Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia ja tez tylko skonczone tygodnie licze bo tak toa dodajemy sobie a raczej dziecku tydzien jego rozwoju a tydzien dla niego to bardzo duzo. Tak jak np 24tydz graniczny lub 37 donoszonej ciazy. Patrzac na rozpoczete tyg to ja bym miala donoszona ciaze 2 tyg temu a jednak trzeba bylo czekac do 37+0. Ja bym chetnie odjela sobie teraz ze 2 tyg jakby sie dalo
Nie martw sie tez tym ze jakas dziewczyna ma juz wyprawke. I co ze ma? Plec ma na 100% pewna czy tylko unisexy kupuje? Jeszcze w polowie nie jestes i masz duzo czasu na kompletowanie rzeczy. Jedynie co moge polecic to popranie i poprasowanie ubranek tak w 7msc bo wtedy jest jeszcze wzglednie wygodnie to robic. Pozniej juz ciezko i z bolami. Przynajmniej u mnie tak bylo. Ubranka leza trzeci miesiac w wiekszosci gotowe a slicznie pachna i nic im nie jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 11:17
-
Cześć
Kasia, super że wczorajszy dzień należał do udanych a tym samym Ty jesteś zrelaksowana
Magda, oby ta dziewczyna szybko się ogarnęła i pojęła swoje obowiązki
Monika, o rany to już?? podobno bliźnięta szybciej się rodzą ale w tym tygodniu??
Pola, trzymam kciuki za wizytę
Dorotko, cały czas czekamy na Ciebie jak zaczniesz się rozpakowywać
Jeśli chodzi o te miesiące to chyba każda kobieta liczy inaczej..mnie ostatnio znajoma zapytała w którym jestem tygodniu i kazała mi odjąć 2 tygodnie bo dziecko jest młodsze o te 2 tygodnie a zawsze podaje się od om. zwariować można -
Marlena no szybko strasznie, ale od miesiąca już była w szpitalu. Nie jest najgorzej maluchy mają po 700 i 800 g jak na jeszcze nie skończony 25tc i to bliźniaczej to calkiem sporo. Ustrzelili parę
co do liczenia tc to bo ja wiem czy 2 tygodnie młodsze dziecko niż om, to tak średnio, wszystko zalezy kiedy była owu. U jednych to będzie tylko tydzień różnicy, u jednych 3 więc średnio 2. Jedna styczniówka ma 5 tyg różnicya gin i tak nie pyta ile ma płod tylko ile tc jest skończone
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Madzia i przy takirj rozbieznosci pomiary pasuja do terminu owulki?
Wg mnie nic sie nie odejmuje bo czas trwania ciazy liczy sie z tymi tygodniami od miesiaczki do owulki. Kombinowanie takie z tym liczeniem na inne sposoby.
Kurde musze rozejrzec sie za grubszq czapeczka i szalikiem dla malej
Ostatnio w tesco kupilam welurowa czapeczke na podszywce i jest cieplejsza ale na wieksze chlody bedzie za cienka. I jeszcze jakies opaski na uszka -
Kasia, ta Twoja Córcia to jakiś cud jest - taka grzeczna
Zazdroszczę
Madzia - u Ciebie faktycznie byłoby ciężko z takim tradycyjnym liczeniem.
Dorota, przypomnij mi, czemu za remont tak późno sie zabraliscie? Mój małżonek bierze przyszły tydzień wolny, żeby nadrobić trochę prace w duzym pokoju. I zapomnialam Wam napisać, że od soboty u moich tesciow pracuje kolega męża i remontuje im jeden z dwoch pokoi. Cale szczęscie, bo cały czas trochę sie balam, że jednak w nie tez zostaniemy wrobieni. Ale tylko ta nieszczesna kuchnia.
Boli mnie cipunia dziś. Tzn nie wiem co, coś tam w środku ciągnie
-
Kaśka weż nie strasz. Jak bejbik odziedziczy po mnie charakter//temperament to szczerze nam wspołczuje. Było by cudnie jakby wdał się w męża
a taka skarpetka naprawde może wkurzyć
Czy ktoras z was ma/miala/uzywała rajstop ciązowych?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 12:58
-
Cholera naprodukowalam sie i nacisnelam niechcacy anuluj
Kasia Arien pozno sie wzielismy przez wlasna glupote i przez prace meza bo caly sierpien mial nadgodziny i nie podolalby juz remontowi.
Kasiarzynka objawow nadal brak. Wczoraj a raczej dzisiaj w nocy mala zaczela momentalnie strasznie sie wiercic i nagle w kanal rodny zaczela napierac pierwszy raz tak mocno. Aby pomyslalam "tylko nie to!" i sie uspokoila. Pozniej totalny spokoj i znowu lek czy wtedy sie pepowina nie owinela bo mam na tym punkcie jakas paranoje. Ale juz wszystko ok.
-
No i ogłosilismy dobre wiesci wsród rodziców
stresowałam sie tym jakoś.... ale wszyscy przyjęli bardzo pozytwnie wiec ciesze
ale tak mnie zmęczył ten weekend odwiedzin ze jak wróce do domu to zaraz ide spacale przynajmniej dzis nie mam mdłosci!
-
nick nieaktualny
-
Hej
Monia. Ja czytałam pamiętnik tej styczniowki i zostawie bez komentarza wyjazd tyle kilometrów z rozwarciem... Najważniejsze ze z maluchami wszystko ok. Oby zdrowo rosły
Kasia super ze wycieczka sie udała. Takie wypady pomagają sie zrelaksować. Robisz duże postępy. A jesli chodzi o wyprawie to lutowki tez juz kończąja juz mam cos nie cos ale do konca jeszcze bardzo daleko.
Byłam dzisiaj popatrzeć za wózkami. Juz sama nie wiem. Pewnie zmienię jeszcze zdanie kilka razy
Madzia współczuję przyuczania. Strasznie tego nie lubię i cieszę sie ze nie musze tego robic. Ktoś inny będzie miał ten kłopot
-
dlatego jak sie nie ma długich cykli (ponad 50 dni) to najlepiej liczyć wg om, przynjamniej wg mnie
byłam w lidu na zakupach dla małej. nie udalo mi się uplować tej sukienki którą chciałam ale ta też jest ładna
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d1c262e9bc0.jpg
Kasia k. przynajmniej młoda zwiedzi kawalek świataskoro jej podroż nie przeszkadzała to nie widzę problemu z jazdą z małym dzieckiem. Fakt poszlo szybko, też bym się bała o zzdrowie maluchów na szczęście medycyna potrafi zdziałać cuda
Kasia a. podobno rajstopy ciążowe dobra rzecz, ja mało chodzę w sukienkach więc nie kupiłam, osttanio na imprezę poszlam w pończochach żeby nie uciskać brzuszka
Agnieszka wiadomo bylo, że będą się cieszyća jak tatuś zareagował na radosną nowinę?
Ada z tego co wiem chyba za pracą pojechali, ich wybór. Najważniejsze, że dzieciaki mają się dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 15:49
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.