Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się jeszcze pochwalę, że dziś zaczęłam 20tc :D Co ciekawe jakoś przegapiłam ten fakt, dopiero teraz się dopatrzyłam jak na mailu znalazłam cotygodniową informację z bbf :P

Ja mam dwie butelki z targów mamo to ja. Firmy musiałabym sprawdzić. Na razie nie planuję więcej. Jeśli będzie problem z karmieniem to wtedy się dokupi.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia A nie kombinuj nic z sutkami. Tym bardziej w Twojej sytuacji kiedy grozi Ci przedwczesny porod. Lepiej dmichac na zimne i nie dawac juz organizmowi sygnalow porodowych.
    A z serduszkiem Tomka na pewno bedzie wszystko ok.
    Widze ze juz 3 u Ciebie z przodu i ostania prosta. Gratuluje :-)

Ewelina wyniki glukozy sa wg mnie donre :-)

Pola gratki kolejnego tygodnia :-)

A ja mam tak jak Kasia K butelke antykolkowa aventu. Niedawno zaczelismy uzywac tej z "2". I ja mam jedna. Na biezaco ja myje, sporadycznie wyparzam.
    Tylko ze nie zmieniam jej smokow do niej i czasami troszke sie zalewa przy jedzeniu z tego smoka z nr 2 ale trudno, niech sie uczy. I tak sliniak ma ciagle zalozony.

Jestem w szoku bo młoda jadla przed 22 i dopiero niedawno zaczela sie wiercic ale jeszcze sobie przysypia. Super :-)

A my wczoraj a w sumie to juz dzisiaj zamowilismy mate edukacyjna :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 07:26

klz9io4pkfldzhbc.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 19:56

klz920mm8wuzprdr.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka juz duza dziewczynka to co raz bardziej bedzie kotaktowa i z dnia na dzien fajniejsza :-) kurde dopiero co rodzilas a lada dzien malutka bedzie miala 2 miesiace :-)

Julki brzuszek juz fajnie. Czasami troszke dokucza ale to juz bez porownania do tego co bylo :-)
    A Jula nadal spi. Wkladam jej smoka jak zaczyna sie wiercic i odlatuje dalej w sen :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 09:31

perelka89 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia A jak tak jak Pola miałam szmery serca , z tego co wiem powodem było niedomykanie się jakiejś zastawki . Towarzyszyło mi to dość długo bo chyba do 16 r.ż .ale nie miałam z tego powodu jakiś poważnych problemów :) po prostu każdy lekarz przy osłuchiwaniu był bardziej uważny :P pamiętam jak byłam mała może 5-6 l to wtedy jeździłam z mamą do lekarza kontrolnie nie było to nic strasznego , tak więc życzę tobie i Tomkowi aby przebiegło to tak jak u mnie :) a może finalnie wszystko się wyrówna :) super , że w końcu trafiłaś na fajnego specjalistę i popieram twoje myślenie :) trzeba być nastawionym pozytywnie. Co do sutków to się nie wypowiem bo się nie znam ale wydaje mi się , że może lepiej zostawić je w spokoju jeszcze :D za niedługo będziesz miała pewno problem żeby ukryć te sterczące "wentylki" (tego się obawiam najbardziej :P )

Dziewczyny ślicznie macie przygotowane łóżeczka , aż miło popatrzeć . Ja się zastanawiam jak my się pomieścimy z tym całym sprzętem w jednym pokoju :/ muszę pomierzyć czy mi będzie dobrze z łóżeczkiem na ścianie na , której planuje je postawić bo być może sobie zagracę i utrudnię dojście do komody ...
    Ja mam dwie butelki te , które rozdawali na szkoleniu " mamo to ja " jedna 240ml druga 150 ml i dwa smoczki na wymianę. Na chwilę obecną nie planuję zakupu większej ilości , ale życie zweryfikuje . W razie W mam aptekę niemal , że pod ręką więc się poprosi kogoś jakby była potrzeba :)

Pola gratuluję kolejnego tygodnia , to już połowa za Wami :)

Agata masz super dziecko :D ciekawe czy moja będzie tak grzeczna i da się posadzić w leżaczku na 20 min chociaż :D

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć z rana :) niemożliwe jaka jestem dziś zmęczona, to wczorajsze chodzenie ewidentnie dało mi w kość

Pola gratuluję, to już połowa ciąży :)

• pleasure Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:07

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja od rana w ruchu, troche zaskoczył mnie śnieg bo jak wyjezdzalam to nie padało a teraz jest mega biało przez to ślisko na drogach. Zrobiłam dzisiaj morfologię i mocz przed wizytą. Troche hemoglobina i hematokryt oraz erytrocyty poleciały w dół. Ale mam nadzieje ze nie jest najgorzej.

Tak jak pewnie widziałyście na FB kupiłam czapeczkę na wyjście ze szpitala rozmiar 50 wg HM to jest najmniejszy czyli 0-1miesiaca. Porównałam ja z bawelnianymi smerfetkami które mam w najmniejszym rozmiarze 36cm i jest deko większa, moze dlatego ze ma podwójny materiał. Mam nadzieje ze będzie dobra.

Boże! Włączyłam na Polsat cafe program Male ślicznotki! Co te baby robią z tych dzieci?! Tiule, kokardki, brokaty w ilościach których nie jestem w stanie ogarnąć! Masakra!

