Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dorota, ja też zgadzam się z dziewczynami nic więcej tu dodawać nie trzeba. Twoje rady tez są dla nas bardzo cenne i wiele możemy sie nauczyć od siebie nawzajem
Odebrałam wyniki glukozy
Na czczo 61
Po godzinie 152
Po dwóch godzinach 104
Co o tym myślicie?
Kasia, rozkręciłaś sie z zakupami. Super! Oby tak dalej i wyprawka będzie gotowa.
Kasia k ja tak właśnie myślałam ze przed ząbkowaniem dziąsła puchną wiec są miękkie. Dobrze ze poszłaś do lekarza, przynajmniej wiesz co jest grane. Moj mąż chodzi na rehabilitację gdzie przychodzą takze dzieci. Ostatnio opowiadał o maleństwie 8 tygodniowym które właśnie miało przykurcz jednej strony mięśni szyi przez co spoglądało tylko w jedna stronę. Z tego co podsłuchał rozmowę tej rehabilitantki to powiedziała żeby pilnować i klasc dziecko raz na jednym raz na drugim boku do snu. Poćwiczycie z Tysia i zobaczysz ze wszystko wróci bo normy. -
Przyznam sczzerze, że dla mnie te normy są dziwne
Te, które przytoczyła Kasia, są podobne do moich
Dobrze, że cukier po 2 godzinach jest niższy od tego po godzinie
Przypomnij, ile miałaś ostatnio na czczo? Bo taki niski może być wyjątkow i akurat trafił Ci się taki dzień na badania
-
Zdecydowałam upiec muffinki bo mniej sprzątania po nich własnie wyszły z piekarnika
Kasia zapodaje przepis
Słodka babeczka dla Diabetyków
Składniki :
2 szklanki mąki żytniej,
1 szklanka płatków owsianych,
1 szklanka startych orzechów włoskich,
3/4 szklanki startych rodzynek lub suszonej żurawiny
4 łyżki jogurtu naturalnego,
6 łyżek oleju,
2 jajka,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
opakowanie budyniu śmietankowego.
1. Mąkę wsypujemy do miski, dorzucamy płatki owsiane, rodzynki/żurawinę i orzechy włoskie, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy proszek do pieczenia i wsypujemy budyń.
2. Na koniec dodajemy wszystkie mokre składniki, czyli jajka, olej i jogurt naturalny (Jeśli ciasto nie jest wystarczająco słodkie można dodać łyżkę miodu)
3. Ciasto przekładamy do foremek. Pieczemy ok 30 min ( aż będą miały konkretny, brązowy kolor ) w piekarniku nagrzanym do 180 st C.
Ada ogólnie chyba te wyniki nie wyglądają źle zaczynam się stresować swoja glukozą na czczo bo jak ostatnio robiłam to miałam 89 ...
czekolada, arien, 100krotka:), monika_89 lubią tę wiadomość
-
Hmm, no cóż. Tutaj już musi się lekarz wypowiedzieć Dobrze, ze nie masz podwyższonej a jak glukoza jest za niska, to zawsze można podjeść troche cukru ale to jak już mówiłam musi lekarz określić, czy jest niedocukrzenie, czy nie. Jeśli nie mdlejesz, nie jesteś osłabiona itp to chyba jest ok?
-
Ola, Dorota patrząc na godziny o której piszecie post można wywnioskować jedno
i bedę wdzięczna jak przybliżycie temat szczepień, ja trochę czytałam ale dla mnie to nadal temat tabu i czuję się w tym temacie zielona a zawsze przyda się czyjaś opinia, tym bardziej wasza
Iwona, ja też dołączam się do kopniaka teściowej
Magda, zgadzam się z Tobą w 100% na każdym etapie są inne problemy i wcale nie można się za to winić.
Ewelina, ja to po nocy czasem boję się funkcjonować mam takie dziwne sny ale w śnie są tak realne że potem jak budzę się to aż nie możliwe, nie wiem to chyba ciąża wpływa na to. Poza tym śni mi się poród i że ogólnie jakąś traumę przechodzę wrrrr
Aga, brawo za nadrobienie zaległości
Kasia, już sam początek twojego snu rozbroił mnie Ty to jednak przebijasz wszystkich Jak przyjdą fanty dla Tomusia pochwal się koniecznie
Kasiarzynka, woow jestem w szoku, że już Tyście ząbki wchodzą, dośc szybko ale wiadomo każde dziecko to indywidualna sprawa.
