Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ada tez mi sie to obilo o uszy tylko zastanawia mnie to jednak bo akurat wczoraj i dzisiaj byla zielona, przez kilka dni wstecz zolta i np jeszcze wczesniej jednorazowo pojawila sie zielona. W sensie ze nie jest zielonq caly czas. A przy zelazie chyba caly czas by taka byla nie?
Pola dam znac. A rybki wcinaj bo zdrowe sa dla maluszkow -
Matko. Kiedy pojawia sie dziecko to nagle trzeba znać sie na wszystkim. Kupkach, kolkach, zabkach, mlekach. Chyba zaczynam się przerażać...
Ada, strasznie fajnie ze juz macie u siebie tak ogarnięte. Wyobrażam sobie jaka to radość i ekscytacja bardzo się cieszę
Pola, gratuluję córci:) a tak liczyłam na Michasia
Ciężko bardzo odnosić mi sie do wszystkich postów pisząc z telefonu wybaczcie proszę
My dzisiaj mamy sie ok. Wyprodukowalam niezla dwójeczkę i z gazami ciut lepiej. Leze na 1 piętrze i bylam dzisiaj na 4 u znajomej. Poszłam schodami i czułam jak sie ten brzuch stawia i twardnieje. Az zaczelam czuć bol miesisczkowy ale jak tylko się położyłam to mi przeszło. Także trzeba jednak na siebie uważać. Mam nadzieje ze jutro szynko zrobią mi to echo i pozwola wyjść. Alr nie nastawiam sie bo ti na wszystko maja czas...
-
Kasia a no trzeba sie znac ale od czego jest internet? Zawsze mozna cos wygooglowac albo tutaj zapytac. A tak w ogole to mimo ze bronilam sie przed polozna srodowiskowa to duzo mnie nauczyla i moglam pytac ją o wszystko wiec i aTobie tez na pewno powie co i jak robic. Nie przerazaj sie, dasz rade bo instynkt macierzynski jest od tego aby umiec dzialac.
Trzymam kciuki zebys jutro miala to echo zrobione i zebys wyszla do domu. A za ten "spacer" na 4 pietro masz kopniaka w dupke bo mialas lezec! Juz widze jak Ty w domu bedziesz odpoczywala! Uwazaj na siebie i nie forsuj sie bo najwazniejsze zeby ciaze donosic. A usg jeszcze beda Ci robic?
Ada no i niedawno poszla troszke lepsza kupa bo zielono-zolta. Ciekawa jestem co pediatra powie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 23:49
-
Witam. Po pierwszej nocy we własnym m. Mąż poszedł dawno do pracy a ja spać nie mogę. Jakos mi dziwnie, ale musze się przyzwyczaić. Wczoraj obydwoje zasnąć nie mogliśmy, bo to jednak nowe miejsce, ale spało sie dobrze. A ja Wam sie nie pochwaliłam, ze w sumie to wszystkie nasze rzeczy sama przeprowadziłam swoim samochodem ciężarowym pt. panda codziennie ladowalam cos do samochodu i tak po trochu wszystko sama przewiozłam. Żeby nie bylo, kartonów nie nie nosilam tylko co mniejsze rzeczy. Dzisiaj idę do Gina wiec proszę o kciuki.
Kurde ale musze się nakombinować żeby tu zasięg z netem znaleźć -
Ada przyzwyczaisz sie moj maz wczoraj Juli tlumaczyl ze moze za rok juz przeprowadzimy sie watpie ze sie uda ale fajnie by bylo a Klara ma juz urzadzony swoj pokoik? Czy z Wami bedzie narazie? Kiedys i tym pisalysmy ale nie pamietam
A kciuki zacisniete o ktorej wizyta?
