X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja tez tylko skonczone tygodnie licze bo tak toa dodajemy sobie a raczej dziecku tydzien jego rozwoju a tydzien dla niego to bardzo duzo. Tak jak np 24tydz graniczny lub 37 donoszonej ciazy. Patrzac na rozpoczete tyg to ja bym miala donoszona ciaze 2 tyg temu a jednak trzeba bylo czekac do 37+0. Ja bym chetnie odjela sobie teraz ze 2 tyg jakby sie dalo :-D

Nie martw sie tez tym ze jakas dziewczyna ma juz wyprawke. I co ze ma? Plec ma na 100% pewna czy tylko unisexy kupuje? Jeszcze w polowie nie jestes i masz duzo czasu na kompletowanie rzeczy. Jedynie co moge polecic to popranie i poprasowanie ubranek tak w 7msc bo wtedy jest jeszcze wzglednie wygodnie to robic. Pozniej juz ciezko i z bolami. Przynajmniej u mnie tak bylo. Ubranka leza trzeci miesiac w wiekszosci gotowe a slicznie pachna i nic im nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 11:17

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)

Kasia, super że wczorajszy dzień należał do udanych a tym samym Ty jesteś zrelaksowana :-)

Magda, oby ta dziewczyna szybko się ogarnęła i pojęła swoje obowiązki :-P

Monika, o rany to już?? podobno bliźnięta szybciej się rodzą ale w tym tygodniu??

Pola, trzymam kciuki za wizytę :-)

Dorotko, cały czas czekamy na Ciebie jak zaczniesz się rozpakowywać :-D

Jeśli chodzi o te miesiące to chyba każda kobieta liczy inaczej..mnie ostatnio znajoma zapytała w którym jestem tygodniu i kazała mi odjąć 2 tygodnie bo dziecko jest młodsze o te 2 tygodnie a zawsze podaje się od om. zwariować można :/

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena no szybko strasznie, ale od miesiąca już była w szpitalu. Nie jest najgorzej maluchy mają po 700 i 800 g jak na jeszcze nie skończony 25tc i to bliźniaczej to calkiem sporo. Ustrzelili parę :)
    co do liczenia tc to bo ja wiem czy 2 tygodnie młodsze dziecko niż om, to tak średnio, wszystko zalezy kiedy była owu. U jednych to będzie tylko tydzień różnicy, u jednych 3 więc średnio 2. Jedna styczniówka ma 5 tyg różnicy :P a gin i tak nie pyta ile ma płod tylko ile tc jest skończone

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:29

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 5 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia i przy takirj rozbieznosci pomiary pasuja do terminu owulki?

Wg mnie nic sie nie odejmuje bo czas trwania ciazy liczy sie z tymi tygodniami od miesiaczki do owulki. Kombinowanie takie z tym liczeniem na inne sposoby.

Kurde musze rozejrzec sie za grubszq czapeczka i szalikiem dla malej
    Ostatnio w tesco kupilam welurowa czapeczke na podszywce i jest cieplejsza ale na wieksze chlody bedzie za cienka. I jeszcze jakies opaski na uszka :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:30

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 5 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kuurde bez kitu w pogmatwane. Ale co tam, najwazniejsze ze owulka byla i do tego przyniosla efekt :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:30

Marzec x 2 <3 <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 17:06

wnidtv73dpzdszlc.png

Wysłany: 5 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamieeetam :-) Hehe jakie zaskoczenie bylo ze w ciazy :-)

Swoja droga ciekawe jak sie maja, Natt miala byc w PL z Mikim na badaniach. Moglyby zdac relacje co u nich i dzieciaczkow.

Kasiarzynka chyba pochlonieta opieka nad Justysia bo nic nie pisze.

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 5 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wywolalam Cie chyba ;-)

Kasiarzynka, czekolada lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kasiarzynka właśnie się odezwała :-) też o Tobie dziś myślałam ale nie pisałam bo wiem, że dużo czasu poświęcasz Justynce. najważniejsze że mała zniosła dobrze podróz :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ta Twoja Córcia to jakiś cud jest - taka grzeczna :) Zazdroszczę :)

Madzia - u Ciebie faktycznie byłoby ciężko z takim tradycyjnym liczeniem.

