X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:10

Marzec x 2 <3 <3
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem żyje, jesteśmy nadal w dwupaku. Powiem wam że szpital męczy w dodatku mam niskie ciśnienie i ciągle spać mi się chce tu jest gorąco więc dodatkowo zmaza sen. Lekarz nic nie mówi konkretnego. Jutro mój będzie na poloznictwie więc może mnie zbada i coś powie...

A odnośnie ktg mój zapis nigdy nie trwa krócej niż 30 min przeważnie ok.40 - 45 min. Mój urwis już dwa razy miał czkawke więc wtedy zapis się wydłuża tak samo jak się nie rusza. Ale czy zwiastuje poród wydaje mi się że nie do końca...taka dziewczyna miała skurcze do 80 dochodziły nie czuła nic i brak rozwarcia.

A jeśli chodzi o bóle brzuszka też czytam z zainteresowaniem i trochę przeraża mnie to że nie będę umiała pomoc mojemu dziecku :-(

Wczoraj byłam na porodowce i tak jakoś milej się zrobiło ale jakoś nie dowierzam że niebawem to wszystko nastąpi.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)

Kasia przylaczam się do Ciebie ale Dorota ma rację słyszeć może nie usłyszymy a przeczytać możemy :-P
    A zjadła bym takiego ...miam aż mi slinka cienkie....:-\

U nas noc fajna :-) Mała spala od 17 do 21:30 22 do 02 i od 03 do ko 7 no i teraz zjadła i dalej śpi :-)

Do przychodni się dodzwonilam ok godz 9 (a widziałam od 8 cały czas było zajęte) i co brak miejsc...pozostawienie to już bez komentarza bo na gadalam się babie do sluchawki

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA Dorotka masowalam wczoraj małej trochę brzuszek tak jak z tego linku i chyba trochę pomogło :-) dzięki :-*

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka ciesze sie ze troszke pomoglam :-)

A najczesciej to jest tak ze nie to ze nie potrafimy pomoc a po prostu nie mamy jak. Najczesciej maluchy musza wyrosnac z tych dolegliwosci. A ile ja sie naplakalam nad Jula to moje. Blagalam aby ten bol przeszedl na mnie zeby ona nie cierpiala :-(

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde rady chętnie wyslucham :-)
    Ja nad swoją też już płakała nieraz :-\ no mam nadzieję że aż tak bardzo nie cierpi...

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

W takim razie nie będę pisać o pączkach :P

Ale te Pączki Anny Lewnadowskiej mnie powaliły :P czyli lepiej sobie wyobrazić i obejść sie smakiem.

U mnie w miarę dobrze, klucie sie już nie pojawiło, wieczorem troche ćmiło w podbrzuszu jak na zbliżającą sie @ ale wzięłam nos w i przeszło. Ogólnie to bardziej dobija mnie moj humor. Sama nie wiem dlaczego taki jest. Moze od tego zamulania w domu. Ciągle mam łzy w oczach ot tak bez powodu. Jestem jakas podirytowana.

Marlena to trzymam kciuki żeby jutro lekarz powiedzial cos konkretnego

Iwonka teraz panuje epidemia wiec w sumie nie ma co się dziwic ze takie oblężenie w przychodni. Oby się udało gdzies tam wbić

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, nie wygłupiaj się! Może to już hormony działają jakos inaczej? Poza tym całą ciąże dobrze znosiłaś, byłaś aktywna a teraz nagle w domu Cie zamknęli, to dobija. Poza tym jakoś nawet nieswiadomie mozesz trochę przezywać fakt, że rozpakujesz się zapewne wcześniej. Myślę, że to wszystko może mieć wpłw na Ciebie. Ale nie martw się, jesteśmy tu z Tobą i Cię ściskamy. A ja sie nawet denerwowalam, że się jeszcze nie odzywałaś bo zazwyczaj jesteś pierwsza witająca się na forum :) więc popraw się kochana :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu obiecuje poprawę :) moze i racja ze to hormony bo tak jak mowie sama nie wiem o co mi chodzi :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona ja sobie tłumaczyłam, ze taki maluszek nie bedzie pamietał tego bolu. A my musimy być silne dla tych naszych maleństw :)

Ada, Marlena cały czas zerkam jak u Was sytuacja. Czekam czy cos się zaczelo u Marlenki i z niepokojem zerkam na Ady suwaczek i odliczam dni do 37 tygodnia :D
    Mało sie udzielam bo w sumie nie wiem co pisać i jakos nie mam weny tutaj. Duuzo wygodniej mi na fejsie.
    Ale cały czas kibicuje kazdej z Was <3

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko ja tez odliczam do soboty :) na szczęście juz tylko pare dni zostało

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedno co Wam powiem, to allegro poprawia mi humor :P ale muszę z tym skończyć bo zbankrutuje. Pochwale się Wam jakie cuda kupiłam za grosze. Ten pierwszy niby w opisie miał, że dla chłopca, ale mi tam bardziej pasuje do dziewczynki

http://allegro.zapodaj.net/images/13adb9bcaa85.jpg
    http://img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/59/44/67/26/5944672661
    http://img15.allegroimg.pl/photos/oryginal/59/45/57/15/5945571506

edit. tych dwóch pozostałych nie moge zrobić miniaturek wiec daje linki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 13:37

kwiatuszek789, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z Klary modnisia bedzie :) super ciuszki :)
    A jak rozmiarowo? Takie na juz beda?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brałam na rozmiar 62 wiec raczej na później, tak na wiosne brakowało w szafie takich bluz

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :) Witam się po przerwie :)

18f9e7150d6bbdddmed.jpg

Beta 102 :)

Właśnie wróciłam z wizyty. Mam brać duphaston i acard i w sobotę powtórzyć betę. Na usg jeszcze nic nie widać. Endometrium średnie. Następna wizyta 25 lutego.

Tak bardzo się boję aby tym razem było dobrze.

Przepraszam że tylko o sobie ale same wiecie jakie emocje mną targają.

Nie wpisujcie mnie na listę i nie gratulujcie. Trzymajcie kciuki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 14:06

arien, pleasure, miszkaaa, 100krotka:), czekolada, Kasiarzynka, kwiatuszek789, Lorka, Pola 89, Robaczek89 lubią tę wiadomość

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:10

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIE gratuluje! Ale myślami Cię sciągnęłyśmy, bo ostatnio o Tobie rozmawiałyśmy :) Całuje Cię :) <3

o1483e5e2gt7h77w.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test robiłam o 1 w nocy, bo od wczoraj mam taką biegunkę że mnie obudziło. Nic nie mogę jeść. Może to przez emocje. Cyklu nie obserwowałam. Odpuściłam tak jak kazali lekarze. Test zrobiłam tylko dlatego że już 35 dc i okresu brak. Jestem w takim szoku.
    Ale historia się powtarza. W sierpniu zmarł mój jeden dziadek ja zaszłam w ciążę, teraz w styczniu drugi i znowu się udało. To tak jakby ktoś musiał ustąpić miejsca. 8 lutego mam urodziny :) Lepszego prezentu nie mogłam dostać.
    Chociaż bardziej się boję niż cieszę. Wiem że różnie może być.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu! O matko! Nie gratuluje! Ale wysyłam moc energii! <3 <3 <3 będzie dobrze zobaczysz!

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie! Boże aż się popłakałam!

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