WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się jeszcze pochwalę, że dziś zaczęłam 20tc :D Co ciekawe jakoś przegapiłam ten fakt, dopiero teraz się dopatrzyłam jak na mailu znalazłam cotygodniową informację z bbf :P

Ja mam dwie butelki z targów mamo to ja. Firmy musiałabym sprawdzić. Na razie nie planuję więcej. Jeśli będzie problem z karmieniem to wtedy się dokupi.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia A nie kombinuj nic z sutkami. Tym bardziej w Twojej sytuacji kiedy grozi Ci przedwczesny porod. Lepiej dmichac na zimne i nie dawac juz organizmowi sygnalow porodowych.
    A z serduszkiem Tomka na pewno bedzie wszystko ok.
    Widze ze juz 3 u Ciebie z przodu i ostania prosta. Gratuluje :-)

Ewelina wyniki glukozy sa wg mnie donre :-)

Pola gratki kolejnego tygodnia :-)

A ja mam tak jak Kasia K butelke antykolkowa aventu. Niedawno zaczelismy uzywac tej z "2". I ja mam jedna. Na biezaco ja myje, sporadycznie wyparzam.
    Tylko ze nie zmieniam jej smokow do niej i czasami troszke sie zalewa przy jedzeniu z tego smoka z nr 2 ale trudno, niech sie uczy. I tak sliniak ma ciagle zalozony.

Jestem w szoku bo młoda jadla przed 22 i dopiero niedawno zaczela sie wiercic ale jeszcze sobie przysypia. Super :-)

A my wczoraj a w sumie to juz dzisiaj zamowilismy mate edukacyjna :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 07:26

klz9io4pkfldzhbc.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 19:56

klz920mm8wuzprdr.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka juz duza dziewczynka to co raz bardziej bedzie kotaktowa i z dnia na dzien fajniejsza :-) kurde dopiero co rodzilas a lada dzien malutka bedzie miala 2 miesiace :-)

Julki brzuszek juz fajnie. Czasami troszke dokucza ale to juz bez porownania do tego co bylo :-)
    A Jula nadal spi. Wkladam jej smoka jak zaczyna sie wiercic i odlatuje dalej w sen :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 09:31

perelka89 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia A jak tak jak Pola miałam szmery serca , z tego co wiem powodem było niedomykanie się jakiejś zastawki . Towarzyszyło mi to dość długo bo chyba do 16 r.ż .ale nie miałam z tego powodu jakiś poważnych problemów :) po prostu każdy lekarz przy osłuchiwaniu był bardziej uważny :P pamiętam jak byłam mała może 5-6 l to wtedy jeździłam z mamą do lekarza kontrolnie nie było to nic strasznego , tak więc życzę tobie i Tomkowi aby przebiegło to tak jak u mnie :) a może finalnie wszystko się wyrówna :) super , że w końcu trafiłaś na fajnego specjalistę i popieram twoje myślenie :) trzeba być nastawionym pozytywnie. Co do sutków to się nie wypowiem bo się nie znam ale wydaje mi się , że może lepiej zostawić je w spokoju jeszcze :D za niedługo będziesz miała pewno problem żeby ukryć te sterczące "wentylki" (tego się obawiam najbardziej :P )

Dziewczyny ślicznie macie przygotowane łóżeczka , aż miło popatrzeć . Ja się zastanawiam jak my się pomieścimy z tym całym sprzętem w jednym pokoju :/ muszę pomierzyć czy mi będzie dobrze z łóżeczkiem na ścianie na , której planuje je postawić bo być może sobie zagracę i utrudnię dojście do komody ...
    Ja mam dwie butelki te , które rozdawali na szkoleniu " mamo to ja " jedna 240ml druga 150 ml i dwa smoczki na wymianę. Na chwilę obecną nie planuję zakupu większej ilości , ale życie zweryfikuje . W razie W mam aptekę niemal , że pod ręką więc się poprosi kogoś jakby była potrzeba :)

Pola gratuluję kolejnego tygodnia , to już połowa za Wami :)

Agata masz super dziecko :D ciekawe czy moja będzie tak grzeczna i da się posadzić w leżaczku na 20 min chociaż :D

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć z rana :) niemożliwe jaka jestem dziś zmęczona, to wczorajsze chodzenie ewidentnie dało mi w kość

Pola gratuluję, to już połowa ciąży :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:07

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja od rana w ruchu, troche zaskoczył mnie śnieg bo jak wyjezdzalam to nie padało a teraz jest mega biało przez to ślisko na drogach. Zrobiłam dzisiaj morfologię i mocz przed wizytą. Troche hemoglobina i hematokryt oraz erytrocyty poleciały w dół. Ale mam nadzieje ze nie jest najgorzej.

Tak jak pewnie widziałyście na FB kupiłam czapeczkę na wyjście ze szpitala rozmiar 50 wg HM to jest najmniejszy czyli 0-1miesiaca. Porównałam ja z bawelnianymi smerfetkami które mam w najmniejszym rozmiarze 36cm i jest deko większa, moze dlatego ze ma podwójny materiał. Mam nadzieje ze będzie dobra.

Boże! Włączyłam na Polsat cafe program Male ślicznotki! Co te baby robią z tych dzieci?! Tiule, kokardki, brokaty w ilościach których nie jestem w stanie ogarnąć! Masakra!

