Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki u nas wszystko oki zaczynam czuć mojego synka na razie tylko ja bo za słabo kopie żeby mąż mógł poczuć ale czeka cierpliwie
Ja w poniedziałek mam usg nie moge sie jak zawsze doczekać choć to pierwsza wizyta kiedy idę bez męża niestety mąż bedzie na wyjeździe i załatwiał pilne sprawy co ma nas przybliżyć do jego zmiany pracy. Jak widać poniedziałek bedzie bardzo stresujący ale wierze że wszystko się uda
póki co zaszaleliśmy na zakupach w H&M na dziale dziecięcym i oszaleliśmy nasz syn ma już 14 par spodni nie licząc body, pajacyków itd rodzice śmiali sie że już z ciuszków mamy całą wyprawkę a nawet i za dużo oczywiście jak zobaczyłam rachunek to uhhh ale to było pierwsze BOOM
Teraz już na spokojniej w grudniu zamówimy wózek meble wiec trzeba troche pooszczędzać
Na poprawę humoru oczywiście musiałąm kupić sobie buty bo spodnie i bluzki co mi sie podobają już na mnie nie pasują ale spodnie ciążowe z Happymum są super polecam wygodne i fajne fasony choć ceny nie najniższe, ale ciuchy mają fajne.
Nasz synuś
cykl starań -
Madzia ta glukoza wcale nie jest taka straszna jak mówią. Weź sobie cytrynę żeby wycisnąć do tego i lepiej wchodzi. No i obowiązkowo jakas lektura bo można sie zanudzić. Nie możesz nigdzie iść bo ruch/spalanie może zachwiać wynik
Kasia mam nadzieję, że to nic poważnego i że mała jest zdrowa. Może nad wyrost zdiagnozowała rozszczep kręgosłupa. Wiadomo, ze lepiej sprawdzić dokładnie niż potem pluć sobie w brodę. Dobrze wiedzieć z tym okulistą, ja rodzę w styczniu to na 2016 gdzieś się załapię... szkoda gadać, człowiek płaci składki a jak przyjdzie co do czego to i tak musi wyciągnąć zaskórniaki i iść na wizytę prywatnie13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Mama doradziła nie kupowanie najmniejszych wiec kupujemy wiecej 68 choć w różnych sklepach to 68 różnie wygląda. Mam kilka na 62 i 56 ale skupiam sie na 68 na początku bedzie podwijanie ale na dłużej starczą
Kasia poczekaj do wizyty u ortopedy czasem lekarze daja taka diagnozę nie pomyślą ile strachu maja rodzice a może to sie okazać czym calkiem niegroźnymNasz synuś
cykl starań -
Hej
Dziekuje za mile slowa
Kasiarzynka tez na ktoryms forum czytalam o tej "dziurce" nad pupka i tez kojarze ze to powinno zniknac. Tylko kurcze nie pamietam gdzie to wyczytalam ale trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze i aby Justynka z tego wyrosla.
A ja czuje ze jeszcze przenosze mała. Chyba ze nagle cos sie zacznie bo zwiastunow brak
Madzia u mnie tez trzeba byc na czczo przed glukoza. Siedzialam 2h z tel w reku i na forum dla mnie glukoza nie byla najgorsza do wypicia. Wole wupic 5 kubeczkow glukozy niz zjesc kęsa watrobki
Monia mam nadzieje ze hydraulik juz nie zedrze z nas kasy. Bardziej sie martwie o terminy czy da rade to szybko zrobic.
U mnie mega wiatr przez co spie spie i spie. Wstalam o 6 zjesc pozniej po 10 oszamalam jogurt i prawie caly czas drzemie. Ale zaraz trzeba wstac na dobre bo znowu glod do tylka mi zajrzal. I malutka dzis ruchliwa -
Kasia oby z tym kręgosłupem to nie było nic groźnego. Czasami lekarze niepotrzebnie straszą rodziców. Ale lepiej pojechać do specjalisty i sie upewnić. Czasami wystarczy rehabilitacja żeby wszystko wróciło do normy.
Pamiętam jak mój chrześniak miał jakies dwa miesiące, miał straszne kolki i nie mógł sie wypróżniać. Bylam ze szwagierka u lekarza pediatry prywatnie, który po pobieżnych oględzinach stwierdził ze to może być choroba Hirschsprunga
. Zabrzmiało to jak wyrok. Pamiętam jak wyszłyśmy załamane z gabinetu. Na szczęście teraz wyciągnąć zbyt szybko błędne wnioski. Maly jest zdrowy, a to poprostu byl jeszcze niedojrzaly układ trawienny który nie potrafił poradzić sobie z trawieniem i wypróżnianiem.
