem teraz właśnie w nim, a 5 się już skończył. Ale zobaczymy co mi lekarz wpisze w kartę ciąży ;)

Dzisiaj rano babka wysłała adapter pasów :) Najdalej w środę powinien przyjść :D To nasz pierwszy zakup związany z ciążą :)

Madziu, niby byłam nastawiona na bliźnięta, ale jak się okazało, że jest jeden pęcherzyk to stwierdziłam, ze to chyba jednak lepiej :) To moja pierwsza ciąża, z jednym noworodkiem nie będzie łatwo, wszystkiego będę się uczyła, a z dwójką to byłoby dopiero, poza tym nie oszukujmy się, ale aspekt finansowy też jest ważny. Teraz najważniejsze, żeby było zdrowe! :)

Przepraszam, ale nie dam rady nadrobić wszystkiego, padam na twarz. Przez tydzień żyłam w ciągłym napięciu. Podczas badania, jak lekarz stwierdził, że wszystko wygląda bardzo ładnie tak się rozpłakałam, że obejrzał się na męża czy wszystko w porządku. Aż się biedny wystraszył, że pacjentka mu się rozkleiła :P :P A jak już się wypłakałam i ochłonęłam to poczułam się jakbym nie spała przez cały ten tydzień. Także resztę nadrobię jutro, a teraz lecę pod prysznic i spać. Do jutra Kochane <3

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola odpoczywaj. Po takich wrażeniach nie dziwie sie że jesteś zmęczona.

Dorcia, jak już tak hasasz to wybieraj jakies ciekawe miejsca gdzie Julka przyjdzie na świat :P może jakiś autobus to by miała darmowe przejazdy do konca życia :P

Anisia ja nawet nie wiem co to jest jarmuż :P u mnie jutro naleśniki ze szpinakiem :D

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia. Będę jadła/robiła pierwszy raz jarmuż :) nawet nie wiem jak on smakuje, ale widziałam pare przepisów i od jakiegoś czasu już na niego poluję, a dziś znalazłam go w biedrze. Robię z tego przepisu:
    Składniki
    2 porcje
    • 10 surowych krewetek Black Tiger
    • 2 ząbki czosnku
    • 1/2 papryczki chili
    • 1 łyżka oliwy extra vergine
    • 30 g masła
    • 100 g makaronu (bezglutenowego lub zwykłego)
    • 80 g jarmużu
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 4 łyżki białego wina
    • cytryna

Przygotowanie
    • Krewetki rozmrozić jeśli były mrożone, następnie oczyścić: obrać z pancerzy (można pozostawić ogonek), naciąć po wypukłej i wklęsłej stronie tułowia i wyjąć ciemne jelita ciągnące się wzdłuż całej krewetki. Krewetki opłukać i osuszyć, włożyć do miseczki, dodać cienko posiekany czosnek, papryczkę chili, 1 łyżkę oliwy extra vergine oraz 1 łyżeczkę soku z cytryny, doprawić szczyptą soli, wymieszać.
    • Jarmuż opłukać, osuszyć i oderwać miękkie liście odrzucając środkowy twardszy środek. Liście pokroić na kilka mniejszych kawałków.
    • Ugotować makaron w osolonej wodzie, na około 3 minuty przed końcem gotowania dodać jarmuż.
    • Rozgrzać patelnię, roztopić masło, wrzucić krewetki i smażyć na większym ogniu przez około 2-3 minuty (w zależności od wielkości krewetek). Pod koniec dodać natkę pietruszki oraz wino jeśli używamy. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
    • Dodać makaron z jarmużem wraz z kilkoma łyżkami wody z makaronu. Podgrzewać razem przez około 15 sekund mieszając łyżką lub podrzucając składniki delikatnie do góry (to "napowietrzy" makaron i sprawi, że sos będzie bardziej "aksamitny"). Wyłożyć do talerzy i podawać z cząstką cytryny.

