Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje uzaleznienie kazalo mi zajrzec do was
Tez slyszalam.ze masaz ssyjki to masakra. Niech sie samo zacznie za tydzien
Kasia w aptece mozna kupic papierki czy paski lakmusowe chyba i dzieki nim sprawdzicz czy to nie wody sie sacza. Ale mysle ze to sluz. Tez chyba mialam zmienny, nie zawsze o tej samej konsystencji ze tak to ujme. -
Kasia, a kiedy masz wizytę? Jeśli mocno Cię to niepokoi to może zadzwoń do gina i skonsultuj co robić? U mnie też ostatnio więcej i rzadki, ale nie ma go tyle, żebym się zmartwiła, tylko mało to komfortowe.
Ada, super, że z płytkami się udało, ja do siebie też online zamawiałam i super się to sprawdziło, a było sporo taniej.
Rosół gotowany w nocy, skąd to znam, też mnie czasem tak najdzie. A najśmieszniejszy jest mój tata, musi mieć rosół w każdą niedzielę, ale fakt, że robi najlepszy.
Dorotko, no to jest duża szansa, że rzeczywiście się wyrobicie ze wszystkim. Uff. A masaż szyjki brzmi masakrycznie.
Potrzebuję rady, szukam książek, które będę mogła czytać młodemu, pewnie czasami już podczas ciąży, a potem po porodzie. Na pewno kupię ze 2-3 czarno-białe książeczki, żeby rozwijał wzrok, ale myślę też o takich, które będą rozwijały słuch i potem mowę. Na myśl przychodzą mi wiersze, bo są rytmiczne i fajnie mi się kojarzą. Tylko co na początek wybrać? Brzechwa, Tuwim, może macie konkretne wydanie, które polecacie? Ja dla nieco starszych dzieci (tak koło 2 lat) bardzo polecam przygody Pana Kuleczki, są mądre, zabawne i urocze, a dzieciaki bardzo je lubią. -
Kasia, widzę, ze zakupy bardzo udane śliczne ubranka
Ada, uwielbiam takie kominy dla dziewczynek wyglądają świetnie. A kolory w łóżeczku super
Monia, kuruj się przykro mi z powodu prababci.
Tak 6 braci i ja pewnie też miałam być chłopcem, cierpię na hirsutyzm i pewnie to również przyczynia się do moich problemów z płodnością. Wszystko wina taty zabrakło mu materiału na "ogonek" i musiałam zostać dziewczynką z pakietem męskich hormonów
Madzia, odpoczywajcie na wsi
Dorotka, dobrze, że wszystko w porządku. I poród może się zacząć w każdej chwili. moja mama rodziła w ekspresowym tempie i bez żadnych objawów przepowiadających.
Patrycja, śpij póki możesz. Gdy Franuś się urodzi nie da Ci pospać
Do czytania maluszkowi polecam Brzechwę
-
ja leżę i umieram. Boli mnie nawet skóra. Wzięlam apap bo nie wyrabiam chociaż temp w okolicach 37.
Pogrzeb jednak w poniedziałek, mam czas się wyleczyć na spokojnie.
Swoją drogą jakby ktoraś sie zastanawiała nad termometrem na podczerwień to mogę polecić microlife nc 150, u mnie się sprawdził i pokazuje praktycznie tak samo jak normalny termometr
Ada o super, jeszcze udało się Wam zaoszczędzić
Dortoko no to w sumie dobre wiadomości, grzecznie czeka aż skończycie remont. Ja bym tam sie zdecydowała na masaż szyjki, w sumie wolę go niż indukcję, która nei wiadomo czy mnie i moją łabędzią szyjkę ruszy13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
monia to ja dołączam do Ciebie chora chyba mi ta Praga i włóczenie sie po zimnie zaszkodziło ale gardło boli mnie strasznie i generalnie mnie rozbiera na kawałeczki... takze łącze sie z Tobą w bólu i Tobie zycze zdrowia!!
robaczek: chwilowo mam staż na SORze wiec wachlarz pacjentów najróżniejszych i wiem ze nie jest to dobre srodowisko dla ciąży ale cóż...
Kasia z tego co piszesz nie wygląda mi to na wody płodowe wiec raczej spokojnie ale oczywiście trzeba dmuchac na zimno...
Co do wierszy to my z siostrami miałyśmy super książeczke pt "dzieci w lesie" i postanowuiłam ją zamówic bo bardzo dobrze ją wspominam, tylko na allegro da się kupic ale mam wrazenie ze bez niej dziciństwo byłoby niepełne
no nic , ide chorowac -
Cześć mamuśki bo całym dniu jestem w domu i biorę się za lekturę
Dziś z rana byłam na badaniach jutro wyniki, odwiedziłam dentystę na szczęście nie bolało więc jestem zadowolona że obeszło się bez bólu.
Kupiłam sobie nowy biustonosz ciepłe kapcie, komin pod szyję zabezpieczam się przed zimnem mąż już poszedł do pracy.
