Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czasu jeszcze troche jest ale roboty dużo...przez ostanie 2 tygodnie udało sie zrobić bardzo duzo w środku, robimy wlasnymi siłami wiec wiadomo jak to jest.
Mąż ma urlop w od pon jeszcze tydzien wiec bedzie pracowała całe dnie.
Zobaczymy co uda sie zrobić od konca miesiąca.
Ja praniem i prasowaniem sie nie martwie to najmniejszy problem, caly czas jestem aktywna , pozatym mama ma bedzie mi prasować .
Dużo macie pieluch flanelowych i tetrowych po ile sztuk bo ja juz zgłupiałam po 10 szt starczy?
U nas w domu teraz sie troche kurzy , maz robi caly czas na gorze wiec ze sprzataniem kiepsko a pozostali domownicy hymm...czekaja az sie wyniesiemy...
Wczoraj bylam u lekarza badania dobre, szyja dobra wiec nastepna wizyta 12.11 a za tydzien usg. mam nadzieje ze maly poczeka grzecznie do terminu:)
U nas podobnie karton na kartonie ... nie jestem z ludzi ktorzy robia wszystko na ostatnio chwile chcialabym miec juz poukaldane wszystko a narazie nic... denerwuje mnie to...
-
Hej jaka tu cisza panuje
Pola, Ada ale macie sny he he widać czego najbardziej brakuję
Karolina, ja też lubie takie momenty kiedy wychodzę z domu, wtedy odczuwam odmienny stan
Ewelina, nie lubimy takich dni oj bardzo ale zbieramy siły i walczymy w nowym cyklu
Agnieszka, a wy co będzie remontować ??
Dorota, hm..może powoli organizm przygotowuje się do porodu i skąd te wszystkie dolegliwości.
Ada, ale Ty to masz fajnie z tymi ciuszkami ciągle coś dostajesz albo kupujesz ja to się mam dopiero z Tobą
Wytłumaczcie mi jedną rzecz pieluchy tetrowe ok wiem do czego służa, ale flanelowe..?? jakoś ich nie ogarniam i nie wiem w sumie do czego mogę je użyć. -
Hej. Ja dalej umieram, ale jest ciut lepiej niż wczoraj. Dziś już przynajmniej nie mam temperatury. Czekam na przesyłkę z materiałem na pościel, ale chyba dziś nie dojdzie bo krąży koło Katowic Pogrzeb na szczęście przesunięty na poniedziałek więc zdążę się dokurować.
Pola no i widzisz bardzo dobrze, ze powiedziałaś szef pewnie też zadwolony ze chcesz chociaż z domu pracować niż walnąć mu l4
Dorotko mam nadzieję, że z szyjką u mnie będzie podobnie Ja wiem, że jako tako do dok nie może zaglądać, ale kurczę położne i lekarze nie mają prawa jej informowac o Twoim stanie
Iwona mi się też wydaje że nie powinnaś uzywać maści rozgrzewających
Ewelina szkoda, że @ jednak ma zamiar się pojawić
Agnieszka ja mam jakieś 17 pieluszek w tym ze 3 bawełniane, reszta tetra
Marlena do wszystkiego, jak gdzieś idziesz i przebierasz bobasa to mozesz podłożyć np a jest grubsza niz terta
co do książek to tak myślałam myślałam i wymysliłam - dzieci z bulerben i karolcia13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Agnieszka, zdjęcie to chyba słabo oddaje, ale ja mam łącznie 21 pieluszek. Chyba 15 tetrowych, dwie bambusowe i 4 flanelowe. Flanelowe są grubsze od tetry, milsze w dotyku i bardziej mięsiste. Te moje są naprawdę milutkie. Można z nich zrobić podkład na przewijak, prześcieradełko do wózka, cienki kocyk na lato i podkładkę wszędzie tam, gdzie będziesz chciała położyć niemowlaka, np. w gościach na kanapie. Dobrze, że wszystkie wyniki wyszły dobrze i nie martw się wcześniejszym porodem, powinniście zdążyć z remontem, choć rozumiem Twój niepokój, bo też nie lubię tak na ostatnią chwilę.
Monika, brak temperatury to zawsze coś, niestety te ciążowe metody nie zadziałają tak szybko jak aspiryna, ale dobrze, że choć lekka poprawa jest.