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 5 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola nie dziwie sie ze tak zareagowalas :-) ciesze sie bardzo ze wszystko jest jak byc powinno :-)

Ada dobry pomysl z tymi miejscami tylko problem ze nie jezdze busami :-P ale chyba jednak wole szpital jako miejsce porodu ;-)
    Tez nie mam pojecia co to jarmuz :-P

U mnie gin pisze w karcie skonczone tygodnie ciazy

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:30

Marzec x 2 <3 <3
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam w laboratorium na badanie krwi i co slysze? Ze w poczekalni siedzi dziecko z rotawirusem... :/ dziewczyny czy to grozne w ciazy? Od razu odsunelam sie jak opazona. Ale guzik mnie obchodzi czy ktos to zle przyjal, nie zamierzam sie zarazic. Tyle ze nie wiem czy dorosli tez moga sie tym zarazic.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola rotawirus to nic innego jak grypa żołądkowa. Dobrze ze w porę sie odsunęłaś. W ciąży moze być groźny ale przez sam odruch wymiotny i ryzyko odwodnienia. Tak to raczej nie zagraża. I chyba najłatwiej zarazić sie przez drogę kropelkową lub bliski kontakt.

A tak w ogóle to dzień dobry :)

Madzia ale miałaś sen!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 08:02

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane mamuśki! :)

Madzia, jak ja lubie te nasze sny :) co następny to lepszy :D
    Pola, mam nadzieję, że się nie zaraziłaś. Ale myślę, że jesteś bezpieczna :)

Jakie plany na dziś? Mnie od samego rana boli głowa :/ Czeka mnie dzisiaj miliardy prań rzeczy z kartonów po remoncie. I chyba dzisiaj ma być ostatni dzień tak ciepło, więc muszę się sprężyć, żeby na balkonie ładnie, szybko wyschło :)
    Chciałam Was zapytać jak się odżywiacie? Ile jecie posiłków? Bo ja w sumie jem 3...może 4. Jem śniadanie, drugie śniadanie, obiad a potem koło 18 jakiegoś owocka. No a potem do rana już nic. I sie zastanawiam czy nie robię za dużej prerwy w dostawie :) Sama jestem sobą zdziwiona bo z natury jestem obżartuszek :) Myślałam, że w ciąży nie będę robić nic innego tylko jeść :) No i martwię się tymi kolacjami. Bo jeszcze jakbym była głodna to spoko - jadłabym przecież. Ale skoro nie jestem jakoś bardzo, albo robię się trochę głodna już jak się położę, to nie chcę mi się wstawać i tuż przed spaniem jeść.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:30

Marzec x 2 <3 <3
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :-) Jutro mam pogrzeb cioci i postanowiłam iść na niego. Nie jestem przesądna a mam poczucie żeby być na nim bo byłam z nią bardzo związana.
    Mały harcuje w brzuchu :-) mąż przyłożył ucho do brzucha i poczuł uderzenie :-P

Kasia, co do posiłków też mialam z tym problem jak jeść o o których godzinach, ale jakiś czas temu wspomniałam, że rano wstaje i w głowie mi się kręci. więc kolację jem ok.19-20 chociaż średnio mam ochotę i przed samym snem jem kromkę ciemnego chleba z masłem a i tak dziś o 6 rano czuję głód. Ogólnie jakbym mogła to bym nie jadła ale wiem że dziecko rośnie i potrzebuje tego.

Dorotko, ale emocje z Tobą. Coś Julce jest za dobrze u Ciebie w brzuszku :-)

Magda, ja też mam ostatnio jakieś porypane sny ale są tak rzeczywiste że jak się budze to mam problem czy aby to na pewno był sen :-P

Pola, widzę że fajnego masz lekarza :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 10:03

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 6 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z lozeczka :-)

Pola mam nadzieje ze sie nie zarazilas. Dobrze ze sie odsunelas. Chyba male ryzyko ze moglas zlapac wirusa.