Dorota, przypomnij mi, czemu za remont tak późno sie zabraliscie? Mój małżonek bierze przyszły tydzień wolny, żeby nadrobić trochę prace w duzym pokoju. I zapomnialam Wam napisać, że od soboty u moich tesciow pracuje kolega męża i remontuje im jeden z dwoch pokoi. Cale szczęscie, bo cały czas trochę sie balam, że jednak w nie tez zostaniemy wrobieni. Ale tylko ta nieszczesna kuchnia.

Boli mnie cipunia dziś. Tzn nie wiem co, coś tam w środku ciągnie

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 17:07

wnidtv73dpzdszlc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka weż nie strasz. Jak bejbik odziedziczy po mnie charakter//temperament to szczerze nam wspołczuje. Było by cudnie jakby wdał się w męża <3
    a taka skarpetka naprawde może wkurzyć :)

Czy ktoras z was ma/miala/uzywała rajstop ciązowych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 12:58

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 5 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera naprodukowalam sie i nacisnelam niechcacy anuluj :-/

Kasia Arien pozno sie wzielismy przez wlasna glupote i przez prace meza bo caly sierpien mial nadgodziny i nie podolalby juz remontowi.

Kasiarzynka objawow nadal brak. Wczoraj a raczej dzisiaj w nocy mala zaczela momentalnie strasznie sie wiercic i nagle w kanal rodny zaczela napierac pierwszy raz tak mocno. Aby pomyslalam "tylko nie to!" i sie uspokoila. Pozniej totalny spokoj i znowu lek czy wtedy sie pepowina nie owinela bo mam na tym punkcie jakas paranoje. Ale juz wszystko ok.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ogłosilismy dobre wiesci wsród rodziców :D stresowałam sie tym jakoś.... ale wszyscy przyjęli bardzo pozytwnie wiec ciesze :)
    ale tak mnie zmęczył ten weekend odwiedzin ze jak wróce do domu to zaraz ide spac :D ale przynajmniej dzis nie mam mdłosci!

ex2banlianb8bcf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia A ja mam rajstopy ciazowe:) maz mi kupil:) szczerze powiem ze nie widze roznicy miedzy nimi a zywklymi :) no sa o 10zl drozsze

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Monia. Ja czytałam pamiętnik tej styczniowki i zostawie bez komentarza wyjazd tyle kilometrów z rozwarciem... Najważniejsze ze z maluchami wszystko ok. Oby zdrowo rosły :)

Kasia super ze wycieczka sie udała. Takie wypady pomagają sie zrelaksować. Robisz duże postępy. A jesli chodzi o wyprawie to lutowki tez juz kończą :P ja juz mam cos nie cos ale do konca jeszcze bardzo daleko.

Byłam dzisiaj popatrzeć za wózkami. Juz sama nie wiem. Pewnie zmienię jeszcze zdanie kilka razy :P

Madzia współczuję przyuczania. Strasznie tego nie lubię i cieszę sie ze nie musze tego robic. Ktoś inny będzie miał ten kłopot :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego jak sie nie ma długich cykli (ponad 50 dni) to najlepiej liczyć wg om, przynjamniej wg mnie
    byłam w lidu na zakupach dla małej. nie udalo mi się uplować tej sukienki którą chciałam ale ta też jest ładna :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d1c262e9bc0.jpg

Kasia k. przynajmniej młoda zwiedzi kawalek świata ;) skoro jej podroż nie przeszkadzała to nie widzę problemu z jazdą z małym dzieckiem. Fakt poszlo szybko, też bym się bała o zzdrowie maluchów na szczęście medycyna potrafi zdziałać cuda

Kasia a. podobno rajstopy ciążowe dobra rzecz, ja mało chodzę w sukienkach więc nie kupiłam, osttanio na imprezę poszlam w pończochach żeby nie uciskać brzuszka

Agnieszka wiadomo bylo, że będą się cieszyć :) a jak tatuś zareagował na radosną nowinę?

Ada z tego co wiem chyba za pracą pojechali, ich wybór. Najważniejsze, że dzieciaki mają się dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 15:49

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