X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wymyślajcie mi tu sposobów na mycie podłóg bez odpowiedniego specyfiku :P o płynie do naczyń pomyślałam, ale nie skorzystam. Znalazłam sobie wymówkę i nie umyję podłóg :P
    Ada, zrobię jutro test (jeden ;) ) dla świętego mojego spokoju ;) i żebym miała nad czym popłakać :P

Pola, świetne wiadomości. Taki szef to skarb. Moja szefowa kiedyś wprost mi powiedziała, że ona woli, żebym jednak w najbliższym czasie nie zaszła w ciążę :( w przyszłym roku odchodzi na emeryturę...

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wraca stary laptop to nadrobić i będę mogła podpisać:-) wizyta u endo nic nie wyjaśniła albo to ja niekumata jestem:-\ będę się konsultować z innym.

Mam pytanko czy można w ciąży używać maści rozgrzewajacych? Jakoś krzywo spalam i nie mogę głową ruszać:'(

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola super, że w pracy spotkałaś się z taką miłą reakcją

Dorcia, miałam Ci pisać, dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, która ma termin na 27 października. była tydzień temu u lekarza, który powiedział jej, że szyjka jest już skrócona na maksa więc niech się w każdej chwili szykuje na akcję, a tu cały czas cisza.

Ewelina no i dobrze, a niech nie bedą umyte :P

Iwona, chyba maści rozgrzewające nie są wskazane, tak mi się wydaje

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane za pocieszenie ze śluzem :) byliśmy z mężem w centrum handlowym, zjadłam kawał czekoladowego ciasta i myślałam, że to ruszy Tomaszka, ale niestety :( coraz częściej wydaje mi się, że w ogóle go nie czuje i tylko wkręcam sobie, że jakieś poburkiwania to może być on :/
    Wizyta za tydzień, mam nadzieję, że zrobi mi USG i wszystko będzie w porządku...wracając byliśmy w aptece po te paseczki lakmusowe, ale nie było. Obok jest sklep z takimi chemicznymi bambetlami, już zamknięty o tej porze, ale mąż powiedział, że jutro podjedzie :)
    a na warsztaty jadę właśnie z nim.
    Ewelina little - ściskam Cię!
    Co do wierszy raczej nie pomogę. Z dzieciństwa pamiętam dzieci z Bulerbyn, doktora Dolittle, Detektywa Tutama i Małego Księcia. Tata mi czytał :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadłam lapka bo chwilowo nie jestem potrzebna mężowi ;)

Kasia dojrzalam półspiochy z pepco w gwiazdki w Twoich łupach :D Tez takie mam i do tego kupiłam bodziaki z długim rękawem i komplecik fajny wyszedl. Nie wiem czy na metce nie napisali ze są chłopięce ale Julce też bedzie w nich dobrze. Wziełam jee na później w rozmiarze 68.

Ada super poszewki. Kolorki mega :) Tez bede chciala poszewki kupić bo jak narazie mam wszystkie od ciotki po siostrzeńcu i nie szalałam z nowymi aby ciupkę kasy oszczedzic. Link juz sobie zapisałam i jestem szoku bo tyyyle kolorów ma do wyboru ze az ciezko sie zdecydowac na jakis :)
    Co do czapeczki to chyba wybiore sie do jakiegos sklepu i zobacze co maja.
    Fajnie, ze zaoszczedziliscie na kafelkach :) 200zł to juz sporo kasy :) w sam raz by cos dla Klary kupic :D

Monika strasznie mi przykro z powodu smierci prababci :( i jeszcze do tego choróbsko. Kuruj sie szybciutko bo sobota tuż tuż i zebyś na poggrzebie się nie dorobila :/
    Moja teściowa nie ma wglądu w dokumentację ale przez to ze zna pewnie lekarzy, polozne i pielegniarki to moze podpytac co i jak u mnie i małej.

Patrycja chyba franek i Julka sie zgadały bo moja tez koło połnocy najmocniej szaleje. Ostatnio bardziej nocą i rankiem niz w dzień. Ciekawe czy przełoży sie to na jej cykl dnia i nocy. A Ty spij ile mozesz, widocznie organizm tego potrzebuje.
    Tak teraz zastanawiam sie nad wiiitaminami i mój gin nie właczył mi witamin/zelaza od razu tylko dopiero jak ciutkę mozniej spadlo zelazo. Dopuki było troche ponizej normy to nie zlecal nic.

Kasia szczerze to juz nie pamietam co Julce spakowałam do szpitala :/ musz ew koncu siebie przepakowac w wieksza torbe bo w mniejszej nie mieszcze tych wszystkich szpargałow to zerkne co i na tam ma. Ale chyba miałam cos dorzucic z ubranek. Aaa no i spakuje trzecia torbe juz na wyjscie bo maz nie ogarnie co ma zabrac :P

Co do sluzu to chyba najwiecej go mialam w I trymestrze a najmniej teraz. Ale nigdy jakiegos wielkiego zału nie było z ilością na wkłądce a jak gin na wizycie kontrolowal to zawsze był ok.

