X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada - niech koleżanka cieszy się, że udało jej się urodzić zdrowe dziecko. Ja strasznie boję się tych wszystkich wad i przedwczesnego porodu, który podobno cukrzyca może wywołać :(
    Szkoda, że nie można zrobić tak, żeby wstrzykiwać insulinę i jeść wszystko ;)
    Ada, jak brzucholek?

Dziewczyny, a może Wam się maluszek wypina i czujecie to jako napięcie? Chociaż nie wiem. Mnie tak "koleżanki" z sali mówiły ale jak dostałam spazmoline na rozkurczenie to dziwnym trafem przestał się wypinać...hmm...

Nie wiem czy Wam opowiadałam, ale moj gin idzie na długi urlop bo będzie robił specjalizację i zostawia swoje pacjentki. 10.12 mam ostatnią wizytę.

Natomiast we wtorek idę do nowej ginki się zapoznać. Pracuje w tym szpitalu w którym lezałam, i w którym chcę rodzić. Ciężko było się dostać bo ona prowadzi ciężarne tylko od początku ciąży. Udało się trochę po znajomości. Tak więc idę się zapoznać i zobaczymy.

Dorotko - dobrze ogarnęłam, że chirurg w sprawie pępuszka?

Kasia, dzisiaj po krótszej przerwie w jedzeniu, braku kawy z mlekiem i mniejszej ilości pomidora i nawet masłem kanapek nie posmarowałam mój cukier godzinę po posiłku - 165 :/
    Póżniej zjadłam mleko z odrobiną kaszy gryczanej i po tym 138. Więc niech ch*** strzeli tę dietę bo niezależnie od tego co zjem i tak mam cukier hoho.
    I doczytałam dzisiaj genialny pomysł Twojej teściowej. Czy te baby to nie mają rozumu? Nie wyobrażam sobie, żeby moja teściowa wypaliła z takim pomysłem...smiech na sali. W ogóle sie tym nie przejmuj :/

Monika - jakim cudem zjadłaś ciepłe pączki z sera? Jak Twój cukier po tym? I w ogóle to nie pisz takich pysznych rzeczy ;)
    A ja dzisiaj kolejny dzień sama w domu. Trochę z mojej winy, ale znów nie miałam siły transportować się do teściów i siedzień tam cały dzień. Po prostu nie czuje sie u nich jak u siebie, swobodnie. Po tym szpitalu marzyło mi się pare spokojnych chwil spedzonych tylko z mężem, ale cóż...Jak zwykle trzeba zagryźć zęby i przetrwać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 14:09

o1483e5e2gt7h77w.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia czasem mam wrażenie że to mały się wypycha np.pleckami albo pupką i wtedy czuje stwardnienie ;-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, tak, chirurg w sprawie pępuszka Julki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 14:27

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj brzuch podobnie raz ok a raz jest napięty. Moze to mi mala sie tak układa, sama nie wiem. Nic nie boli, tylko jakby sztywnieje. Ale z tego co piszecie to macie podobnie wiec to chyba takie uroki. Mam nadzieje :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:01

miszkaaa lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:37

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynko, może mój tok rozumowania jest bez sensu, ale skoro Ty masz male dziecko, a Toja siostra nie ma pracy to czy teściowa nie może wziąć do pomocy na ten tydzień czy dwa Twojej siostry i zapłacić jej jakieś niewielkie pieniądze? Wtedy Ty zostaniesz w domu z Tysią, teściowa będzie miała problem z głowy, niewiele będzie ją to kosztowało, a dla Twojej siostry zawsze będzie kilka groszy...

arien lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja dobrze pisze!
    Co do chleba to kupuje specjalny o niskim indeksie glikemicznym. Po obiedzie czyli dwóch ziemniakach, duszonej piersi z brokulami i papryka 148...Brokuły al dente

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 15:21

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problem jest taki, że Ty byłabyś łosiem, który robi za free, a takiemu pracownikowi trzeba jednak zapłacić :/
    Widze, że dobra jest Twoja teściowa, skoro nikt nie może się z nią dogadać. Dobrze, że męża masz po swojej stronie.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png

Wysłany: 22 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia K nie ustąp tesciowej bo tak jak dziewczyny pisza to tesciowa ewidentnie probuje Cie wykorzystac. Co za kobieta :-/
    Pisalas ze placicie za mieszkanie wiec zadnej łaski nie robi ze tam mieszkacie. W koncu to nie tylko Ty ale tez jej syn z wnuczka.
    Co do obiadow to ja ostatnio nic nie gotuje bo juz mam dosyc piersi z kurczaka z ryzem. Podejrzewam ze i przez baaardzo zle odzywianie pokarm mi zanika. Ale nawet nie mam sily gotowac.