Pola gratuluje półmetku :)

Ola, super ze Agatka jest taka grzeczna, oby jej tak zostalo :)

Monia, dalej cisza? Taki maraton powinien przynieść jakies rezultaty ;)

Madzia nim się obejrzysz to wyprawka będzie gotowa. Chociaż ja codziennie sie zastanawiam czy mi czegos brakuje.

perelka89 lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)
    Jak już zapewne zauważyłyście, dokonaliśmy dzisiaj kolejnych zakupów :)
    Dotarło do mnie dzisiaj, jak postawiliśmy w sypialni ten bujaczek, że to już niedługo :) Kurczę :) Dzisiaj już zaczynamy 30 tydzień, kolejny próg, cel, do którego miałam zamiar wytrwać z Tomkiem w brzuchu został osiągnięty :) Bardzo się cieszę :)

Co do serduszka...no cóż, widać na Waszych przykładach, że conajmniej połowa ludzkości miała jakieś kłopoty z serduszkiem :). A chyba żyje i ma się dobrze ;)
    Ewelina, dokładnie. Ja dzisiaj stanęłam w sypialni i pomyślałam, że jak dojdzie łóżeczko to po prostu nie będzie jak się ruszyć. Najlepiej by było zamiast naszego wielkiego małżeńskiego łóżka wstawić tam jakąś kanapę, ale to raczej bez sensu. W sensie kupowania czegos takiego. A kiedy dziecko jest na tyle duże, że może zacząć spać w takim zwykłym łóżku?
    Istnieje jeszcze opacja, która mi przemknęła przez myśl, że można by to nasze łóżko zlikwidować i od razu spać w drugim pokoju, a Tomek sam. Ale moja psychka chyba tego nie zniesie :p Po prostu za małe mieszkanie mamy ;)

Dzisiaj robię sernik urodzinowy na zimno :) dietetyczny oczywiście :) Zobaczymy co mi z tego wyjdzie :)
    Ah, pochwalę się jeszcze, że trzymałam dzisiaj na rękach 9miesięczego chłopca :) Już nie pamiętam kiedy byłam blisko takiego brzdąca, o trzymaniu na rękach nie wspominając. Faaaajnie :) Nawet mąż wykazywał zainteresowanie :D

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia szykujesz na Twoje urodziny czy M? Kiedy imprezka?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na swoje :) Imprezka...? Hmm...nie myśleliśmy o tym :) Wiem, że moi rodzice na pewno wychodzą do znajomych, teściowie pewnie nie ogarną, że mam urodziny i pewnie nawet nikt nie wpadnie. Zjemy wszystko sami ;)

W ogóle to mi tak strasznie smutno, że nie damy rady odnowić pokoiku/sypialni przed pojawieniem się dziecka. Jakby tam zrobić tak "na ładnie" to byłoby cudnie :) Ale chyba nie wyrobimy sie z czasem.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laseczli :)

Z gory przepraszam ale nie jestem na biezaco ;/ na fb jeszcze jakos lukne a tu nie mam kiedy nadeobic ;/

gratuluje udanych wizyt widzialam zdjecia na fb trzymam kciuki za nadchodzace :)

• perelka89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 19:56

klz920mm8wuzprdr.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia będziemy imprezować razem z Wami. Picolo przewidujesz? Jak tam to wpadnę :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja też wpadam na imprezkę :-D Jakub chyba polubił szampana bo po sylwestrze szalał nieźle :-D

Ja też dziś byłam na badaniach ale nie odebrałam wyników brat odbierze w poniedziałek.

Byłam dziś na depilacji i wiecie co :-( tam mi wszystko spuchlo w szczególności prawa strona mam nadzieję że do wtorku nie będzie śladu bo póki co to leżę bo nawet chodzić nie mogę :-/

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena nic mi nie mów o puchnięciu! Nie pisałam Wam jaki numer obwaliliśmy z moim mężem. Jakos w święta poszłam pod prysznic i mąż wpakował się razem zemną. Nie będę opisywać ci się działo ale możecie sie domyślić. Wychodze z pod prysznica, wycieram sie TAM i czuje jakby to nie bylo moje! Spuchnięte, za duże.przeraziłam sie nie na żarty. Wzięłam ręcznik pod zimna wode, wsadziłam w krocze i tak siedziałam troche i przeszło. Dopiero później olśniło mnie co bylo przyczyną. Otóż mam balsam pod prysznic nivea, jakas nowość mi siostra przywiozła z Niemiec z kuleczkami i mentholem. Mąż smarował mnie tym balsamem ii przy okazji zajechał troche za daleko i moje krocze tak zareagowalo na menthol. Od tamtej pory ma zakaz pakowania mi się pod prysznic :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postawie Wam Picollo a sama popije wodę :D No przeciez picollo ma cukier ;) :p

Ja kiedyś próbowałam sama wydepilować sobie bikini plastrami, okazało się, że robiłam to tak nieumiejętnie, że też mi spuchło i porobiły sie kwiaki :/

Ada...zabiję Cie...jak czytałam o tym prysznicu to (bez urazy) nie ważne było co tam Ci popuchło, tylko ze SEKS miałaś!!! Boże jaką ja mam ochotę :( Zwariuję chyba.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie była moja pierwsza depilacja więc tym bardziej jestem w szoku, mąż widział ale na szczęście się nie darł przecież jak mój lekarz to zobaczy to nie pozostawi bez komentarza ;-)

Ada, to widzę że lepiej :-D i to są plusy mieszkania sami :-P

Kasia, nie ważne co ważne że będziemy pić wasze zdrówko :-)

A jeśli chodzi o seks też mam dużą ochotę ale na taki naprawdę ostry ;-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na jakikolwiek...byle seks :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, no to na ce czekasz? Męża nie masz czy wyslac Ci swojego, bo mój ciągle narzeka ze mu mało :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