X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)
    matko ja juz trace nadzieje ze kiedykolwiek za Wami nadąże!! jedyne wyjście to pójść na zwolnienie hihi :D ale póki co u mnu=ie to nie bardzo wchodzi w grę, tzn jakby była konieczność taka to oczywiście ale póki daję radę to dobvrze by było zebym jeszcze praciowała, chociaz tak jak mówiła Pola cięzko to troche...az dziwne ze człowiekowi tyle sił ciąża zabiera :);)

Arien: śliczne zakupki! jejku ale mnie kusi zeby tez juz coś kupic ale wiem ze jeszcze bardzo wczesnie i powinnam troszke zaczekac no i najwazniejsze poznac płec :) a ten tygrysek jest cudowny!! gdzie go kupiłas???

miszka: kolory świetne!! ja własnie tez chciałabym takie szarości z jakims dodatkiem kolorowym..gdzie to zamawialiście??

kwiatuszek: to koniecznie daj znac jak tam po wizycie :)

haha i na tym byłoby koniec bo mnie wołają bo przyszedł pacjent :/ no wiec miłego dnia dziewczyny i mam nadzieje ze dzis uda mi sie czesciej tu zajrzec zeby byc choc w miare na bieżąco :)

ex2banlianb8bcf2.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, kupiłam Tygryska w lumpeksie :) jak większość rzeczy zresztą :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mnie grypa rozłożyła na maksa i to w ciagu zaledwie pół dnia. Umieram, dawno tak źle się nie czułam. W dodatku u mnie samopoczucie gorsze przy 37 niż przy 38/39 a ja mam wlasnie ledwo stan podgorączkowy. Wszystko mnie boli, dosłownie, łącznie ze skórą i włosami. Dziś nie ruszam sie z kanapy. W dodatku w nocy zmarła moja prababcia, miała 94 lata i do soboty muszę się ogarnąć. A jeszcze ostnio byla u nas na urodzinach męża.

Dorotko ja bym poszła do ordynatora i powiedziala mu, że nie zyczysz sobie, żeby Twoja teściowa miała wgląd do Twojej dokumentacji medycznej. Mąż obiecał babci (tej kóra właśnie zmarła) że drugi będzie syn więc teraz musi dotrzymać obietnicy. Co do szalika nam położna na sr mowiła, że przy takim maluchu to bez sensu bo one i tak nie mają szyji :P

Ewelina lorka fajnie mieć taką młodą siostrę choć pewnie czasem doprowadza do szału :p Ja biorę pregnę plus i pregnę dha

Ada teściu dostał te tuje za darmo od kolegi bo więc nawet jak padną to nie wygenerują nam kosztów. Pogoda sprzyja bo ładnie pada wiec podlewać nie trzeba ;) Chcieliśmy się tylko już zjednej strony odgrodzić od głownej drogi. Zresztą ja mam obawy czy u nas w ogóle coś urośnie bo mamy teren baaaardzo piaskowy z domieszką gliny

Ewelina 6 braci? :O nieźle ! ja mam tylko siostrę młodszą 3 lata

Ada zawsze to jakaś premia :P Do mnie pościel już jedzie, w zasadzie materiał, i czekam aż mama mi uszyje :) Z facetami tak jest, po co zamówić wcześniej, a potem wychodzą takie rzeczy.bardzo łady komplet pościeli, w moim typie :) ile za niego zaplaciłaś? :)

Kasia świetne łupy :) no i super, że udało Ci sie dostac na te warsztaty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 11:09

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, to fakt, jestem dobrze zorganizowana i uwielbiam wszelkiego rodzaju planowanie, z jednej strony bywa to utrapieniem dla mojego otoczenia, a z drugiej często ktoś prosi o wsparcie i przydaje się w pracy ;). Twoje zakupy są bardzo fajne, jakoś to body w kropki szczególnie mi się spodobało :). Myślę, że jak już zgromadzisz wszystko to zobaczysz, że jest mnóstwo sensownych zestawień.

Magda, baw się dobrze na działce :)

Agnieszka, a z jakimi pacjentami masz kontakt? Chodzi mi o to czy jest to raczej interna czy pacjenci chorzy przewlekle?

Dorotko, jak wizyta? Super, że kończycie już kuchnię, kolejny krok do końca remontu.