Nie wiem czy moja mama focha na nas nie strzelila bo moj jak zwykle za duzo na nia powiedzial a ojciec moj chyba byl obok naszego okna ktore bylo uchylone. Dzisiaj jakas dziwna jest wiec pewnie juz jej sprzedal nas :-/

Mala cale popoludnie marudzila i plakala, nie mam pojecia co jej bylo, zasnela w koncu przy kolejnej butli ze zmeczeniq chyba. W takich chwilach tesknie za cisza i spokojem sprzed roku...

A co do napinan to ja do tej pory nie wiem czy to byly skurcze BH czy mala tak sie ukladala czy jeszcze cos innego.

Jakis humor do dupy mam dzisiaj :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 17:11

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png

Wysłany: 22 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak czyli w sumie tak jakby Wam usostepnila za darmo mieszkanie. Ehh dziwna kobieta. Zamiast cieszyc sie ze syn ma rodzine i jest szczesliwy to wymawia Wam ze mieszkacie u niej. Tesciowe :-/

Mam nadzieje ze to gorszy dzien bo jeszcze mi teraz klotnie z nia potrzebne.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za pamięć :) dopiero teraz mam czas żeby Wam odpisać. Oczywiście juz polowy nie pamiętam co chciałam napisać :P

Na początek dobijcie mnie albo zrobi to wykańczanie mieszkania. Mąż dzisiaj zabiera sie za składanie szafki na buty, która stała zapakowana od dwóch miesięcy. No i co? Oczywiście przysłali zamiast szafki na buty komodę z pięcioma szufladami. :/ jak do niedawna nie miałam żadnych problemów to tak teraz ciągle coś nie tak. No ale nie będę juz kombinować, komoda zostaje a ja jutro jadę szukac po biedronkach szafki na buty bo ostatnio widziałam ze były.

Dorota. Dwa karmienia piersią w ciagu dnia to i tak dużo. Zawsze Julka dostanie przeciwciał. Podobno najgorszy okres jest do 3miesiaca zycia wiec mam nadzieje ze to szybko Wam minie i będziesz cieszyć sie macierzyństwem. A mamą sie nie przejmuj moze tez ma poprostu zły dzień. Dobrze ze masz możliwość szybciej udać sie z Julka do chirurga, niech specjalistą zobaczy co się tam dzieje. A mogłabyś wrzucić zdjęcie pępuszka na fb, bo ciekawa jestem jak to wygląda.

Kasia k. Dobrze by bylo uniknąć tych tabletek na zasuszenie pokarmu bo podobno są straszne w skutkach ubocznych, znaczy sie odbijają sie na samopoczuciu. A na teściową brak słów, jeszcze babcie wkręciła w aferę :/

Kasia a. Z cukrzyca wszystko się ułoży. Przykład mojej koleżanki jest przykładem totalnie skrajnym bo ja w jej sytuacji na pewno zrobiłabym badania prywatnie lub sama dociekała co jest grane. No ale u niej wyszło jak wyszło. Na szczęście dobrze się skończyło. Szkoda ze Twój gin idzie na urlop ale dobrze ze udalo się załatwić dobrego lekarza w zastępstwie.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 22 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz skojarzylam ze na zatrzymanie laktacji daja bromocorn albo bromergon bo to trzeba zbic prolaktyne. A te leki daja sporo skutkow ubocznych i przy opiece nad dzieckiem wg mnie jest spore ryzyko przyjmowania ich. W spitalu pzy zastoju dali mi bromergon to strasznie glowa mnie bolala po nim.

Ada zrobie fotke pepka jak bede mala przewijala. Narazie spi.
    Jakiegoa pecha macie do tych mebli :-/ jak nie te lazienkowe to teraz ta na buty. Jak komode gdzies ustawisz to ok ale moze udaloby sie ja zamienic? Pewnie w sklepie tez maja problem przez to ze zle Wam wyslali to i im na reke by bylo wyjasnic pomylke.

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 22 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada to mniej wiecej tak wyglada
    http://www.leeds-manchester.pl/forum//upload_img/obrazki/IMG_4c738e88726361536.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 18:22

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to faktycznie warto skonsultować. Najważniejsze ze to nie boli, ale jak zrobi sie porządek teraz to Julcia będzie miała ładny brzuszek :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze przyjma nas we wtorek. W sumie mama miala ze mna jechac bo maz musi byc w pracy. Ciekawe czy pojedzie jednak

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:01

Marzec x 2 <3 <3
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