Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia cieszę sie ze mogłam pomóc :) a masz juz jakąś szkole upatrzoną?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja juz tez oglądałam szkoły rodzenia i zdecydowaliśmy się na tą ze szpitala w którym będę rodzic ale tam zapisy dopiero w 26 tc wiec jeszcze czas.

U nas weekend minął w towarzystwie przyjaciół :) w sobotę u znajomych był pies na którego raz mam alergie a raz nic. Tym razem był dzień alergii na psa wiec nie posiedzielismy za długo bo tak kochałam ze i ja się męczyłam i dziecko bo cały czas kopał.

Wczoraj byliśmy u innych znajomych ;) ich syn ma za miesiąc roczek :) ile dzieci dają radości to niemożliwe :)

A ja dziś walczyła dzielnie ze zdjęciami wybrałam jakieś 250 zdjęć i wysłałam do wywołania i w końcu ogarnęłas również zdjęcia z podróży poślubnej w formie foto książki juz się nie mogę doczekać odbioru ;)

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • arien Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, tak, chcę zapisać się do szkoły rodzenia w szpitalu, w którym chcę rodzić. Muszę tam jutro zadzwonić i dopytać dokładnie co i jak :) Ogromną zaletą jest to, że jest bezpłatna :) A Ty wybierasz sie sama czy z mężulem?

Karolina, wiem, że będę nudna, ale muszę to napisać...zazdroszczę ruchów :D Fajny miałaś weekend, też taki chciałabym mieć...może już niedługo jak skończymy ten cholerny remont.

W ogóle powiem Wam, że mam milion pytań do Doroty. Różnych różniastych, może być, że czasem głupich, ale jest jedyną osobą, która ma to tak na świeżo :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no sama byłam zaskoczona ze tak szybko poczułam małego bo jak czytałam to wszędzie pisało ze w okolicach 21 tc czuć ruchy. Choć bardzo lubię z rana i z wieczora czuć go to tak uspokaja mnie ;) wiec czekaj na swoje kopniaczki :*

A pytań do Doroty tez mam sporo ;) we wrześniu była koleżanka z córeczka która mieszka w Holandii i miałyśmy babskie spotkania i pytalysmy ja o wszystko ;)

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • arien Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie brakuje mi takiego pytania o wszystko :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia. Teraz idę sama. Jak rozmawiałam z położna to mówiła ze w grupie generalnie panie same przychodzą chyba ze są zajęcia z kąpieli czy pierwszej pomocy to wtedy mówi żeby przyjść z osoba towarzysząca. Ogólnie mam kilka koleżanek w tej grupie wiec mam nadzieje ze będzie fajnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 16:46

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam szans Was nadgonic. Widze ze jakies wizyty dzisiaj lub wizyta i jesli jeszcze jest przed nia lub nimi to kciukam :-)

Ada ciekawe jak bedzie na szkole rodzenia :-)

Kasia Arien pytaj o co chcesz :-) w miare mozliwosci odpisuje a jesli cos pomine to pytaj jeszcze raz :-)

Jak mnie wkurzaja z personelu. Nie potrafia zamykac za soba drzwi. Ja caly czas domykam po nich ale ile to mozna wstawac ze szwami :-/ kurna Afryka :-/

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 19 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to kciukajcie za moja cierpliwosc bo o 19 tesciowa bedzie u nas :-/

dmuchawiec lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak dziewczyny co do dyskusji o przesądach: https://www.facebook.com/1597782547155986/photos/a.1597783323822575.1073741828.1597782547155986/1636349073299333/?type=3&theater

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie :) Wszystko dobrze. Szyjak sie nie zmienia jest tak jak byla :) Z Niunia wszystko dobrze :) wazy 1200g:)serduszko bije 140/min Lekarz byl tak mily ze pokazal mi ja w 4d dal kilka zdjec a zaplacilam jak za zwykle :)nie moglam oderwac od niej oczu slodkosobie spala:) troszke sie pokrecila :) specjalnie dla taty wyciagnela raczki i pokazala paluszki (maz sie ostatnio o nie pytal) Luteine bede brala jeszcze przez ok 6 tyg tak powiedzial lekarz :) ale jestem zadowolona:) az mi sie mordka cieszy:)
    Ide zrobic sobie cos do jedzenia bo jestem strasznie glodna;/ pozniej wrzuce wam zdjecie:)i was nadrobie :)

Pola 89, kwiatuszek789, littleladybird, lotta.89, natt, dmuchawiec, monika_89, czekolada lubią tę wiadomość

• Pola 89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie ma szans... naprawdę chciałam Was nadrobić, ale nie dam rady :/ :( Postaram się być chociaż w miarę na bieżąco, ale i tak najczęściej czytam Was na telefonie w drodze do lub z pracy i ciężko odpisywać. Źle mi z tym, że wypadłam z obiegu, ale po pracy już nie daję rady :(

Dzisiaj byłam na badaniach I trymestru. Kilka odbiega od normy, ale lekarz napisał, że są ok. Dla ciężarnych normy są pewnie troszkę inne. Zostawiłam dziś w laboratorium 298zł. Cale szczęście później już nie będzie takiego pakietu.

