Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga powodzenia w nowej pracy oby nie robili danych problemów. A jeśli chodzi o mnie to emocje dzisiaj opadły ale w mailu napisałam im wszystko co myślę
Dostałam odpowiedz z firmy i przepraszają za zaistniałą sytuację i wymienia nam fronty najszybciej jak to będzie możliwe. Musza czekać aż dostana te elementy z produkcji bo nie mają ich dostępnych od ręki. Najważniejsze ze się przechyliliWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 12:58
-
Aga trzymam kciuki zeby dobrze w pracy zareagowali na ciaze w koncu w takiej specjalizacji powinni byc bardziej wyrozumiali w kwestii ciazy
Pola no niestety zycie weryfikuje wszystko. W momemcie kiedy nie masz juz sily w rekach aby mosic malucha, kregoslup daje sie we znaki a nawet te noszenie w roznych pozycjach nic nie daje i jest tylko krzyk to wbrew sobie i medycynie starasz sie ulzyc dziecku i sobie. Brutalne ale prawdziwe.
W wozku probowalismy ja bujac ale kazda pozycja calkowicie lezaca nie sprawdza sie. I glowka tez jednak pracuje jaknsie buja wozek. W lezaku sama kreci glowka i sie rozglada na boki i obserwuje. Wibracje ulatwiaja ja puszczanie gazow.
Ada super ze front Wam wymienia dobrze ze szybko rozpatrzyli reklamacje.
Delicol odstawilismy bo on jest na nietolerancje laktozy ale nie pomagal wiec z tym raczej problemu nie ma. Teraz stosujemy Dicoflor, probiotyk na jelitka ale sama nie wiem czy jest roznica. A espumisan chyba powinien zaczac od razu dzialac tak jak i u doroslych jak cos sie dzieje, wzdecia czy ciezkosc w zoladku.
Kasia Arien wytrzymasz z dieta bo tak jak Madzia pisze wielr kobiet daje rade i juz tylko 4msc zostaly. Musisz byc silna dla maluszka -
Dzień dobry Weekend jak zwykle imprezowy, w sobotę byliśmy na urodzinach, wczraj na małej wycieczce do Wrocławia (przynajmniej ja, mąż odsypiał nockę )
Udało mi się załapać na darmową sesję noworodkową, jakaś para buduje portfolio. Oprócz tego znalazłam doświadczonego fotografa w rozsądnej cenie i też chce żeby porobil nam kilka zdjęć.
CO do skurczy BH to ja w sumei nie weim czy je miałam w weekend ? ściskalo mnie dosć boleśne na górze brzucha i puszczało po chwili. W sumie pół soboty i trochę w niedzielę. Nie wiem czy to to i powinnam wspomnieć jutro ginowi czy to może jelita bo w sobotę musiałam sporo się nalatać do wc
Kasia k. mleko i jogurt naturalny zawsze mam w lodówce, ale mam nadzieję, że więcej nie będę potrzebować. Póki co zgaga to jednorazowe zdarzenie Dobrze, że mąż w innej części Francji, nie dziwię się, że się martwiłaś. Połozna chyba sobie w kulki leci! bez przesady ze ma do Ciebie jeszcze pretensje. Niech się pofatyguje do Ciebie! Jak w końcu wyszło z tym podpisaniem dokumentów? Jak krostki malutkiej?
Pola ani sie obejrzysz a będą święta i cudowny magiczny czas, mam nadzieję, że wróci Ci dobre samopouczuce Poza tym u Ciebie już lada moment 2 trymestr!
Dorotko jak nie wierzę w żadne uroki. Ogólnie bardzo sceptycznie podchodzę do wszystkich przesądów, wróżb. Może malutka ma faktycznie skok rozwojowy? Na bole brzuszka masz może szansę dostać skądś sabsimplex?
Kasia a. jesteś pod opieką, dobrze, że lekarze przejęli się Twoją dietą, oby tylko to było współmierne do jedzenia jakie dostaniesz. I ja i Kasia się z tym bawimy i dajemy radę więc i Ty dasz. Nie powinnaś się czuć winna, wyrzuty sumienia w niczym Ci nie pomogą, problem jest zdiagnozwoany i wszystko będzie dobrze
Patrycja na pewno go nie przygniotlaś, ma sporo miejsca, nawet ja na upartego położę się jeszcze na płasko na brzuchu
Ada szybko rozpatrzyli reklamację, powinni Wam dać jakiś rabta dodatkowy
Agnieszka na pewno zrobisz w pracy dobre wrażenie, ne ma innej opcji!13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Witamy się w 7 miesiącu wg belly Jakub wczoraj tak się rozciągał że pod piersią czułam jego kochaną stópkę a najlepszy moment był jak mnie smyrał jakby paluszkami potem przekręciłam się na lewy bok i znowu uderzał już trochę mocniej chyba nie lubi spania na boku I już zamówiliśmy wózek
Dorotko, kiedyś matki przy wózkach nosiły czerwone kokardy od jakiegoś czasu rzadko spotykam się z czymś takim, aczkolwiek sama wierzę że można coś lub kogoś zauroczyć, ale wydaje mi się że dziewczyny mogą mieć rację, może odczuwa że nie ma taty że Ty też stresujesz się dana sytuacja Julcia poznaje więcej rzeczy wszystko się kumuluje. Oby jak najszybciej przeszło. Przytulam Cię
Kasiarzynka, jak sytuacja z mężem ?? wiadomo kiedy wraca ??
Ada, ja od początku ciąży mam infekcję ale trochę mnie przeraziłyście że po zastosowaniu globulek miałyście takie akcje, mnie znowu od paru dni piecze i mam wrażenie spuchniętych warg ratuję się maścią clotrimazolum dobrze że jutro wizyta. I współczuję nerwów związanych z szafka obyś teraz nie musiała długo czekać.
