X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:07

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko ja tez trzymam mocno kciuki. Nie da sie nie myśleć, ale najważniejsze ze są to dobre myśli. Razem z Toba będziemy czekać do niedzieli.

A jesli chodzi o Sylwie to czytałam jej ostatni wpis w pamiętniku, byl jakos w okolicach świąt. Robi sobie przerwę od kalendarza, mierzenia temp i liczenia dni. Lekarz zalecił odciąć sie od staraniowej otoczki i pozwolić działać naturze. Także za nią również trzymajmy mocno kciuki.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania wazy 2,5kg szyjka.wysoko.miekks ale zamknieta do.lutego wytrzymam

arien lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej. Próbowałam rano dopaść męża ostatni raz, ale nic z tego, no nie da się i koniec, ja nie rozumiem co to za dziwna blokada. Nic no przecież nie zmusze go do niczego. W takim razie kolejna szansa na seks w marcu... nie wiem czy się śmiać czy płakać :P
    Od szwagierki dostałam jeszcze karton ubranek dzisiaj, wrzuciłam do pralki i już się suszą. Tylko nie mam kiedy wyprasować tego bo jutro rano już nie zdążę :P
    Przeraża mnie to, że muszę jutro iść do szpitala. Sama perspektywa spędzenia tam tyle czasu i zostawienia męża samego w domu (chociaż wiem, że ogarnie bo na co dzień pomagał mi w sprzątaniu i gotowaniu).
    Chodzę i kombinuję co by tu jeszcze zrobić żeby jak najbardziej zostawić wszystko uporządkowane.
    Poza tym lekko czasem zaboli mnie brzuch i cisza. W sumie nie dziwię się Paulinie że nei chce wychodzić - zimno, szaro, ponuro, rząd jest jaki jest... :P

Dorotko skoro boli Cię zakładanie tamponu to może warto się z tym wybrać do gin? Fajnie, że zdecydowaliście się jednak na 18nastkę, widzisz mała dała Wam się pobawić :) Co to w ogóle za durnoty z tym odczarowywaniem? :/ Mąż mógł jej zwrócić uwagę, że nie wierzycie w zabobony :/

Ewelina ja kupiłam babydream na początek, nie jest drogi i w razie czego jak nie przypasuje malej nie będzie szkoda wyrzucić :P a jeśli chodzi o kosmetyki to ja polegałam na blogu "sroka o" żeby było jak najmniej chemii. Co do łóżeczka to niech sobie mąż składa, u nas stało poskładane od lipca bo akurat tak wyszło :P

Kasia k. na włosy polecam tańszą wcierkę Jantar z bursztynu (mają całą serię z szamoponem) - to na porost i na wypadanie Gelacet. Mojej siostrze włosy leciały garściami i bardzo jej pomógł

Kasia a. do porodu jeszcze czas, zdążysz omówić z ginem poród. Może na kolejnej wizycie zapytaj jak on się na to zapatruje przy Twojej cukrzycy

Patrycja skoro ktoś Ci wystawił skierowanie na CC to tamta gin nie powinna podważać opinii kolegi po fachu, całkowicie nieprofesjonalne :/ Z remontem zdążycie, macie jeszcze prawie 2 miesiące. nic nie wie o ortopedii więc nie powinna się na ten temat wypowiadać

Pola może masz takiego leniucha jak moja mała, ja sie martwię ciagle że za mało się rusza ;)

Aga nie porzucaj belly i wpadnij czasem napisać co u Ciebie, doskonale wiemy, ze masz absorbujacą pracę. Z dzieckiem sobie też poradzisz w końcu im więcej rzeczy do zaąłtwienia tym łatwiej się zorganizować

Madzia matko co za babsko :/ nie dziwię sie, że jesteś wkurzona. Co ona ma do tego jak Wy będziecie wychowywać Wasze dziecko? Ona swoje wychowała i co, zadowolona jest z efektu? A z wózkiem przegięcie, o foteliku nie wspomnę. Niby jak macie wozić małą, na rękach? Ja bym się postawiła i powiedziała, ze wolisz zostać sama w domu, w końcu też masz prawo głosu

