Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Iwona jemu przysługuje 2 tygodnie niezależnie od Twojego macierzynskiego. Ty masz 52 tyg w sumie do wykorzystania, on 2 tygodnie plus 2 dni okolicznościowego z tytułu urodzenia dziecka i na upartego 2 tygodnie od gina na opiekę na Ciebie
arien lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
tego nie wiem jak to wygląda. Okolicznościowy z tego co wiem tak, tacierzyński nie wiem, na pewno nie przysługują 2 tygodnie opieki nad matką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 23:46
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iwonka, ale ktos Ci glupot nagadał . Dobrze ze o tym wspomniałaś wiec teraz walcz. Bo dziewczyny dobrze piszą. Nataliano należy sie ojcu nawet jak jest w związku partnerskim, małżeństwo nie ma nic do tego.
Ale ja ostatnio zle sypiam. Kręcę sie, co jakies 20-30min musze zmienić bok bo ten na którym leze nim niemiłosiernie boli. Jakbym odleżyny miała czy coś. -
Potwierdzam słowa dziewczyn , ojcu należy się 2 tyg urlopu tacierzyńskiego bez względu na status cywilny i nie jest on odliczany od bazowego urlopu . Czasami prywaciaże próbują wykorzystać niewiedzę pracownika i tłuką takich głupot do głowy ... Na pewno będzie Ci lżej jak mąż pobędzie z wami te 2 tyg
A ja witam się w pierwszy dzień 3 trymestru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 10:32
kwiatuszek789, Kasiarzynka, arien, miszkaaa, nataliano, littleladybird, Pola 89 lubią tę wiadomość
-
Ewelina gratuluje 3 trymestru
Ada slabo z tym spaniem u Ciebie. W sumie nawet nie wiem co Ci doradzic bo chyba niestety nic nie pomoze na tym etapie.
Za to ja bym pospala sobie i czekam jak na zbawienie zeby mala przysnela kolo poludnia. Spala mi dzis 9h a wczoraj 8 ale ja zamiast jak czlowiek sie polozyc razem z nia kolo 22 to siedze w necie na tel i nie wiadomo czego szukam do nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 10:57
-
nick nieaktualnyJa to Bogu dziekuje że was mam mój mąż tak właśnie od swojego szefa tak słyszał no kopa w dupe mu zasadzie(szefowi oczywiście) dupek jeden mazte się wkurzyl...u mnie w kadrach powiedzieli to samo co wy teraz mąż musi się tylko z szefem ugadac co nie będzie łatwe
Ada wspolczuje ciężkich nocy ale jeszcze troszkę i to Klara nie da Ci spać
Ewelina gratki 3 trymestru pięknie wygladasz:-) aż zatesknilam za brzuszkiem
Dorota ja robię to samo zamiast iść spać to w mecie siedze a później mi się spać chce -
Iwona pracodawca nie moze odmowic tego urlopu. Wg przepisow (ubieglorocznych) wniosek nalezalo zlozyc minimum 7 dni przed planowanym urlopem. U meza poszli na reke i nie musial na szczescie zekac tygodnia. Poczytaj w necie o tym aby miec konkretne argumenty w firmie podczas rozmowy z szefem.
A jak Twoj polog? Skonczyl sie juz na dobre? -
Ada, współczuje Ci ciężkich nocy. Ja chyba jeszcze nie wiem co to znaczy, a ostatnio mam taką melodię do spania, że sama się nie ogarniam Przedwczoraj zasnęłam o 21 na kanapie, wstałam na chwile na insulinę i poszłam spać do rana (gdzieś do 7). Czyli spałam 10h. Ale nie przeszkadzało mi to, żeby wczoraj zrobić sobie drzemkę na 3h w ciągu dnia. A spać poszłam o 22 i wstałam znów koło 7. Wiadomo, że w nocy się budzę, równo co 2h na siusiu, ale zaraz potem ładnie zasypiam. Budzę się przy przekręcaniu itd, ale dosłownie na chwileczke i nie jest to dla mnie jakoś bardzo uciążliwe. Za to powiem Wam, że mocno bolą mnie biodra, pachwiny i wzgórek łonowy. Chodzę jak pokraka
Ewelina, gratuluję III trymestru! Zobaczysz jaka będzie radość jak będzie trójeczka z przodu w tygodniach
Mam pewien kłopot z łożyskiem. Pewnie Monika by się mogła najbardziej wypowiedzieć na ten temat. Kojarzycie, który macie stopień dojrzałości? Ja w tej chwili mam już II/III. Myślałam, że to w miarę ok, ale III stopień jest opowiedni dla 38-39 tc. To pewnie przez cukrzycę, nadciśnienie i leki, które zażywam. Ale zatanawiam się, jak szybko może się ono zmieniać.
I wiecie co? Po dzisiejszym USG doszłam do wniosku, że mamy jednak zdecydowanie za mało ubranek na rozm 56
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 14:12
-
Ada łącze się z tobą w bólu. Ja dziś pół nocy nie spalam było mi ciężko i duszno dobrze że noc ciepła to miałam otwarte okno i wcale nie przeszkadzało mi. Rano obudził mnie ból @.
Ewelina gratuluję 3trymestru teraz będzie tylko ciężej
Kasia,moj łożysko w 30 tygodniu miało II stopień lekarz coś mówił o wapnieniu ale ja nic nie czailam najważniejsze słowa były że wszystko w porządku.
Iwona,dla pracodawcy to nie na rękę bo dość że musi zapłacić pensję to jeszcze pracownika nie ma. Na każdym kroku trzeba się dowiadywać bo u nas to podli ludzie i żeby tylko wykorzystać ludzi.
Monia, cały czas kibicuje.
O 16.00 wizytuje.