Cos Aga Dmuchawiec sie nie odzywa. Moze tuli juz synka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 08:07
dmuchawiec lubi tę wiadomość
-
dorota,jak na razie zrobiliśmy salon z kuchnia, łazienkę i korytarz, więc mała będzie z nami zamieszkiwała w salonie, niestety. Ale niedługo zabieramy się za górę i tam robimy sypialnie i 2 pokoje.
a jeśli chodzi o termin to wiesz ja mam wg belly 27 luty a wg gina 1.03 więc jak wypadnie pośrodku to akurat w 29.02 -
To musimy wszystkie sie ogarnąć żeby urodzinki niewypadly na 29.02
Jestem juz po echu, wszystko git, ale wyjde...najprawdopodobniej w środę. Jutro jeszcze usg. Zapytałam czemu nie mogę miec jednego dnia echa, usg i badania i iść do domu. Dowiedziałam sir ze jest nas wszystkich za dużo i nie ma możliwości żebyśmy wszystkie jednego dnia miały badania i trzeba nas porozdzielać jakos.
-
Ada wazne z macie zrobione tyle ile potrzeba by moc mieszkac a reszte bedziecie na spokojnie wykanczac. No a termin kiepsko Ci wypada. Obys sie nie rozpakowala tego 29.02.
Kasia brak mi slow! Co oni w tym szpitalu maja jakis limit badan na dany dzien? Paranoja jakas! Specjalnie musisz lezec dwa dni dluzej bo nie moga zajac sie Toba raz a porzadnie. Ja bym na Twoim miejscu nie rozmawiala z nimi a ich porzadnie opieprzyla! Podziwiam Cie za cierpliwosc
A mnie dzis podbrzusze boli okresowo. Ciekawe czy to nie zwiastun @ -
Witamy się w 31 tygodniu, wg belly 8 miesiąc WOW Jak to jest mieć fajnie 3 z przodu wczoraj byliśmy u koleżanki ma miesięczną córeczkę jak popatrzyłam na nią takie maleństwo stwierdziłam ze swoje też będę się bała z początku brać na ręce i cokolwiek zrobić przy nim Samopoczucie lepsze tylko że hemoroidy znowu dają znać o sobie po mimo że stosuję maść Jutro wizyta na szczęście.
Ze smyka zamówiłam body na 56 akurat jakieś promocję sa i skorzystałam
Kasiarzynka, twoje teściowa przebiła moją i Dorotki. Ja rozumiem, że to jest matka twojego ślubnego ale powinien Cię poprzeć ja na chrzcinach nie wyobrażam sobie obcych osób tym bardziej że sama chce zrobić tylko w gronie najbliższych. Nie daj się musisz być twarda babka!
Agnieszka D, jak twoja sytuacja ? Jutro o której masz ktg ??
Iwona, miałam się Ciebie zapytać z jakiej firmy zamawialiście łóżeczko? podoba mi się tylko że ja bym chciała białe. Jeszcze muszę się wybrać do ikei bo w katalogu widziałam ale na stronie ich nie ma może tam coś upatrze.
Monika, wasze dziecko będzie prowadziło towarzyski tryb życia jak wy tylko na imprezach fajnie.
Pola, jeszcze raz gratuluję córeczki
Ada, pochwal się swoim mieszkankiem dobra jesteś czekamy na relacje z wizyty
Kasia, ode mnie też masz kopniaka! wiem, że jest ciężko leżeć ale teraz to Tomek jest najważniejszy, masz wytrwać do terminu porodu. A mąż..hm...niestety możemy gadać ile chcemy a oni i tak w pewnym momencie wywiną jakiś numer Ręce mi opadły co napisałas...a ja myślałam, że szpital który jest koło mnie to cyrki ten twój to aż brak słów żeby to opisać.
Dorotko, jeśli chodzi o mój termin z om to 22 lutego to 29 6 dni z usg jest trochę wcześniej ale ty terminem jakoś nie sugeruje się więc nawet jak będę po terminie to myślę że lekarz nie pozwoli aż przez tyle dni chodzić po terminie.
Jak twoja Juleczka??