A nas dziś przyszła dostawa Szafa Bobasa (wrzuciłam zdjęcie na FB) gatunkowo nie mam zastrzeżen, nie widze różnicy w kaftanikach czy to 56 czy 62 ale myślę że powrócę do nich i będę zamawiać jedynie co to pieluchy mi się nie podobają ale ogólnie to chyba ja mam coś na tym punkcie bo mnie póki co w żadnych sklepie nie podobały się nie wiem czemu -
patrycja tak jak obiecałam wrzucam link do wierszy
http://allegro.pl/julian-tuwim-wiersze-dla-dzieci-oprawa-miekka-greg-i5120386642.html
http://allegro.pl/brzechwa-dzieciom-hit-wiersze-kolorowa-klasyka-i4977524083.html
Dziewczynki, zdrowiejcie kochane
Marlenka, widziałam Twoje zakupy! są super, a szary sweterek rewelacja.
Edit. i po co zaglądałam do tej szafy bobasa?! dobrze, że jestem spłukana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 18:11
czekolada lubi tę wiadomość
-
Magda, to będziesz miała niezłą lekturę kocyk herbatę i czytasz nas
Kasia, gratuluję zakupów A co do warsztatów Mama wie na pewno dostaniecie jakieś gadżety a może coś wygrasz. A idziesz sama czy z mężem ?? A propo śluzu mnie też zalewa..i znowu mi się coś przypałętało bo zaczął pojawiać się śluz żółtawy a wkładki czasem co parę minut muszę wymieniać zwłaszcza z rana
Dorota, fajnie że już kuchnia będzie zrobiona. Czekamy na fotki
Ada, bardzo ładna pościel. Jakoś nie przyszło mi połączenie siwy z i fiolet ale to bardzo ładnie wygląda. I super, że kafelki ogarnięte
Monika bardzo Ci współczuję starty prababci i twojego zdrowia. Byłaś u lekarza?? Pewnie leczysz się domowymi sposobami?? Kuruj się kochana :*
Patrycja, myślę że takie poukładanie ma duże zalety ja raczej taka nie jestem
Ewelina, za mną chodzi sałatka grecka mniam...
Agnieszka, Ty też kuruj się
-
Agnieszka to dbaj o siebie jak możesz! Szkoda, że nie możesz uniknąć kontaktu z chorymi. Zdrówka!
Marlena no niezłe łupy U lekarza nie byłam, na razie w ruch poszły herbata z miodem i cytryną, syrop z cebuli, prenalen i rutinoscorbin. Jak do soboty nie złagodnieje to wtedy się wybiorę. Mój ojciec ma znajomego lekarza pediatrę/pulmonologa wiec zawsze mi załatwia prywatne wizyty bez kolejki
ja nawet nie zagladam do szafy bobasa13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Ada, to chyba będę musiała sikać na dwa testy. Wtedy będą dwie na pewno Mam brunatno-różowy śluz: jest plamienie, będzie @. Niestety
Ehh, w akcie rozpaczy i desperacji, żeby nie czekać bezczynnie na @, wzięłam się za sprzątanie. Tak się namachałam szmatą i nawdychałam chemii, że mnie ciśnie w piersiach i na moje szczęście okazało się, że nie mam płynu do mycia podłóg, więc ich nie umyję. Ha! Będą brudneWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 19:12
-
Hej, chciałam Was nadrobić, ale dzisiaj pierwszy dzień w tym tygodniu wróciłam o ludzkiej porze do domu i zasypiam na siedząco. Pewnie tak jak podejrzewałam nadrobię Was dopiero w weekend Ale myślę, ze mi to wybaczycie :*
A tak od siebie tylko powiem, że powiedziałam dzisiaj w pracy o ciąży. Szef jest w porządku. Teraz w najbliższym czasie ma się u nas zacząć remont, a wiadomo jak to podczas remontu - przeciągi, kurz itp. Spytałam czy mogłabym pracować w domu i się zgodził. Powiedział, że na czas remontu ok, a dalej zobaczymy jak się sytuacja będzie rozwijała. -
Ehh znowu tylko z tel przejrzalam na szybko wpisy i odpisze aby to co do mnie pisalyscie. Wybaczcie ze nie odnosze sie narazie do Waszych spraw ale same rozumiecie. Maz wlasnie maluje kuchnie a ja z pedzlem biegam i poprawiam po nim przy fotrynach i miejscach mniej dostepnych dla walka
Ale chwila przerwy sie nalezy
Monia jesli za jakis tydzien nic nie drgnie a juz sie poogarniam ze sprzataniem to pojde na masaz szyjki. Na ta chwile mija sie to z celem jak chce odwlec porod.
A łabedzia szyjka bedzie miala czas sie skrocic tzn oby nie robila tego przedwczesnie ale pod koniec pewnie troszke drgnie. Odkad gin moja mierzyl miala 4cm a pozniej sukcesywnie spadala do 2 cm. Teraz juz nie wiem ile ma.
Marlena kuchnia dopiero sie maluje. Jest spora wiec robimy z niej malutki aneksik w ktorym bede mogla siedziec z Julka jak maz bedzie po nocce a to wiaze sie z kladzeniem paneli a to zajmie troche czasu. Z fotkami to sie nie wyrywam bo meble stare jak swiat to nie ma.czym sie chwalic
Co do pytania odnosnie tego co jesli do 20 nie urodze to 28 mam sie zglosic juz do szpitala i chyba na drugi dzien kroplowka z oxy. Ale ja chyba zglose sie rowno tydz po terminie bo strasznie chce uniknac rodzenia 1.11 to moze dzien wczesniej zaczna dzialac