A jesli chodzi o okulistę to ja nie słyszałam żeby u mnie bylo zalecenie kontroli z niemowlakiem. Moze to zalezy od szpitala. Na pewno obowiązkowo jest kontrola w poradni preluksacyjnej i tyle.
Docia. U mnie tez dzisiaj wieje, przez to jest cholernie zimno.
Lotta juz niedługo kopniaki sie nasilą. Ty to dopiero poszalałaś z zakupamiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 13:13
-
Madzia, bardzo skutecznie wywołałaś lottę
Lotta - Tobie gratuluję kopniaków, kurczę, wstyd się przyznać, ale aż łezka mi się zakręciła, że ja jeszcze nic nie czuję
Dorotko, sesja super, ale brakuje mi na zdjęciach nieco więcej uśmiechu
Kasieńko - wiem, że łatwo mówić, ale postaraj się nie martwić na zapas. Trzeba cierpliwie czekać do wizyty u ortopedy. A mój mąż też ma taką sexu dziurkę nad pupą a nic mu nie jest. A ją ją ubóstwiam
Ja dzisiaj tez jakaś taka z dupy i bez humoru jestem. Chyba przez pogodę właśnie. Nic mi się nie chcę. Czekam teraz na panów, którzy mają nam założyć drzwi do łazienki.
Martwię się o Agnieszkę - nisię. Mam nadzieje, że wszystko dobrze.
W ogóle wczoraj jak robiłam ten makaron z krewetkami to w przepisie biale wino jest. No i spoko bo alko całe odparowuje. Ale jak mąż otworzył butelkę to wzięłam maleńkiego łyczka...i powiem Wam, że jak pomyślę o tym winie to aż slinotoku dostaje najchętniej wydudniłabym szklankę na raz chyba dlatego, że takie kwaśniutkieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 13:21
-
Ada, ja zdecydowanie tez nie mialam parcia ani na wino, w ogole na alko. W sumie za bardzo nie przepadam. A wiesz, że są wina bezalkoholowe, które podobno smakują tak samo jak te z %?
Można zamowic je tylko przez neta i butelka kosztuje cos kolo 30 zl wzwyz ale coraz czesciej mnie kusi
-
Dorotko teraz powinien stanąć na glowie żeby zdążyć skro zawalil
Kasia ah wino białe, napiłabym się! albo whisky... szkoda, że nie robią napojow bezalkoholowych o takich smakach o tym winie slyszalam, ale nie wiem gdzie można dostać13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Arien kochana jak miło ze ktoś sie o mnie martwił przepraszam bardzo ze nie pisałam wczoraj alew wróciliśmy od tego lekarza po 23 i poszłam spac zaraz a dzis od rana w pracy i poprostu nie miałam kiedy tu wejsc... u nas wszystko dobrze widziałam dzidzie w 3D i mam cuuudowne zdjęcie na którym nie widac juz kropeczki tylko małego człowieczka serduszko bije 170/min i termin porodu przyspieszył na 16 maja wiec maluszek rośnie jak na drożdżach a ja jestem taaaaka szczęśliwa
lotta.89, monika_89, Kasiarzynka, czekolada, Pola 89 lubią tę wiadomość
-
kasiarzynka: pediatrze chodziło napewno o zatoke włosową - ma to dużo dzieci, chodzi o to ze koncowe kręgi mogły sie nie zrosnąć do konca. robi sie wtedy taką próbę cewniczkiem i sprawdza czy cewnik dochodzi do rdzenia kręgowego. zwykle tak nie jest i wtedy nic sie z tym nie robi, jesli jest to trzeba to zabezpieczyc ale to naprawde nic takiego złego. rozszczep taki prawdziwy, duży to juz widac w brzuszku mamy i zaraz po urodzeniu i ma zupełnie inne objawy
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
Kasia Arien ja jestem niefotogeniczna i ismiech na zejeciu pojawia sie tylko przez przypadek zazwyczaj.
Boooziu wiiinko skonczcie ten temat! Ja wypilam tylko 2 radlery bezalkoholowe w lato w upaly ale znowu mam ochote na jakies %. Juz mezowi zapowiedzialam ze jak nie bede karmic to pierwsze co zrobie to zjem zupke amino i popije ja jakims alko
Anisia super ze maluch zdrowy i rosnie jak na drozdzach -
Arien ty czekaj spokojnie na swoje kopniaczki lekarz powiedział ze jestem mała i szczupła a synuś rośnie szybko i łożysko jest z tyłu i że dltatego czuje szybko kopniaczki
Miszka proszę o dopisanie w tabelce mam na imie Karolina no i będzie chłopczyk a termin porodu póki co tak jak jestNasz synuś
cykl starań