Od poniedziałku mam problem ze spaniem. Zbyt długim spaniem. Wstałam dopiero 20 minut temu. Niby późno się kładę, dopiero koło 1, bo nie chcę przegapić największej aktywności Franka, która przypada koło północy, no ale i tak 10h snu to strasznie długo. Zazwyczaj budzę się między 8 a 9, ale zasypiam dalej a potem boli mnie kręgosłup. Chyba muszę jutro poustawiać budziki co 15 minut.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamawiałam u tego sprzedawcy

http://allegro.pl/ochranicz-do-lozeczka-120x60-nowy-producent-grg-i5725283112.html

za ochraniacz, falbanę, przybornik i trzy poszewki na poduszkę zapłaciłam 130zł
    zaś już u innego sprzedawcy zamówiłam prześcieradła, bo ten miał dosyć drogie i mało kolorów :) typowej pościeli nie kupowałam i jak na razie się wstrzymuję, jak bedzie potrzebna to w każdej chwili można zamówić

Monia, wracaj szybko do zdrowia, kurcze takie samopoczucie jest fatalne, śpij ile wlecie to pomaga w chorobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 11:16

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, to szybciutko wdrażaj leczenie, mam nadzieję, że masz w domu czosnek, imbir i mleko :). Z temp. Cię rozumiem, ale dobrze, że nie poszybowała do góry.

Przykro mi z powodu prababci:( jednak 94 lata to słuszny wiek i to dobrze, że była w dobrym stanie (tak wnioskuję po jej wizycie u Was).

Ada co do pościeli, to ja uwielbiam takie motywy jak np. w gwiazdki, no i kocham szarości.

Mi lekarz nadal nie kazał brać witamin dla ciężarnych, zobaczymy jak wyjdą wyniki krwi za tydzień. Staram się mieć zbilansowaną dietę, a poza lekami na tarczycę, biorę kwas foliowy, aspargin, wit. D3 i od tygodnia dołączył do tego tran, bo bałam się infekcji, a dodatkowo zawiera DHA

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika kochana, kuruj się! Wiem, że człowiek ma gorsze samopoczucie przy takim stanie podgorączkowym niż przy wyższej temp. Przynajmniej ja też tak mam :) I bardzo przykro mi z powodu prababci.

Patrycja, ja śpię 8-9h. Ale miewam takie okresy, niezależnie od ciąży, że potrzebuje koło 10h. Może tyle właśnie Twój organizm chce spać? Pomyśl, jest jesień, krótsze dni a Ty na dodatek odwalasz kawał ciężkiej roboty związanej z maluszkiem :) Strasznie zazdroszczę okresów aktywności Franka :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, która z Was robiła zamówienie w szafie bobasa?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada ładny kompecik, cena też przyzwoita ale mimo wszystko ciesze się, że mam mamę złotą rączkę. Mam kupiony materiał za 150 zł i z tego zrobi mi 3 komplety pościeli, kocyk mikny z poduchą i obszyje 2 rożki i zrobi ochraniacze na szczebeklki :] pochwalę się potem. Mnie spanie akurat nie pomaga, jak mne bierze grypa to przynajmniej jedną noc jak nie dwie mam na czuwaniu. Nie umiem spać i już, taki dziwny ogranizm

Patrycja trochę w szoku jesteśmy bo babcia w sumie nie chorowała, ale niektórzy tak chyba mają, że po prostu zasypiają i się nie budzą.

Kasia jedna styczniówka zamiawiała i była zadowolona

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka,ile masz spakowanych kompletów ciuszków dla cóerci do szpitala?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, cos mi ucięło w poprzedniej wiadomości. Chciałam napisać wyrazy współczucia z powodu straty prababci <3

Dorota, daj znać jak po wizycie!

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łapcie kochane, może się przyda którejś :)

http://wyprawkabobasa.blogspot.com/

Ale nudy, ale u mnie leje :) taka pogoda depresyjna, że nie wystawiam dziś nosa zza kołdry :)

I jeszcze prosze ---> warsztaty darmowe, ja sie zapisałam :)
    http://www.swiadomyporod.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 13:14

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia u mnie tez nudy, ogarnelam łazienkę bo juz wołała o pomstę do nieba, pomyłam gary i pozamiatałam, teraz leżakuje :) jeszcze jakiś obiad ogarne sle to później.