-
nick nieaktualnydzien dobry drogie panie
Dorotka tak zapytalam o to mleko bo ta sistra mi sie przypomniala ale skoro zmienialas to ja juz nie wiem podpytaj lekarza. Mam nadzieje ze problemy brzuszkowe szybko sie skoncza tego wam zycze
Kasia i ode mnie tez kopniak odpoczywaj duzo. A w tych naszych szpitalach tak wlasnie jest masakrycznie;/
Ada pierwsza nocw nowym niejscu przewaznie bywa ciezka teraz juz bedzie lepij a snilo Ci sie cos? podobno jak sie cos sni jak sie spi pierwszy raz w nowym miejscu to sen sie spelnia mi sie kiedys spelnil po spaniu w nowym miejscu
Kciukam za wizyte iczekam na wiesci
Marlena gratki kolejnego tyggodnia magiczna trojka teraz to czas poleci:)
Lozeczko mamy firmy Klopus mam nadzieje ze dobrze pamietam my dostalismy odmoich rodzicow ale mialam mozliwosc wybrac sama z tego co widzialam maja biale
A ja coraz bardziej spuchnieta ;/ nie moge skarpetek zalozyc bo mi sie wzynaja i zaraz nogi raczej stopy odpadaja;/ kupilam buty dwa rozmiaty wieksze i juz ledwo mi sie stopa miesci ;/
A i mnialam sie zapytac Doroty i Kasi K o mleko bo tak na wszeliki wypadek chciala bym kupic i slyszalam ze sa takie w saszetkach pytalam sie w dwóch aptekach i nie ma ;/ a tak mi sie kojarzy ze ktoras z was kupowala. -
Marlena to w sumie zalezy od lekarza ale jesli bedzie wszystkobdobrze, wody dobre itp to do dwoch tygodni mozna czekac na rozwiazanie. Ale mysle ze lekarze beda mieli na uwadze ten 29
Gratuluje 3 z przodu
A Julka marudna, najlepiej na rekach jej a mi juz ciezko ją nosic i szczerze to nie chce mi sie z nia ciagle chodzic bo to mega nudne
A saszetki mleczka ja kupowalam w rossmannie. Tylko bebilon byl. 3 zl sztukaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 12:14
-
nick nieaktualny
-
Cześć Wczoraj pół niedzieli spędziłam na wybieraniu prezentów, kurierzy mnie chyba znienawidzą przez ciągłe kursowanie do naszego domu Była u mnie kuzynka zamówić preznet przez internet dla swojej córki, cos tam pytala o ciążę i nie uwierzycie co mi powiedziała. Kopara opada. Ja wiem, że ona z tych malo intelignetnych, ale ludzie, to sie myśli co się mówi. Uwaga cytuję "ciekawe kiedy urodzisz, ale by były jaja jakbyś urodziła po terminie bo mała nie chce wyjść a na początku nie mogłaś utrzymać ciąży". noż kuźwa jaja jak ch...
Pola gratuluję córeczki! jakiś wysyp dziewczynek ostatnio jak mąż zaragował?
Iwona gratuluję, jeszcze parę dni i ciąża donoszona
Kasia a. na drugi raz na taką wyprawę do koleżanki windą! Jak mąż? Dobrze że echo serca wyszło dobrze, no ale szkoda, że Cię nie wypuszczą. Te ich dziwne standardy
Ada co tam Ci się dziś śniło? Podobno pierwszy sen w nowym miejscu jest proroczy Powodzenia na wizycie!
