Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBylam na tym usg tarczycy Wiele sie nie dowiedzialam;/
Tarczyca niepowiekszona o nieznacznie obnizonej echogenicznosci bez zmian ogniskowych, nie schodzaca ponizej mostka.
Prawy plat tarczycy o wymiarach ok10,7x18,9x40,3mm
Lewy 11,6x13,8x38,8mm
Cisnien tarczycy ok 3,2mm
Wezly chlonne szyi niepowiekszone.
Pani powiedziala ze niby haszi nie ma ale moze byc ;/ czekam do 15 zobacze co powie endo.
Monika sliczna sukieneczka -
Cześć dziewczyny jestem już w domu.
Pobyt w szpitalu okazał się porażką. Nie dowiedziałam się niczego nowego. Jedynie potwierdzili mi owulację (chociaż lekarz podczas USG stwierdził najpierw, że to LUF, natomiast lekarka-obserwator, chyba starsza stażem, stwierdziła, że to piękne ciałko żółte). Na drugi dzień trzeci lekarz z kolei stwierdził, że owulacji raczej nie było
Badania, które mi porobili praktycznie powieliły się z tymi, które już zrobiłam na własną rękę. I dostałam lek: duphaston 2x1 od 16dc do 25dc
Ze szpitala wyszłam wściekła.
Teraz pozostaje mi tylko wierzyć, że jakiś super plemnik przetrwał 4-5 dni i był zdolny do zapłodnienia i że wszystko jednak skończy się pomyślnie.
Nadrobię Was jutro, dziś korzystam z ostatnich i nielicznych chwil z mężem, który jutro znów wyjedzie.
Trzymam za Was kciuki. Dorotka, za Ciebie i Julkę w szczególności
Miłego wieczoru -
Iwona czyli w sumie nic konkretnego nie wiesz 15 już niedługo, może endo powie coś konkretnego
little eh.. to miałas w końcu owu czy nie? że też musiała trafić jak akurat byłas w szpitalu. A jak badania męża? też chyba mial mieć jak dobrze kojarzęWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:32
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Monika niechcacy polubilam Twoj post. Pola ok 17 miala miec wizyte alr mogla sie tez opoznic wiec mamy byc cierpliwe. A sukienusia dla Niuni sliczna
Ewelina dziekuje za kciuki kicha z tym szpitalem ze nic sie nie dowiedzialas a do weekend stracony. Bez sensu kciukam w takim razie za armie aby wytrzymala do tej owulki. Dziwne swoja droga ze nie umieli sie okreslic czy ona byla czy nie.
Iwona co do tarczycy to ja nie mam pojecia nawet jak zinterpretowac wyniki. Ale diagnoza lekarza "super" haszi nie ma ale moze byc... Ehh bez komentarza. -
Dziewczyny, nadrobie Was pozniej, bo jeszcze jedziemy cos zjesc, ale musze Wam napisac, ze jest piekny, duzy pecherzyk z cialkiem zoltym w niedziele szukamy serduszka
monika_89, 100krotka:), miszkaaa, czekolada, kwiatuszek789, Kasiarzynka, pleasure, littleladybird, lotta.89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonika no nic konkretnego czekam cierpliwie do 15
Dorota kobieta ktora mi robila usg napewno nie byla endokrynologiem...skoro robi takie badania powinna sie znac ale za bardzo tonie wiedziala co gada...czekam cierpliwie choc wiem co w przyszlosci mnie czeka...
Kasia nie smutaj trzeba byc dobrej mysli U Eweliny napewno byla owulka wiec teraz tylko patrzec jak do nas dolaczy :)a ja dowiem sie wszystkiego niebawem:)
Pola za to przyniesie dobre wiesci ooo i sa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 18:38
-
Ewelina, szkoda ze lipa z tym szpitalem wyszła i niczego się nie dowiedziałaś, wręcz mam wrażenie, że nieźle namieszali Ci w głowie. Alenie przejmuj się, wśród nas jest wiele przypadków gdzie lekarze się mylili
Pola, gratuluję! teraz odliczamy do następnej wizyty
Iwona, ja na tarczycy kompletnie się nie znam i to co napisałaś to jakaś czarna magia dla mnie. już za pare dni wizyta więc może dowiesz się coś konkretniejszego.
ja dzisiaj oblatałam miasto za drzwiami wnętrzowymi. To co upatrzyłam sobie wcześniej ni jak się ma do obecnej koncepcji więc konieczna była zmiana planów. wybrałam takie kafelki, że ciężko mi było dopasować kolor drzwi. tylko jedna firma robi coś odpowiedniego więc nie mamy wyjścia jak tam zamówić. wyjdzie trochę drożej, ale jak to przy remoncie już nawet nie zaskakują mnie te wydatki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 19:18
-
nick nieaktualnyAda tez nieawno biegalismy za drzwiami:) ale u nas maz wybieral mi to tam bylo wszystko jedno:)
Ja jestem nastawiona na to ze endokrynolog mi powie ze to juz jest to hasimotto moja mama ma siostra wiec jesli ja jeszcze nie mam to napewno bede miala...mile mnie zaskoczy jak powie ze jest ok zobaczymy -
Dorotko a jak Twoje samopoczucie?
Pola cudownie!
Kasia brzmi pysznie, szkoda że moj mąż nie jada krewetek. Ja w tym tygodniu mam w planach zrobić na pewno fasolkę po bretońsku, żurek na wędzące i ratatoulie, tzn nei wszystko na raz ale no
Ada na jaki kolor drzwi się zdecydowaliście? u nas w domu teraz białe i już wiem że do nowego absolutnie nie13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Iwona u nas niestety ja jestem od wybierania wiec musze oblatać mężowi wszystko jedno, ma sie technicznie zgadzać
Monia wzięliśmy kolor dąb szary z DRE, myślałam o białych bo bardzo mi się podobają ale przy białych ścianach i jasnej podłodze byloby za mdło. A co jesteś z białych niezadowolona -
Pooola cudowne wiesci czekamy na serduszko
Monia w sumie czuje sie ok. Nogi daly o sobie znac i jak wiecej pochodze to bola. Wyszlam dzis na chwilke na miasto i myslalam ze maz bedzie po mnie wyjezdzal bo z boku brzucha straszny bol mnie zlapal niczym kolka ale jak przysiadlam na lawce to tego nie czulam. Tylko jak szlam spacerkiem. Jakos sie doczlapalam do domu, polezalam chwile, wzielam na wszelki wypadek nospe i wlasnie koncze gotowac zupe igram z ogniem
My teraz tez zaczynamy myslec o zmianie jednych drzwi wewnetrznych na nowe. Odmalowalismy stare ale cos nam nie pasi i maz stwierdzil ze jaknsie wkurzy to kupi nowe. Ale troche go hamuje bo splukalismy sie z kasy przez nieprzewidziane wydatki a nie wiadomo ile jeszcze jutro hydraulik krzyknie -
Ada strasznie szybko się brudzą no i przy tym, że mój mąż nie lubi używać klamki tylko chwyta za drzwi to można się domyślic jak wyglądają, non stop mycie (w sumie efekt jak przy małym dziecku) może i są ładne, ale mało praktyczne więc do domy szare albo brązowe
Dorotko no teraz to już lepiej się nie zapuszczać samej na miasto, nie wiadomo kiedy Julcia będzie chciała wyjść na świat13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.