Marlena coz za sen ;-) niedlugo po procesie beziesz rodzila w wiezieniu za kratami ;-)

Kasia A. u mnie dzis tez mialo byc jeszcze ladnie na dworzu a jest zachmurzone :-/ a chcialam cos pomalowac zeby na slonku wyschlo i dupa :-/

Co do jedzenia to jak pisalam wczoraj wieczorem gotowalam zupe. Przed 21 zjadlam miseczke a o 23 grzalam sobie pierogi serowo jagodowe i oczywiscie dodalam kaloroii w postaci smietany i cukru. Po 4 w nocy jadlam serek bo bylam glodna a o 7 kanapki. I co? Znowu czuje glod. Nasze male ssaki potrzebuja kalorii wiec jestem zdania ze jak sie czuje lekki glod to warto chociaz owocka na noc zjesc zeby dostarczyc cos organizmowi skoro sie tego domaga.

Madzia troche lipa z ta laska ze nawet excela nie ogarnia :-/
    Oby z tarczyca bylo ok.

A moje dziecie znowu pozno w nocy w kanale rodnym pogmeralo po czym poszla spac do rana :-P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, Ty z tym jedzeniem to szalejesz! Ale skoro jesteście głodne to chyba nic sie nie poradzi :)

Dziewczyny, zgłupiałam. Oglądam pajace i śpioszki i wychodzi mi na to, że to jest jedno i to samo :/ myślałam, że śpioszki to po prostu spodenki z zakrytymi stopkami, zresztą chyba już o tym rozmawiałyśmy. i sie zgubilam :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia. Jakby to wytłumaczyć
    Pajac ma rękawy i nogawki ze stopkami
    Śpioszki to są nogawki ze stopkami na szelkach, bez rękawów
    Polspioszki to spodenki ze stópkami
    A spodenki nie maja stópek.

Mam nadzieje ze nie namieszałam Ci :)

A jesli chodzi o jedzenie to ja sporo podjadam w ciągu dnia, o kolacji raczej nie pamiętam ale zawsze cos po obiedzie przekąszę ale rano ktos budzi mnie kopniakami w ze jest glodny :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:25

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, a właśnie widziałam, że śpioszki też mają rękawki. Oglądałam w grafikach google :)

Strasznie Ci zazdroszczę tych pobudek :) A jak na tym etapie czuje sie kopniaki? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:31

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z łaskotania zmieniły sie w takie lekkie uderzenia, ciężko to opisać. Juz niedługo sama sie przekonasz :) a z tymi śpioszkami to pół chyba musieli cos pomylić

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 6 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia w grafice w google to wyswietli Ci sie wszystko. Zerknij sobie na ta stronke albo poszukaj podobnych :-)

http://domowa.tv/ubranka-dla-niemowlat-poradnik/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki, ale się rozpisałyście:)

Pola gratulacje podwyzki:)

kasiarzynka nakładki z tego co widze są w różnych rozmiarach, czym sie sugerowałaś przy wyborze rozmiaru?
    Czy kupowałaś przez internet w ciemno?
    Używałaś ich od razu do karmienia w szpitalu czy w domu?

Po 2 tygodniach sie wykurowałam całkowicie, ale spanie mnie bierze ostatnio :)

Monia podoba mi sie ten odkurzacyk:D i nie musze tego w ciągać, nawet nie wiedziałam że coś takiego jest:-D

Marlenka współczuje strarty.. nie wiem czy bym poszła na pogrzeb ,w przesądy jednak nie wierze...

Ada szalejesz z zakupami, u nas na chwile obecną wszystko staneło z zakupami dla małego, działamy w środku z wykonczeniami.,załatwiamy mase spraw wiec mało jestem.

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja działam na dwa fronty z zakupami, puki mam z czego płacić :P ajj jak sie cieszę! :D kafelki w łazience juz są w połowie położone. Juz powoli widzę koniec :) zamówilam drzwi, szkoda ze trzeba tyle czekać na nie. Ale akurat do tego czasu robotnicy powinni wyrobić sie ze swoja robotą.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