Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem ze nigdy nie nadawałam sie do diet. Tez mam tendencje do tycia j musze uważać co jem, ale nie potrafię być na diecie. Uwielbiam słodycze i mogę na jakiś czas je ograniczyć ale nigdy całkiem z nich nie zrezygnuję. Jestem zdziwiona ze teraz moja waga tak sie zachowuje bo myślałam ze w ciąży będę bardziej tyć.

a jesli chodzi o inhalator to ja juz mam kupiony i uważam się jest potrzebny zaś nawilżacz powietrza planuje kupic.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jaka jestem wkurwiona! Mój szanowny mąż właśnie wrócił z remontu pijany!tak tam sie przyjaźniłz robotnikami. Jak ja go nienawidzę w takim stanie. Mam ochotę wręcz mu przegryźć tętnice! :/
    Oczywiście jak zawsze ja się czepiam bez powodu, on nigdy nie widzi nic złego w takich wybrykach. A mnie to strasznie wkurwia. Rozmowa oczywiście nic nie da bo ma paskudny charakter, a to ja zawsze wyolbrzymiam!

Wrrr. Sory za przekleństwa ale musiałam wyrzucić z siebie.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, rozumiem Cię. I gdzie masz się wyżalić jak nie tu? Wal śmiało, my wszystkie przekleństwa przeżyjemy, najwyżej sobie w myślach wypikamy niecenzuralne fragmenty ;)

Ale wiedziałaś przynajmniej, że tam się coś szykuje, czy miał wrócić normalnie, a tu nagle zaskoczenie, że pił?

Może niech śpi na kanapie, o ile macie taką opcję, bo przyznam, że odkąd jestem w ciąży to nie mogę spać z mężem w pokoju jak wrócimy z większej imprezy... O pije, a potem ja rano mam kaca, a już za zimno, żeby całą noc przy szeroko otwartym oknie przesypiać.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To było zaskoczenie :/ miał wrócić normalnie a wrócił pod wpływem. Niestety mieszkamy jeszcze u teściów, mamy jeden pokój wiec nie mam wyjścia jak się dzisiaj męczyć :/

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo Ada. Jak ja Cię doskonale rozumiem. Nawet nie masz pojęcia. Też nienawidzę mojego M jak jest pijany i strasznie ciężko mi to tolerować. Niby nic nie robi ale samo to jak wygląda, w jaki sposób gada, chodzi doprowadza mnie do szewskiej pasji.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok spróbuje Was nadrobic ale bedzie ciezko bo nie daje rady siedziec bo szwy kują a z tel nie dam rady zapamietac co komu odpisac.

Monikanie kumam podejscia Twojej diabetolog do nadprogramowych kilogramów. Po co pracuje w takiej specjalizacji skoro ją to denerwuje. Przez to ma takie kijowe podejsie do pacjentów. A miód to przeciez tylko zeby sie wyleczyc i nie codziennie jako staly element posiłków... ehh..

Kasia Arien nie porównuj wag maluszków. Nie ma sensu. Moja w porównaniu z innymi nie byla jakas super duza a z fajna faga sie urodzila wiec niczym sie nie martw.
    Widzisz - martwilas sie o ruchy a juz wiesz ze to to jak porównałaś sobie z usg :)
    gin u którego ja robiłąm połówkowe bierze 150zł wiec Twój niewiele wiecej. Inni to kosmiczne ceny rzucaja.
    Co do sutków to juz dawno pisałam ze nie powinno sie tarmosic ich.