Ewelina Little w ciazy nie da sie na zapas wyspac. Albo milion razy wstaje sie do kibelka albo pozniej niewygodnie brzez brzuch :/ chyba przed ciążą mozna jedynie dobrze pospac. Ciąza i zapewne później przy dziecku to juz niestety nie to :/
    Może brunatny śluz jeszcze o niczym nie swiadczy i jednak @ nie dotrze.

Podpinam sie do pytania o wiersze. Mam jakies w domu ale w sumie calkiem wyleciało mi to z głowy aby rozejrzec sie za jakimis kciążkami. Ehh strasznie nie lubie na głos czytac :P

Anisia zdrówka!

Marlena zaraz zajrze na fb oblookac Twoje zakupy z Szafy bobasa. Kiedy masz lekarza aby mogl zaradzic na infekcje?

Pola dobrze, ze masz juz za soba rozmowe z szefem. I fajnie, ze sie zgodził abys na czas remontu pracowała w domu. Nie bedziesz musiała wstawac o 5.10 :D

Iwona nie mam pojecia czy mozna masci rozgrzewajace stosowac ale ja chyba bym sie bała ryzykować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 20:16

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komputera nie będzie:-\ aco do maści tez się boje ryzykować siedze otulona szalikami...Boziu u mnie jak nie urok to sraczka...

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara dołącza do nocnych markow Julki i Franka :P tez lubi późnym wieczorem potańczyć. Docia. Ciężko bylo sie zdecydować na kolor pościeli bo wiele mi się podobało :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota znalazłam cos takiego na zimę

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4841386095

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tylko na sekundke, bo jestem w szoku, co mi siesnilo :/ zlopalam wino wiedzac, ze jestem w ciazy... A to w sumie dziwne, bo ja nawet nie bedac w ciazy praktycznie nie pije alkoholu. Sporadycznoe (raz na 2-3 miesiace) jakis drink albo lampka wina, a tu taki sen :O

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola mnie obudziły wyrzuty sumienia bo śniło mi się ze ciąży paliłam trawkę! O.O

Boże co my mamy za sny. Idę dalej spać. Dobranoc :)

Pola 89 lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mi się tez siły głupoty ale już się nad tym ani nie rozpisuje bo serio sny szaleją ;)

Ada pościel śliczna dziś odpale laptop i pooglądam resztę na swoją zamówię jak juz będzie wiadomo które łóżeczko bierzemy choć w sumie chyba jesteśmy zdecydowani juz na konkretne :)

Wczoraj cały dzień poza domem :) pierw kawa w Starbucks z koleżanką i ciacho uwielbiam takie wypady ;) i w pracy z l4 i trochę plotek ;) a na koniec kupiłam sobie kurtkę zimowa choć wcześniej obiecywał sobie ze nie kupię ale no taka fajna była limonkowa ze musiała być moja ;) potem pojechałam z mężem trochę po załatwiać i wieczór juz był ;) ten tydzień mi tak przeleciał ani nie wiem kiedy a już piątek

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań

Wysłany: 16 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Melduję z rana, że nie zrobiłam jednak testu. Nasikałam do kubeczka, ale stwierdziłam, że szkoda patyka :P

Dziś już plamienie na czerwono, więc @ w ciągu dnia się rozpędzi ;) Wczoraj miałam doła, ale dziś jest lepiej. Mąż mi pomógł, bardzo go potrzebowałam i moje życzenie się spełniło: wrócił wczoraj :D

Dorotko, czasem nawet przed ciążą nie da sie pospać. Ja normalnie milion razy chodzę sikać, a co będzie jak będę w ciąży? Leżałam w szpitalu w sali z dziewczyną w 8 miesiącu i stwierdziła, że nawet ona tak często nie chodzi w nocy do toalety jak ja :P

Udanego dnia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 08:42

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, super ze mąż przyjechał, razem zawsze jest łatwiej nieść takie dni. Ale kochana, zbieramy moc wirusów dla Was! Przykro mi ze tak wyszło :(

littleladybird lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja też jestem zadowolona z ubranek z Next ,mam malutko wiec mam zamiar jeszcze domówić,
    Sporo masz już rzeczy , ja mam zamiar zoopatrzeć się w rozmiar 62 po około 10 szt a 68 po 5 szt potem dokupię.
    Nie wydaje Ci się ze pieluszek masz za mało?
    Albo ja tak szeleje z ilością:P

Ada cały czas działamy ale sporo tego wszystkiego, a czas leci...
    za miesiąc mam zamiar zobaczyć jak to wszystko idzie i podejmiemy decyzje co dalej.
    Wstrzymujemy się z rzeczami małego-miejsca brak...
    ale widze ze ty szalejesz:D
    Ada my kafeli do kuchni kupiliśmy u siebie w sklepie, w bardzo atrakcyjnej cenie, mieli koncowki ale my duzo nie potrzebowalismy, moze poszukaj przez neta tych samych czasami te co sa w castoramie sa tez w innych sklepach. ja widzialam kilka modeli w necie i w castoramie

Ewelina ja biore Femibion 2 wiecej lekarz mi nie zalecił .