Zamówiliśmy kafelki z Internetu, postarają sie wysłać jak najszybciej a i zaoszczędziliśmy w ten sposób 200zl :)

Szkoda, u mnie nie ma tych warsztatów :/

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, kurde. Ale ja jestem...u mnie też łazienka woła o sprzątanie, powinnam pranie wstawić a siedzę i marudzę, że nuda :) Ale tak mi się nie chce...oh koszmar.
    Fajnie, że udało się z płytkami :)
    Pamiętam jak my w komforcie wypatrzyliśmy piękne panele. W okazyjnej cenie bo końcówka. I okazało się właśnie, że taka końcówka, że dla nas za mało. I sciągali nam po jednej paczce z całej Polski tak, żeby było dla nas wystarczająco :) I wszystko się udało. Panelki teraz tylko czekają na położenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 13:42

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie na szybko, reszte nadrobie pozniej. W zasadzie na wizycie ok, dal mi zwolnienie, rozwarcia nie ma, szyjka jeszcze dluga i nie mogl jej konca siegnac wiec nic sie jeszcze nie zapowiada. Pytal czy chce masaz szyjki zeby moze cos ruszyc ale nie chcialam i mam podejsc gdybym sie zdecydowala. Palcami dotknal glowki Julki :-)

arien, monika_89, czekolada, natt lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, dobrze, że ok i że mała się jeszcze nie wybiera :) grzeczna dziewczynka :) co do masażu szyjki...moja mama wspomina go najgorzej z całego porodu

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, co na obiad robisz?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia. Tez słyszałam ze masaż szyjki jest masaktyczny :/ może uda się bez tego

Kasia. Dzisiaj bez szału. Będą mielone, ziemniaki i cukinia smażona na maśle.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy mielone w poniedziałek i wtorek :) Zaczyna mi brakować pomysłów na gotowanie. Dzisiaj obiad zjedliśmy dość wcześnie i na pewno będziemy jeść kolacje i kompletnie nie wiem co na nią zrobić...

Dzieje mi się coś ze śluzem od paru dni :/ zalewa mnie baaardzo rzadki, mam uczucie mokrości i jak sprawdzam palcem to to jest konsystencji wody...i oczywiście chodzi mi po głowie myśl, czy to przypadkiem wody sie nie sączą...

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Współczuje złej pogody , u nas dziś znośnie na dworze :) nawet słońce wyszło zza chmur ;)

Kasia a dzięki za linka do warsztatów :) właśnie się zapisałam :P ciekawe gdzie będą prowadzone bo bardzo uogólnili wpisując trójmiasto :D
    Bardzo owocne zakupy widzę :D tylko pozazdrościć :) ciekawe kiedy ja będę mogła z czystym sumienie ponieść się emocjom i zakupić pierwsze ubranka i akcesoria dla maluszka :)

Widzę Julka nie ma ochoty wychodzić :P ale co poradzisz do 20 masz czas prawda ? :) a lekarze coś mówili co w razie gdyby do 20 nic się nie ruszyło ?

Ada pościel śliczna :) ja widziałam ostatnio bardzo piękną pościel w Galerii Bałtyckiej :) ale na razie się wstrzymałam , poczekam jeszcze trochę :) pewno zacznę wariować przed świętami :)

Monika trzymaj się ciepło . Ja miałam też ostatnio stan podgorączkowy - wzięłam jeden apap i pomogło na drugi dzień już tylko zawalony nos miałam . A też czułam , że mnie rozbiera , zaczynały boleć mnie plecy i nogi :/ grypa to najgorsze co można w domu przeleżeć :/ człowiek czuję się jakby ulegał biodegradacji

Ja wczoraj o 20 stwierdziłam , ze ugotuje rosół :D i tak do 23 stałam przy garze :P
    A co tu na drugie zrobić ? chyba nie będe szaleć i zrobię pierś z kurczaka z ziemniaczkami :) dziś mam taakiego lenia , że szkoda mówić :P spałam do 10 podjechałam do sklepu po pieczywo wróciłam zjadłam i poszłam dalej do wyrka :D
    Ale muszę się ogarnać jutro mam gości i muszę przygotować jakaś sałatkę :)

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