Ewelina kiepsko, ze dokuczaja Ci bóle miesiaczkowe. Ale dobrze, ze z maleństwem wszytsko dobrze :)

Dziewczyny ja jakos nie jestes zwolenniczka wywolywania porodu (no chyba ze tak jak u Moniki aby uniknac CC) jak dla mnie 37tc to wczesnie i skoro natura zaprogramowala nasze organizmy na 40tc to pownno sie czekac az organizm sam zdecyduje sie na poród. Ciezko juz na koniec ale dla zdowia maluszka trzeba wytrzymac.
    Ooo teraz doczytałam post Kasi A. że jest tego samego zdania :)

Kasiarzynka jak przeczytalam o usmiechu to pomyslalam ze to taki przelom kolejny w reacji dziecko - rodzic. My sie podniecamy jak Jula usmiechnie sie przez sen mimo, ze wiadomo, ze robi to bezwarunkowo i bez swiadomosci. Chyba, że takie maluszki mają jakies sny ;)
    Powiedz mi czy jak kładłaś Justysie na ramieniu zeby odbiła to podnosiła główke? Moja od wczoraj to robi i sie troszke martwie ze to stanowczo za szybko. I z plecków na bok sie przekłada...
    Stanika nie przymierzylam jeszcze bo jakos nie mam weny ;) domu nie sprzatnełam, dzisiaj tylko troszke. Mała ma bardzo lekki sen i po moim pokarmie krótki wiec niewiele moge zrobic.
    Siwych włosów nie zauwazyłam ;) ale co do włosów to mi fryzjerka kazala od razu zaczac brac witaminy zeby wlosy sie nie posypaly.

Ada na pazdziernikowych olej rycynowy stosowaly i w wiekszosci szybko rodziły. Czasami kwestia kilku h.
    Lipa ze mąz Ci sie upił. Tez strasnzie tego nie lubie bo robi sie głosny i smieje sie z wszystkiego, mysli ze smiesznie gada a to az zal sluchac :/

Patrycja fajnie, ze po wizycie ok. Z sutkami rzeczywiscie trzeba uwazac.

A my tzn ja dzisiaj bylam zarejestrwac mala w przychodni i w pon bedzie juz u mnie połozna. Akurat byla w przychodni i bardzo mila jest. Mogłam wybrac ją albo tą która poród mi odbierała (i tą bym wolała) ale głupio mi tak bylo i powiedzialam ze mi obojetne wiec powiedziala ze nas bierze ;)
    Zlpzylam tez wniosek o macierzynski, wysłałm mezowi dokumenty aby dali mu ojcowski urlop bo chcieli do wgladu oryginalny akt urodzenia. Na szczescie odesla go ale po co tyle zachodu :/
    Jak pierwsza noc? Lepiej niz w szpitalu ale mała tak jak pisałam słabo najada sie moim jedzeniem a ze karmie przez te nakładki silikonowe to histeria jest czasami i zrzuca mi je. Nocki chyba bedziemy mieli na modyfikowanym bo zameczymy sie wszyscy jak bedzie w nocy na piersi. I strasznie meczy sie jak chce bączka puscic albo kupke zrobic.

Dziewczyny macie śliczne brzuchy i az zaczelam za swoim tesknic mimo ze juz mi przeszkadzał. W ogole troche nie moge sie przyzwyczaic to tego ze wszystko teraz jest ustawione pod małą. Troszke brakuje mi tej swobody ze moge wyjsc do sklepu czy na podwórko. Mam nadzieje ze to nie objaw baby bluesa ;/
    Nie martwcie sie ze ktos Wam mowi ze maly brzuch czy coos w tym stylu. Mi kazdy tak mówil (i Wy tez ;) ) a Julka jest w sam raz. Czym mniejszy tym na koniec bedzie lzej.
    Zaczynam tez z sentymentem podhodzic do porodu i tych wszystkich emocji. Aż łzy sie kreca i mogłabym to jeszcze raz przezyc. Az Wam zazdrosze ze macie to przed soba. Ale bredze gupoty... 5 dni po porodzie ze szwami "tam" gada ze chce to powtórzyc. Cos mam z głowa.
    No i ostatnia wiadomość. Weszłam na wage i jest -10kg (przy czym ostatnia grubsza sprawa byla w niedziele a jadlam sporo. 5kg i bedzie waga wyjsciowa ale chcialabym juz z tą zostac i nie chudnać bardziej.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Kasia mam to samo, juz sam wygląda, a najbardziej oczy doprowadzają do szału :/ no ale dobra mniejsza z tym