Dortko ja mam zamiar założyć cienką czapeczke a na to jeszcze jedną. :)
    Dorotko widze że u was także wszystko na ostatni moment z remontem. u nas bedzie podobnie... chociaz nie wiem jak to przezyje bo nie potrafie czegos robic na ostatni moment a tu tak bedzie. miałam byc o tej porze zapakowana do szpitala malego rzeczy juz uprane itd a miejscac brak:/

Ada fajny ochraniacz:) taki okrągły:D

Monia zdrowiej!

Patrycja ja nie pomogę w sprawie książek, jednak tez jestem za czarno białymi książkami na początek, potem dziecko widzi kolor czerwony wiec takie tez polecam, jak również hamaki o których mówiłam wcześniej.

Kasia ja mam bardzo duzo sluzu takiej wody i lekarz powiedział że nie ma co sie przejmować ważne aby nie swedziało i nie piekło.

Pola fajnie że powiedziałaś szefowi:)

Ewelina wysyłam moc wirusków na przyszły miesiąc:-D

Przepraszam jeśli kogoś ominełam ale tak duzo piszecie i ciężko was nadrobić.

littleladybird lubi tę wiadomość

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png

Wysłany: 16 października 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam po dziwnej nocce.
    Polozylam sie przed polnoca spac a chwile po 1 obudzily mnie mdlosci i chcialo mi sie wymiotowaxlc. Ale wstalam, posiedzialam chwile z mysla "nieee tylko nie czyszczenie sie" i powoli przeszlo. Przewietrzylam w pokoju i zasnelam. W miedzy czasie jeszcze albo snilam albo cala spocona sie obudzilam w doleczku miedzy brzuchem a cyckami. A rano pobolewanie brzucha mnie obudzilo i za chwile drugi raz zabolalo i puscilo. I znowu mysl "nieee tylko nie skurcze". I przeszlo. Zaczynam sie bac nocy :-/

Ada pomyslowy ten komin czapka ale jak zobaczylam ze to 100% akryl to zwatpilam.

Ewelina lotta moze cos z pecherzem masz albo za duzo wieczorem pijesz i dtad te siusianie nocne?
    Przykro mi z powodu @ :-(

Sny jak zwykle niczego sobie macie :-D

Aga moze jeszcze zdazycie sporo ogarnac. Kilka tygodni jeszcze macie na remonty. Duzo jeszcze Wam zostalo do zrobienia?
    Na Twoim etapie mialam juz chyba ciuszki gotowe albo je konczylam. Pozniej ciezko juz stac nad deska i jeszcze dociskac zelazko aby sie doprasowaly niektore ciuszki. Najmocniej z tetrowkami sie nameczylam. No i jednak waznr zeby polezaly troszje i zlapaly domowej flory bakteryjnej.
    Ale łącze sie w bolu remontowym :-*
    Ja dzis bede miala juz szafki powieszone wiec pomyje i poukladam sobie wsio. Jutro hydraulik wiec w niedziele generalne sprzatanie. W sam raz aby bujnac mala na jej TP :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 09:19

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga może jednak uda Wam sie wyrobić. Trzymam za to kciuki chociaż rozumiem jak takie szykowanie na ostatnio chwile może być denerwujące. Ja juz tez mam braki miejsca na rzeczy. Tym bardziej ze mam tez zaopatrzenie do nowego domu. W pokoju mam same kartony.

Właśnie poprzeglądałam ciuszki i ruszyłam z pierwszym praniem ciuchów używanych. Wczoraj wieczorem szwagierka wpadła z cala reklamówka body z lumpa :)

Dorota. Oj nie zauważyłam tego akrylu, model mi się spodobał :)
    Ale super ze juz ze wszystkim kończycie wiec spokojnie niedługo możesz zacząć rodzic :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 16 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada model bardzo fajny :-)
    W loveli pieprzesz ubranka?

Ja dzis musze paczke odebrac z poczty bo mojego ciotka wyslala nam przez pol Polski dla Julki ubranka. Tez uzywane bo powiedzmy ma dobry dostep i wybrala troche. Wczoraj z poczty podjechali z tym ale zanim wyszlismy to juz tylko awizo bylo :-/

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 16 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak teraz pomyslalam ze nie wyobrazam sobie w ciazy pracowac na lumpie. Chyba caly dzieciecy asortyment bym pierwsza przegrzebala :-D

monika_89 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 16 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wiruski :)
    Dorotko, wyczytałam ostatnio, że częstomocz, tak jak wypadające włosy, to też objaw niedoczynności tarczycy. Mam niedługo wizytę u endo, wiec zapytam ;)

Już się @ nie martwię, nowy cykl = wizyta u ginki i może w końcu zaczniemy stymulację jajników. Kiedyś bardzo przeszkadzał mi ciągłe chodzenie do wc do tego stopnia, że prawie nic nie piłam. Jednak wolę biegać i siusiać co chwilę, niż się odwodnić ;)

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota. Jak na razie namaczam w Oxi odplamiacz do białego, bo jak na razie zabrałam sie za białe rzeczy. Później wypiorę w loveli bo juz mam zakupiona i do koloru i do białego.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