Pola gratuluje półmetku :)

Ola, super ze Agatka jest taka grzeczna, oby jej tak zostalo :)

Monia, dalej cisza? Taki maraton powinien przynieść jakies rezultaty ;)

Madzia nim się obejrzysz to wyprawka będzie gotowa. Chociaż ja codziennie sie zastanawiam czy mi czegos brakuje.

perelka89 lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)
    Jak już zapewne zauważyłyście, dokonaliśmy dzisiaj kolejnych zakupów :)
    Dotarło do mnie dzisiaj, jak postawiliśmy w sypialni ten bujaczek, że to już niedługo :) Kurczę :) Dzisiaj już zaczynamy 30 tydzień, kolejny próg, cel, do którego miałam zamiar wytrwać z Tomkiem w brzuchu został osiągnięty :) Bardzo się cieszę :)

Co do serduszka...no cóż, widać na Waszych przykładach, że conajmniej połowa ludzkości miała jakieś kłopoty z serduszkiem :). A chyba żyje i ma się dobrze ;)
    Ewelina, dokładnie. Ja dzisiaj stanęłam w sypialni i pomyślałam, że jak dojdzie łóżeczko to po prostu nie będzie jak się ruszyć. Najlepiej by było zamiast naszego wielkiego małżeńskiego łóżka wstawić tam jakąś kanapę, ale to raczej bez sensu. W sensie kupowania czegos takiego. A kiedy dziecko jest na tyle duże, że może zacząć spać w takim zwykłym łóżku?
    Istnieje jeszcze opacja, która mi przemknęła przez myśl, że można by to nasze łóżko zlikwidować i od razu spać w drugim pokoju, a Tomek sam. Ale moja psychka chyba tego nie zniesie :p Po prostu za małe mieszkanie mamy ;)

Dzisiaj robię sernik urodzinowy na zimno :) dietetyczny oczywiście :) Zobaczymy co mi z tego wyjdzie :)
    Ah, pochwalę się jeszcze, że trzymałam dzisiaj na rękach 9miesięczego chłopca :) Już nie pamiętam kiedy byłam blisko takiego brzdąca, o trzymaniu na rękach nie wspominając. Faaaajnie :) Nawet mąż wykazywał zainteresowanie :D

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia szykujesz na Twoje urodziny czy M? Kiedy imprezka?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na swoje :) Imprezka...? Hmm...nie myśleliśmy o tym :) Wiem, że moi rodzice na pewno wychodzą do znajomych, teściowie pewnie nie ogarną, że mam urodziny i pewnie nawet nikt nie wpadnie. Zjemy wszystko sami ;)

W ogóle to mi tak strasznie smutno, że nie damy rady odnowić pokoiku/sypialni przed pojawieniem się dziecka. Jakby tam zrobić tak "na ładnie" to byłoby cudnie :) Ale chyba nie wyrobimy sie z czasem.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laseczli :)

Z gory przepraszam ale nie jestem na biezaco ;/ na fb jeszcze jakos lukne a tu nie mam kiedy nadeobic ;/

gratuluje udanych wizyt widzialam zdjecia na fb trzymam kciuki za nadchodzace :)

• perelka89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 19:56

klz920mm8wuzprdr.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia będziemy imprezować razem z Wami. Picolo przewidujesz? Jak tam to wpadnę :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja też wpadam na imprezkę :-D Jakub chyba polubił szampana bo po sylwestrze szalał nieźle :-D

Ja też dziś byłam na badaniach ale nie odebrałam wyników brat odbierze w poniedziałek.

Byłam dziś na depilacji i wiecie co :-( tam mi wszystko spuchlo w szczególności prawa strona mam nadzieję że do wtorku nie będzie śladu bo póki co to leżę bo nawet chodzić nie mogę :-/

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena nic mi nie mów o puchnięciu! Nie pisałam Wam jaki numer obwaliliśmy z moim mężem. Jakos w święta poszłam pod prysznic i mąż wpakował się razem zemną. Nie będę opisywać ci się działo ale możecie sie domyślić. Wychodze z pod prysznica, wycieram sie TAM i czuje jakby to nie bylo moje! Spuchnięte, za duże.przeraziłam sie nie na żarty. Wzięłam ręcznik pod zimna wode, wsadziłam w krocze i tak siedziałam troche i przeszło. Dopiero później olśniło mnie co bylo przyczyną. Otóż mam balsam pod prysznic nivea, jakas nowość mi siostra przywiozła z Niemiec z kuleczkami i mentholem. Mąż smarował mnie tym balsamem ii przy okazji zajechał troche za daleko i moje krocze tak zareagowalo na menthol. Od tamtej pory ma zakaz pakowania mi się pod prysznic :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postawie Wam Picollo a sama popije wodę :D No przeciez picollo ma cukier ;) :p

Ja kiedyś próbowałam sama wydepilować sobie bikini plastrami, okazało się, że robiłam to tak nieumiejętnie, że też mi spuchło i porobiły sie kwiaki :/

Ada...zabiję Cie...jak czytałam o tym prysznicu to (bez urazy) nie ważne było co tam Ci popuchło, tylko ze SEKS miałaś!!! Boże jaką ja mam ochotę :( Zwariuję chyba.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie była moja pierwsza depilacja więc tym bardziej jestem w szoku, mąż widział ale na szczęście się nie darł przecież jak mój lekarz to zobaczy to nie pozostawi bez komentarza ;-)

Ada, to widzę że lepiej :-D i to są plusy mieszkania sami :-P

Kasia, nie ważne co ważne że będziemy pić wasze zdrówko :-)

A jeśli chodzi o seks też mam dużą ochotę ale na taki naprawdę ostry ;-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na jakikolwiek...byle seks :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, no to na ce czekasz? Męża nie masz czy wyslac Ci swojego, bo mój ciągle narzeka ze mu mało :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