Ada, mnie też sie wydaje że na czczo trochę za niski ale ja ekspertem nie jestem
A ja dziś w nocy nie mogłam spać, budziłam się co chwila jeszcze po 2-giej mąż wrócił z nocki. Przysnęłam nad ranem i spałam do 11tej obudził mnie dopiero telefon i miałam mega wyrzuty że tak długo nic nie jadłam a moje dziecko się obraziło na mnie po 12tej zjadłam obiad i Jakub zaczął szaleć, aż do mojej mamy mówię nie pozwalaj mi następnym razem tak spać, ehhh
-
Ada wg mnie wyniki dobre. Ja tez mialam podobne na czczo. Az teraz odkopalam je i:
Na czczo 63 norma <120
Po 2h 60 norma 70-99
Lekarz powiedzial tylko tyle ze uciekaja mi te cukry wiec zenym czesciej cos tam zjadla aby je wyrownywac. A to nie bylo wiekszym problemem i rzeczywiscie co jakies 2h musialam cos zjesc bo ssanie czulam w zoladku.
Marlena odespalas niespokojna nocke. Jakby Kunus byl glodny to by Cie wczesniej obudzil
Na temat szczepiec wypowiem sie jak sie.doszkole w tej dziedzinie
Ewelina tak jak nie przepadam za muffinkami tak te Twoje bym zeżarla
Tak w ogole to zaczelam jesc coraz wiecej slodkiego, zaczelo sie niewinnie od michalka bialego i przeszlam na herbatniki oblane czekolada
Kasia K mi sie marzy zeby ktos zabral mala na spacer ale meza samego nie chce wysyla bo wole z nim isc sobie na spacer, moja mama cyka sie isc z wozkiem chociaz ostatnio przy mnie prowadzila a tej starej jedzy tesciowej noe dam malej. Przy niej musze miec Jule na oku bo tamta zaraz ja odkryje, czapke poprawi itp. Niech spierdziela z łapami a rodzenstwa niestety nie mam
A jak tam Twoj pokarm? Zanika? U mnie juz prawie susza w piersiach mimo ze sama sobie jestem winna ze go nie mam to smutno mi ze nie daje juz Julce tej bliskosci jaka jest podczas karmienia -
Ada, wydaje mi się, że odchył pierwszego wyniku od normy jest tak niewielki, że nie masz się czym martwić.
Dorotko, tak jak piszą dziewczyny, inny etap to inne zmartwienia, ale wszystkie mamy prawo się niepokoić przykrymi rzeczami, które zdarzają się nam w danym momencie życia. Poza tym jesteśmy tu wszystkie razem, wspieramy się i nawet jeśli czyimś problemem będzie to, że kupił cytrynową babeczkę, a w domu się okazało, że ma ochotę na malinową to jesteśmy tu po to, żeby się nawzajem wysłuchać i pomóc. A swoją drogą tylko takich babeczkowych problemów nam życzę
Kasia, tak ja miałam takie sny, ale mnie one tak strasznie nie męczą (te z zabijaniem, zdradami i seksem), jak te z przedwczesnym porodem czy powrotem do poronienia, a niestety takie zdarzają mi się regularnie. Potem wstaję zła z samego rana i jestem bardziej kłótliwa.
Kasiarzynko, dobrze, że dotarłaś do pediatry, jednak intuicja Cię nie zawiodła, może łuk się nie zgadza , ale problem odgadłaś bezbłędnie.
Niestety nie dam rady reszty odnieść się do reszty, czytałam wszystko na bieżąco cały dzień, ale przed moją wizytą nie miała nastroju do pisania, a teraz wypadło mi z głowy.
Ja już po wizycie i cieszę się, że pojechałam, bo dziś skurcze macicy nie dawały mi zasnąć, a potem obudziły mnie o 2.30 i 4.30, od rana było dobrze, ale bałam się kolejnego wieczoru. W każdym razie po badaniu na fotelu mój lekarz nie widzi nic niepokojącego, a takie skurcze mogą się zdarzyć. Powiedział, że nie możliwe aby trwały aż 3 minuty, ale ja mogę to przez dłuższy czas odczuwać i żebym się za bardzo nie martwiła. Mam brać od teraz luteinę dopochwowo 2x1, no-spę 3x1, aspargin zwiększyć do 3x1, a w przyszłym tygodniu mam zrobić usg z oceną szyjki (liczyłam, że dziś mi takie usg zrobi, ale on chyba nie czuje się pewnie w obrazowaniu przez USG). Jeśli wyjdzie dobrze, no to super, a gdyby było coś niepokojącego w wyniku, to mam do niego wrócić. Poza tym znów zakaz seksu i zalecenie leżenia, mam unikać pozycji siedzącej i zmniejszyć aktywność do minimum...perelka89 lubi tę wiadomość
-
Ada taka szybka konsultacja lekarska forumowa dobre masz wyniki, nic sie nie przejumuj.normy są w większości ksiązek powyżej 60, a takie rozbieżności 60-65 są w granicach błędu labolatorium. możesz spac spokojnie
kwiatuszek789, Kasiarzynka, miszkaaa, littleladybird lubią tę wiadomość