Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o nawilżacz to nie mam upatrzonego jeszcze ale na pewno zwrócę uwagę czy są dostępne bez problemu wymienne wkłady. Koleżanka kupiła nawilżacz w media markt a teraz nie może nigdzie kupic wkładów :/

Iwona sporo zaoszczędziliście. Super.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej! :)
    A tu jak zwykle weekendowa ciasza :)
    Tak mówicie o tym nawilżaczu i zaczęłam się zastanawiać...ale u nas nie jest jakoś sucho czy gorąco bo cały rok mamy skręcone kaloryfery. Oprócz w łazience bo tam sama rura bez kaloryfera. Więc sami sobie jakoś nie wysuszamy atmosfery.
    Udało nam się z mężem skręcić wczoraj wszystkie meble do dużego pokoju, większość już stoi. W piątek kupowaliśmy jeszcze biurko, krzeszła a wczoraj stół udało nam się wybrać. Niestety trzeba czekać na niego aż 21 dni. No trudno, dalej będziemy jedli posiłki jak chinczycy - z podłogi :D
    Tak nas wczoraj naszło, że jeszcze koło 22 zaczęliśmy przenoszenie manele z sypialni do dużego pokoju i skończyliśmy o 00.30 :)
    Wzięłam wczoraj pierwszą globulkę clotrimazolu, brałam już kiedyś, ale nie pamiętałam, że one takie duże są. Clotrimazol + luteina + zwiększona ciążowo ilość wydzieliny = możecie sobie wyobrazić :) Ale trzeba się przemęczyć :)
    Wydaje mi się, że coraz wyrażniej czuję maluszka :) Czasem to już nie bulgotanie tylko takie pukanie bardziej :) extra uczucie :) <3
    Jutro śmigam na krew i siuśki i ze zwolnieniem do pracy.

Dorotka, o ile pamiętam, nie kupowałaś na start laktatora, a okazał się jednak niezbędny. Mąż na biegu dokupywał czy jak to rozegraliście? Czy coś pomieszałam?
    Jak Wasze zdrówka dziewczyny?
    Miłej wyborczej niedzieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 08:59

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kasia to faktycznie musisz mieć ślisko :-D ja dostałam luteine podjezykową i w sumie zastanawiałam się czy by nie poprosić o dowcipną ale z tego co mówisz to lekka Lipka :-D na szczęście za niedługo kończę więc ten miesiąc się przemęcze :-)
    Super ze macie ogarnięta sprawę z meblami a na stół poczekacie trochę najwyżej. Jedzenie na Chińczyka nie jest źle :-D

Ja Oświadczam że Wczoraj robiłam ostatnia imprezę w domu. To nie na moje nerwy, nie dość że się człowiek narobi to niektórzy nie rozumieją że siedzenie do 2 w nocy mnie męczy... I w dodatku spóźnienie 3h przez osobę która nie pracuje w weekendy a potem wytykanie mi zmęczenia jest conajmniej nie na miejscu... Wkurzylam się wczoraj nieziemsko... Co roku wyprawiam sylwestra u siebie bo tak mi wypadają urodziny ale w tym roku odpuszczam :-D rodzinę zaproszę na obiad do restauracji i do domu na ciasto a znajomych Odpuszczę ;-) zaproszę tylko przyjaciółkę i przyjaciela męża reszta niech idzie się bawić na swoim :-P

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona prawie 400zl oszczednosci to lafna sumka :-) fajnie ze kupiliscie tyle taniej fotelik :-)

Ewelina bardzo niefajnie sieten ktos zachowal. Nie na miejscu. Bardzo dobrze ze w tej sytuacji odpuszczasz sylwka u Ciebie tym bardziej ze to jeszcze ponad 2 msc zostaly to bedzie Ci juz ciezko z brzuszkiem. Ehh nie ogarniam tupetu niektorych ludzi.

