X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola. Często pisaliśmy o bebetto Holland. Ale z wózkami tak jest ze każdy musi przymierzyć do siebie bo każdy czegoś innego oczekuje. Do tego z pozoru podobne modele mogą być różne w prowadzeniu czy użytkowaniu. Ja mam mętlik w glowie bo nie podjęłam jeszcze decyzji. Chciałabym w listopadzie zamówić wózek ale nie wiem jaki!

Aga, ja mam jak na razie 10 tetrowek i 5 flaneli, podejrzewam ze na tym nie koniec ;) moim zdaniem im więcej tym lepiej :)

Kasia a czy na ostatniej wizycie lekarz cos wspominam gdzie masz łożysko? Bo jak na przedniej ścianie to możesz późno poczuć pierwsze ruchy. Ale jak pisałaś o łaskotaniu to mysle ze powoli to jest to :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ja też myślę, że lada moment będziesz pewna ruchów.

Tak czytam o Waszych rozważaniach wózkowych i cieszę się, że mam to już z głowy i bryka młodego czeka sobie na niego. Tylko w styczniu/lutym muszę budkę dokupić.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko po łebkach patrzałam na wózki :) wychodzę z założenia , że mam jeszcze kupę czasu do tych większych gabarytowo zakupów :P
    W ogóle mam jeszcze sporo czasu na jakiekolwiek zakupy :P

A odnośnie ruchów to ja też bym już chciała wiedzieć , że maleństwo sobie fika w brzuszku . Byłabym chyba spokojniejsza , niby nie mam się czym martwić ale takie kopniaczki by mnie uspokoiły :P a tu jeszcze tyle czasu ...

Dziś się coś dziwnie czuję :( cały czas czuję macicę i takie ukłucia lekkie :/
    A pod wieczór idziemy w mężem na urodziny do teściowej i kompletnie nie wiem w co się ubrać :P

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Pola najlepiej w sklepie zobaczyć jak się wózek prowadzi. Mój jest dość duży, i dośc daleko ma tylną oś więc moj mąż w nią nie kopie a też się tego bałam (ponad 180 cm, i nogi wielkości płetw - 47 :P). Poza tym jest dość duża gondola więc dłużej posłuży. Wszystko fajnie na zdjęciach, gorzej na zywo jak człowiek zobaczy jak sie składa, montuje poszczegolne elementy

Aga fajnie Wam że już tyle macie :) My już w tym roku nic nie będziemy robić na budowie poza wyrównaniem terenu. Trzymam kciuki żebyście świeta spędzili u siebie

Oj jak ja bym o tym marzyła:-D
    Dziękuje, za kciuki!

Wiesz zdawalismy sobie sprawę że jak już zaczniemy musimy piąć do przodu, z dwóch pokoju które mieliśmy sypialnia i salon - teraz salon jest podzielony na pół i nie mamy miejsca w nim ...wiec jak mały sie urodzi a my nie zdazymy musimy wszystko w sypialni pomiescic. wiec mam nadzieje ze jakos sie uda chodz czasem tego nie widze.

Jesli wam sie nie spieszy to powoli bedziecie sobie robic, a jaki macie plan kiedy chcielibyscie zamieszkac?

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mężem juz pewni jesteśmy wyboru wózka jeździliśmy sporo i pierw chcieliśmy Quinny modd ale ostatecznie bierzemy Mutsy IGO mają go znajomi z Holandii i są bardzo zadowoleni a sam sprzedawca porównując te 2 marki polecał bardziej mutsy. Do końca roku na pewno zamówimy :)

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina nie wiem czy chcesz kupować nowy czy używany wózek więc pamiętaj że na nowy trzeba czekać. Jedna styczniówka zastanawiała sie nad 2 kolorami - błękitnym i malachitowym. W końcu wzięła niebieski bo dostępny od ręki, a na drugi z powodu dużej ilości zamówień czas oczekwiania ok 3 miesiące więc wiesz :P

Agnieszka my mamy dla siebie całe piętro dla siebie u mnie w domu, ale w przyszłym roku moja siostra bierze ślub i oni mają dostać piętro, a rodzicie mają się przenieśc na dół gdzie my teraz siedzimy. my dostaliśmy działkę. Wiadomo, nikt nas nie wyrzuca, ale wolałabym zwolnić siostrze miejsce. Przecież my nie będziemy mieć całego piętra a oni jednego pokoju u góry u rodziców. Wypadałoby się wyprowadzić do przyszłej jesieni, ale nie wiadomo jak będzie wyglądać praca męża bo ciągle jest niejasna sytuacja firmy. Tym samym nie wiadomo jakie będą zarobki więc troche boimy się wziąć KH a bez tego nie wykończymy domu. Póki co jesteśmy w kropce. Pod koniec roku sytuacja kompanii miała być jasna i chcieliśmy zacząć się rozglądać po bankach a wychodzi na to, że najwcześniej wiosną uda nam się to ogarnąć.
    do świąt jeszcze duzo czasu, prawie 3 miesiące więc skoro tyle już macie to powoli zdążycie wszystko zrobić. Tym bardziej że maż ma teraz wolne. Na początku maluch i tak będzie spać pewnie z Wami więc jakoś wciśniecie łożeczko do sypialni a potem już będziecie na swoim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 15:08

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pier!!! jaka jestem wku.wiona!

