X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nie ma szans na wyjscie jutro bo do jutra w inkubatorze bedzie.

Ja wlasnie z kapusta na cyckach leze i za jakies 5 min wskakuje pod prysznic po tez tak mi zalecili. Chociaz jeden juz wczesniej zaliczylam. Oby pomoglo.

Reszte poczytam pozniej bo nawet zle sie pisze z tym bolem.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota ja leżałam z ciepłą pieluchą na cycach i trochę pomagało.

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona jeszcze możesz wziąć rutinoscorbin. Szybkiego powrotu do zdrowia.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Monika, zebeeerka :) Jaka pychota. Ale ja staram się nie jeść tłustego mięsa, szczególnie wieprzowiny, to memu zdrowiu nie służy. Ale kocham <3 Ale za to natchnęłaś mnie na jakiś gulasz z kaszą i surówką z kiszonych ogórków :) A tak w ogóle to powiedz, u Ciebie zawsze są dwa dania na obiad? Ten Twój mąż to ma z Tobą dobrze :) Ale ja samej siebie tez nie poznaje bo codziennie jest jakiś domowy obiad do zjedzenia :) I to od dłuższego czasu już. Chyba robię się prawdziwą dobrą żoną :)
    A tak z ciekawostek zabawnych. W niedziele byliśmy w tesco i wąchaliśmy różne płyny do mycia podłóg. I jak powąchałam cytrynowy to dostałam autentycznego ślinotoku :) A dziś zjadłam pół kg śledzi i byłam dokupić...i tak marudziłam z moim jedzeniem, że takie przerwy długie robię, bla, bla, bla. A teraz chodzę non stop głodna. Na obiad był kapuśniak po którym zdążyłam już zjeść gorące maliny z lodami i dwie kanapki ze śledziem i mam poczucie, że jeszcze bym coś zjadła chętnie...eh. Zaczyna się :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia przez Ciebie musze iść zjeść kanapke :/ rozbudziłaś moj żołądek a dopiero zjadłam gruszkę i banana.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry Ada :D

miszkaaa lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Dorota ja leżałam z ciepłą pieluchą na cycach i trochę pomagało.
    Tez juz to zaliczylam :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja zawsze robię żeberka w woreczku w piekarniku i w ogóle nie daję tłuszczu do nich :) U mnie często dwa dania bo ja uwielbiam zupy a mój mąż musi mieć coś konkretnego, dla niego obiad bez ziemniaków to nie obiad ;) poza tym uwielbiam gotować :D Kurczę teraz bym zjadła śledzie a nie mam :P

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żeberka w woreczku mówisz? Ale to knorra czy w rękawie ale Twojego przepisu? Oh, to tak jak mój. Mój z kolei nie uznaje obiadu bez mięsa a jutro serwuje na obiad nalesniki z serem :) bidula :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, często jest tak, że coś piszecie o jedzeniu i zaraz lecę do lodówki :). Ostatnio szwagierka spytała czy można w ciąży grzyby, no i musiałam lecieć do biedronki po pierogi z kapustą i grzybami. U mnie dziś wyjątkowo dwa dania, choć jedno na obiad a zupę mąż zje na kolacje. Pierś kurczaka z ziemniaczkami i ogórkiem konserwowym i pomidorowa z ryżem. A jutro planuję kapuśniak właśnie. W czwartek chyba będzie wątróbka cielęca z cebulką, a dalej jeszcze nie wiem.

A ja nie lubię żeberek, są dla mnie zbyt tłuste, w ogóle nie lubię tłustego mięsa i gulasz itp. robię z szynki. Przynajmniej nigdy nie miałam problemów z cholesterolem :)

Dorotko? Działa kapusta?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja gulasz robię ze...schabu :D a wątróbkę też bym zjadła, oj taaak! <3 Ale żarłok ze mnie :D

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, mój mąż tak samo. Nie uznaje obiadu bez mięsa, a zupy je ale nie przepada. Bo ja twierdzi " po zupie to sie żaby legną w brzuchu :P "

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az sie glodna robie ;/ a nie mam sily zwlec sie z lozka do lodowki;/

• czekolada Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po :-) Jakub dziś słodko spał na obrazie 3d nie chciał w ogóle pokazać twarzy a jak już był moment to tak słodko zakrywał je rączkami. Waży 559g i pomiary wskazują że jest cały czas o tydzień starszy :-P Kocham <3

miszkaaa, 100krotka:), littleladybird, natt, monika_89, Kasiarzynka, arien lubią tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenko gratulację. Ale duży chłopak z niego! Super! :D

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, jak piersi? Mam nadzieję, że coraz lepiej i pokarm popłynie <3

Ja wpadłam w lekkiego doła. Wrócę do Was, jak się z niego wygrzebię :(

Buziaki <3

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia różnie, czasem kupuje gotowca a czasem robię sama. Używam przyprawy do żeberek a jak nie mam to wrzucam to co mam pod ręką a to wszystko do rękawa do pieczenia, wszędzie taki kupisz, ucinasz tyle ile potrzebujesz. W zasadzie tańsza wersja wszystkich gotowych dań z woreczka

Patrycja wątróbka, mniam! uwielbiam z cebulka i jabłkiem a do tego surówka z kiszonej kapusty :D Ja do zeberek tez nie pałam miłoscią, ale mąż uwielbia więc czasem zrobię

Marlena super wiadomości, duży chłopak :)

Ewelina co się dzieje? :*

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama do końca nie wiem. Mam "ryczący" dzień. I boję się wszystkiego. Boję się kolejnych porażek, wizyty, którą mam 26.10., boję się, że lekarka nie da mi nic na stymulację owulacji, boję się, stymulacji, boję się, że nigdy nie będę w ciąży, boję się samej ciąży. Masakra jakaś.
    Nie cierpię być sama, mąż wraca dopiero w piątek. Bez niego jestem słaba :( od poniedziałku do piątku wegetuję, odżywam w piątek wieczorem i od poniedziałku powtórka.

Nie martwcie się. Przejdzie mi.
    Dbajcie o siebie i o maleństwa :) <3

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko kochanie., jak mamy sie o Ciebie nie martwic?! Chyba calkiem szalałaś! Potrzebujesz utulenia? Utulimy! <3 może nie zastąpimy Twojego męża ale zrobimy co w naszej mocy żebyś stanęła na nogi!

littleladybird lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina nie uciekaj od nas, słuzymy ramieniem do wypłakania :* wizyta juz niedługo, na pewno będzie lepiej niż sie spodziewasz, mocno trzymam kciuki!

littleladybird lubi tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