Jak Wam wieczór mija? Mam nadzieje ze przyjemniej niż u mnie :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota. Powaliłaś mnie na łopatki odpisywaniem :) Twoja waga mnie zszokowała, super :) mam nadzieje ze wszystkie tak zgubimy po porodzie i fajnie jest czytać ze mimo wszystko masz dobre wspomnienie porodu. Mysle ze z nami nie grozi Ci baby blues ;)

A jesli chodzi o problemy trawienne Julki to wszystko z czasem pewnie się ureguluje. Układ trawienny jest jeszcze niedojrzały i ciężko mu sobie poradzić z jedzeniem. Ale musi być bardzo silna jak juz chce się przewracać.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 23 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie czytałam gdzies kiedys ze to nic dobrego ze tak szybko sie przekreca. Ale zapyam polozna w pon. Chyba spisze sobie pytania do niej bo jak narazie czasami improwizuje troche.

Jak odpisuje dluzsze posty to otwoeram 2 karty i w jednej a na biezaco czytam a odpisuje w tej drugiej ;)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś wszystko drażni w szczególności od 2 h kiedy zaczął mnie kręgosłup bardzo boleć :-/ wkurza mnie to że jestem praktycznie sama a mąż jak jest to albo śpi albo coś robi na laptopie.
    Ada ha też nie lubię swojego w takim stanie jest tak upierdliwy chociaż teraz nie pije tak i zrobił się bardziej posłuszny ;-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada wspolczuje;/ moj pod wplywem teraz juz grzecznie chodzi spac jak sobie przypomne jak kiedys musialam po nim sprzatac fuj;/
    Co do wieczoru hm czuje sie jak w dzien siedze sama bo maz od 1.5 spi;/ co zrobic;/

Dorota A da dobrze mowi jeszcze wszystko sie ureguluje napewno :)
    Milo sie czyta jak piszesz o Juli:) Ty tezknisz za brzuszkiem my sie nie mozemy doczekac naszych pociech:)

Marlena biedaku wspolczuje bolu kregoslupa ;/

A mnie znowu kuje cos w podbrzuszu;/ nie wiem czy to od tego kichania kaslania i smarkania...mam nadzieje ze szybko przejdzie

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no Ty to jesteś chudzinka, też bym tak chciała ;) Wiadomo już kiedy będzie biopsja? udało Ci się gdzieś zapisać?

Ada ja nigdy nie dyskutuję z mężem jak jest w takim stanie bo to nie ma sensu. No i wtedy ma też pościelone na kanapie a kazanie robię na drugi dzień jak wytrzeźwieje (co czasem trwa i pół dnia często spędzonego przed wc, a dobrze mu tak!)

Dorotko widzę, że nie próżnujesz w domu, sporo udalo Ci się załatwić :) na bóle brzuszka małej przy bączkach może kropelki? W DE i Czechach można dostać Sabsimplex i podobno rewealacja. Ładnie lecisz z wagi, jeszcze trochę i nie będzie widać że rodziłaś :) mam nadzieję, ze to nie baby blues u Ciebie, ale rozumiem, że takie ustawianie życia pod małą moze być ciężkie, przynajmniej na początku. Potem się zgracie i będzie ok

ja właśnie wróciłam ze spotkania z kolegą, który na codzień mieszka w Irlandii. Mąż w pracy nie mógł iść z nami, więc umówili się na jutro. No i pewnie mój mąż jutro wróci w stanie mocno wskazującym, ale jutro ma wybaczone, rzadko się widzą, niech poświętują.
    Mojej malutkiej chyba bardzo smakowala pizza, strasznie szalała :D

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:32

wnidtv73dpzdszlc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U mnie zaczął się 28 tydzień i 3 trymestr <3 jeszcze tylko 3 miesiące :)

Kasiarzynka, miszkaaa, arien, czekolada lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:33

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 24 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze sie ureguluke u Julki. To takie chwilowe jest to spinanie i na szzescie to nie kwestia tego ze zanosi sie z placzu z godzine czy dluzej. Nad kropelkami myslelismy ale poczekam na opinie poloznej bo moze nie ma sensu nic podawac.

