X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki że tak chaotycznie odpisalam ale już przysypiam :-)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona jemu przysługuje 2 tygodnie niezależnie od Twojego macierzynskiego. Ty masz 52 tyg w sumie do wykorzystania, on 2 tygodnie plus 2 dni okolicznościowego z tytułu urodzenia dziecka i na upartego 2 tygodnie od gina na opiekę na Ciebie

arien lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to nas w błąd wprowadzili

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a jak sie jest w zwiazku partnerskim to ojcu tez bedzue sie cos nalezalo?

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tego nie wiem jak to wygląda. Okolicznościowy z tego co wiem tak, tacierzyński nie wiem, na pewno nie przysługują 2 tygodnie opieki nad matką

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 23:46

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona dokladnie tak jak pisze Monika. To jest dodatkowy urlop. W tym roku jakies zmiany wprowadzili w tym wiec nie wiem jak to doklandie wyglada ale przysluguje na pewno. U meza chcieli akt urodzenia Julki zeby dac ten urlop

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to dzieki,bym musiala mu piwiedziec niech sie w pracy popyta jak to jest wlasnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to musimy sprawdzić dokładnie jutro będę u siebie w pracy w kadrach to dopytam. Fajnie by było jak by trochę po był z nami:-)

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona od razu psychicznie bys sie lepiej poczula :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojcu należą się dwa tygodnie urlopu ojcowskiego. Od tego roku można go wykorzystać w ciągu dwóch lat (wcześniej było w ciągu roku) i można go podzielić na dwie części po tydzień każda (wcześniej trzeba było skorzystać na raz).

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, ale ktos Ci glupot nagadał . Dobrze ze o tym wspomniałaś wiec teraz walcz. Bo dziewczyny dobrze piszą. Nataliano należy sie ojcu nawet jak jest w związku partnerskim, małżeństwo nie ma nic do tego.

Ale ja ostatnio zle sypiam. Kręcę sie, co jakies 20-30min musze zmienić bok bo ten na którym leze nim niemiłosiernie boli. Jakbym odleżyny miała czy coś.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam słowa dziewczyn , ojcu należy się 2 tyg urlopu tacierzyńskiego bez względu na status cywilny i nie jest on odliczany od bazowego urlopu . Czasami prywaciaże próbują wykorzystać niewiedzę pracownika i tłuką takich głupot do głowy ... Na pewno będzie Ci lżej jak mąż pobędzie z wami te 2 tyg :)

A ja witam się w pierwszy dzień 3 trymestru :)
    d12b6f9e75dab2fbmed.jpg
    1b70544c585787aemed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 10:32

kwiatuszek789, Kasiarzynka, arien, miszkaaa, nataliano, littleladybird, Pola 89 lubią tę wiadomość

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina gratuluje 3 trymestru :-)

Ada slabo z tym spaniem u Ciebie. W sumie nawet nie wiem co Ci doradzic bo chyba niestety nic nie pomoze na tym etapie.

Za to ja bym pospala sobie i czekam jak na zbawienie zeby mala przysnela kolo poludnia. Spala mi dzis 9h a wczoraj 8 ale ja zamiast jak czlowiek sie polozyc razem z nia kolo 22 to siedze w necie na tel i nie wiadomo czego szukam do nocy :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 10:57

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to Bogu dziekuje że was mam :-) mój mąż tak właśnie od swojego szefa tak słyszał no kopa w dupe mu zasadzie(szefowi oczywiście) dupek jeden mazte się wkurzyl...u mnie w kadrach powiedzieli to samo co wy teraz mąż musi się tylko z szefem ugadac co nie będzie łatwe

Ada wspolczuje ciężkich nocy ale jeszcze troszkę i to Klara nie da Ci spać:-)

Ewelina gratki 3 trymestru pięknie wygladasz:-) aż zatesknilam za brzuszkiem

Dorota ja robię to samo zamiast iść spać to w mecie siedze a później mi się spać chce

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina gratuluję trzeciego trymestru :)

Dorota, no chyba nic się nie poradzi, o tyle dobrze ze wstaje nawet wyspana i szybko zapominam o ciężkiej nocy.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona pracodawca nie moze odmowic tego urlopu. Wg przepisow (ubieglorocznych) wniosek nalezalo zlozyc minimum 7 dni przed planowanym urlopem. U meza poszli na reke i nie musial na szczescie zekac tygodnia. Poczytaj w necie o tym aby miec konkretne argumenty w firmie podczas rozmowy z szefem.

A jak Twoj polog? Skonczyl sie juz na dobre?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, współczuje Ci ciężkich nocy. Ja chyba jeszcze nie wiem co to znaczy, a ostatnio mam taką melodię do spania, że sama się nie ogarniam :) Przedwczoraj zasnęłam o 21 na kanapie, wstałam na chwile na insulinę i poszłam spać do rana (gdzieś do 7). Czyli spałam 10h. Ale nie przeszkadzało mi to, żeby wczoraj zrobić sobie drzemkę na 3h w ciągu dnia. A spać poszłam o 22 i wstałam znów koło 7. Wiadomo, że w nocy się budzę, równo co 2h na siusiu, ale zaraz potem ładnie zasypiam. Budzę się przy przekręcaniu itd, ale dosłownie na chwileczke i nie jest to dla mnie jakoś bardzo uciążliwe. Za to powiem Wam, że mocno bolą mnie biodra, pachwiny i wzgórek łonowy. Chodzę jak pokraka ;)

Ewelina, gratuluję III trymestru! :) Zobaczysz jaka będzie radość jak będzie trójeczka z przodu w tygodniach :)

Mam pewien kłopot z łożyskiem. Pewnie Monika by się mogła najbardziej wypowiedzieć na ten temat. Kojarzycie, który macie stopień dojrzałości? Ja w tej chwili mam już II/III. Myślałam, że to w miarę ok, ale III stopień jest opowiedni dla 38-39 tc. To pewnie przez cukrzycę, nadciśnienie i leki, które zażywam. Ale zatanawiam się, jak szybko może się ono zmieniać.

I wiecie co? Po dzisiejszym USG doszłam do wniosku, że mamy jednak zdecydowanie za mało ubranek na rozm 56 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 14:12

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja nie mam zielonego pojecia w jakim stanie jest moje łożysko. Nigdy o tym lekarz nie mówił a ja w sumie nie pytalam bo nawet nie pomyślałam żeby zapytać.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:08

arien lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada łącze się z tobą w bólu. Ja dziś pół nocy nie spalam było mi ciężko i duszno dobrze że noc ciepła to miałam otwarte okno i wcale nie przeszkadzało mi. Rano obudził mnie ból @.

Ewelina gratuluję 3trymestru teraz będzie tylko ciężej :-P

Kasia,moj łożysko w 30 tygodniu miało II stopień lekarz coś mówił o wapnieniu ale ja nic nie czailam najważniejsze słowa były że wszystko w porządku.

Iwona,dla pracodawcy to nie na rękę bo dość że musi zapłacić pensję to jeszcze pracownika nie ma. Na każdym kroku trzeba się dowiadywać bo u nas to podli ludzie i żeby tylko wykorzystać ludzi.

Monia, cały czas kibicuje.

O 16.00 wizytuje.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