My wczoraj mielismy ciezkie popoludie. Od 15 nieziemki krzyk i placz. Wg mnie tak jak wspominalam cos z brzuniem. Maz pojechal na zakupy tygodniowe (nawet wszystko kupil jak nalezy :-P ) i zahaczyl o apteke i kupil wlasnie krople Delicol. Ale w miedzy czasie zgadal sie z moja ciotka zeby wziac mala tak jak do odbicia i doslownie prawie podskakiwac z nia (az na palce sie wzbijalam). Po kilku razach mocno sie jej odbilo i byl spokoj. Gdzies tam w srodku musialo powietrze bidulce zalegac. A pozniej zaliczylismy pierwsza kapiel :-)

Kasia w szpitalu jest sala laktacyjna i tak sobie odciagalam pokarm. Teraz maly ssaczek robi to na biezaco ale myslimy z mezem czy nie kupic go aby na noce odciagac i w razie glodu podgrzewac i dawac z butliaby nie siedziala tyle na cycku w nocy. Ale jeszcze nie zdecydowalam sie na to. Tak czy siak na ta chwile zakup bylby dla nas zbedny bo przy kims na sali i tak bym nie odciagala bo mimo wszystko to troche krepujace.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

powiem wam ze sie nieziemsko ciesze ze sie udalao z tym nosidelkiem :) taki jak ogladalismy w sklepie nowy 470zl ten co kupilismy to jakis inny model ale moze byc:)mamy kase na komode :)

Karolina poczekaj ja dobrze kumam Twoj gosc spoznil sie 3 godziny i mial do Ciecie pozniej pretensje ze Ty jestes zmeczona? niektorzy to maja tupet nie ma co...

Kasia ale was wieczorem wzielo na noszenie:) nie przemeczaj sie tylko:) ja po samej luteinie czasami czuje sie tak jakbym sie zesikala:D

Dorota nigdy bym nie wpadla na taki pomysl ale skoro pomoglo :)

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)

Kasia to idziecie z wykończeniem remontu jak burza. Jak tyle wytrzymaliście bez stołu to teraz jeszcze jakoś dacie rade :)

Ewelina, dowcipna lutka może jest troche upierdliwa ale można się przyzwyczaić. Ale jak już niedługo bedziesz odstawiać to bez sensu zmieniać. I masz rację daj sobie spokój z imprezami. Ja wczoraj miałam kilku gości, co prawda to tylko popłudniowa kawa, no ale trzeba było posprzątać, zrobić jakiś poczęstunek, a to kawa a to herbata i pomyć gary, to daje w kość. Masz prawo być zmęczona, a taki gość to niech się w d... pocałuje :P

Dorotko, dobrze, że małej udało się odbić. Ale jak bedzie dostawać te kropelki powinno być lepiej.

A my dzisiaj byliśmy od rana w Castoramie i w Komforcie. kurczę, takie wybrałam sobie kafelki, że nie mogę kupić do nich listew przypodłogowych :/ bede musiała jeszcze popatrzeć po kilku sklepach. Wybrałam za to kontakty i gniazdka i chyba dzisiaj zamówię z neta, bo oczywiście są tańsze :) a i jaki cudny widziałam obraz w Castramie, aż się zakochałam! ale był cholernie drogi :/

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 25 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada najezdzicie sie po tych marketach budowlanych. Mam nadzieje ze dopasujesz listwy a jak nie to pewnie mala roznica w odcieniu nie bedzie sie rzucala w oczy. A plytki jednak tak.