No ładnie dziewczyny z tymi snami, u mnie to samo, a w tym tygodniu to już sama siebie zaskoczyłam. Codziennie od kilku dni śni mi się poród lub połóg. Poza tym wczoraj śniło mi się, że byłam w psychiatryku i kazałam się leczyć na zatrucie ciążowe, bo cały czas bałam się bardzo o dziecko, a nie byłam świadoma, że już je dwa miesiące wcześniej urodziłam i zajmuje się nim moja rodzina. A potem się o tym dowiedziałam i zabrałam moim rodzicom synka, a on zmienił się w 2-letnią dziewczynkę, która wyglądała jak dziecko z japońskiego horroru (ale blond) i krzyczała, że chce do mamy. A dziś śniło mi się, że się pokłóciłam z mężem i się wyprowadziłam do kolegi ze studiów, którego nie widziałam od kilku lat i uprawialiśmy u niego seks oglądając równocześnie nagrania z wywiadów z psychologii z moim promotorem.Pola 89, czekolada, littleladybird, dmuchawiec, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
Dorota, ja też sądzę, że to już po prostu organizm się POWOLI szykuje
Podobno do tych flanelowych pieluszek bejbisie lubią się tulić
A dziś jest piątek czyli dzień pokazywania brzuuucha! więc...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4488bcf06f28.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6df450971f5.jpg
Był u mnie mój przyjaciel, który zrobił rundę po lumpach i...tadam!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fdeb632182b6.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/706159e8ac98.jpg
PATRYCJA! Przebiłaś chyba wszystkie sny razem wzięte! Ja ze snami dzisiaj na lightowo. Śniło mi się, że miałam orgazm i tak mi delikatnie świta, że faktycznie mogłam go mieć...ale nie wiem
Śmigam na warsztaty, buziaki mamuśkiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 14:44
lotta.89, czekolada, littleladybird, kwiatuszek789, monika_89, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
Patrycja ale sen! Nieźle!
Kasia, wow ale brzuszek. Ślicznie rośnie! Ale super ze masz kumpla który lata po lumpach. Swoja droga ma chlopa gust no ciuszki są śliczne.
Monia zdrowiej. Dobrze ze nie masz temperatury, to najważniejsze.
Padam. Zwalczyłam całą wannę białych ciuszków. Jak ociekną to jutro wstawiam pralkę. Przeraża mnie ta ilość -
Kasia ale Twoj synek rośnie ale brzuszek śliczny, bardzo zgrabniutki i przynajmniej mogą Ci juz np ustępowac miejsca w tramwaju co jest bardzo przydatną kwestią
miszka ja bym tam chciała miec taką ilość dziś długo zastanawiałam sie cereffourze czy nie kupic kaftanika takiego unisex ale maż wyraził zdecydowany sprzeciw...
monia super ze ze zdrowiem lepiej i zycze Ci zeby jutro było już całkiem dobrze:)
u mnie na szczescie przeziebienie sie nie rozwinęło wiec mogłam pójsc do pracy nawet.jak dobrze ze juz piątek piąteczek...przeraza mnie troche jak ja dalej bede pracowac jak z kazdym dniem wracam bardziej wyczerpana z tej pracy -
Właśnie nie wiem czy rośnie bo go nie czuję
A kolega jest gejem, stąd chyba zamiłowanie do lumpów i dobry gust
Wrociłam z warsztatów. Bardzo fajne były. Zebrałam kupe makuatury, trochę próbek, wygrałam poduszkę do karmienia i proszek do prania jelp
-
Dzień dobry, grypa powoli odpuszcza, został katar i kaszel, jakoś sobie z nimi poradzę.
Patrycja no niezłe masz sny!
Kasia śliczny brzusio no i piękne ubranka Ja ruchy poczulam późno (19+5) więc masz jeszcze czas
Aga dobrze, że i u Ciebie ze zdrówkiem lepiej W pracy już wiedzą o ciąży?13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Dzień dobry
Kasia gratuluje wygranej a co trzeba było zrobić żeby wygrać?
Dorota. Teraz to melduj sie min. Dwa razy dziennie żebyśmy wiedziały co i jak na bieżąco
Monia ja po przeziębieniu od tygodnia walczę z katarem i kaszlem, bywają uciążliwe
Aga, troche niebezpiecznie tak w ciąży na sorze pracować bo jednak trafiają tam ludzie bardzo różni. A nie będzie problemu jak na stażu będziesz chciała iść na zwolnienie?
Madzia czy Ty wczoraj nie miałaś przypadkiem wizyty? -
Cześć Dziewczęta, mam nadzieję, że dziś w końcu uda mi się Was nadrobić... Ale mam jedno pytanko na teraz. Rozmawiałyśmy niedawno o wózkach bebetto (nie mam pojęcia ile stron temu to było) i kilka z Was pisało, że też macie upatrzony wózek bebetto, ale inny model niż ja. I ten jeden model pojawił się kilka razy. Mogłybyście mi przypomnieć który to był?