Ewelina little trzymam kciuki zeby sie udało! ktoś musi zając moje miejsce na liście ciężarówek ;)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nawet sobie nie wyobrażasz jak będę mocno trzymać jutro za Was kciuki! :) I będę z Wami myślami na pewno :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro nie musisz, i tak pewnie tylko mnie przyjmą i położą na sali a konkrety najwcześniej w środę

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Chcialabym do Was dołączyć. To moja druga ciąża i dopiero początek. Wiekszosc z Was zbliża sie juz do końca ciąży. Mam nadzieję, że będziecie miec szybkie porody.

miszkaaa, arien, czekolada, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

a55a0765ad.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia. I tak będziemy kciukac. Dawaj znać na bieżąco co tam w szpitalu

Witaj kata :) chyba kojarzę Cie z Ovu. Co prawda juz dawno tam nie pisze ale czasem zaglądam. Napisz cos o sobie. Na kiedy masz termin?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kata. Fajnie, że grono się powiększa :) Jak masz na imię? Opowiedz coś o swojej pierwszej ciąży i porodzie :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kata :-) my się też spotkalysmy na jakimś wątku? :-) Który to już tydzień??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia przepraszam ze tak o rodzicow zapytalam, mam nadzieje ze nie sprawilam Ci tym przykrosci. A co do mieszkania z tesciowa to bedziesz musiala byc stanowcza zeby Ci na glowe nie weszla.

Ada dzieki za info o Sylwii. Oby wrocila do nas z dobrymi wiesciami szybko.

Monia kiepska perspektywa lezenia w szpitalu ale pomysl ze jak juz bedziesz wychodzila to z Paulinka :-)
    A maz nic nie powiedzial wiedzmie bo on niestety wierzy w te glupoty. Jego siostra byla odczarowywana i podobno pomoglo... No coz :-/
    A do gina bede szla na poczatku marca to moze jakas @ do tej pory sie pojawi to zobacze czy znowu bedzie taki problem.

Witaj Kata :-) spokojnej ciazy Ci zycze :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż byl dzisiaj ze mną pierwszy raz na szkole rodzenia.byla kapiel noworodka i każde z nas miało przećwiczyć jak to sie robi. Ale bylo śmiechu. Ale powiem Wam ze dziesiątki razy kąpałam niemowlę ale takich trików jakie pokazała ta położna to nie znałam. Mąż się trochę wkręcił ze nawet mogłam mu podsunąć jeszcze dwa filmiki na YT. Jeden o przewijaniu a drugi o podnoszeniu.

monika_89 lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:08

Marzec x 2 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-) pod czytalam dziś conieco ale jak chciałam wam podpisywać to mała zaczynała płakać a w między czasie pranie prasowanie spalony obiad :-\

Monika trzymam kciuki żeby szybko poszło i zebys miała kolejny łatwy poród :-)

Witam nową koleżankę :-)

Jutro postaram sie podpisać więcej bo mąż ma wolne :-)

U mnie dziś kiepski dzień pół dnia przeplakalam szczerze powiem że sama nie wiem czemu :-\ mam bardzo dużo pokarmu tryska mi z cycow na lewo i prawo :-\ muszę odciągnąć i mrozic dziś aż mi się mała dwa razy zachlystnela bo nie nadazala lykac tak się wystraszył am że boje się ją teraz zostawić sama choć na chwilę :-\

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kata witaj, spokojnej ciązy :)

Ada będę informować ale nie wiem cyz nie na fb bo tam będzie łatwiej z telefonu wejść ;)

Dorotko szkoda gadac, XXI wiek i wierzyć w czary... dobrze powiedziałaś mężowi odnoście robienia czegoś na przekór drugiej osobie. Oby kolejnym razem był mądrzejszy

Iwona po porodzie podobno hormony szaleją to chce Ci sie płakać ;) Może spróbuj przed karmieniem upuścić trochę mleka zeby nie było takiego ciśnienia?