Patrycja, na pewno Frankowi nic się nie stało a jak jemu by to przeszkadzało na pewno byś odczuła kopniaki bynajmniej mój tak robi
Kasia, zajebiste uczucie jak brzuch faluje ja sama nie nie mogę napatrzeć to jest takie ekscytujące. A jak twoje samopoczucie psychicznie ??
Magda, spokojnie ja tez w pewnym momencie nic nie miałam a większość szalała, ale jak już coś kupisz to potem poleci jak u mamusi ?? pewnie troszczy się o córusie
Aga, powodzenia w pracy
Monika, zazdroszczę aktywnego weekendu Ojej ale fajnie że będziesz miała za darmo sesję noworodkową, mnie się osobiście podobają. A mniej więcej jaki to może być koszt? Na pewno się zdecyduje później to super pamiątka.
Ewelina, gratuluję córeczki -
Ewelina gratuluję córeczki
Kasia no to świetnie, że u Ciebie ani śladu po cukrzycy, tak trzymać! wspominałaś że dajesz małej też mm może sprobuj je bardziej zagęścić żeby mleko nie było takie wodnite?
Marlena gratuluję kolejnego miesiaca Sesje noworodkowe mają różne ceny i 600 zł i 200 zł. Trzeba szukać, szukac i szukać. MI było szkoda 600 zł, ale znalazłam taką za 250 więc kupie dodatkowo oprócz tej darmowej13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Hej.
Ewelina gratuluje córeczki
Kasia k. Ostatnio pisalas że mieszasz malej mleko modyfikowane z herbatka koperkowa lub rumiankowa. Nie dawało mi to spokoju i dzisiaj zapytałam położna czy można tak robic. Powiedziała ze absolutnie nie można, należy sie trzymać ściśle tego co jest napisane na opakowaniu mm czyli rozrabiać z wodą w należytych proporcjach.
Marlenko. Ja takie zdarzenia miałam po lekach na żołądek, globulki na infekcję przyjęły sie dobrze gratuluje zakupu wózka. Oczywiście czekamy na fotki na zywo jak juz go otrzymasz.
Monia. Gratuluje sesji noworodkowej. Będzie super pamiątka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 18:49
-
Kasia, nie stresuj sie. Wiadomo co człowiek to inna opinia i tak tez będzie z położnymi. Moja byla zdziwiona ze w ogóle pytam o taki sposób. Ja jednak dla pewności trzymałabym sie tradycyjnej receptury a na ulewanie podobno pomaga tez klin do łóżeczka
-
Dorcia, domyślam się, że jak się jest u kresu wytrzymałości to szuka się dowolnego rozwiązania, byle było skuteczne. Wiem, że łatwo się gada, jak się samemu nie doświadcza danego problemu. I zdaję sobie sprawę, że dziś mam jakieś tam nastawienie, a życie może zweryfikować plany. Ale jakoś przypomniało mi się co robiła siostra mojego męża i jej mąż jak ich córka była malutka Mała miała 2-3 tygodnie, a oni wstawili na fejsa zdjęcie jak ojciec trzyma małą w pozycji typowo siedzącej, a mała przysypia z opadniętą na bok główką. Nie mogłam patrzeć jak ją targali jak lalkę. Szkoda, że nie założyli, że urodzi im się od razu chodzące dziecko... Rożka w ogóle nie używali. I jeszcze te teksty, jak bałam się ją wziąć na ręce "nie tak łatwo zrobić krzywdę". Tyle, że później jeździli z nią na rehabilitacje i musieli z nią ćwiczyć, bo miała problemy z postawą itp. Teraz starają się o drugie i na samą myśl ciarki mnie przechodzą
Aga, powodzenia w pracy!
Ewelina, gratuluję córci Coś dziewczynki dominują u nas
Mój mąż powiedział, że na 90% jest przekonany, że chciałby poznać płeć. 25 listopada idę na test pappa więc kto wie, może lekarz powie coś na temat płci. Chociaż na pewno nie na tym będzie się skupiał. Jeśli nic nie wspomni to 10 grudnia mamy normalną wizytę u naszego lekarza.
Wszystkiego najlepszego z okazji dwóch miesięcy dla Justysi
Marlenko, gratuluję kolejnego miesiąca Fajnie, że wózek już zamówiony.
-
Kasia k. myślę, że ile położnych tyle opinii czy można czy nie, nie stresuj się na zapas
Kasia a. ja biorę insulinę na noc, ale to już musi Ci diabetolog przepisać. Skierują Cię do poradni diabetologicznej dostaniesz paski, glukometr i zalecenia diety. Postaraj sie jeść rzeczy z niskim indeksem glikemicznym Na fb podrzucę Ci parę materiałów. Dasz radę13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Monia, dobrze kojarzę, że Ty robiłaś test pappa? Jak to wyglądało? długo trwa takie badanie? Mi babka w sumie nic nie powiedziała czy mam być jakoś przygotowana, czy na czczo czy jak... Bo z tego co wiem pobiorą mi krew. Możesz to troszkę przybliżyć?
-
Haha Kasia, a Tobie McDonald w głowie jesteś cudowna!
No ten remont mnie wykończy, mąż zabrał sie za skręcanie komody dla dziecka zakupionej w biedronce jakiś czas temu, przed chwila mąż dzwoni, ze na blacie jest uszczerbiona poleciałam tam zobaczyć i na szczęście jest to malutkie wiec jakos to przełknę.
Kasia k. Dokladnie o tym samy położna wspomniała, ze lepiej jak juz to dać troche herbatki do picia. I z tym koprem moze cos jest bo tez słyszałam gdzies ze rumianek jest lepszy.