Madzia wspolczuje ze musisz siedziec na uczelni. Pogoda rzeczywiscie nie sprzyja "nauce". Do 6 listopada szybko minie czas i znowu odpoczniesz. Juz wtedy na stale bierzesz zwolnienie? Super, ze malenstwo dalo o sobie znac tatusiowi :-)

Monia gratuluje wejscia w 3 trym. Teraz szybko minie do rozwiazania :-)

A ja Wam powiem ze zapytalam wczoraj meza czy nadal tylko i wylacznie syna by chcial w przyszlosci to zdecydowanie stwierdzil ze jest mu bez roznicy bo Juleczke kocha najbardziej na swiecie, oddalby za nia zycie i wazne aby malenstwo bylo zdrowe. Plec juz nie ma znaczenia :-)

Teraz sobie odsypiaja razem na lozku ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 11:51

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dzieki dziewczyny :) dzisiaj już mi przeszło. No właśnie mam problem z tym ze zawsze szybko mi przechodzi i nawet nie umiem porządnie focha walnąć :P

Mamuśki na problemy z brzuszkiem fajne tez są krople Delicol. Poleciła je pediatra jak moj chrześniak miał problemy z brzuszkiem i ani są simplex ani bio gaja ani bobotic nie pomagały. Delicol pomaga trawić laktozę a z tym bardzo często dzieci maja problem na początku. Są bez recepty ale warto najpierw skonsultować sie z lekarze czy położna.

Madzia, dobrze ze się odezwałaś. Jak Teoja wizyta u Gina? Chyba miałaś niedawno? Albo cos pomieszałam

Monia gratuluje 3 trymestru :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Monika gratki III trymestru:) teraz to juz poleci :)

Magda mysle ze pogoda moze miec cos wspolmego z naszymi nastrojami...Kopniaczki to fajna sprawa:)

Ada ja tez nie umnie dlucho sie fochowac:P

A ja juz zadowolona bo buty kupilam plaszcz mam mozna chodzic :) tylko najpierw wyzdrowieje :)

• czekolada Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Monika gratuluję III trymestru :-) jak to w ogóle brzmi :-P

Ada, ja to nie mam nerwów żeby się foszyć ale dziś przed pracą męża się wkurzyłam i powiedziałam mu kilka słów..

Iwona, to teraz czekamy na powrót do zdrowia :-P

Madzia, fajnie że wreszcie się odezwałaś :-)

Dorota, to pewnie zarąbiste uczucie jak dwie najbliższe osoby tak smacznie śpią :-)

Jesli chodzi o nawilżacz powietrza my tez kupimy, chciałam nawet w tym miesiącu ale mieliśmy sporo wydatków nieplanowanych a wiadomo nie możemy wydać całej pensji tylko coś też odłożyć ale na pewno kupimy. Ja co noc mam zatkany nos i jest mi ciężko oddychać i czuję suchotę więc dziecku na pewno to też będzie przeszkadzać. A powiedzcie mi proszę macie coś upatrzonego? bo jak rozglądałam się to ceny są różne i jest kilka rodzai i nie wiem który najlepszy.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy fotelik :) ma troche porysowana raczke ale za 100 i tak sie oplacalo:D ciesze sie bo zaoszczedzilismy 370 zl:)

Moj maz juz upatrzyl nawilzacz nazwy firmy nie pamietam musiala bym go podpytac a kosztuje ok 250 zl:)

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