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :P
    Witam Was w ostatnim dniu 2 trymestru , mój dziennik belly tak wskazuje :)
    Melduję , że łóżeczko stoi zmontowane , mąż pełen entuzjazmu i zadowolony ze swojej pracy :)
    0ceeb81d0b268b7amed.jpg
    na chwilę obecną wrzuciłam do środka fanty a jutro trochę ogarnę temat bo dziś jestem kompletnie wypompowana z energii :( i fakt unosi się w pokoju zapach drewna i farby więc dostoi swoje to będzie lepiej .

Zrobiłam dziś też zamówienie na Gemini , jeśli chodzi o kosmetyki zamówiłam ten Oillan. Przeleciałam skład w aptece i zapowiada się obiecująco (tak mi zostało ze studiów z receptury-czytam skład i główkuję) :P z tego co przeczytałam nt. składu to jest spoko nie zawiera olejów mineralnych , pochodnych ropy naftowej, silikonów, parabenów i syntetycznych konserwantów, alkoholu, glikolu propylenowego, PEGów ani barwników za to ma bisabobol , który ma działanie kojące , łagodzące podrażnienia i zaczerwienienia , wykazuje działanie antybakteryjne i przeciwzapalne i w ogóle jest super bo wspomaga działanie innych substancji :P . Był testowany u osób ze skłonnościami do alergii . Cena - średnia półka , mam nadzieję , że się sprawdzi :) I to chyba na razie koniec zakupów resztę kupię pod koniec ciąży albo jak trafi się jakaś mega promocja :P

Patrycja to ci się trafiła jędza ... i co to ma być , że ona podważa decyzję twojego lekarza ... myślę , że jednak w twoim przypadku cc jest jedyną słuszną decyzją więc nie ma co się martwić na zapas .

Monika ach ten twój mąż :D że też nie da ci się uwieść ... trzymamy kciuki za jutrzejszą wyprawę do szpitala oby szybko rozkręciła się akcja porodowa i nim się obejrzysz to Paulinka będzie już koło ciebie :) ale , że te twoje harce po sklepach i imprezy nie zadziałały ... w sumie taka pogoda , że lepiej zostać w ciepłym brzuszku :) czekamy na wieści

Pola rozumiem twój niedosyt , ja teraz bardzo często czuję małą i nawet jak się rozpycha i depcze pęcherz to się cieszę pomimo tego , że do przyjemnych to nie należy. Teraz miałam parę takich dni , że słabo czułam ruchy ale dzidźka obróciła się pleckami dlatego było słabo z kopniakami , tylko uczucie jakby mi się z jelitach przesuwała treść :P

Dorota ta twoja teściowa to wymiata ... ja nie mam pojęcia jak wygląda odczarowywanie i do czego służy ... i w ogóle dlaczego ona robi takie rzeczy ?! może niech sama się odczaruje bo chyba jej odbija :D masakra jakaś ...

Magda twoja teściówka też niezła ... co to ją obchodzi jaki wózek wybierzecie . Wam ma się podobać nie jej i ma być dla was praktyczny i wygodny ... Nie wiem czy na twoim miejscu zdecydowałabym się na przeprowadzkę do niej :/ będzie ci stać nad głową i ćmokać ... nie lubię takich sytuacji ... A jeżeli nie ma szans na pracę męża w PL to może jest szansa żeby zabrał Was ze sobą za granicę ? to była by chyba najlepsza opcja

Agnieszka nawet nie myśl o usunięciu się z belly . My wiemy że masz bardzo absorbującą i ważną pracę , nikt nie ma do ciebie pretensji :) po prostu daj co jakiś czas znak , że jest ok. A powiedz mi jak z tym guzkiem na tarczycy ? robiłaś już badania ?