-
Nam się bardzo podoba Pascal, jedną z jego zalet jest brak osi między tylnymi kołami, dzięki czemu facet, stawiając duże kroki nie kopie w wózek, no i pokrowce na kółka... Można wjechać do mieszkania nie myjąc kół po każdym powrocie z dworu. Wygląd jest argumentem oczywistym (dla mnie ) ale ostatnio przyszedł klient do męża do serwisu z dzieckiem w pascalu i spytał jak się sprawuje. Facet nie był zadowolony. I po tym zaczęłam patrzeć na opinie i ludzie piszą, że bardzo szybko przestali być zadowoleni Mam go upatrzonego od ponad roku i chyba będziemy musieli poszukać czegoś innego.
-
Marlena robiliśmy nadbudowę piętra, teraz wykańczamy środek, ważne że okna są , dach zakryty, wełna położona, cześć elektryki już jest cześć hydrauliki ale roboty i tak jest masa. Chcemy sie jeszcze w tym roku wprowadzić.
Czyli ulżyło mi że tylko ja mam zamiar tak szaleć z ilością pieluch:P
bo wy macie podobnie, do mnie również bardziej przemawiają flanelowe, są milsze , a do ulewania i położenia pod główkę na łożeczku też sie sprawdzą.
Patrycja także widze w nich wiele zastosowań
Oprócz tego mam tez kocyki muślinowe wiec zastanawiam sie jeszcze nad pieluchami muślinowymi cebababy ale nie wiem czy jest sens je brac.
Nie mogę się pogodzić z tym że wszystko będzie szykowane na ostatnią chwile lecz sam fakt że może uda się zamieszkać na górze uszczęśliwia mnie:) i jestem w stanie wytrzymac:)
Sny w ciąży są naprawdę jakieś inne ja także miewam jakieś dziwaczne nie stworzone:P
Monia współczuje choroby,mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie lepiej.
Kasia nie martw sie ruchami , nadejdzie czas ze bedziesz miala ich az dość jak bedziesz chciala sie położyć spać to dzidzia będzie robić dyskotekę w brzuszku:)
Ja zamówiłam bebetto holand:)
-
Pola 89 wrote:Nam się bardzo podoba Pascal, jedną z jego zalet jest brak osi między tylnymi kołami, dzięki czemu facet, stawiając duże kroki nie kopie w wózek, no i pokrowce na kółka... Można wjechać do mieszkania nie myjąc kół po każdym powrocie z dworu. Wygląd jest argumentem oczywistym (dla mnie ) ale ostatnio przyszedł klient do męża do serwisu z dzieckiem w pascalu i spytał jak się sprawuje. Facet nie był zadowolony. I po tym zaczęłam patrzeć na opinie i ludzie piszą, że bardzo szybko przestali być zadowoleni Mam go upatrzonego od ponad roku i chyba będziemy musieli poszukać czegoś innego.
Pola mój mąż i ja jesteśmy dość wysocy jak zamawialiśmy wózek to on prowadził go i sprawdzał czy nic mu nie przeszkadza wiec w holandzie tez nie ma takiego problemu:)
A pokrowiec na kółka w holandzie teaz daja wiec musisz sie dopytać , ja mam dość spory komplet w cenie wózka, jedynie parasolke musze dokupic.
Wydaje mi sie ze człowiek jakiego by wózka nie wziął czy na co by sie nie zdecydował zawsze po uzytkowaniu moze stwierdzić że coś mogłobyć inaczej:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 10:57
-
Pola najlepiej w sklepie zobaczyć jak się wózek prowadzi. Mój jest dość duży, i dośc daleko ma tylną oś więc moj mąż w nią nie kopie a też się tego bałam (ponad 180 cm, i nogi wielkości płetw - 47 ). Poza tym jest dość duża gondola więc dłużej posłuży. Wszystko fajnie na zdjęciach, gorzej na zywo jak człowiek zobaczy jak sie składa, montuje poszczegolne elementy
Aga fajnie Wam że już tyle macie My już w tym roku nic nie będziemy robić na budowie poza wyrównaniem terenu. Trzymam kciuki żebyście świeta spędzili u siebie13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
HEj laseczki
Arien ładny brzusio ja wrzucę fotkę we wtorek akurat będzie 15t0d
Dwa dni temu Ciebie zalewało a dziś mnie czuję się jak ślimak
Super , że udało Ci się zdobyć nagrody ja jadę z mężem na te warsztaty we wtorek , ciekawe czy i ja coś wyhaczę
Co do wózków to ja jestem prawie zdecydowana na expandera mondo tylko muszę podjechać do jakiegoś sklepu się przymierzyć do niego