Mój teść zapisał się na studia lic, jest teraz na trzecim roku. Oczywiście nie raz musiałam pisać dla niego jakąś prace, ale takie krótkie zaliczeniowe to ok. A teraz wymyślił, że mam mu napisać licencjat! i kurwa nie przyjmuje odmowy! nie rozumie, że nie podejmę się takiej odpowiedzialności tym bardziej jak nie znam tematu. Chyba jak zapisał się na pierdolone studia wiedział, że trzeba będzie napisać prace. No ale lepiej się wyręczyć kimś.
    jezu, ja nie wiem jak mam mu wytłumaczyć, bo a ni on ani teściowa nie przyjmują do wiadomości żeby sam to pisał.
    kurwa, dwie prace napisała i byłam szczęśliwa, że studia mam za sobą i nie muszę do tego wracać, a tu..... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 15:31

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko tyle czasu czekać na karoce dla malucha? :D to prawie jak na samochód xD
    To do grudnia muszę się namyśleć i zamówić :P
    Nie miałam pojęcia , że to może tyle trwać :P

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde ja tak samo napisałam swoje dwie prace pomagałam jeszcze z praca od męża ale zawsze mówiłam "nigdy więcej". No musisz poważnie pogadać z tesciami to nie takie hop napisać taka prace komuś a co dopiero na temat na którym człowiek się nie zna!

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada ale kwach ... niech sam sobie pisze prace , a co Ty jesteś ...
    Jak mu się pisać nie chce to jest wiele osób które robią to odpłatnie ...
    Facet ma tupet ...

Wrzucam dzisiejsze foto :)
    5814da9d5f431db1med.jpg

lotta.89 lubi tę wiadomość

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jak dobrze ze ja zadnych prac nie musze pisac i nigdy nie musiałam :) miałam bardzo cięzkie studia ale na szczescie wszelkie prace mnie ominęły...

miszkaa ja mam staz do konca pazdziernika a potem od listopada juz normalna umowa i wtedy moge isc juz spokojnie na L4 choc szczerze powiedziawszy tak do lutego to bym chciała pracowac... zeby potem miec do czego wracac....

Lorka śliczny brzuszek:) czyli mnie tez może tak za miesiąc juz wypuklic hihi :D narazie mi sie to mało prawdopodobne wydaje :)

a my dzis z męzem wysprzątaliśmy mieszkanie i od razu tak przyjemniej a teraz może jakis filmik na wieczór wiec pełen relax weekendowy :)

miłego sobotniego wieczorku Wam tez zycze!

ex2banlianb8bcf2.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada no ja Cie proszę! co to ma byc? nie dziwię się, że niec chesz podjąć się pisania pracy. Jak jest taki mądry to niech to komuś zleci i zapłaci :/

Ewelina ślicznie, robi Ci się brzuszek :)

mnie maż zostawił, ma imprezę w pracy i siedzę sama w domu. Posprzątane mam, obiad na jutro też. chyba zabiorę się za jakąś książkę

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, super juz brzusio się zaokrągla :)

No teść niby chce zapłacić, ale to nie o kasę chodzi bo przeciez jakbym chciała to mogłabym pisac takie prace na okrągło i tak dorabiać. Ale ja nie czuje się w tym. Swoje napisałam i starczy. A on cale studia sie ślizga i nie wiem jak chce zdać tą obronę. Powiedziałam mu ze pomogę przy pisaniu ale musi sam spróbować i zacząć, nie wiem zobaczymy jak to będzie. Ja do lutego nie mam dużo czasu, a po porodzie nie mam zamiaru siedzieć nad książkami :/

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego wszystkiego zapomniałabym przywitać dzisiaj 6 miesiąc! :D

monika_89, Kasiarzynka, lotta.89 lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada to jak chce płacić to niech zapłaci komuś obcemu, a nie Tobie. Malo masz swoich spraw?
    Gratuluję 6 miesiąca, leci ten czas :) mi belly pokazuje 7, ale wg mnie jeszcze tydzień. Liczę wg tp :)
    na pierwszej stronie możesz ursie dopisać Kornela ;)

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie jednak poddaje z nadrabianiem Was.
    Nie mam sily, od czwartku praktycznie calutkie dnie na nogach jak maz w domu.

Aby szybko napise ze poza ogolnym zmeczeniem wszystko ok, hydraulicy zrobili dzisiaj co powinni i dzialaja grzejniki jak nalezy, przemeblowalismy dzisiaj pokoj na przyjscie Julki, jutro bede konczyla sprzatac i ogarne jej lozeczko. Kuchnia co raz bardziej przypomina kuchnie, prawie w szafkach poogarniane.
    Dla uwienczenia remontu kupilismy lozko (na raty bo remont nas splukal) i w pon przywioza :-)
    Mam troszke nowych ciuszkowych fantow od meza ciotki i ja kupilam jej polspiochy polarkowe. Fajne na chlodniejsze noce czy jakis zimowy spacer.

A Jula chyba lubi to moje ciagle chodzenie bo jak jestem na nogach to spokojna jest a jak siadam to szalec zaczyna ;-) w ogole sie nie czuje ze za w zasadzie 2 dni mam termin :-)

Sorka ze tak tylko o sobie ale chyba same rozumiecie moja gonitwe remontowa :-P

Buziaki Mamuski :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 22:58

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:32

wnidtv73dpzdszlc.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade do szpitala

Kasiarzynka, lotta.89 lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Dorotka trzymam kciuki! Odezwij się kochana!

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka !!! Kciukamy z calych sil i czekamy na wiesci

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