Ewelinko trzymam kciuki za Ciebie i Sylwie. Codziennie sprawdzam twój wykres na OVU mam nadzieję , że niedługo zagości tam zielona kropka :)

kata89 witamy w naszych skromnych acz szalonych progach :)

monika_89, czekolada lubią tę wiadomość

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka podobno taka pozycja jest dobra jak mleka leci za dużo

karmienie-piersia-pozycja-do-karmienia-piersia-pozycja-lezaca-do-karmienia-piersia-GALLERY_MAIN-6948.jpg

arien, 100krotka:) lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina z tego co meza zrozumialam to calowala w powieke i tak niby spluwala (oczywiscie nie doslownie) i mowila "na psa urok". I ze to niby sciagnie zauroczenie malej bo ze niby na tej osiemmastce ja zaczarowali bo wiekszosc do wozka podeszla i zaczepiali mala i gadali ze jaka sliczna, spokojna itp.
    Teraz jak mala placze to mowie do meza ze cos te hokus-pokus nie pomoglo ;-) bede mu teraz dogryzala ;-)

Iwona doskonale Cie rozumiem bo ja przechodzilam to samo z placzem. Ile razy zalilam sie Wam ze nie nadaje sie na matke i ze to nie dla mnie i ze nie mam cierpliwosci. Czasami nadal sa chwile zwatpienia ale z kazdym dniem mala jest starsza i madrzejsza. Jak Ci potrzeba plakac to placz i wyrzucaj z siebie emocje bo jak je stlumisz to bedzie jeszze gorzej. A maz bral wolne w pracy? Pamietaj ze przysluguje mu 2 tyg urlopu ojcowskiego wiec niech je szybko wykorzystuje i Ci pomaga. A mleko odciagaj i zamrazaj i rzeczywiscie moze odciagaj wczesniej troche aby nie bylo takiego cisnienia w piersi. Dlawienie sie maluszka jest okropne ale wtedy szybciutko do gory podnos Lenke. Ja czasami (kiedy pionowa pozycja nie pomaga) lapie Julke glowka do dolu. Moze i u Ciebie to sie sprawdzi. Tzn nie tak zupelnie glowa do dolu ale wiesz pewnie o co mi chodzi ;-) Najwyzej uleje ale to akurat wtedy malo istotne bedzie, najwazniejsze aby zlapala powietrze. A jak z Lenki waga i zoltaczka?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za cieple powitanie. Mam na imie Kasia. Co do pierwszej ciąży to porod przebiegł dość szybko. Mialam 8 cm rozwarcia nie czujac żadnego bólu. Takie moje szczęście. Od bóli partych do zobaczenia maluszka minęło kolo 25 minut. Teraz zaczęłam 12 tydzień i ta ciaze przechodzę trochę ciężej. Bardziej sie męczę, ale czego sie nie robi dla dziecka.

a55a0765ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki :-) przed każdym karmieniem ręczne właśnie upuszczam trochę mleka na i tak jak małej wypadnie Cyc to leci ciurkiem.
    Ada ciekawa pozycja ale nie wiem czy się odwaze spróbować bo najlepiej nam się karmi jak trzymam mała z pod pach i ona leży na boku wtedy jak mi się dlawi mogę szybko zareagować.
    Dorota nią sama nie wiem czemu płacze chyba to faktycznie hormony bo jedyny problem to zbyt dużo mleka co podobno ma się wkrótce unormowac ( czekam na to jak na zbawienie :-D )
    Nadmiar oczywiście odciagam i mrorze mam juz spory zapasiki :-)
    Dzisiaj byłam z nią na pobraniu krwi jutro będą wyniki więc się okaże ale wydaje mi się że jest mniej żółta. Wagowo nie wiem bo położna jej nie zaważyła :-\
    Ogólnie wkurza mnie to moje leczenie bo tak na dobra sprawę wszystko jest dobrze mała grzeczna ładnie je dużo śpi czasami czuje się jak by jej nie było.
    Maz nie bierze taciezynskiego bo wtedy mi zabierają dwa tygodnie z urlopu ( tak nam powiedziano) a ja planuje siedziec z mala najdluzej jak sie da :-) jutro wziął wolne mamy po załatwiać formalności związane z narodzinami małej mam nadzieję że ogarniemy to szybko. Mała zostanie z tesciowa i przyznam się bez bicia że trochę się cykam :-\

‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