Co do gosci to rzeczywiscie nawet przy zwyklym ciastku i kawie trzeba sie nabiegac. Mi sie chyba w tym tyg zaczna odwiedziny u malej wiec tez trzeba bedzie czyms poczestowac i pozniej szorowac szklanki :-/

Iwona a ten patent z tym mocniejszym duźdaniem polega na tym ze prosciej pecherzykom powietrza przesunac sie zeby bączek poszedl. Malej sie odbilo wiec pewnie to nie zalegalo w jelitach. Ale wazne ze skuteczna metoda. Moze sie Wam kiedys przyda ale oby nie bylo takiej potrzeby :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 15:18

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie ooo mamy nosidelko :)

195uhc.jpg

Dorotka wazne ze dziala jak bedzie trzeba to wyproboje napewno :)

A umnie dzis sie zaczyna 29 tydz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 16:02

monika_89 lubi tę wiadomość

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko jak jutro będzie położna to powiedz żeby pokazała Ci jak masować brzuszek, to tez pomaga rozchodzić sie pęcherzykom powietrza w brzuszku.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówilam kontakty i gniazdka, zaoszczędziłam aż 30zl :P ale poszalałam! Hihi

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 25 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona jeszcze tydzien i magiczna 3 z przodu bedzie :-)

Ada dobre i 30zl. Na male zakupy w pepco w sam raz ;-)

A mnie chyba jednak dopadl baby blues :-( nie myslalam ze doswiadcze tego ale jednak :-(

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko Kochana, przede wszystkim porozmawiaj z mężem i daj upust swoim emocjom. Dzielnie zniosłaś poród, zostałaś mama ślicznej Julki, walczyłaś o laktację, dużo spadło na Twoja głowę i to zrozumiałe że ciężko Ci się odnaleźć w tej sytuacji. Ale spokojnie, jesteś silna i poradzisz sobie ze wszystkim! Tylko na to trzeba czasu. Tulę <3

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia ściskam i przesyłam dużo energii. :*

Wysłany: 25 października 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na urlop ojcowski mojego meza jak na zbawienie. Ale dadza mu dopiero tydzien po tym jak wplynie wniosek a wyslalam go w piatek. Ciezki tydzien przede mna niestety. ehh :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko a może na ten czas poproś mamę o pomoc. Mieszkacie razem wiec może wpadnie ogarnąć z grubsza dom czy pomyje garnki to zawsze jakies odciążenie.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 26 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada nie lubie jak ona cos robi w domu bo jest niedokladna. Glupie firanki poprawialam po niej bo wg mnie byly byle jak powieszone. Jej pomoc doprowadzi mnie do nerwicy a przy malej to tym bardziej nie pomoze bo wg mnie stracila ten dryg do opieki i nie wie juz co i jak. Nawet bala sie potrzymal nozke malej jak ja ubieralam i chcialam skarpetke zalozyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 08:05

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dorota, bidulu. Mam nadzieję, że to tylko chwilowa kwestia hormonów i szybko to minie. Uważaj, żeby się dodatkowo nie nakręcać, bo to może tylko sytuacje pogorszyć. Jestem pewna, że świetnie sobie radzisz, może tak jak Ada radzi - warto poprosić kogoś o pomoc? A może warto na ten czas uzbroić się w cierpliwość i niech robi jakkolwiek byleby Ci jakoś pomóc? Może nie warto przejmować się krzywo powieszonymi firankami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 09:17

o1483e5e2gt7h77w.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka ja tez wspieram z całych sił !! to normalne ze po takich przeżyciach może przyjśc kryzys, bedzie dobrze Kochana zobaczysz!

A ja dziś prosze o kciuki bo musze pozałatwiac pare ważnych spraw w pracy i bardzo licze na korzystne dla mnie rozwiążania choc może byc ciężko...no nic, jade walczyc! :D

ex2banlianb8bcf2.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, trzymam kciuki. Daj znać jak poszło.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, emocje zmęczenie remont wszystko to ma wpływ wiem, że na pewno drażnią takie rzeczy ale zadbaj o to co najważniejsze czyli Ty i Julcia :-)

Ada, to co kupujesz za oszczędzone 30 zł ?? :-D

Iwona, faktycznie sporo zaoszczędziliście.

Kasia, ja biorę teraz dopochwowo nystatyna i plus śluz mega czasem się męczę w sensie że bardzo często zmieniam wkładki a tu jeszcze luteina ehhh.

Ja dziś kupiłam dresiki w lidlu dla Jakuba :-D

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