Wydaje mi się, że kiedyś pisałyście coś na temat spania na brzuchu. Ja bardzo lubię i najczęściej sypiam na brzuchu, ale moje piersi chyba dbają o to, żebym się od tego odzwyczaiła :P Dzisiaj w nocy położyłam się na brzuchu i obudził mnie tak koszmarny ból piersi, że natychmiast musiałam zmienić pozycję. Ciekawy sposób ze strony organizmu na ochronę groszka :P

Dorcia, widzę że obsługa średnia Ci się trafiła. Trzymam kciuki za Twoją cierpliwość - nie uduś teściowej :P

Jeśli dzisiaj są jakieś wizyty to trzymam mocno kciuki!

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. widzę, ze kciuki nie były już potrzebne, ale w zamian za to gratuluję, ze wszystko jest w jak najlepszym porządku :) <3

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc

Wysłany: 19 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona gratuluje :-) czekam na fotki :-)

Pola wazne ze lekarz powiedzial ze sa ok. Nie martw sie tylko ze cos jest nie tak.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dziwna ta alergia razz jest raz jej nie ma :) foto ksiazka fajna sprawa tez chcialam ale moj nie;/

Kasia poczekaj jeszcze troszke i poczujesz ruchy :)

Dziewczynki ciekawa jestem jakie macie pytania do Doroty:) moja siostra jak urodzila to nic nie chciala gadac teraz jak ja jestem w ciazy to troche mowi ale malo;/ wiec pewnie do was z pytaniami dolacze:)

Ja zaczynam powoli zalowac ze sie nie zapisalam na zajecia w szkole rodzenia;/ maz odrazu powiedzial ze nie bedzie ze mna jezdzil ze wzgledu na prace;/

Dorotka kciukamy dasz rade:) zawsze mozesz powiedziec ze jestes zmeczona i niech sobie juz idzie:)

Pola jak lekarz mowi ze jest ok to tak napewno jest:)

To ja mam pytanie moglam zapytac lekarza ale jakos nie przyszlo mi to do glowy;/ czy przy braniu luteiny mozna sie seksowac?

wrzucam fotki troche malo widoczne ale na nowym kompie nie umiem jeszcze ich zmiejszac wiec wykorzystalam starego:D

2mrh7vc.jpg

Kasiarzynka, littleladybird, kwiatuszek789, natt, czekolada lubią tę wiadomość

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona gratuluję! My po luteinie normalnie uprawialiśmy seks i nic to nie zaszkodziło.

Dorota napisz jak tam po wizycie teściowej.

Ja po pierwszych zajęciach w SR. Bylo spoko. Luźna pogawędka z położną na każdy temat. A i w drodze powrotnej odebrałam pajace zakupione przez grupę na facebooka. Wrzucę fotkę na naszą grupę :)

100krotka:) lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, fajnie, że SR spoko :) a ciuszki sliczne :D

Iwona, bardzo się cieszę :) zajebiaszcze zdjęcia :) My tez sie seksimy przy luteinie, ale lekarz mówił, żeby sie seksić przed aplikacją.

Dorotko...od czego by tu zacząć...po pierwsze, do czego porównałabyś ból porodowy? Po drugie czy nacinanie krocza boli? a szycie? Czy zrobili Ci lewatywę i czy...no wiesz, nie popuścilas. Sorry za to pytanie, ale słyszałam, że to się zdarza i chciałabym wiedzieć czy rzeczywiście...

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia. Bardzo trafne pytania ja chetnie tez się dowiem. Dzisiaj pytalam położną o nacinanie krocza i powiedziała ze generalnie starają sie chronić krocze i lepszej jest naturalne pęknięcie bo lepiej sie goi. A nacinają w ostateczności. No właśnie Dorcia a jak to bylo u Ciebie? Bo chyba na fb wspomniałaś o nacinaniu.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i może będziecie zainteresowane, w następny poniedziałek w lidlu będą dresy niemowlęce.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki:) ja oczywiscie na wizycie myslalam niewiadomo o czym a 6 tyg to dlugo;/ maz napewno sie ucieszy :)

Tez czekam co nam tu Dorota odpisze na Kasi pytania:)

Ada tak piszesz ze w sr spoko ze ja jutro zadzwonie i sie zapytam czy mogla bym dolaczyc najwyzej bede chodzic sama:)

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona dzwoń śmiało. Moj jest zadowolony ze nie musi ze mną chodzić :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