Marlena gratuluję 31tc i 8 miesiąca Ja tam akurat lubię takie dzieci, nigdy nie miałam oporów przed braniem na ręce a ze swoim to już w ogóle myślę, że człowiek inaczej sobie radzi i jest mu łatwiej. Fajnie by bylo jakby nasze dziecko bylo towarzyskie, zawsze to ciut łatwiej w zyciu
Dorotko skoro Julcia tak uwielbia być noszona to nosidełko/chusta faktycznie ma szansę zdać u Ciebie egzamin, ona by była zadowolona a Ty mialabyś wolne ręce13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Monia no to kuzynka nie popisala sie tekstem. W ogole co ma piernik do wiatraka ze teraz bys miala przenosic a kiedys bylo jak bylo.. Żałosne
A kurierzy przed swietami maja niezly zapiernicz. Az wspolczuje ale podobnie w marketach maja sajgon
Ja czekam na dwoch kurierow bo wczoraj zamowilam mezowi prezenty -
Iwona, ta firma obiła mi się o uszy, i chyba nawet na internecie coś przeglądałam. Ty już finish to teraz już chyba tak będzie.
Monika, co za tupet. Niektórzy to się nie zastanowią a palną coś głupiego. Najbardziej mnie denerwuje że takim zawsze wszystko przychodzi z łatwością zero trudu w czymkolwiek.
Dorota, może faktycznie pomyśl o chustowaniu...
A propo wysypu dziewczynek wczoraj nasz znajomy powiedział że jesteśmy jedyną parą która spodziewa się chłopca. Im wśrod znajomych urodziło się 7 dziewczynek i kolejna znajoma też spodziewa się córki. więc się śmialiśmy że zamiast oni pilnować swoich córek to my będziemy musieli swojego Kubusia pilnować będzie miał chłopak branieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 13:14
-
Dzień dobry
Ja jeszcze pracuję, a tak mi się nie chce No ale co zrobić... Do 15 muszę być przynajmniej pod telefonem.
Kasiu A. nie wędruj więcej tyle pięter tylko skorzystaj z windy. Uważaj na siebie i dużo odpoczywaj. Wiem, że ciężko tak tylko leżeć, ale pamiętaj, że robisz to dla synka.
Ada, pierwsza noc za Wami, teraz będzie już tylko lepiej Tak się przyzwyczaicie, że nie będziecie chcieli spać nigdzie indziej Trzymam kciuki za wizytę!
Marlena, gratuluję kolejnego tygodnia, no i kolejnego miesiąca
Iwona, a pijesz dużo wody? Podobno należy pić dużo wody, żeby nie puchnąć.
Monia, niestety ludzie mają to do siebie, że nie myślą co mówią. Ja pamiętam, jak po poronieniu szwagier rzucił do mnie tekst "spokojnie, wszystko w swoim czasie"... Ja byłam w żałobie po stracie, a on walnął tekstem, jakbyśmy rozmawiali o tym kiedy opanuję nowe akordy na gitarze. Teraz starają się o drugie dziecko i szwagier rozpacza, że nie udało się za pierwszym razem. No współczuję mu, że hej! W sumie teść był chyba jeszcze gorszy, bo 7 marca straciłam ciążę, a ten koleś 8 marca zadzwonił do mnie z życzeniami z okazji dnia kobiet na samo wspomnienie wzbiera we mnie taka złość, że wolę o tym nie myśleć... Niestety na ludzką głupotę nie ma rady -
Szybka relacja z wizyty. Mala wazy 1440g. Szyjka ponad 3 cm wiec jest ok. Na mój rzekomy bol w nerce powiedzial ze to nie nerka, bo za wysoko boli do tego wyniki mam dobre wiec to moze być nerwoból od kręgosłupa. Mam brać paracetamol przez kilka dni. Następna wizyta za dwa tyg.
A co mi się śniło? Haha ze karmiłam piersiączekolada, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Ada czyli w sumie wizyte mozna zaliczyc do pozytywnych. Klara jaka juz duza szyjka tez ok dobrze ze to nie nerwki i wyglada na to ze brzuszek ciazy na kregoslup. Moze to po prostu przeciazenie przez remont?
A sen to na pewno Ci sie sprawdzi
A ja niedawno wrócilam z wypadu, wypilam 2 drinki. Ajj jak mi tego było trzeba (przepraszam, musialam to napisac )czekolada, Kasiarzynka lubią tę wiadomość